![]() |
|
![]() |
#61 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Zaten yapmıştım ama tekrar denedim. Bakalım gelişim sağlayacak mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bir kısım fidemi bardaklara aktardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Güncel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2015
|
Artık bahçeyle buluşturmak gerekmiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef geçiremedim çünkü havalar hala çok sert. Yeni yeni ısınmaya başladı Ankara. Artık bahçede bırakıyorum fakat asıl yerlerine 1 hafta sonra alacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Güncel durumda böyle. Fahrenheit tek kaldi. Gelişimi bu şekilde. Komik ilerliyor ☺️ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerin bir çoğunu aktardım bahçeye ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Bulgar Domatesi - 6 fide olarak ayarladım. 2 fire verdi bu nedenle 4 gelişmiş fide aktardım. Kalan tohumları eğer yer kalırsa aktaracağım bahçeye. Hafize Baliç Pembe Domatesi - Toplamda 12 adet filizlendirdim ve 10 tanesini bahçeye ektim. Alakır Etlisi Domatesi - 5 fide çimlendirdim. 3 adet ekebildim. Sugören Pembesi - 5 fide çimlendirdim. 4 adet ekebildim. Kivano - 5 tohum gelmişti. Hepsi yetişti ve ekildi. Heybetli Domates - 6 da 6 ekim yaptım. *Berkeley Tie-Dye Domates. Sadece 3 tohum çimlenmişti. 1 tanesi ne yazık ki kurudu. 2 gelişmiş fidesi yerini aldı. **Black from Tula - Yaklaşık 10-12 fidesini diktim. Gelişimi kritik gittiğinden gelişimleri zayıf oldu. ![]() Blue Beauty Domates - Tula ile aynı viyolde geliştiler. Kardeş mesafede ekimlerini gerçekleştirdim. Oda riskli gruptan. Sungold Domates - Yalnızca 8 tohum ekmiştim. Tamamını toprağa geçirdim. Margaret Curtain - 6 fide çimlendirdim ve toprağa taşıdım. Russian Cossak Domates - 4 fide alabildim ve ekimi yapıldı. Başarısızlar: *Blue Cream Berry Domates- Başarılı olamadım ![]() *Fahrenheit Blues Domates - Tüm tohumları dikmiştim lakin 1 tanesi çıkmaya karar verdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Alıntı:
Ben diktiğim domates ve biberleri tamamen farkli saksilarda yetistiriyorum. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle tabi ki yeterli önlem alamadım bence ama çiçeklenme evresi tül geçireceğim tozlamayı önlemek adına. Birde aralara çiçekler ekeceğimden bir nebze oranı düşürebilirim diye düşünüyorum. Bu kadar çok çeşit ekmemin sebebi istediğim lezzette domatesi arıyor olmam ![]() Beğendiğim domatesleri belirleyip onlarla devam edeceğim. Tohumu yetiştirenlerin yorumlarını dikkate alarak seçmiştim tohumları. Umarım dedikleri kadar lezzetli ve verimli domatesler yetiştirme şansım olur ve bu yıl etkinlikte tohum paylaşımı yapabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba ☺️ domatesler ve mısırlar genel olarak bu ayardalar. Ankara iklimimde biraz yavaş gidiyoruz. Kisa bir fikrinizi de almak istiyorum. Görselde ki domates fidesinde koltuk altı çıkmaya başlamış. Onların gelişimini gözleyeyim mi alayım mı? Normal şartlarda gelişimi tamamladığında almaya başlıyordum. Düzenleyen bilenyum : 04-06-2020 saat 20:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Ne dersiniz? Koltuk almalı mıyım bu kadar küçük bir fideden? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerin gelişimi iyi gidiyor. Ara dalciklar da büyüyor ama bu boyda bir fidede alınmalı mıdır? Yılların kekiği de yine harika kokusuyla büyülüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2009
|
Domates oturaksa çoğu ara dal alınmıyor, sırıksa bütün ara dallar (koltuk sürgünler) alınıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
teşekkür ederim cevap için. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Biraz gelişmelerini bekleyip çelikle çoğaltmaya karar verdim. Bu sayede daha fazla aynı tür domates elde edebilirim. Teşekkür ederim azorka ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Domatesleri siriklar taktım. Ciceklenmeler başladı yavaş yavaş. Kuzu kulağı tohum vermeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2019
|
kuzu kulağı ne güzel kalkmış tohuma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aynı zamanda kalıcı kuzuoğlak tohumlarıda aksilik olmazsa paylaşacağım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Çelik alacagimdan bahsetmiştim daha önce. Yaklaşık 7,8 günde kökler bu hale geliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Birden ne oldu bilemiyorum ama özellikle hafize balic domateslerin çiçekleri kurudu. Bu alttaki güzellikte margred courtain |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Talihsiz domateslerim çiçekleri dökülüyor. Tutum nedense az oldu. Umarım kırar bu döngüyü. Şuan için ilk belirenler su gören ve margred c. oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef domatesler beni üzüyor. Bir iki domates türü harici özellikle hafize baliç çieklerini açıp açıp döküyor. Hazirandan beridir çiçekli olan domateslerin hiç biri tutmadı. Neden böyle bir durum oldu anlamış değilim. Hafize baliç ve gelişimi iyi gitmeyen 1-2 domates türünde de bu sorun var. Sulamayı belirli aralıklarla yapıyorum, doğru budamalar yapıyorum, yaprak hastalıkları yok, iyi bir sırıkla da destekliler, topraktan kaynaklıdır diyerek 3 hafta önce gübrelemelerini de gerçekleştirdim. Hiç hareketlenme olmadı. Bir önerisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Domates için (açıköğretim derslerinde öğrendiğim bilgiyi aktarıyorum): Meyve tutumu için sıcaklığın çok aşırı olmaması gerek, bu sebeple bizim ovada yazın domates ekilip dikilmez; güz domatesi için temmuz son haftası fideler dikilir, baharda ise mart gibiydi yanılmıyorsam. Gece sıcaklığı da 16 derece civarı olmalıymış domates meyve tutumu için, yani sıcak olmayacak, gece-gündüz arası çok sıcaklık farkı olmayacak ve gece sıcaklığı 16 olacak. Yaylada dahi kimi türler sıcaklığın nispeten azaldığı ağustosun ikinci yarısından itibaren meyve tutumunu arttırıyor. Sebep budur diye düşünüyorum başka aksaklık yoksa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bahar için ovada; nisan başında fideleri dikiyorlarmış tarlaya bizim çiftçiler, güz içinse temmuzun son iki haftası; notlarımı buldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|