19-06-2019, 16:39 | #61 | |
Ağaç Dostu
|
Kıvrılma
Alıntı:
Çok da suladığımı zannetmiyorum aslında ama burası Adana. Hava sıcak ve bazı bitkiler 1 günde tekrar sulanmak istiyor; çoğu ise 1.5-2 gün arasında. Sonuçta saksı, toprağı ne kadar çok olursa olsun tarlanın yerini tutmuyor. Mecbur sık suluyoruz. Bu sorunu gidermek için saksıya otlarla malç yapmayı düşünüyorum. İlginiz için teşekkürler. |
|
19-06-2019, 16:59 | #62 |
Ağaç Dostu
|
Biberlerim
Bu domates biber. Gövdesi oldukça güçlendi, bol çiçek verdi; çok umutluyum. Türü şimdiden beğendim, dayanıklı ve çok veren bir yapısı var gibi. Kıl biberdi galiba. Geçen sene dikmiştim, sarı acı/cin biber. Oldukça acı, eti sert. Nereden aldığımı bilmediğim yeşil acı biber. Açık yeşilden koyuya doğru bir rengi var. Cin biber için oldukça iri. Eti sert, bereketli. Bitkisi ağaç gibi, çok büyüyor, boylanıyor. Kışa da oldukça dayanıklı. Kışın son derece yoğun olduğu dönem hariç biber vermeye devam etti/çalıştı. |
19-06-2019, 17:05 | #63 |
Ağaç Dostu
|
Domates
Bu Tigrette domates. Yapraklarındaki sararmayı ve kurumayı durduramadım. Bitki de kötürüm bir hal aldı. Büyümüyor, gelişmiyor. Yeni dal ve yaprak vermiyor. Burada da başka tür bir kuruma var. Yine domates. Domates ve çilek yetiştirmek bana eziyet gibi geliyor. |
19-06-2019, 17:12 | #64 |
Ağaç Dostu
|
Malabar Ispanağı-Kudret Narı
Malabar Ispanağı büyüdükçe büyüyor. Kısa zaman sonra balkon şebekesini tamamen ele geçirecek. Erken gibi geliyor bana ama tohum vermeye hazırlanıyor. Bunun aylar sonra olması gerekiyor gibi geliyor b ana. Yine de uzmanlar daha iyi bilir. Eve gelen misafirlerin ve okuldaki arkadaşların çok ilgisini çekiyor. İç mekan çiçeği yerine kullanmak isteyenler var. Yaprağını yeyip salata için/cacık için planlar yapan var. Böreğini merakla bekleyenler var. Kudret Narı. Balkon saksısındaki şeftaliyi ele geçirdi. Neredeyse tepesine kadar çıktı. Çiçek dökmeyi bıraktı gibi. Üzerinde bir adet de meyve var. Merakla bekliyorum. İlk Kufret Narım olacak. |
19-06-2019, 17:18 | #65 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekler
Aslanağzı çiçeği Reyhan. Başlangıçta mor idi. Nedendir bilemem gittikçe yeşile döndü. Yaprakları iri ve kokusu çok güzel. Şöyle bir çırpıştırıverdiğinizde sadece eliniz değil balkonu da koku sarıyor. Önümüzdeki yıl nasip olursa bunun tohumunu paylaşmayı düşünüyorum. Kokusunu ve görüntüsünü çok beğeniyorum. Yaprak Güzeli - Çay Çiçeği ismiyle biliniyor. En azından ben öyle biliyorum. Görüntüsü hoş. Çay demi ile sulanırsa mor, su ile sulanırsa yeşile dönüyormuş. |
19-06-2019, 22:38 | #66 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 741
|
Alıntı:
|
|
20-06-2019, 07:35 | #67 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yanlış mı hatırlıyorum sn.meyvelitepenin bloğunda kadife ve reyhan ın sebzelere yakın dikilerek bazı zararlılardan korunduğunu okumuştum. Sebze adaları, sebze parkı konularında fotoğraflarını da gördüm diye hatırlıyorum. |
|
20-06-2019, 19:16 | #68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 741
|
Evet bu doğru ancak balkon ve saksıda bazı stres faktörlerini kontrol edemiyorsunuz bu yüzden çok çabuk zararlılara ve hastalıklara maruz kalıyor bitkiler.Saksı çok küçük bir alan ne yaparsanız yapın en fazla bir gün sonra sulama yapmanız gerekiyor hele bitkiler birde fazla su isteyen bitkilerse solgun bitkilerle karşılaşıyorsunuz.Kadifeyi daha çok bitkileri nematodtan korumak için yan yana ekiyorlar.Kırmızı örümcekler için kadifenin kendine bir faydası olmadığı gibi balkonda sürekli bir kırmızı örümcek kaynağı haline geliyor.Ben domateslerden kırmızı örümcekleri temizlemeye çalıştıkça kadifelerden tekrar atlıyor.Bu ara tuta absoluta ile çok ciddi başım dertte,ben bulaşmış olan yaprakları kopardıkça nerdeyse ertesi gün diğer yapraklarada musallat oluyor,yabani patlıcanlar ve yabani domates dahil bütün yapraklara saldırıyor.Üstelik bitkilerin 7. katta olmasıda bu zararlılara bir engel teşkil etmiyor. |
20-06-2019, 19:36 | #69 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
03-07-2019, 07:45 | #71 |
Ağaç Dostu
|
Yeni fotoğraflar
Domates biberlerim Black Zebra Türünü bilmediğim acı biber.(Süs/Cin biberi) Kocaman, çınar gibi oluyor. Koltuk alma yaparken yeni fideler üretiyoruz. Saksıda yetiştirdiğim son baş soğanlar. Bununla beraber soğanlar bitiyor.(Tohum deneyi için bıraktığım iki tane hariç.) |
03-07-2019, 07:49 | #72 |
Ağaç Dostu
|
Yeni fotoğraflar2
Bardakta kabak. Apartmanın bahçesine dikeceğim. Hem insanlar görsün istiyorum, hem de isteyen alsın/kullansın. Adana/Kozan yöresinde bu kabağa SÜRGEÇ KABAĞI denir. Olgunlaştığı zaman kabuğu ve tohumları(çekirdekleri) temizlenip kese/sürgeç olarak kullanılır. Biraz sert olur ama son derece doğal bir üründür. Tavsiye ederim. |
03-07-2019, 07:53 | #73 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
03-07-2019, 08:14 | #74 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
03-07-2019, 08:26 | #75 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
15-07-2019, 20:03 | #77 |
Ağaç Dostu
|
Meraklı bir insanım. Bazen acaba durulsam mu diyorum? Yediğimiz kavunlardan sirke denemesi yaptım. Normal elma sirkesi yapar gibi deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak? SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
15-07-2019, 20:10 | #78 |
Ağaç Dostu
|
Enzim çalışması. Daha önce de bir kaç kere yapmıştım. Sayın Meyvelitepe'nin tarif ve ölçülerine uymaya çalışıyorum. Denedim, çeşitli yerlerde kullandım. Memnun kaldım. Ama bu sefer belki hava aldı, bilmiyorum. Hiç kabarcık çıkmadı. Ya fermente olmadı ya da hava yapan bir yer vardı. Üstadlara bir sorum var. Bu bidondaki enzim mi sirke mi? Bitkilerimde kullanabilir miyim? Şimdiden teşekkürler. SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|