agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2021-2022 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2021-2022/)
-   -   Devrann / Tohum Paylaşım Etkinliği Sonrası Çalışmalar 2022-Antalya (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2021-2022/45082.htm)

devrann 27-02-2022 20:57

Devrann / Tohum Paylaşım Etkinliği Sonrası Çalışmalar 2022-Antalya
 
https://i.hizliresim.com/rt9yt2b.jpeg
https://i.hizliresim.com/ieyixpm.jpeg
https://i.hizliresim.com/h4wjm7w.jpeg

Merhaba
Herkese verimli bir sezon geçirmelerini dilerim.
Bu yıl birçok domates yetiştirmek istiyorum özellikle elimde çok az tohumu kalan ve yetiştirmeyi isteyipte bir türlü sıra gelmeyen tohumları,tabi başka çeşitlerde olacak.
Şimdilik viyollere şaşırttığım bazı fideler var.Bunu yaparken başarısızlığı en aza indirmek için ve tohumları zayi etmemek için daha önce yaptığım gibi tohumların tamamını değil bir kısmını çimlendirdim ,bu yıl bir katman daha ekleyerek çimlenmiş olan tohumları bardağa geçirdikten sonra,bardaktan hepsini viyole şaşırtmadım bir kısmını bardakta bırakarak yedekledim.Herhangi bir aksaklık olursa bardakta kalanlarla devam edeceğim.Çünkü sürekli fideler kontrolümde değil belli periyotlarla köye gidebiliyorum,fideler serada ve sera çok sıcak üzerlerini gölge yapan bir tülle örtsemde yinede işi şansa bırakmadım bunun dışında başka aksaklıklarda olabilir.
En üstteki aşılı mitoyo patlıcan ,bu yıl çok büyük ağaçlar dışında küçük fidelerde aşılı patlıcanların gelişimini deneyeceğim.Aşıları mart ortası gibi yapacağım özellikle mitoyo patlıcanın acısız krema gibi dokusu aklımızda.Aşısız çok verimsiz bir çeşit olduğu halde aşı yapıldığında çok iyi bir verime sahip oluyor.Mitoyoyu en büyük ağaca saklıyorum yine aşılı olarak yetiştirmek istediğim çeşitler arasında Muğla yılanı olarak bilinen 50 cm kadar uzunlukta meyveler veren bir çeşitte olacak.Halep karası,liste gandia ve beyaz topan yetiştirmek istediğim diğer patlıcanlardan.Domateslerden omuzca,tazlar,aliş,heybetli,ayaş ve bazı çeşitler daha olacak.

SonerMERT 28-02-2022 08:49

Öncelikle bol, bereketli bir sezon diliyorum.
Geçen yıl ağustos ayında, İstanbul'dan Muğla ya eşimin görevi nedeniyle tayin olduk. Muğla yılanı patlıcanını görünce şaşırdım. Saksı da patlıcan yetiştirmeyi forum da ataştırlarıma göre zor olduğunu düşünerek vazgeçtim. Umarım sizin fidelerin gelişim ve aşılarının da tuttuğu fotoğrafları görürüz.

70x25x25 saksılar da ve 10lt, 19lt su petlerinin dışına, sazlık kamışı ile hem dekor, hem de kökleri güneşten koruma amaçlı denemelerle; internet üzerinden aldığım, red robin domates, biber, salatalık tohumlarını deneyeceğim.

Saygılarımla.

devrann 11-04-2022 22:09

https://i.hizliresim.com/4j6i3i5.jpg
https://i.hizliresim.com/poe94kv.jpg
https://i.hizliresim.com/pthd1ua.jpg
https://i.hizliresim.com/7fioh7h.jpg
Bu yıl bütün bitkiler açıkta ve çoğunluğu domates.ayaş,aunt ruby,omuzca,tazlar,aliş. Bu domatesler 2 hafta önce dikildi.Bugün de kalan domatesler ve diğer çeşitleri diktim.
alakır,ruby red,hafize baliç,italian hairloom,black brandywine,garnet,heybetli,şenköy domates,garrison.Bu çeşitleri ise bugün diktim.Dikmemle fırtına koptu hava aniden soğudu.Umarım bir problem yaşamam.

devrann 11-04-2022 22:36

https://i.hizliresim.com/gjyhah1.jpg
https://i.hizliresim.com/ldtauj6.jpg

Bu ise en üstte paylaştığım saksıdaki solanum chrysotrichum anacına aşılanmış mitoyo topan patlıcanın bugün ki durumu.Daha önce daha kalın ve büyük anaçların üzerine aşılama yapmıştım,bu yıl ilk defa fide üzerine aşıladım.Gelişmesini tekrar burdan paylaşacağım.Şu anda gözlemim üst taraf anaçtan daha kalın gidiyor, üst tarafta işler iyi gittikten sonra bence bu bir sorun teşkil etmiyor.Belki benim aşıladığım anaçtan biraz daha kalın olsa daha iyi olacak ve gelişme daha hızlı seyredecekmiş gibi duruyor.Aşı ile anaç benzer kalınlıkta olunca ve birebir örtüşünce anac potansiyelini daha iyi gösterdiğini düşünüyorum.

devrann 11-04-2022 22:51

https://i.hizliresim.com/i6zx8dy.jpg

Bu ise aynı anacın devleşmiş hali ve bu yıl anacı olabildiğince dipten kesip aşılamaya karar verdim.Geçen yıl üst dallarına aşılama yaptım ancak yüksek olması ve bir sürü dalı kontrol etmesi çok zor oldu.
Bu gövdenin üzerinde o kadar çok dal vardı ki orman gibiydi ağaç motoruyla kesmek epey vaktimi aldı.Açıkçası bu 5 tane aşıdan 1 ton kadar mitoyo topan patlıcan hasat edeceğimi umut ediyorum :)

Selinnnnn 25-04-2022 15:37

Merhabalar yeni üye oldum bir videodan duysum bu siteyi ben aa tohum dikmek ve çoğqltmak çok istiyorum çeşit çeşit ancak bulamıyorum ata tohum tica ediyorum gönderebilir misiniz veya tavsiyeniz var mı temin edebileceğim biri veya bir yer

devrann 25-04-2022 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selinnnnn (Mesaj 1615105)
Merhabalar yeni üye oldum bir videodan duysum bu siteyi ben aa tohum dikmek ve çoğqltmak çok istiyorum çeşit çeşit ancak bulamıyorum ata tohum tica ediyorum gönderebilir misiniz veya tavsiyeniz var mı temin edebileceğim biri veya bir yer

Malesef tohum paylaşım etkinliği bitti,gelecek yıl forumu takip ederseniz ve belli kurallara uyarsanız paylaşım yapmadan bir miktar tohum talep etme hakkınız olabilir.
http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...2022/44304.htm Burada genel prensipler belirtilmiş.
Gelecek yıla kadar Tohum Satış - agaclar.net buradan tohum satın alabilirsiniz.

devrann 30-04-2022 23:27

https://i.hizliresim.com/sznbgs6.jpeg
https://i.hizliresim.com/jz3adhs.jpeg
Aşılı mitoyonun son durumu bu şekilde önceki paylaştığım fotoğrafta anaç kısmı daha az gelişmiş gibiydi ancak şimdi biraz toparlamış ve anaçla birlikte çeşit kısmıda benzer oranda kalınlaşmaya başlamış aslında ilk başlarda anaç çeşitle aynı oranda kalınlamayacak diye düşünüyordum.

devrann 30-04-2022 23:52

https://i.hizliresim.com/9g0epyv.jpeg

Aliş domates yanlardan birçok filiz vermiş durumda ,daha önceki tecrübelerime göre aliş domates genelde bütün çiçeklerini tutmaya meyilli ve meyve tutuncada çok fazla büyümeyen bir yapıda.Şu anda 35-40 cm civarlarında ve yanlardan çıkan bütün filizleri koparmak niyetindeyim.Fotoğraftaki çiçek salkımını da koparsam nasıl olur acaba meyve tutumunu daha sonraki salkımlardan sağlamak için yoksa 35-40 cm yeterli olur mu ?
Daha herhangi bir destek yapmadım bitkiye toplamda 10 kadar bitkiyi açıkta olduğu için bambulardan çit şeklinde yapıp desteklemeyi düşünüyorum.

MeyveliTepe 01-05-2022 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1615204)
https://i.hizliresim.com/9g0epyv.jpeg

Aliş domates yanlardan birçok filiz vermiş durumda ,daha önceki tecrübelerime göre aliş domates genelde bütün çiçeklerini tutmaya meyilli ve meyve tutuncada çok fazla büyümeyen bir yapıda.Şu anda 35-40 cm civarlarında ve yanlardan çıkan bütün filizleri koparmak niyetindeyim.Fotoğraftaki çiçek salkımını da koparsam nasıl olur acaba meyve tutumunu daha sonraki salkımlardan sağlamak için yoksa 35-40 cm yeterli olur mu ?
Daha herhangi bir destek yapmadım bitkiye toplamda 10 kadar bitkiyi açıkta olduğu için bambulardan çit şeklinde yapıp desteklemeyi düşünüyorum.

Bitki boyu 30-40 santim oluncaya kadar koltuk alınabilir, sonrasında serbest bırakmak daha iyi. Bu durumda boyu 150 santime kadar çıkabiliyor. Çok fazla dal budak olunca desteğe ihtiyaç oluyor. Her koltuk 20 santim kadar uzayıp hemen bir çiçek salkımıyla sonlanıyor. Bu güne kadar açıp da meyveye dönmemiş çiçek görmedim desem yeridir. Koyu renk mavimsi yaprakları da alameti farikası oldu galiba :)

devrann 05-05-2022 23:28

https://i.hizliresim.com/2lfckxa.jpeg
Aşı denemeleri yaptığım anaca ticari bir çeşit aşılanmış haldeki son durumu,dikecek yer kalmadı birazda bizim çeşitlerle tozlaşmasını istemiyorum.
https://i.hizliresim.com/gtymi1u.jpeg Bu ise liste de gandia çizgili patlıcan beyaz topanda var ama fotoğrafını çekmeyi unuttum.Bunlar aşısız olanlar filizlerinden aşı çalışmaları yapmayıda ihmal etmedim.
https://i.hizliresim.com/du1o7xt.jpeg Büyük ağaçtaki gelişim durumu biraz yavaş gibi seyrediyor aşı yeri tam kaynaşıncaya kadar böyle gidiyor.Aşılı bitkiler biraz daha güçlü geliştikleri için normal renkleri daha koyu görünüyor.Daha öncesinde aşılı mitoyo yetiştirmeme rağmen bu kadar koyu renkleri ilk defa görüyorum.
https://i.hizliresim.com/hvn3c54.jpeg
Muğla yılanı ;bu çeşiti torvum üzerine aşılamıştım ama çok zor gelişti,sonrasında seranın bir köşesinde unutup gitmişim ama havalar ısınınca benim için bir süpriz oldu:)
https://i.hizliresim.com/4p2q78p.jpeg Girit kabağı veya topan kabak çeşitin hangi arkadaştan geldiğini şu anda unuttum.6-7 kök var 2 tanesi iyi bu yüzden bu ikisini tohumluk olarak ayırdım.

devrann 06-05-2022 00:09

https://i.hizliresim.com/ed2yoe4.jpeg
Tazlar sarı domates fide iken fark edilmiyordu ama şu anda bazı ağaçların yaprakları diğerlerine göre daha sarı ancak bazıları ise yeşil.Şu an için birşey yapmadım tohumları karıştırdığımı düşünmüyorum .Belkide çaprazlanmış tohumlar vardı içinde gelen tohumların yeşil yapraklılarda sarı domates tutacak merakla bekliyorum.Çiçekleri daha yeni açmaya başladılar.Bu arada tazlar sarı domates,omuzca domates oturak tipte domatesler ancak aunt ruby'yi sırık domates beklerken yarı sırık gibi daha çok oturağa yakın bir çeşit çıktı çok dallı budaklı sırık götürmek imkansız.Bu yüzden oturak olarak deneyeceğim.
https://i.hizliresim.com/qarqbes.jpeg
Bu yıl raubenin ikinci yılı ve çok fazla meyve tuttu.Dik büyüyen dallardan meyve tuttuğunu okumuştum ama böyle dallanıp normal böğürtlen formunu aldı gerçi herhangi bir budama yapmadım.
https://i.hizliresim.com/l2rb8jj.jpeg
Aliş domates bütün filizlerinden arındırılmış ve bambu ve iplerle desteklenmiş hali,dik şekilde dikilmiş bambulara paralel 3 sıra daha bambuyla ve iple destekledim.Bunu yanlızca bu tipteki küçük çeşitlere yaptım karşı tarafta bulunan garnet ve sn.Violet'ten gelen bir çeşitede aynı destekleri yaptım.Normal sırık çeşitlere tek bir tane bambu diktim eğer meyve tutumuyla beni şaşırtacak iri boy ruby red ,heybetli gibi çeşitler olursa fazladan destekleyeğim yanlardan.Aliş ve garnet gibi çeşitler bazı domates anaçlarıyla çok daha mükemmel sonuçlar ortaya çıkarabilir.Özellikle aliş çeşiti için mesela bu anaçlar genelde asma gibi boy atıyor inanılmaz hızlı büyüyorlar ve bu hızlı büyüyen anaçlar üzerine çeşiti aşılandığı zaman bu büyüme gücünün çoğunluğunu meyveye aktarıyor.Elimde ticari bir çeşit var armstrong isminde ancak bu çeşit hibrit olduğu için o kadar ilgimi çekmiyor vejatatif çoğlatmak mümkün ancak işe yaramaz çok kalın.Elimde tohumu olan yabani çeşitler var galapagos gibi forumdan satın almıştım.Bu çeşit oturak bir çeşit ancak öyle böyle değil hem çeri tipte meyveler veriyor hemde çok geniş bir alana yayılabilecek kök sistemine sahip.Elimdeki oturak vahşi domateslere aliş ve garnet aşılayacağım ancak tarlada birebir kaşılaştırma için çok geç kaldılar.Yinede gözleme dayalı bir karşılaştırma yapacağım.
Şimdilik bu kadar gelişmeler.

devrann 23-05-2022 00:27

https://i.hizliresim.com/yffjnj0.jpg
https://i.hizliresim.com/t3jf4m9.jpg

Aliş domateste fotoğraftardaki gibi bir sorun yaşıyorum daha öncesinde sırığa alıp yetiştirme yapmadığım için gözlemleme şansım olmamıştı ama bu yıl geçen yıl ki gibi bakımsız bırakmadım ve haliyle gözlemleme şansım oldu.Toplamda 8 adet aliş domatesten 6 adeti resimdeki gibi tepesini kaybettmiş durumda, bildiğimiz domates gibi devam etmesi gerekirken tepe noktasında büyük yapraklar var.Herhangi bir zararlı mı buna sebep oldu acaba diye diğer domatesleride kontrol ettim herhangi bir tepe kaybolması durumu yok.2 adeti normal gelişmesine devam ediyor.Çevresel veya mevsimsel bir durumda olabilir ancak ne olur ne olmaz tohumu bu iki domatesten alacağım belki genetiktir diye.

MeyveliTepe 23-05-2022 12:37

Tepe kaybetme durumu başka çeşitlerde de oluyor. Farkettiğim, hatalı filiz alma sebebiyle biz de buna sebep olabiliyoruz. Alis zaten klasik sırık domates gibi değil. Fide yerden kalktıktan sonra hiç filiz almadığım için böyle bir durum olmadı ama başka sırık domateslerde oldu. Bu yüzden, filiz alırken en üstte sağlıklı uzayan bir tepe görmedikçe alttaki filizi almıyorum. Yaprak ve dal gelişimi bazen kandırıp tepe olacak filizin alınmasına yol açabiliyor.

devrann 23-05-2022 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1615765)
Tepe kaybetme durumu başka çeşitlerde de oluyor. Farkettiğim, hatalı filiz alma sebebiyle biz de buna sebep olabiliyoruz. Alis zaten klasik sırık domates gibi değil. Fide yerden kalktıktan sonra hiç filiz almadığım için böyle bir durum olmadı ama başka sırık domateslerde oldu. Bu yüzden, filiz alırken en üstte sağlıklı uzayan bir tepe görmedikçe alttaki filizi almıyorum. Yaprak ve dal gelişimi bazen kandırıp tepe olacak filizin alınmasına yol açabiliyor.

Aslında en üstlerde tepe bırakmıştım ancak dediğiniz gibi aliş biraz farklı tepeye kadar birçok filizi almıştım bu sebep olmuş olabilir.

devrann 23-05-2022 22:02

https://i.hizliresim.com/sijbj5c.jpeg
https://i.hizliresim.com/mfy47a3.jpeg
Aşılamış olduğum mitoyo patlıcanın gelişim durumu.27 şubatta dikmiştim o sıralarda hava çok soğuktu 3 ay olmuş daha meyve yok üzerinde yeni yeni meyve tutmaya başlamış durumda ama gelişim geçen haftalara göre nerdeyse 2 katı özellikle anaç kalınlığı sürekli artıyor.

devrann 23-05-2022 22:16

https://i.hizliresim.com/jbr3vqz.jpeg
https://i.hizliresim.com/en1gw4y.jpeg

Muğla yılanı tohumluk olarak bıraktıklarım alttakini yanlışlıkla ortadan ikiye böldüm :) .Alttaki 60 cm civarı tahmin ediyorum, üstteki 50 cm'in üzerinde.Japanese Pickling var sanırım bu şekilde boy yapan.

devrann 23-05-2022 22:48

https://i.hizliresim.com/rqkcwa7.jpeg
https://i.hizliresim.com/ca0jg44.jpeg
https://i.hizliresim.com/ble2s7j.jpeg
İlk resimdeki garnet parlak tüysüz kadife gibi gövde ve dalları var meyveleri pek belli olmasada resimdeki gibi düzgün bir salkım üzerinde tutuyor.Bu salkım üzerinde 12-14 adet çiçek açıyor ancak domatesler çift sıra değil tek sıra şeklinde dizilmiş durumda.Meyve tutumu ve meyve büyüklüğü ile ilgili gelişmeleri daha sonraki haftalarda paylaşacağım.
İkinci resimdeki ruby red elimde çok az tohum vardı tohum almak istedğim bir çeşit meyve tutumunun iyi olacağının sinyallerini vermeye başladı.Benzer patetes yapraklılara göre çok güçlü heybetli ve black brandywine daha küçük yapraklılar ve bu kadar güçlü değiller.Yan taraflarda bu yıl ilk defa denediğim hafize baliç ve italian hairloom var.Ancak bu iki çeşitte bazı domateslerde solgunluklar gördüm kökle ilgili sorun yaşıyorlar diğer çeşitlerde bir sorun yok
Son resimde oturak çeşitler var meyve tutmaya başlamadılar çok az çiçek var üzerlerinde.Bakalım nasıl olacak özellikle sarı bitki yapısına sahip tazlar domatesi merak ediyorum.

devrann 23-05-2022 23:04

https://i.hizliresim.com/fwn4m8x.jpeg
https://i.hizliresim.com/93eqtla.jpeg
https://i.hizliresim.com/l24297f.jpeg

İlk resim beyaz topan patlıcan diğer çeşitlere göre aşısız olduğu halde çok güçlü ve kalın gelişiyor.Rengide resimdeki gibi açık yeşil.Gandia'ya göre daha geç bir çeşit gibi duruyor.
Topan kabak görünce şaşırdım kimseye elletmemiştim bu şekilde olmuşlar.Çok az tohum olduğu için tohum çoğaltmaya çalıştım.Bazılarında 4 tane böyle kabak var.Tabi başka kabak tutmuyor böyle olunca.
Son resim karabaş otu 1 yıldan biraz fazla bir sürede çiçek açmaya başladı saksıdalar toprağa geçirmeyi düşünüyorum.Normalde dağda taşta susuz yerlerde yetişiyor ancak suyu çok seviyor.İlk başlarda kök hastalıklarına biraz hassas ancak o evreyi atlattıktan sonra hızlı büyüyor.

devrann 29-05-2022 23:44

https://i.hizliresim.com/ph2444n.jpeg
https://i.hizliresim.com/dm9mg2m.jpeg
https://i.hizliresim.com/t0qpmc0.jpeg
https://i.hizliresim.com/5rtsfns.jpeg

Beş aşıdan 3 tanesi tuttu ancak gelişme yavaş seyrediyor bunda çeşitin biraz geç bir çeşit olmasının yanında aşı yerinin kaynaşması ve kalınlamasınında bir süre almasından kaynaklanıyor . Mitoyo 90 günlük bir patlıcan pek erkenci değil ayrıca aşısız yumuşak olmayan sert bir toprakta ve bakımsız koşullarda çok verimsiz bir hale geliyor.Bu yüzden mitoyo gibi mesela black beauty,rosabianca gibi lezzetli meyvelere sahip olupta pek verimli olmayan çeşitlerde aşılama denenebilir tabi bu tarz bir ağaç biraz uçuk bir deneme hatta küçük boyutlarda daha verimli olduğunu düşünüyorum. Biraz erken bir düşünce olsada anladığım kadarıyla bu boyutlarda bir ağaca aşılama o boyutlara rağmen verimi istenilen seviyeye çıkaramıyor.Tabi ki açmış dişi çiçeklerin tamamı firesiz meyveye dönüştürecektir ama verimi ne seviyeye çıkarabilir bu tartışılır.

devrann 29-05-2022 23:54

https://i.hizliresim.com/5doteew.jpeg
Bu ise solanum torvum sw. bir türlü tohumlarını almak nasip olmadı.2-3 metre boyda olan çiçek açma aşamasında olan bitkiyi dışarda don çekti bu yüzden herşeye en baştan başladım daha küçük ve kalın gelişen bitkilerde var.Diğer tarafta ise fidelikten aldığım anaç var bir türlü farklı alt türler olduğunu gözlemleyemedim oysa fideliğin çeşitin yaprakları daha açık renkli bunu fideyken gözlemleyebiliyorum.Diğeri bariz daha mor renkli.Neyse bu yaz açan çiçekler meyveye dönüşür diye düşünüyorum.

bnymnblr 30-05-2022 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1615940)
https://i.hizliresim.com/5doteew.jpeg
Bu ise solanum torvum sw. bir türlü tohumlarını almak nasip olmadı.2-3 metre boyda olan çiçek açma aşamasında olan bitkiyi dışarda don çekti bu yüzden herşeye en baştan başladım daha küçük ve kalın gelişen bitkilerde var.Diğer tarafta ise fidelikten aldığım anaç var bir türlü farklı alt türler olduğunu gözlemleyemedim oysa fideliğin çeşitin yaprakları daha açık renkli bunu fideyken gözlemleyebiliyorum.Diğeri bariz daha mor renkli.Neyse bu yaz açan çiçekler meyveye dönüşür diye düşünüyorum.

Merhabalar
Solanum Torvum çiçeklerinin içine diş fırçasını hafifçe birkaç sefer sürün Döllenme sorunu olabilir. Bendeki Torvum dipten ufak bir filiz verdi. Onlardan üretebilirsem size gönderirim.

devrann 05-06-2022 21:47

https://i.hizliresim.com/pm5pivs.jpeg
https://i.hizliresim.com/e1q07hd.jpeg
https://i.hizliresim.com/pshc71t.jpeg
https://i.hizliresim.com/k7v7ve5.jpeg
https://i.hizliresim.com/nww38jg.jpeg

Sırasıyla italian hairloom,alakır etlisi,garnet ve ruby red.Çeşitler içinde ruby red yıldız gibi parlıyor göründüğü üzere.Heybetli ve black brandywine'da patates yapraklı güçlü çeşitler ancak Ruby Red iki kat daha güçlü bir çeşit diyebilirim kocaman yapraklara sahip.Gelecek yıl malesef çok metedilen bazı çeşitlerle yolları ayıracağız italian mesela 5 tane domateste tutan tek domates fotoğraftaki üstelik kök dayanımı çok düşük 2 tanesi kök problemi yaşayıp öldü ,brandywine ve heybetlide daha domates yok aynı anda ekilmelerine rağmen.
Bunun dışında bazı çeşitleri oturak olarak götürmekle hata yapmışız tazlar mesela nerdeyse 1 metre alan kapladı daldan yapraktan bişey görünmüyor yine aunt ruby'de aynı oldu karman çorman,pek domates tutma heveslisi değiller.
Garnet'a gelirsek çok iyi meyve tutuyor maşallah ip gibi,ancak meyveler dokunur dokunmaz dalından düşüyor üstten kalsiyum takviyesi bu sorunu çözebilir ama yine garnetlara sıra gelmedi.Şu an için dökülme sorununu saymazsak bahçede garnet ruby red,ve alişten başka iyi durumda olan domates yok.

devrann 05-06-2022 22:01

https://i.hizliresim.com/6gajcwe.jpeg
https://i.hizliresim.com/inwoi9k.jpeg
https://i.hizliresim.com/oe7swrk.jpeg

Ağaçta gelişme çok hızlanmış havaların ısınmasıyla birlikte.İkinci resimdeki ağaç beni çok şaşırttı bir öncekiyle fark muazzam alt kısım sürekli kalınlıyor.Nereye kadar bu devam edecek çok merak ediyorum diğer üzerlerine aşı yaptığım ağaçlar gibi 5-6 cm çapa ulaşabilecek mi ? .Üst kısımda meyve tutumu muazzam ip gibi maşallah tek bir tane tutmayıp dökülen meyve yok.
Son resim mauriatianum olgunlaşmış meyveleri.Dışarda 2 tanesi muazzam boyutlara ulaştı artık gelecek yıl aşılama yapacağım.

bnymnblr 06-06-2022 02:05

Son mesajınızın ikinci resminde aşı kalinlamasina rağmen anaç biraz daha ufak kalmış gibi.
Burada otsu greftlerin(aşıların) çok yıllık anaçlara göre daha hızlı gelişmesinden kaynaklanmaktadir.

devrann 06-06-2022 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bnymnblr (Mesaj 1616136)
Son mesajınızın ikinci resminde aşı kalinlamasina rağmen anaç biraz daha ufak kalmış gibi.
Burada otsu greftlerin(aşıların) çok yıllık anaçlara göre daha hızlı gelişmesinden kaynaklanmaktadir.

Evet yukarısı daha kalın gelişiyor ama anaç daha hızlı kalınlamaya başladı belli bir yerden sonra bence yukarısını geçecek.

devrann 11-06-2022 00:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bnymnblr (Mesaj 1616136)
Son mesajınızın ikinci resminde aşı kalinlamasina rağmen anaç biraz daha ufak kalmış gibi.
Burada otsu greftlerin(aşıların) çok yıllık anaçlara göre daha hızlı gelişmesinden kaynaklanmaktadir.



2,54'e dikkat ederseniz çok önceden aşı yapılmış ve uzunca bir süre ikliminde etkisiyle bence en az iki yıl aynı bitki götürülmüş,sizinde bahsettiğiniz gibi üst kısım epey kalınlamış ancak anaç kısmıda iyi gelişmiş.

bnymnblr 11-06-2022 17:53

Evet özellikle Torvuma yapılan asilarda anaç ile asi arasinda kalınlık farkı oluşuyor.
Ancak chrysotrichum ve mauritianumda pek bu fark gözlemlenmiyor.
Mauritianuma yapılan patlıcan asilarinda, anaç ufak olursa meyvede son dönem hasatlarda renk solgunlugu problemi görülebiliyor

devrann 19-06-2022 23:03

https://i.hizliresim.com/by3fd86.jpeg
Sn violetten gelen hurma domates multiflora bir çeşit sanrım.
https://i.hizliresim.com/doeiivd.jpeg
Sn Bahceden'den gelen Purple Hull Pinkeye börülce.Verimli bir çeşit gelecek yıl daha fazla ekeceğimiz bir çeşit verim açısından,lezzet açısından deneme yapmadığım için bişey söyleyemeyeceğim.
https://i.hizliresim.com/6szntzi.jpeg Bu sanırım aunt ruby, çok verimsiz oldu,bu çeşit dışında tazlar,omuzca,ayaş domateside çok verimsiz oldu hatta hiçbirinin üzerinde domates yok.Ancak abartısız her bir fide 1 m2'den fazla alana yayıldı.Sacede bu çektiğim fotoğraftaki domatesler var.Dört çeşitide oturak olarak götürdüm,oturak olduğundan emin olduğum ayaş domatesi ya da en azından öyle olması gerekiyordu malesef ayaş domateside tek bir tane domates tutmadı.Ancak gayet sağlıklı ve güçlü geliştiler sanırım bu çeşitlerin hiçbirisi oturak değil.

devrann 19-06-2022 23:30

https://i.hizliresim.com/7y7oeqq.jpeg
https://i.hizliresim.com/9ggtyng.jpeg

Garnet ve ruby red, ektiğim onlarca çeşitten birkaç çeşitle birlikte gelecek yıl devam edeceğim iki çeşit.
Eleyeceğim çeşitler italian,black brandywine,heybetli,garrison,alakır.Bu çeşitlerle artık daha fazla vakit kaybetmeyeceğim.Özellikle italian hiç tavsiye etmem bütün hepsi hastalanıp öldü,tutan bir iki meyvede yeşilken bile yumuşaktı,yine hastalıklara dayaksız bir çeşitte alakır.Patates yapraklılardan heybetli ve brandywine'da ise meyve tutma sorunu var.Yine garrison'da pek meyve tutma isteği yok ben daha meyve görmedim.
https://i.hizliresim.com/38thqfy.jpeg
https://i.hizliresim.com/n6h980e.jpeg
Yine gelecek yıl yetiştirmeyi düşünmediğim iki patlıcan,beyaz topan verimli ancak dokusu bana uymadı pişince aşırı yumuşak ve değişik bir tada sahip ben sevmedim,lista de gandia yine verimli bir çeşit ancak hem meyveler kısa ve küçük hem de acımsı bir tada sahip özel bir yanı yok .Artık mitoyo ile karşılaştırıyorum mitoyo her ne kadar bu iki çeşit kadar verimli olmasada aralarında lezzet açısından çok fark var.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024