Kıvrılma
Alıntı:
Çok da suladığımı zannetmiyorum aslında ama burası Adana. Hava sıcak ve bazı bitkiler 1 günde tekrar sulanmak istiyor; çoğu ise 1.5-2 gün arasında. Sonuçta saksı, toprağı ne kadar çok olursa olsun tarlanın yerini tutmuyor. Mecbur sık suluyoruz. Bu sorunu gidermek için saksıya otlarla malç yapmayı düşünüyorum. İlginiz için teşekkürler. |
Biberlerim
4 Eklenti(ler)
Bu domates biber. Gövdesi oldukça güçlendi, bol çiçek verdi; çok umutluyum. Türü şimdiden beğendim, dayanıklı ve çok veren bir yapısı var gibi.
Eklenti 695358 Kıl biberdi galiba. Eklenti 695359 Geçen sene dikmiştim, sarı acı/cin biber. Oldukça acı, eti sert. Eklenti 695360 Nereden aldığımı bilmediğim yeşil acı biber. Açık yeşilden koyuya doğru bir rengi var. Cin biber için oldukça iri. Eti sert, bereketli. Bitkisi ağaç gibi, çok büyüyor, boylanıyor. Kışa da oldukça dayanıklı. Kışın son derece yoğun olduğu dönem hariç biber vermeye devam etti/çalıştı.:mad: Eklenti 695361 |
Domates
2 Eklenti(ler)
Bu Tigrette domates. Yapraklarındaki sararmayı ve kurumayı durduramadım. Bitki de kötürüm bir hal aldı. Büyümüyor, gelişmiyor. Yeni dal ve yaprak vermiyor.
Eklenti 695364 Burada da başka tür bir kuruma var. Yine domates. Domates ve çilek yetiştirmek bana eziyet gibi geliyor.:( Eklenti 695365 |
Malabar Ispanağı-Kudret Narı
2 Eklenti(ler)
Malabar Ispanağı büyüdükçe büyüyor. Kısa zaman sonra balkon şebekesini tamamen ele geçirecek. Erken gibi geliyor bana ama tohum vermeye hazırlanıyor. Bunun aylar sonra olması gerekiyor gibi geliyor b ana. Yine de uzmanlar daha iyi bilir.
Eve gelen misafirlerin ve okuldaki arkadaşların çok ilgisini çekiyor. İç mekan çiçeği yerine kullanmak isteyenler var. Yaprağını yeyip salata için/cacık için planlar yapan var. Böreğini merakla bekleyenler var. Eklenti 695370 Kudret Narı. Balkon saksısındaki şeftaliyi ele geçirdi. Neredeyse tepesine kadar çıktı. Çiçek dökmeyi bıraktı gibi. Üzerinde bir adet de meyve var. Merakla bekliyorum. İlk Kufret Narım olacak. Eklenti 695369 |
Çiçekler
3 Eklenti(ler)
Aslanağzı çiçeği
Eklenti 695371 Reyhan. Başlangıçta mor idi. Nedendir bilemem gittikçe yeşile döndü. Yaprakları iri ve kokusu çok güzel. Şöyle bir çırpıştırıverdiğinizde sadece eliniz değil balkonu da koku sarıyor. Önümüzdeki yıl nasip olursa bunun tohumunu paylaşmayı düşünüyorum. Kokusunu ve görüntüsünü çok beğeniyorum. Eklenti 695372 Yaprak Güzeli - Çay Çiçeği ismiyle biliniyor. En azından ben öyle biliyorum. Görüntüsü hoş. Çay demi ile sulanırsa mor, su ile sulanırsa yeşile dönüyormuş. Eklenti 695373 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yanlış mı hatırlıyorum sn.meyvelitepenin bloğunda kadife ve reyhan ın sebzelere yakın dikilerek bazı zararlılardan korunduğunu okumuştum. Sebze adaları, sebze parkı konularında fotoğraflarını da gördüm diye hatırlıyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Tigrette.
İki domates var ama kuruma devam ediyor. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...64758bf829.jpg Bu da Black Zebra. Altta büyücek bir tane yukarıda daha küçük iki tane varvhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...33f5f63872.jpg |
Yeni fotoğraflar
5 Eklenti(ler)
Domates biberlerim
Eklenti 696167 Black Zebra Eklenti 696168 Türünü bilmediğim acı biber.(Süs/Cin biberi) Kocaman, çınar gibi oluyor. Eklenti 696169 Koltuk alma yaparken yeni fideler üretiyoruz. Eklenti 696170 Saksıda yetiştirdiğim son baş soğanlar. Bununla beraber soğanlar bitiyor.(Tohum deneyi için bıraktığım iki tane hariç.) Eklenti 696171 |
Yeni fotoğraflar2
1 Eklenti(ler)
Bardakta kabak. Apartmanın bahçesine dikeceğim. Hem insanlar görsün istiyorum, hem de isteyen alsın/kullansın. Adana/Kozan yöresinde bu kabağa SÜRGEÇ KABAĞI denir. Olgunlaştığı zaman kabuğu ve tohumları(çekirdekleri) temizlenip kese/sürgeç olarak kullanılır. Biraz sert olur ama son derece doğal bir üründür. Tavsiye ederim.
Eklenti 696172 |
Alıntı:
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Blue Tomato
Kahverengileşti yaprakları. Sonra da kuruyor. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...79b9ecbf42.jpg Black Tigrette renklenmeye başladı https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4c7d50d124.jpg |
Meraklı bir insanım. Bazen acaba durulsam mu diyorum? Yediğimiz kavunlardan sirke denemesi yaptım. Normal elma sirkesi yapar gibi deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak? https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...529cc62cfb.jpg
SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Enzim çalışması.
Daha önce de bir kaç kere yapmıştım. Sayın Meyvelitepe'nin tarif ve ölçülerine uymaya çalışıyorum. Denedim, çeşitli yerlerde kullandım. Memnun kaldım. Ama bu sefer belki hava aldı, bilmiyorum. Hiç kabarcık çıkmadı. Ya fermente olmadı ya da hava yapan bir yer vardı. Üstadlara bir sorum var. Bu bidondaki enzim mi sirke mi? Bitkilerimde kullanabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6daf07344f.jpg SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024