Atilgan/tohum paylaşım sonrası Ankara
Linkler daha sonra verilecek.
7 farklı kaynaktan karşılaştırma amaçlı isot biberi dikildi (birnefestoprak/oz26 3 adet, ahaknet, dagsareklam, bahcedenn ve ticari bir tür). Yine karşılaştırma amaçlı 6 çeşit Antep dolmalık acı biberi dikildi (sdurul, benim kendi edindiğim bir çeşit ve 4 ticari tür). Ticari türler sadece acı dolma diyor ama resimleri Antep biberi gibi duruyor. Henüz dikmedim ama 5 ya da 6 farklı kaynaktan kandil dolma biberi odikeceğim. Elimdeki biber çeşitlerden 50 kadarını bu yıl dikmeye çalışacağım. Biberleri orta boy kağıt bardaklara hindistan cevizi kabuğu torfuna dikiyorum. Aşırı nem kapalı havalarda küfe neden olduğu için üzerlerini streç vs ile örtmüyorum. Gerçek yapraklar görününce her bir biberi tekli ya da ikili olarak bardaklara şaşırtıyorum. Bu aşamada genel amaçlı sebze torfu kullanıyorum. Biberler çiçek açmaya yakınken bahçeye kalıcı yerlerine dikiliyor. |
1 Eklenti(ler)
Dün itibarıyla domatesleri dikmeyi bitirdim. Bu gariplerin ismini yazmayı unutmuşum o yüzden dikmemeyi tercih ettim ama komşu dikmek için gönüllü oldu. Ne kadar dikkat etsemde aksaklıklar oluyor. Biberleri büyütmede bu yıl sorunlar oldu ve yarıya yakınını kaybettim. Bir kaç güne onlarıda dikip ne kalmış göreceğim.
|
Sayın Atılgan bol bereketli olsun inşallah. Bende tohum etkinliğinden aldığım biber tohumlarını ektim, çimlenme gayet güzel oldu, fakat, saksıya geçirince çoğu boğazından çürüyüp kopup öldü. Nedendir acaba, sizinkilerinde çoğu ölmüş.
|
Biberler çimlendiğinde hava uzun süre kapalı, yağışlı ve soğuk oldu. Bu yıl çok vakit ayıramadım. Yapay ışık ve ısı sağlamalıydım. Fideler zayıf kalınca en küçük bir hastalık bile öldürücü oluyor.
Alıntı:
|
@ Atilgan; bahçeye-toprağa ekilen domates-biber ile viyole-bardağa ekilenler arasında belirgin fark oluyor. Bizimkiler; hanım evlatları narin ince uzun çıtkırıldım, bahçeye ekilenler ise mahallenin afacan fırlamaları; kalın kök, daha koyu renkli yapraklar, küçük boy. Bahçeye ekilenlerin kötü tarafı topraktan sökülerek gerçek yerine şaşırtıldığında kök yapıları bizimkiler gibi gelişkin olmadığı için şaşırıp şok geçiriyorlar ve az da olsa bir kısmı telef oluyor. Sizin domatesler ise bardakta olmalarına rağmen mahalle çocukları gibi maşallah pek güzeller.
|
:D Eee sayın TCM, benimkileride pet bardaklara ektim, sonra saksılara geçirdim. Çoğu öldü, o halde benimkilerde sosyete evladı mı oluyor ki, o kadar itina gösterdim öldüler.:(
|
Alıntı:
|
Tabi bir dr. danda bu cevap beklenirdi:D:D
|
1 Eklenti(ler)
Havalar serin gidince patatesler meyve tuttu. Umarım dökülmez de patates tohumu paylaşabilirim.
|
2 Eklenti(ler)
Meyveler çoğaldı
|
1 Eklenti(ler)
“blue cream berry” de meyveler göründü. Teşekkürler sayın Malbman.
|
1 Eklenti(ler)
Ankara da kokulu karadeniz üzümü. Bunun yaprak ve meyvesi bilinen kokulu üzüme göre daha iri.
|
1 Eklenti(ler)
Resim net değil ama mısırların püskülleri bile farklı renklerde.
Karışık renkli “painted mountain” mısırı. Paylaşıma koymayı düşünüyorum. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu salatalığıda (white emerald) paylaşmayı düşünüyorum
|
5 Eklenti(ler)
Karpuzlar kendini belli etmeye başladı. İlk resimdeki karpuzun (gift of sun-güneşin hediyesi) yaprakları bile sarılı yeşilli.
|
4 Eklenti(ler)
Domatesler sırasıyla
True black brandywine, Alakır etlisi, Prudent’s purple, Blue cream |
4 Eklenti(ler)
Patates tohumlarının birçoğu olgunlaşmış gibi
|
Bereketli olsun sayın Atılgan
Patates tohumlarının böyle olduğunu bilmiyordum. Güne birşey daha öğrenerek başladık :) Blue cream domatesin rengi çok güzelmiş. Rica etsem daha yakın çekim bir fotoğraf yükleyebilir misiniz? Tadıyla ilgili notları da paylaşırsanız memnun olurum |
1 Eklenti(ler)
Blue cream domatesinin net resmi
(Düzeltme Bu domates yine sayın Malbman ın paylaştığı "Indigo Rose" domatesine benziyor. Ya o karıştırdı ya da ben iyi not alamadım). |
1 Eklenti(ler)
İri biftek domates olarak satın aldığım Rus domatesi malesef ismine doğru çıkmadı. Çeri domatesleri bile geçerek ilk kızaran domates olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Buda başka bir Rus domatesi. Oturak ve oldukça verimli. Umarım tadıda güzeldir.
|
1 Eklenti(ler)
“Painted Mountain” adlı mısırın tadına baktık bugün. Bana kalsa hepsini tohumluk bırakacağım ama evdekiler aynı fikirde değil. Bu mısırda ana amaç un için kullanım ama süt mısırlar oldukça tatlı ve lezzetli. Mısırlar haşlandığında mor olan açık mor bir renk aldı. Ne kadar kalıcı olur bilmiyorum ama haşlama suyuyla küçük bir halı boyanabilirdi.
|
2 Eklenti(ler)
Domatesler kızarıyor. Ankara için erken sayılır. Sırasıyla
Gina, Zhenechka. |
Alıntı:
|
Közlemedim henüz ama deneyince yazarım. Közlemeye çok uygun olur diye düşünüyorum çünkü haşlanınca tane tane ayrıldı.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Buda Sletzs domatesi. Soğuk havalara ve mantari hastalıklara dirençli. Oregon Üniversitesi tarafından geliştirilmiş az çekirdekli erkenci ve oturak bir tür.
|
1 Eklenti(ler)
Aşırı yagmurlardan çatlayınca ilk “true black brandywine” ı kopardım. Lezzet mükemmel ötesi. Siyah dometes lezzetini özlemişim. Siyah domateslerin Ankarada çok başarılı olduğunu farkettim.
|
2 Eklenti(ler)
Siyah sivri biberlerler için teşekkürler sayın Musa Gündogan
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024