![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Yapabilir miyim gölgeliği ama biraz düşüneceğim. Teşekkür ederim. TCM hocam dediğiniz gibi olabilir elbette ama 1-2 türde olması biraz enteresan. ![]() Yanlış hatırlamıyorsam ikisi de erkenciler oldukça ki ben haziranda toprakla buluşturdum. Gelişimleri iyi ama çiçek tutmadı. 1/1,5 metre boylandılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Domatese gölgelik fikrine katılmıyorum. Tüm gün güneş alacak, suyunu hakkıyla vereceksiniz ve havadar bir bahçe ise bulunduğu yer, gölgelik fayda değil zarar verecektir ürün gelişimine. Komşu bahçe yaptı yıllardır boş duran yamaç yerine. Makina ile terasladı önce, her gün başında bahçenin yani sulamasında aksama söz konusu değil. Domatesin durduğu yere bir insanı bağlasalar 2 saatte beyni sulanır öyle bir güneş vuruyor bahçeye. Domatesi toplamaya yetemiyorlar dedi dün bir diğer komşu. Benim de bahçem aynı konumda bu hafta sonu yaklaşık 20 kg kadar domates topladım. Hava almayan bahçelerde fazla güneşin yaratacağı sıcak zararından söz etmek doğru olabilir. Bir diğer ilave bilgi size. Salgın sebebiyle fideleri evin balkonunda ürettim. Nasıl olmuşsa bir kaç tohum çiçek saksısına düşmüş ve orada kendiliğinden bitti üç adet domates. Çiçeklendiler de ama meyveye dönemiyorlar bir türlü. Aynı tohumlardan üretilip bahçeye dikilenlerden geçen haftadan beri olgunlaşmışları toplanmaya başladık halbuki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
çok ilginç. Aynı düzlükte ektiğim farklı domates varyetesi döllenip domatesleri döndü üstüne kızarmaya yakınlar. Sugören yanında. Fakat hafize baliçler hiç bir şekilde tutmadı. 10 gelişmiş fide, hepsi çiçekli 0 tutan. Açıp açıp sararıp düşüyorlar ![]() Bilinçli olarak etrafına arıların ve kelebeklerin sevdikleri çiçeklerden de ektim doğal tozlaşsınlar diye ama ı ıh işe yaramadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Eninde sonunda tutacaktır mutlakada. Teşekkür ederim destekleriniz için. 1 domates için 3 metre alanı harcamak istemiyorum. Duruma bakacağız artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Gelişim gösteren domateslerden, 1 adet russian, margred, su gören ve ceriler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Bir yılda bu hale geldi tek kökten. Beklentimin üstünde hızla gelişiyor. Yarı gölgeyi seviyor sanırım. İlk yerinde tek çiçekle kalmıştı. Bu çiçek için tohumdan üretim yaptınız mı acaba? Hangi zaman aralığında tohumunu almak sağlıklı olur? Geçen yıl aldığım tohumları yetiştiremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Aksilik olmazsa paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Bugün sugoren domatesinin tadimini yaptım. Orta lezzetli, su oranı fena olmayan, orta boy, pembe bir domates. Markette satilan orta boy orta lezzetli domateslerin dışına çıkabilen bir lezzeti yok gibi geldi bana. Evdekilerle 10 üzerinden 6 verdik ☺️ bunlarda kızarmaya baslayan margred lar. Güzel bir haber daha tüm domateslerimin şükür çiçekleri tutmaya başladı. Umarım kizaracak zamani kalır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Hafize balic ilk görsel, diğeri alakir etkisi. Domateslerin tanimlanmasi için bu tip ara evre fotoğrafları kaydediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Margred c. Tadimladim. Fazla sulu, ince kabuklu ve biraz geç alındığında yumusayan bir yapısı var. Hafif mayhoş ama lezzetini beğendiğim bir domates oldu. En sevdiğim özelliği ise orta sırık ve derli toplu bir bitki olması. Seneye dikeceklerimden. Son gorselde ki domateste sugoren |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
TCM'den aldığım bulgarlar yeni yeni gelisiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Alakir domateslerin bir kacinda bu şekilde bir sorun var. Temel nedeni nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflardaki dip çürümelerine bende rastlıyorum. Bu yıl daha az bizim bahçede. Kök üzerinde beş domates var bir tanesinde dip çürük diğerleri tertemiz. Yere değende dip çürümüş hah diyorum sebebi yere oturması, yanındaki kökte aynı vaziyette olan tertemiz. Ben dış etkene bağlıyorum ama neden sadece bir kaç tanesini etkiliyor da hepsine dokunmamış cevap bulamıyorum. Bu yıl yanmış keçi gübresi temin edip sebzelere verecek zaman bulamadım geçen sene verdiydim ama çok fazla dip çürüğü olduydu, gübreden geçen bir zararlı mı acaba diye düşündüm bu nedenle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, cevap için teşekkür ederim. Ben gübre kullanmadım. Sezon başlarında yanmış gübre kullandım bir avuç sadece. Hiç bir varyete domateste olmamıştı henüz. Alakırda dediğiniz gibi aynı salkımda ki 1 domateste var diğerlerinde yok. Hiç bir domatesim yere değmiyor. Bu nedenle onla alakalı değildir diye düşünüyorum. ![]() Zaman kaybetmeden alıp uzaklaştırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim inceleyeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ondan beridir riske girmiyorum.Kükürt kalsiyum karışımı bir çuval ürün satın aldım. (25 Kg) Her fideyi dikerken, fide çukuruna serpiştiriyorum. Çuval 10 yıl yetecek gibi görünüyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
15*15*15 NPK işime yarar mı acaba? Şuan elimde bir miktar var ama kalsiyum açısından pek işe yarar bir tarafı yok tabi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kalsiyum değilse ona göre çözüm aranacak. Önce birini eleyelim, derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
2 ürün harici gözlemlemedim. Bu nedenle müdahale etmek istemedim. Sabah tekrardan kontrol edeceğim detaylı. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef aynı hizadaki domateslerde sorun yokken alakır etkileniyor. 10 meyveden 6 sı benzer kararmalara başlamış. Kalsiyum ihtiyacını gidermek için kabuk yeterli olur mu bilemedim. Bulabilirsem takviye ürün temin edeceğim ama pekte almak istemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Bulgar domatesleri hizla büyüyorlar. 4 kök etmiştim. 3 kök meyveli şükür. Yıldız çiçeğim de bu yıl ayrı mutlu 👍 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fermente edilmiş hayvan gübresi kullanıyorum. (Toprağım organik madde açısından fakir. Kompost vb ile arttırmaya çalışıyorum. Analizde iyi görünen topraktaki minerallerden yararlanmak için organik madde gerekli.) Topraktaki mineralleri değerlendiremediğim için tabandan kükürt ve kalsiyum desteği oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Sungold ceriler tonlanmaya başladı 👍 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Onca çabama rağmen sadece 1 kök kurtarabildigim fahrenheit blues domates tonlanmaya başlıyor. Umarım tohum alabileceğim yeterlilikte meyvesi olursa paylaşacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|