agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2019-2020 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2019-2020/)
-   -   devrann / Tohum Paylaşım sonrası çalışmalar (Alanya) 2020 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2019-2020/43843.htm)

devrann 08-03-2020 12:40

devrann / Tohum Paylaşım sonrası çalışmalar (Alanya-Serik) 2020
 
Merhaba
Bu yılda beni baharın gelişine az bir zaman kala heyecanla balkonda saksıda bişeyler üretmenin telaşı sarmış durumda her zaman ki gibi.
Bu yıl geçen yıl ektiğim tohum alıp tohumlarını nasılsa kaybettiğim ve stok tohumlardan devam ettiğim mükemmel lezzetiyle kendine aşık etmiş blue domates aliş ve bu yıl ilk kez deneyeceğim siyah domates saksıda yetiştireceklerimin arasında olacak.

Bir kaç çeşit patlıcan salatalık ve yeşillikler olacak.
Domatesleri yani blue,black ve aliş'i birde Solanum sisymbriifolium üzerine aşıladım çeşitlerin verimlerini birde aşılı olarak görmek istiyorum.Patlıcan çeşitlerinin bir tanesini solanum chrysotrichum üzerine aşıladım.

Geçen yıl hazırladığım toprak karışımı malesef pek verimli olmadı bunun sebebi takip edenler hatırlayacaktır ormanlık bir araziden aldığım toprakla birlikte saksıya nematod yumurtası taşınması ve büyük sıkıntı yaşamamdan dolayı bu yıl dışardan toprak kullanmamaya karar verdim.
150 litrelik saksı yerine 15 litrelik saksılarla devam etmeye karar verdim çünkü pek verimli olmuyordu çok derin olmasının bir avantajını görmedim aksine alt katmandaki toprak havasız kalıyor ve kökler o bölgeye ilerlemiyordu.

Toprak karışımı olarak pomza,solucan,torf,leonardit,yarasa ve klino kullandım.
Bu yıl yine sorun yaşarşam kesinlikle toprak kullanmayıp hidroponik yetiştirmeye geçeceğim.Aslına bakarsanız saksıda sıcak bir balkonda iyi bir verim almak çok zor.

devrann 16-05-2020 22:17

https://i.hizliresim.com/CGjBbJ.jpg
https://i.hizliresim.com/4Zo6SV.jpg

Merlot marul bilinen en koyu renkli marul olarak geçmekte tohumları baker creekten aldım.Tohuma kalkmak üzereler.

https://i.hizliresim.com/KXsLmj.jpg
https://i.hizliresim.com/pAvhPa.jpg
Atlantic giant kabaklar, aynı dal üstünde 2 tane meyve var ne yapacağıma karar veremedim,büyük bir meyve elde etmek için sonrakini koparmak mantıklı ancak tohum için ikisinide koparmayacağım sanırım.

https://i.hizliresim.com/Bq7TO8.jpg
https://i.hizliresim.com/5SAIsP.jpg
Bu kabaklarda winter luxury isminde geçen turta kabağı,bir ağaçta 3-4 adet meyve tutmakta,çok güzel bir görünümü var kabakların.kabakgil küllemesine hassasiyeti var gibi.

devrann 16-05-2020 22:18

https://i.hizliresim.com/UNewVV.jpg
https://i.hizliresim.com/AXeEvB.jpg
Wild Boar Farms'ın ürettiği bir domates black beauty,bilinen en siyah domates olarak tanıtımını yapmışlar.Bendeki durum şu an bu şekilde baya koyu olacağa benziyor gövdesi diğer domateslere göre koyu renkte morumsu.Yalnız meyve tutumu az 1 veya 2 adet bir salkımda.
https://i.hizliresim.com/IscerM.jpg
https://i.hizliresim.com/Wtbiv4.jpg
Blue Beauty domatesler benim favorim olan bir domates.Meyve tutumu,lezzeti,rengiyle mükemmel bir çeşit.

bilenyum 18-05-2020 01:43

Bölgenizin avantajları :D
Ben daha minik fidelerimin bir kısmını yeni toprağa geçirebildim :D

elifaydin 18-05-2020 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum (Mesaj 1588581)
Bölgenizin avantajları :D
Ben daha minik fidelerimin bir kısmını yeni toprağa geçirebildim :D

Tam olarak benim aklımdan geçen de buydu. Bizimkiler daha yeni yerlerine alışmaya çalışıyorlar.

TCM 18-05-2020 11:44

Resimler pekkk güzel çıkmış ellerinize sağlık, takip edelim de seneye dağıtırsanız ekelim bu çeşitten 'blue beauty' ile birlikte.

Yalnız sırık çeşit olmasına rağmen resimlerde çok kalabalık ve karışık çıkmışlar, koltuk almadınız mı hiç yoksa resimlerde mi öyle gözüküyor.

devrann 18-05-2020 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum (Mesaj 1588581)
Bölgenizin avantajları :D
Ben daha minik fidelerimin bir kısmını yeni toprağa geçirebildim :D

Ben aslında birazda geç kaldım bir ay kadar ,fideler tam büyümedi .Bitkiler serada 2 hafta önceki halleri bayramda tekrar güncelleyeceğim köye gidince.

devrann 18-05-2020 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1588610)
Resimler pekkk güzel çıkmış ellerinize sağlık, takip edelim de seneye dağıtırsanız ekelim bu çeşitten 'blue beauty' ile birlikte.

Yalnız sırık çeşit olmasına rağmen resimlerde çok kalabalık ve karışık çıkmışlar, koltuk almadınız mı hiç yoksa resimlerde mi öyle gözüküyor.

Sn TCM
Karışık çıkmasının sebebi domateslerin karpuz serasında olmasından dolayı,karpuzlar her tarafı sarmış durumda.İnşallah başlarına birşey gelmezse tohum etkinliğinde paylaşacağım.

AkisSoftware 19-05-2020 02:42

Masallah hepside cok guzel...

Patlican anaci türleri ne oldu? Onlari da paylasabilir misiniz? Kolay gelsin

devrann 19-05-2020 18:26

https://i.hizliresim.com/khNh9k.jpg
https://i.hizliresim.com/Rwx5kb.jpg
https://i.hizliresim.com/1RreS2.jpg

Durumlar bu şekilde her ikisinden de tohum paylaşımı yapabilirim sanırım,solanum chysotrichum'da çiçeklerin bir çoğu tutmuyor resimdeki gibi 1 tane tutuyor ama daha zaman var,solanum mauritianum maşallah bütün salkımlar meyveyle dolu olduğu gibi öyle bir çoğalıyor ki başıboş bırakılırsa bir bölgede hakim tür olabilir kuraklık direnci var ve çok hızlı büyüyor, zaten orjini olan Avustralya'da bu bitkiyi yetiştirmek yasak .Her üç dal arasında bir salkım veriyor ve her salkım 60-80 arası meyve veriyor ve her meyvenin içi tohum dolu.Kuşlar vasıtasıyla çoğalıyorlar.Bir tane fide ektiniz diyelim 80-100 cm yukarıdan bitki 3 dala bölünüyor ve bu dal arasında bir tane salkım veriyor ve bu 3 tane dalda 3'e bölünerek gidiyor.1-3-9-27... şeklinde gidiyor.Başıboş bırakılacak bir bitki değil karadeniz bölgesinde fındıklıklarda Sicyos angulatus isminde yayılıcı salatalık türü yabani bir bitki büyük sıkıntı oluşturmakta.
Mauritianum daha yüzeysel ve kılcal ve ince kök atmakta,bütün toprağı ince kılcal kök ağıyla sarıyor kazık kök yapmıyor.
Chysotrichum ise daha az kılcal kök yapıyor çok kalın parmak kalınlığında köklere sahip gövdeside çok çabuk kalınlıyor.Ve her ikiside inanılmaz hızlı büyüyolar fotoğraflardaki bitkiler bir yaşında değil özellikle Chysotrichum.Chysotrichum'un bir yıl olmadan bu hale gelmesine şaşırıyorum doğrusu gövdesi 8-10 cm çapa ve 2,5 m boya ulaşabildi.Bir şey daha var mauritanium'u denemedim ama chysotrichum suya inanılmaz dayanıklı,kökler su içindeyken bitki kökleri fusarium türü bir hastalığa haftalarca dayanıyor,normal bir patlıcan bitkisi bir kaç gün içinde ölüyor.
Bu bitkiyede dur diyebilen bir hastalık var ''ralstonia solanacearum'' bakteri bitkiye fide iken giriş yapıyor bitki tamamen ölmüyor ama bitki yaprakları sürekli sararıyor hastalık ve zararlılara çok açık oluyor özellikle kırmızı örümcek ve külleme.Tabi ben bu bitki üzerinde gözlemlemedim bu hastalığı daha çok ticari anaçlarda var bu vahşi solanum torvum özellikle dayanamıyor hibritlerden hawk anacı dayanamıyor.Çiftçilerinde hatası var güz döneminde siyah plastikle malç yapıyorlar bu toprak sıcaklığını zaten yüksek olan bir seviyeden daha yüksek seviyelere çıkarıyor küçük bir fidenin bu durumla ilk başta başa çıkması imkansız hastalık giriş yapıyor ve sezon boyu bu hastalık bitkiyi öldürmesede verimi çok düşürüyor.Açıkcası 10 cm çapa sahip bir bitkinin bu hastalığa yakalanacağını düşünmüyorum.

devrann 19-05-2020 18:39

https://i.hizliresim.com/OCVeEu.jpg
Bu da china jade isminde salatalık.Hafif dikenli ve oldukça uzun meyvelere sahip 50 cm civarında.

devrann 31-05-2020 12:49

https://i.hizliresim.com/3etaRP.jpg
https://i.hizliresim.com/YCapRx.jpg
Colorado red star enginar tohumdan yetiştirdim,bardaklarda ekilmek için fazla beklediği için geç kaldılar gelecek yıl meyve görmeyi umuyorum.
https://i.hizliresim.com/1NIMBN.jpg
https://i.hizliresim.com/kXSR4Y.jpg
Aswaganda Meyvelitepe'den gelen tohumlardan bir tanesi büyük saksıda bir tanesi serada toprakta.Dışardaki sakıda olanı geçenlerdeki sıcak havadan korumak için tülle üstünü örtmüştüm yinede yapraklarda hafif yanıklar var.
https://i.hizliresim.com/LkXVT7.jpg
maiz morado ya da kulli corn isminde siyah mısır,bilinen en siyah mısırmış.Şöyle ucundan baktım siyahlaşmaya başlamış mısırlar.Çok fazla ekemedim bu yıl ama paylaşmayı düşünüyorum.

devrann 31-05-2020 13:29

https://i.hizliresim.com/uPOneg.jpg
https://i.hizliresim.com/gcIGt2.jpg
https://i.hizliresim.com/s1pqeZ.jpg
Giderek siyahlaşıyor ancak biraz geç bir çeşit gibi.Çok güzel bir meyvesi var bu kadar siyahlaşacağını tahmin etmemiştim doğrusu.Bu güzelliğin eksileri az meyve tutması ve geç olgunlaşması.

devrann 31-05-2020 13:48

https://i.hizliresim.com/Z2rqCb.jpg
Marina di Chiogga kabak,tek bir tohum kalmıştı iki tane meyve var üstünde forumdan kimden aldığımı şu anda hatırlamıyorum.Yavaş yavaş o garip formunu almaya başladı.
https://i.hizliresim.com/hQ9w4N.jpg
https://i.hizliresim.com/NZt7kX.jpg
https://i.hizliresim.com/AO2OW9.jpg
Kaç kilo olur bilemiyorum ama daha taze ve büyümeye devam ediyor,sap kısmında da bir sıkıntı yok gibi.Bu kabak için daha bebeklik çağında diyebiliriz.500-1000 lbs yani 450 kg civarına kadar büyüyebiliyormuş.Aynı kabak türü için seçilmiş bazı tohumlar 1 ton kadar oluyor tabi o tohumlar 100 dolara satılıyor.Tabi tek başınada yeterli değil büyük bir kabak yetiştirmek için bir sürü teknik kullanıyorlar bazı kollara başka kabak aşılamak gibi veya kabağın kollarını bazı kesimlerden gömerek kök atıp kabağı beslenmesi sağlanmaya çalışılıyor bunun yanında envai çeşit organik gübrede cabası.

bnymnblr 02-06-2020 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1588818)
https://i.hizliresim.com/khNh9k.jpg
https://i.hizliresim.com/Rwx5kb.jpg
https://i.hizliresim.com/1RreS2.jpg

Durumlar bu şekilde her ikisinden de tohum paylaşımı yapabilirim sanırım,solanum chysotrichum'da çiçeklerin bir çoğu tutmuyor resimdeki gibi 1 tane tutuyor ama daha zaman var,solanum mauritianum maşallah bütün salkımlar meyveyle dolu olduğu gibi öyle bir çoğalıyor ki başıboş bırakılırsa bir bölgede hakim tür olabilir kuraklık direnci var ve çok hızlı büyüyor, zaten orjini olan Avustralya'da bu bitkiyi yetiştirmek yasak .Her üç dal arasında bir salkım veriyor ve her salkım 60-80 arası meyve veriyor ve her meyvenin içi tohum dolu.Kuşlar vasıtasıyla çoğalıyorlar.Bir tane fide ektiniz diyelim 80-100 cm yukarıdan bitki 3 dala bölünüyor ve bu dal arasında bir tane salkım veriyor ve bu 3 tane dalda 3'e bölünerek gidiyor.1-3-9-27... şeklinde gidiyor.Başıboş bırakılacak bir bitki değil karadeniz bölgesinde fındıklıklarda Sicyos angulatus isminde yayılıcı salatalık türü yabani bir bitki büyük sıkıntı oluşturmakta.
Mauritianum daha yüzeysel ve kılcal ve ince kök atmakta,bütün toprağı ince kılcal kök ağıyla sarıyor kazık kök yapmıyor.
Chysotrichum ise daha az kılcal kök yapıyor çok kalın parmak kalınlığında köklere sahip gövdeside çok çabuk kalınlıyor.Ve her ikiside inanılmaz hızlı büyüyolar fotoğraflardaki bitkiler bir yaşında değil özellikle Chysotrichum.Chysotrichum'un bir yıl olmadan bu hale gelmesine şaşırıyorum doğrusu gövdesi 8-10 cm çapa ve 2,5 m boya ulaşabildi.Bir şey daha var mauritanium'u denemedim ama chysotrichum suya inanılmaz dayanıklı,kökler su içindeyken bitki kökleri fusarium türü bir hastalığa haftalarca dayanıyor,normal bir patlıcan bitkisi bir kaç gün içinde ölüyor.
Bu bitkiyede dur diyebilen bir hastalık var ''ralstonia solanacearum'' bakteri bitkiye fide iken giriş yapıyor bitki tamamen ölmüyor ama bitki yaprakları sürekli sararıyor hastalık ve zararlılara çok açık oluyor özellikle kırmızı örümcek ve külleme.Tabi ben bu bitki üzerinde gözlemlemedim bu hastalığı daha çok ticari anaçlarda var bu vahşi solanum torvum özellikle dayanamıyor hibritlerden hawk anacı dayanamıyor.Çiftçilerinde hatası var güz döneminde siyah plastikle malç yapıyorlar bu toprak sıcaklığını zaten yüksek olan bir seviyeden daha yüksek seviyelere çıkarıyor küçük bir fidenin bu durumla ilk başta başa çıkması imkansız hastalık giriş yapıyor ve sezon boyu bu hastalık bitkiyi öldürmesede verimi çok düşürüyor.Açıkcası 10 cm çapa sahip bir bitkinin bu hastalığa yakalanacağını düşünmüyorum.

Solanum Chrysotrihum ve Mauritianum bitkileri Alanya gibi Akdeniz iklimine sahip bölgelerde zarar verici bitkiler haline gelebilir. Ancak saksıda yetiştiriyorsanız yayılma alanı bulamayacaktır.
İstanbul'da ve özellikle karasal iklime sahip bölgelerde istilacı olabileceğini hiç sanmıyorum.
Elinizdeki Chrysotrichum bitkisi söylediğiniz gibi epey ciddi bir büyüme kaydetmiş. Benim elimdeki Chrysotrichumlar ilk sene ektiğimde hızlı büyümemesine rağmen şimdi epey hızla büyümeye başladılar. Elinizde Mauritianum tohumu varsa alabilirim.

devrann 04-06-2020 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bnymnblr (Mesaj 1590159)
Solanum Chrysotrihum ve Mauritianum bitkileri Alanya gibi Akdeniz iklimine sahip bölgelerde zarar verici bitkiler haline gelebilir. Ancak saksıda yetiştiriyorsanız yayılma alanı bulamayacaktır.
İstanbul'da ve özellikle karasal iklime sahip bölgelerde istilacı olabileceğini hiç sanmıyorum.
Elinizdeki Chrysotrichum bitkisi söylediğiniz gibi epey ciddi bir büyüme kaydetmiş. Benim elimdeki Chrysotrichumlar ilk sene ektiğimde hızlı büyümemesine rağmen şimdi epey hızla büyümeye başladılar. Elinizde Mauritianum tohumu varsa alabilirim.

Bu bitkiler saksıda yetişebilecek bitkiler değil ne kadar büyük saksı koyarsanız koyun bütünüyle doldurup sarmaları çok kısa sürüyor.Bu yüzden fotoğrafını attığım bitkiye patlıcan aşılayıp verim durumuna bakacağım. Düşünsenize sürekli büyüyen,güçlenen ve hastalıklara dayanıklı bir patlıcan ağacınız olduğunu ve her sene bir bölümden kesince tekrar büyüdüğünü.Bunu ticari anaçlarla veya solanum torvum'la da yapabilirsiniz ancak en fazla 2 veya 3 yıl.Bu ağaçlar ise 15 yıl ömürleri olan gerçek anlamda ağaç formuna ulaşabilen anaçlar.

bnymnblr 04-06-2020 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1590270)
Bu bitkiler saksıda yetişebilecek bitkiler değil ne kadar büyük saksı koyarsanız koyun bütünüyle doldurup sarmaları çok kısa sürüyor.Bu yüzden fotoğrafını attığım bitkiye patlıcan aşılayıp verim durumuna bakacağım. Düşünsenize sürekli büyüyen,güçlenen ve hastalıklara dayanıklı bir patlıcan ağacınız olduğunu ve her sene bir bölümden kesince tekrar büyüdüğünü.Bunu ticari anaçlarla veya solanum torvum'la da yapabilirsiniz ancak en fazla 2 veya 3 yıl.Bu ağaçlar ise 15 yıl ömürleri olan gerçek anlamda ağaç formuna ulaşabilen anaçlar.

Bir ara bendeki Chrysotrichumları da gösteririm. boyları bir metreyi geçti. Yaprakları muazzam büyüklükte.
Dediğiniz gibi saksıda zor sürekli gübreleme isteyebilir.
Patlıcan ve domates anacı olarak değerlendirilmeleri çok güzel olur.
Bir de Manzano biberi bulabilsek çok iyi olur.

devrann 04-06-2020 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bnymnblr (Mesaj 1590301)
Bir ara bendeki Chrysotrichumları da gösteririm. boyları bir metreyi geçti. Yaprakları muazzam büyüklükte.
Dediğiniz gibi saksıda zor sürekli gübreleme isteyebilir.
Patlıcan ve domates anacı olarak değerlendirilmeleri çok güzel olur.
Bir de Manzano biberi bulabilsek çok iyi olur.

Monzano(capsicum pubescens)biberler kalıcı 10-15 sene yaşayabilen ağaçlar olsada phytoptora capsici ve bazı nematod türlerine karşı genetik materyal olarak C. annuum türünden biberler kullanılmakta ,kullanılmakta derken belli türler var yani çok fazla tür ve çeşit yok bunların arasında kök hastalıkları ve nematod dayanımı monzanolarda olmayan bir özellik ama kalıcı olmaları belki hastalık dirençlerini arttırıyordur ama genetik olarak pek bir potansiyele sahip değiller ağaç formunda olmalarından başka.Ben tohumdan çimlendirmiştim monzano türünden ama fideyken öldü hastalanıp.

Capsicum annum türü criollo de morelos cm334 nematod ve phytoptora capsiciye karşı yüksek dayanıma sahip.Daha çok bu türe aşı yapıyorlar ticarilerde muhtemelen bu tür üzerinden geliştiriliyor.Başka tür ve çeşitlerde var tabi ama bu tür ön planda sanırım california wonder tipi bir biber olması lazım.

bnymnblr 04-06-2020 22:30

7 Eklenti(ler)
Resimler aşağıda

bnymnblr 05-06-2020 10:16

2 Eklenti(ler)
resimler devam

bnymnblr 06-06-2020 21:51

1 Eklenti(ler)
Domates aşıladım. Bakalım tutacak mı?

nazlı06 18-06-2020 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bnymnblr (Mesaj 1590465)
Domates aşıladım. Bakalım tutacak mı?

Hayırlısı olsun

devrann 18-06-2020 20:46

https://i.hizliresim.com/52zh5e.jpg

https://i.hizliresim.com/RNQVVw.jpg

https://i.hizliresim.com/HGBPzA.jpg

En son durumlar bu şekide. winter luxury ismindeki kabak ve bizim küçük dev.

devrann 18-06-2020 21:10

https://i.hizliresim.com/fCVVpi.jpg
Hanım tatlı yaptı çok güzel oldu özellikle kabağın küçük boyutlu olması hoşuna gitti .Bunun dışında bitki diğer kabaklara göre çok erkenci.Bitkide külleme hassasiyeti olduğu için bitkinin bütün yaprakları resimdeki gibi kuruyor.

https://i.hizliresim.com/8T3zjq.jpg
Black beauty domates gerçek siyah domates bu sanırım.
Black beauty geçci bir çeşit ve az domates tutuyor ama güçlü gelişiyor, bütün gövdesi tüylerle kaplı ve morumsu renkte, çiçekler ise parlak sarı değil yeşilimsi bir sarı açıyor.Üst döllerde bazı salkımlar ikiden fazla 4-5 meyve tuttuğu zaman meyveler büyümüyor.Meyveler yeşilden siyaha dönüşüyor sanırım iyi güneş alan yerde daha siyah oluyor.
https://i.hizliresim.com/I8nJmr.jpg

scarlet kale ama nedense yeşil oldu rengi damarları mor ama arası yeşil.

bilenyum 19-06-2020 20:43

Çok güzel görünüyorlar.

azorka 21-06-2020 11:14

Black beauty domateslerinizi gördükçe heyecanlanıyorum,bugün bahçeye gidip karşıma çekip konuşmayı düşünüyorum black beauty'ler ile haydi biraz hızlı diyeceğim.

NevgulGuven 22-06-2020 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1591258)
https://i.hizliresim.com/fCVVpi.jpg
Hanım tatlı yaptı çok güzel oldu özellikle kabağın küçük boyutlu olması hoşuna gitti .Bunun dışında bitki diğer kabaklara göre çok erkenci.Bitkide külleme hassasiyeti olduğu için bitkinin bütün yaprakları resimdeki gibi kuruyor.

https://i.hizliresim.com/8T3zjq.jpg
Black beauty domates gerçek siyah domates bu sanırım.
Black beauty geçci bir çeşit ve az domates tutuyor ama güçlü gelişiyor, bütün gövdesi tüylerle kaplı ve morumsu renkte, çiçekler ise parlak sarı değil yeşilimsi bir sarı açıyor.Üst döllerde bazı salkımlar ikiden fazla 4-5 meyve tuttuğu zaman meyveler büyümüyor.Meyveler yeşilden siyaha dönüşüyor sanırım iyi güneş alan yerde daha siyah oluyor.
https://i.hizliresim.com/I8nJmr.jpg

scarlet kale ama nedense yeşil oldu rengi damarları mor ama arası yeşil.

Bu Red Russian Kale denen türe benziyor sanki. Henüz deneme fırsatım olmadı ama merak ettiğim için incelemiştim, seneye ben de ekeceğim. Bir bakın isterseniz siz de, o olabilir :)

devrann 22-06-2020 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NevgulGuven (Mesaj 1591497)
Bu Red Russian Kale denen türe benziyor sanki. Henüz deneme fırsatım olmadı ama merak ettiğim için incelemiştim, seneye ben de ekeceğim. Bir bakın isterseniz siz de, o olabilir :)

Russian red'in yaprakları biraz daha narin ve ince gibi duruyor.Belki biraz daha soğuk bir iklimde gerçek rengini alıyor olabilir veya yanlış tohum göndermişlerde olabilir.

devrann 26-08-2020 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü (Mesaj 1591517)
Benim zengarden'dan aldığım kırmızı rus pazısı (red russian kale) gibi görünüyor. şu anda tohumlarını topluyorum, epeyce tohumum var ve umarım önümüzdeki tohum paylaşım etkinliğinde, elbette talep olursa, paylaşacağım. benim bitki tohuma gitmeden önce böyleydi:

Eklenti 710810

Tohumlarını ikinci yılında mı veriyor yoksa ilk yıl mı ? Çünkü bendekiler uzun bir süredir büyümekle meşgul yinede 50 cm boydalar ama bu aralar suya hasret kaldı ve baya yavaşladı bu yüzden mi çiçek açmıyor yoksa ilk yıl tohum vermiyor mu bilemedim.Bir tanesi susuzluktan kurumuş sıcak yaz günlerinde serada ben hariç pek ilgilenende yok.Beyaz sinekleri ciddi anlamda çeken bir bitki.Aynı sorunu fideyken balkonda ikende yaşamıştım beyaz sineklerle alakalı.Virüs kaynaklı bir hastalıkmı kaptı acaba ?
Bu arada tohumu aldığım yerdeki yorumlarda birçok kişi rengin mora dönmediğinden şikayetçi ancak tohum paketinin içindeki bazı tohumlar rasgele mor çıkmaktaymış,anladığım kadarıyla başka çeşitlerle doğal yoldan hibritlenmiş.Bana mor olanı denk gelmedi bu sezon daha fazla yapıp mor olandan elde etmeye çalışacağım.

its_just_a_ride 26-08-2020 12:08

Alıntı:

Tohumlarını ikinci yılında mı veriyor yoksa ilk yıl mı ?
Takip eden sezonda çiçeklenir. Sizin lokasyonda daha soğuk mevsimde yetiştirmeye başlarsanız daha rahat edersiniz. Beyaz sinek sorununuz da olmaz. Soğuğa oldukça dayanıklıdır. Kar altında bile yetişiyor. Yaz sezonunda da tohumlarını toplarsınız.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024