agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2019-2020
(https)




Beğeni Düzeni339Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2019, 12:22   #1
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
aloe / Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar (İstanbul) 2019

Bende kendime günlük mahiyetinde burayı açayım dedim. Defter kaybolur ama burda kalıcı olur. 2018/2019 Tohum paylaşım etkinliğinden aldığım tohumların ikizlerimden birinin alerjisi çıkması üzerine hepsini kullanamığcam galiba. Zamanla belli olacak. Şimdilik en çok istediğim çeşitlerle başlıyorum. Buraya ektiğim çeşitlerle ilgili bulduğum ve lazım olacağını düşündüğüm bilgileri de yazacağım ( yeni bilgiler edindikçe eklemelerde bulunucam) Ve tabii ekim, bakım, yetiştirmede neleri nasıl yaptığımı da anlatacağım. Rabbim başarmamı nasip etsin (amin)
KENDİME NOT: Salondaki balkonum doğuya ( sağdaki kısa duvar güneydoğu), mutfak kuzeydoğuya, y.odasındaki de kuzeye bakıyor.
BURDA OKUDUĞUM BİLGİLERDEN DERLEMELER: Derin ve geniş saksılar fidenin boya gitmesini engeller. Boya kaçan bir fidenin meyvesi az olur.
Tohumlarınız kısa gün tohumuysa yani kışlık tohumsa şubat ayında balkonda bile meyve alabilirsiniz ama uzun gün bitkisi tohumuysa yani yazlık tohumsa bitkilerden verim alabilmek için suni yollara başvurmak gerekir. Suni yollar bitki 2 karış kadar boylanınca toprağı kuruyuncaya kadar susuz bırakmak tam yapraklarda kurumalar görülünce 5 dakika ara ile 2 defa bol su vermek buda çiçeklenme konusunda uyarıcıdır. Çiçeklenme olunca varsa şarjlı diş fırcası ile çiçek saplarından çiçekleri, çiçekler tam açık vaziyetteyken titreştirin çiçekler tozlaşsın ve döllenme olsun meyve verirler. Şarjlı diş fırçası yoksa kurşun kalemle çiçekleri yavaşca titreştirin gene tozlaşma olur


Düzenleyen aloe : 25-03-2019 saat 21:19
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2019, 12:26   #2
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
GARNET DOMATES ( MALBMAN)
Tek yıllık. İlkbahar aylarında ekilir. Hasat süresi 65-70 gün. Sırık cinsi domatestir. Domatesin rengi mor olabilir. Yaklaşık olarak 3-4cm çapında kiraz domates olur. Yüksek verimlidir. Sinek, böcek gibi haşarattan korumak için kadife çiçeği ( aynı saksı içine, topraktaki böceği uzak tutar) ve fesleğenle ( yanında ayrı bir saksıda, sinekler için) beraber olmalıdır. Bu tüm domates türleri için geçerlidir.
Saksı yetiştiriciliğinde derince bir saksı seçin. Saksının 3 te birini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince,organik gübre karıştırdığınız bahçe toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacaktır.
Bu sayede çapalama yapmadan, saksı içinde gerekli gübrelemeyi bitkiye en sağlıklı yolla ulaştırmayı başarır yüksek verim alırsınız. Sezon sonunda saksınız artık toprakla tamamen dolmuş, siz ise bolca domates toplamış olursunuz.

Domatesin yapraklarına su değmeyecek şekilde sulanmalıdır. Koltuk altı budamasında koltuklar 4-5 cm olunca budanmalıdır. Koltuk budama sırık domateste yapılır.Ekmiş olduğunuz domates, 7 veya 8 cm boyutlarına ulaştığında gövdenin alt kısmında kalan ve birde dalların arasından çıkan yaprakları( koltuk altı) koparmalısınız. Bu işlem sayesinde bitki daha da güçlenir ve daha fazla meyve verebilir.
Yaprak alma :
Domates 1,2 m. boylandığında fotosentez ve transpirasyon için en yüksek oranda yaprak alanına ulaşır. bitki boyu 1,2m'yi aştığı zaman alttaki yapraklar düzenli bir şekilde alınabilir. Yaprak alınmada ilk önce hasadı tamamlanmış veya hasada gelmiş meyveli ilk salkıma kadarki yapraklar alınır. Yaşlı ve hastalıklı özelliğini kaybetmiş, yere değen ,birbirine gölge yapan, bitkinin havalanmasına engel olan yaprakları alınır. Ayrıca çok kuvvetli büyüyen bitkilerde her bitkiden 1-2 yaprak alınır. Yaprak mahmuz bırakılmadan, yaprak sapının gövdeye birleştiği yerden alınır. Yaprak sapı gövdeye doğru yatırılır ve sonra geriye doğru kanırtılarak gövdeden koparılır. Domates bitkisi en fazla potasyuma ihtiyaç duyar. Bu Meyve dökümü için gereklidir.
GÜBRELEME PROGRAMI VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

-İlk çiçekte meyveler teşekkül edip büyümeye başlayıncaya kadar domatesin azot(N) talebi düşüktür.Bu döneme kadar geçecek süre içindeki azot ihtiyacı (1) ise, bu dönemden sonraki ihtiyacı (3) ve meyvenin hakim döneminde (4)'dür.
- Eğer bu kurala dikkat edilmez ve meyve tutumundan önce cömertçe azot uygulaması yapılırsa, çok gelişmiş bitki yapısına mukabil meyve tutumu azalır, döller arası mesafe uzar.

PÜF NOKTASI

Sağlıklı domates fideleri elde etmenize yardımcı olacak. Hemen herkesin evinde bir aspirin mutlaka vardır. Yumurta ise günlük tüketimde beslenmemizin olmazsa olmazlarındandır. Yapmanız gereken çok basit. Kırdığınız yumurta kabuklarını atmayın. Satın aldığınız domates fidelerini toprağa ekmeden evvel aspirin ve yumurta kabuklarına ihtiyacınız olacak.

Aspirin, domates fidelerinizin bağışıklık sistemini geliştirmeye ve korumaya yardımcı olur. Yumurta kabukları ise zengin kalsiyum içerir bu da domates fidelerinizin sağlıkla büyümesini sağlar. Domates fideleriniz için hazırladığınız çukurların içine 3-4 adet yumurtanın kabuğunu ve aspirini koyarak fidelerinizi üzerine yerleştirin ve ekim işlemini tamamlayın.
Domatesin ilk çiçeklenme ve meyve bağlama döneminde su ihtiyacının az, meyve bağlayıp hasada kadar olan dönemde ise su ihtiyacının arttığı söylenebilir.

Herek Verme: Sırık domatesi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan yöntemdir Bu amaçla meşe, kestane, akasya gibi sıkı ve sağlam dokulu ağaçlardan genellikle 2 m uzunluğunda 5 cm kalınlığında düzgün dallar hazırlanır. Bitkiler yaklaşık 35 cm boy aldığında ikinci çapa ile beraber bitkinin kuzey tarafına ve 10 cm kadar uzağına gelecek şekilde herek toprağa sıkıca sokulur. Bitkinin dip kısmından itibaren 2-3 yaprağın dibinden rafya ile ∞ şeklinde bağlanır. Bağlama işi bitkiler boylandıkça 30-35 cm'de bir tekrarlanır.

Çiçek (salkım)BUDAMASI, elde edilecek meyvelerin verim ve kalitesinin daha yüksek olmasını sağlamak amacıyla salkımda açan çiçeklerin bir kısmının meyve tutumu aşamasından önce koparılması işlemidir. Böylece meyve kalitesi arttırılmıs olur. Salkımdaki en son açan çiçekten baslanarak budama yapılır.
Uç (tepe) alma: Uç alma domates bitkisinde büyümeyi durdurmak için yapılır. Tepesi alınan bitkilerde meyve irileşmesi ile çabuk olgunlaşma sağlanır. Tek mahsul ve ilkbaharda hasat haziran ayı ortası veya sonunda biter. Bu yetiştiricilikler için tepe alınması hasada son verilecek tarihten 8-10 hafta önce yapılır. Nisan ayı ortalarında tepe alındığında haziran ayı sonlarına kadar hasat devam eder.
Hasat süresi uzatılmak istenirse tepe alma daha sonraki bir tarihte de yapılabilir. Tepe almak için tespit edilen tarihte bitkinin en üst salkımından sonraki iki yaprak bırakılarak bitkinin büyüme noktası elin baş ve işaret parmaklarının tırnakları ile kesilerek köreltilir.


Düzenleyen aloe : 31-05-2019 saat 02:10
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2019, 12:52   #3
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
ZENCEFİL
ibahar aylarında ekilir. Ekmeden önce 12saat ılık suda bekletilip ekilir. Üstündeki toprak 5cmyi geçmesin. Sıcak ve nemli ortamı sever. Soğuğa dayanmaz (kışın evde olmalıdır.) Hasat için 8-10 ay beklenmesi lazımdır. Direkt güneş sevmez. Yaprakları yanar. Toprak üstündeki saplar tamamen kuruyunca kökler sökülüp alınır. Taze zencefili kesip ekecekseniz her kesim arasında iki göz bulunsun. Kesilen yerler kuruyup zar bağlayıncaya dek açıkta bekletin, öyle ekin. Az ve sık sulayın.Toplandıktan sonra dışarda saklanır (buzdolabına koyulmaz) Dolgun pürüzsüz kök iyidir. Tropikal iklim için sera yapılabilir. Kullanırken kan inceltici özelliğine dikkat edin.

Bir gün öncesinden ılık suya koyup petek üstüne bıraktığım ve 12 saat ılık suda kalan 2 adet zencefilin birini toprağa ekip cam önüne koymuştum. Diğerini ise poşete koyup mutfakta cam önünde tuttum. Öğlene doğru saksıdaki zencefilin filiz çıkardığını gördüm. heyecan ve karışık duygular içindeyim. Saksıda ki toprak yeni hazır torf ve gübreli bahçe toprağı karışımı. Fakat filiz saksının o kadar kenarına yakın ki acaba diyorum bu zencefil mi? Bu arada poşetteki zencefile de hemen baktım fakat o filizlenmek şöyle dursun nemini kaybetmiş. Saksıda filizlemek daha kolay galiba onuda bi kaç saat suda tutup aynı saksıya yandaki boş yere ekicem bugün


Düzenleyen aloe : 20-03-2019 saat 15:00
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2019, 12:56   #4
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Zencefilimden 2 resim. Maalesef bu zencfil filizi değilmiş. Şüphem üzerine biraz eşeleyince boş çıktı. Poşette olanda iki yerde yumuşama gördüm. Oraları temizleyip kuruması için 2-3 gün açıkta bırakıp daha sonra saksıya diğerinin yanına ekmiştim. Kuzeydoğuya bakan camın önüne içten koymuştum. Toprağını her daim nemli tutuyorum ama maalesef hâlâ filizlenme yok
19.04.2019 zencefilde yeşerme yok. Saksıyı karıştırdım son ektiğim çürümüş, onu attım. Diğeri duruyor.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen aloe : 19-04-2019 saat 00:18
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2019, 14:28   #5
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Artık 7 garnet domates sadece torfa ekildi. Ve resimdeki suya 2..3 damla oksijenli su katıp fısfıslayarak ilk suyunu verdim. Mutfak camının önüne koydum. Aspirinli ve oksijenli su arasında kalmıştım. Evdeki aspirini bulamayınca diğerini yaptım. An itibariyle 5 tohum daha ıslattım. Onu da asprinli suyla yaparım bakalım nasıl olacak

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen aloe : 20-03-2019 saat 15:01
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2019, 20:41   #6
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe Mesajı Göster
Artık 7 garnet domates sadece torfa ekildi. Ve resimdeki suya 2..3 damla oksijenli su katıp fısfıslayarak ilk suyunu verdim. Mutfak camının önüne koydum. Aspirinli ve oksijenli su arasında kalmıştım. Evdeki aspirini bulamayınca diğerini yaptım. An itibariyle 5 tohum daha ıslattım. Onu da asprinli suyla yaparım bakalım nasıl olacak
Garnet gevrek fide aşamasından sonra çok hızlı boya gidiyor. Aman panik yapmayasınız . Kolay gelsin.

malbman beğendi.
its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2019, 22:17   #7
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Garnet gevrek fide aşamasından sonra çok hızlı boya gidiyor. Aman panik yapmayasınız . Kolay gelsin.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Muhtemelen uyarınıza rağmen aklım karışabilir. Olmadı buraya resim atar "noluyo yaa" derim

malbman beğendi.
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2019, 14:58   #8
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Dün ısladığım 5 garnet domates tohumunu da an itibariyle torf ve gübreli bahçe toprağı karışımına ektim. Resimdeki suya 1/4 normal ( bebek için değil) aspirini katıp suladım ve mutfağa diğerinin yanına koydum. Kalan sudan diğer garnete fısfıs attım.

Eklenen Resimler
 
malbman, telato, g.c. ve 2 kişi beğendi.
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2019, 20:42   #9
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
YALOVA YAĞLIK KAPYA BİBER (its_just_a_ride)
Yerli ve hibrit değil. Tek yıllık. Bana gelen tohum İstanbul'da yetiştirilen biberden alınmış. Az boylanan 10-15cm uzunluğa varan etli ve oldukça lezzetliymiş(közlemelik ve salçalık güzel olur.) Mart ayı gibi ekilir. Ağustosta hasat zamanıdır. Ekimden önce 2-4 gün arası suda bekletilmeli. Torfa ekilip aspirinli can suyu fısfısla verilir. Fide olunca şaşırtma işlemi yapılır.

blick beğendi.

Düzenleyen aloe : 26-03-2019 saat 20:12
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2019, 14:54   #10
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Dün 8tane yağlık kapya tohumunu sade suya koydum. Bugünde içine 1/4 aspirin kattım. Yarın toprağa ekeceğim kısmetse. Domateslerim sanki haftalardır çıkmıyor gibi hissediyordum ki. Akşam sürgünleri gördüm. Sayı olarak henüz eksikler inşallah tamamı çıkar. Akşamdan sabah güneşi alacağı bir yere öğlende de güney cephedeki cama taşıyıp duruyorum. Bakalım neler olacak

Eklenen Resimler
  
TCM, telato, g.c. ve 1 kişi beğendi.
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2019, 22:02   #11
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Az önce aspirinli kapya tohumları bulunan suya 2adet lif kabağı tohumunu da attım. Yarın gecede toprakla buluşturmayı düşünüyorum.

aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2019, 23:31   #12
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe Mesajı Göster
Az önce aspirinli kapya tohumları bulunan suya 2adet lif kabağı tohumunu da attım. Yarın gecede toprakla buluşturmayı düşünüyorum.
Bugün öğlenden sonra kapya ve akşamda lif kabağı tohumlarını torf ve gübreli bahçe toprağına ektim. İnşallah hepsi tutar

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen aloe : 28-03-2019 saat 07:17
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2019, 07:18   #13
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Güneş neredeyse bizde orada gezeriz

Eklenen Resimler
 
Selma_321 ve halcur beğendi.
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2019, 07:39   #14
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe Mesajı Göster
Güneş neredeyse bizde orada gezeriz
Aman hanım görmesin! (ilk aklımdan geçen)


Düzenleyen g.c. : 28-03-2019 saat 07:40 Neden: parantez içi
g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2019, 08:00   #15
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Aman hanım görmesin! (ilk aklımdan geçen)
Evin hanımı benim ( yani kadınım) hal böyle olunca kimse bişey diyemez ( inşallah yani) yeterki filizlere bişey olmasın (yere düşme gibi) malum tehlikeli yerlerde duruyorlar. Helede evde küçük afacanlar varsa

Eklenen Resimler
 
alaoğlu, Muda, TCM ve 6 kişi beğendi.
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2019, 08:39   #16
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe Mesajı Göster
Evin hanımı benim ( yani kadınım) hal böyle olunca kimse bişey diyemez...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Aman hanım görmesin! (ilk aklımdan geçen)
Direk içişleri bakanıyla muhatap olmuşsun kardeşim

Nasıl özgüven ama, 'istediğimi, istediğim yere koyarım kime ne'..

Biz bir kaç günlüğüne bardakları fırın tepsisinin içinde misafir odasının güneş gören yerine koyabilmek için bin takla atıyoruz. Hân'ım a bardakların dibinde birer tutam yanmış hayvan gübresi olduğunu söylemedim. Yeminle direk anamın evine gönderir

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2019, 09:08   #17
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Hân'ım a bardakların dibinde birer tutam yanmış hayvan gübresi olduğunu söylemedim. Yeminle direk anamın evine gönderir
Sizin evin tlf neydi sayın TCM eşinizle bi sohbet etmek isterim
Ayrıca hiç merak etmeyin. Hanımı, Hân'ım yapan bir kişi eşinin gönlünü alıp evde kalmayı gayet iyi başarır

malbman, alaoğlu, TCM ve 5 kişi beğendi.
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2019, 12:56   #18
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe Mesajı Göster
Sizin evin tlf neydi sayın TCM eşinizle bi sohbet etmek isterim
...
Odada ufak sinekler uçuşmaya başladı son bir kaç gündür, bu konuyu kapatalım artık..

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2019, 08:25   #19
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Odada ufak sinekler uçuşmaya başladı son bir kaç gündür, bu konuyu kapatalım artık..
abi bu sinek olayı sanki benim içinde dert olmaya başladı sineklerde büyüme seziyorum. her akşam ne kadar sinek varsa hepsini ışık altında topluyorum. sonrası ....... Ve olayı ört bas ediyorum.

Resulgur, g.c. ve elifaydin beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2019, 15:24   #20
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
abi bu sinek olayı sanki benim içinde dert olmaya başladı sineklerde büyüme seziyorum. her akşam ne kadar sinek varsa hepsini ışık altında topluyorum. sonrası ....... Ve olayı ört bas ediyorum.
Bende hiç sinek yok. Bişeyler ters mi gidiyor acaba

aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2019, 15:25   #21
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Selamlar herkese. Bende nerde yazsam diye düşünürken burası olur herhalde dedim
Ne olacak bu istanbul'un havası yaaa. Kuzeyden doğuya doğru bakan evde oturuyorum. Tam domatesler filizlendi. Güneş gitti. Boya gidiyorlar sanki? Şimdiden kara kara düşünmekteyim. Birde toplamda 12 adet ektiğim tohumların 9
tanesi çıktı.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen aloe : 29-03-2019 saat 16:14
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2019, 17:38   #22
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe Mesajı Göster
Selamlar herkese. Bende nerde yazsam diye düşünürken burası olur herhalde dedim
Ne olacak bu istanbul'un havası yaaa. Kuzeyden doğuya doğru bakan evde oturuyorum. Tam domatesler filizlendi. Güneş gitti. Boya gidiyorlar sanki? Şimdiden kara kara düşünmekteyim. Birde toplamda 12 adet ektiğim tohumların 9
tanesi çıktı.
İçişleri bakanı değil misiniz, evin en ışıklı yerine koyun gitsin, kim karışacakmış Varsa direk öğle güneşinden ve aşırı rüzgardan koruyarak balkona koyun..

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2019, 17:43   #23
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
abi bu sinek olayı sanki benim içinde dert olmaya başladı sineklerde büyüme seziyorum. her akşam ne kadar sinek varsa hepsini ışık altında topluyorum. sonrası ....... Ve olayı ört bas ediyorum.
Valla benimkiler büyüyemeden ortadan kayboluyor, yüz vermiyorum fazla, herhalde ondan

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe Mesajı Göster
Bende hiç sinek yok. Bişeyler ters mi gidiyor acaba
Bizimkilerin gübreleri azcuk fazla galibağısı..

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2019, 20:51   #24
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
İçişleri bakanı değil misiniz, evin en ışıklı yerine koyun gitsin, kim karışacakmış Varsa direk öğle güneşinden ve aşırı rüzgardan koruyarak balkona koyun..
Öyle de, ne bakanı olursan ol deneyim şart
Balkon çokta istediğiniz özellikte değil maalesef. Öğle güneşini zaten net almıyoruz. Bi sabah güneşimiz birde öğlenden sonra 2 saat kadar güneşimiz var ( ki o bölüm çok küçük bi yer) ve havalardan dolayı artık o güneşte yok
Birde yaz kış bitmeyen hatta ve hatta yazın bile zaman zaman epey sert esen rüzgarlarımız var ( İST/Beylikdüzü ilçesi)

elifaydin beğendi.
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2019, 13:44   #25
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
sanırım bizim sinekler de orman altı toprağından kaynaklı olarak çıkıyorlar.
ama bu orman altı toprağını güzelce eledim fideler çok sağlıklı oldular.

Resulgur beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2019, 12:06   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 673
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe Mesajı Göster
Öyle de, ne bakanı olursan ol deneyim şart
Balkon çokta istediğiniz özellikte değil maalesef. Öğle güneşini zaten net almıyoruz. Bi sabah güneşimiz birde öğlenden sonra 2 saat kadar güneşimiz var ( ki o bölüm çok küçük bi yer) ve havalardan dolayı artık o güneşte yok
Birde yaz kış bitmeyen hatta ve hatta yazın bile zaman zaman epey sert esen rüzgarlarımız var ( İST/Beylikdüzü ilçesi)
Sizden az daha ötede olduğumdan durumunuzu çok iyi anlıyorum. Aynı şekilde çıkan miniklerin boya gitme korkusundan nerdeyse susuzluktan öldüreceğim diye de korkmaktayım.

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2019, 13:47   #27
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
abi bu sinek olayı sanki benim içinde dert olmaya başladı sineklerde büyüme seziyorum. her akşam ne kadar sinek varsa hepsini ışık altında topluyorum. sonrası ....... Ve olayı ört bas ediyorum.
Valla bunun bir çözümü yokmu? Sürekli sinek ilacı alıyorum o da pek sağlıklı olmadığı için kullanmak istemiyorum. Toprağın içinden çıkıyor ya da orada saklanıyorlar. Bunlar çok uyanık. Ece diyip kayboluyorlar. Fazla iyi uçuş eğitimi almamışlar kolay avlanıyorlar ama sayı üstünlükleri var

Doğal bir çözüm bilen birileri varmı? Havalar soğuk olduğu için dışarı çıkartamıyoruz.

elifaydin beğendi.
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2019, 14:11   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 673
Galeri: 5
Işık altında toplama kısmını beğendim....

AkisSoftware beğendi.
elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2019, 14:40   #29
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin Mesajı Göster
Sizden az daha ötede olduğumdan durumunuzu çok iyi anlıyorum. Aynı şekilde çıkan miniklerin boya gitme korkusundan nerdeyse susuzluktan öldüreceğim diye de korkmaktayım.
Güneşi kedinin fareyi kovaladığı gibi kovalıyorum. Aynı şekilde su konusunda da bizzat sizin gibiyim Elif hanım

Eklenen Resimler
  
Resulgur, ygorer ve eozen81 beğendi.
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2019, 14:45   #30
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
Bu arada 27 martta ekilen yağlık kapya ve lif kabağından hâlâ haber alamıyorum. Inşallah beni mutlu ederler.
Domatesler yeni yaprak sürmeye başlamış. Sevindirdi.

Eklenen Resimler
 
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024