|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
02-03-2020, 15:52 | #151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Safir'de aynı fikirde galiba |
02-03-2020, 18:32 | #152 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-10-2019
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 35
|
Alıntı:
Viyollere ekip 6-7 yapraktan sonra gerçek saksılarına almak istiyorum. Viyolde bahçe toprağı+torf+(yanmış koyun gübresi?) +perlit şeklinde bir ortam düşünmüştüm. Fakat elimdeki yanmış gübre 2-3 kg kadar ve diğer tohumlara (özellikle domates ve börülcelere) anca yeter diye fesleğene kullanmasam mı diyordum. Şaşırtma yapmalı mıyım? Ayrıca bahsedilen tüm kimyasal maddelere de yabancıyım. hidrojen peroksit, oksjenli su gibi şeyler olmadan verim almam mümkün müdür? Deneyimlerinizi paylaşmanız benim için çok önemli.Teşekkür ederim. |
|
02-03-2020, 18:49 | #153 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 61
|
Alıntı:
|
|
02-03-2020, 19:17 | #154 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-10-2019
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 35
|
Alıntı:
|
|
24-09-2020, 17:40 | #155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Merhaba
Uzun zamandır paylaşım yapamadığım için güzel bir resim ile başlangıç yapmak istiyorum. |
25-09-2020, 09:15 | #156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
6 Haziran 2020
Pandemi nedeniyle 3 ay sonra köye gidebildik. Babam şubat ayında götürmüş olduğum fidelerin bir kısmını evin yan tarafında geçen sene yaptığımız sebze tarhlarına, bir kısmını da köyün çıkışındaki tarlada sebzeler için ayırmış olduğumuz bölüme dikmişti. |
25-09-2020, 10:38 | #157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
6 Haziran 2020
Sebze tarhları, gülhatmi, domatesler su gören pembesi (Sn.bahçeden), oturak erkenci fasulye (Sn.İncirli), patlıcan ve biberler. |
25-09-2020, 12:24 | #158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Bornova Bamyası
İki yıldır yetiştirdiğimiz bir çeşit, verimli ve lezzetli, tohum paylaştığım arkadaşlar nasıl buldular bilmiyorum, uzun zamandır siteye giremedim. |
25-09-2020, 15:19 | #159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Zinnia
Bu güzellerin ne çok ismi var; kirli hanım, kral kızı (Menemen), papaz kalpağı (Germencik), kat kat (Van) ve bilmediklerimiz. |
25-09-2020, 15:44 | #160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Su Gören Pembesi
Su Gören Pembesi (Sn. Bahçedenn), iki yıldır yetiştiriyoruz, verimli ve lezzetli bir çeşit. |
25-09-2020, 17:16 | #161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Aydın Siyahı ve Topan Patlıcan
Aydın Siyahı ve Topan Patlıcan iki yıldır yetiştiriyoruz.Verimli, lezzetli ve dayanıklı çeşitler. |
28-09-2020, 11:20 | #162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Kudret Narı
Kudret Narı yine iki yıldır yetiştiriyoruz, Uzunkum/Germencik'te çok rahat yetiştiriliyor, başta ince sürgünler dayanıksız gibi geliyor, ama o ince sürgünler tutunacak dayanak bulduğu zaman, güzelce gelişiyor, tüm yaz boyunca çiçek açıyor ve çiçekler meyveye dönüyor. Sıcaktan aynı yerdeki domatesler telef olurken, kudret narlarına birşey olmuyor. Biz iki yıldır olgunlaşmış kudret narlarını ufak parçalara ayırarak, bal içinde tutuyoruz, hergün karıştırıyoruz, yumuşadığında ve acılığı azaldığında tüketiyoruz. |
28-09-2020, 12:15 | #163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Bleu Beauty Domates
Bleu Beauty (Sn. Sezerakk) domates lezzetli, meyveleri diri ve dayanıklı, görüntüsü ile cezbedici bi çeşit. |
29-09-2020, 13:25 | #164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Garnet domates
Garnet domates, 23 mayıs'ta tohumunu ektim, uzun süre köye de gidemedik, 19 temmuz'da Manisa Yakaköye gidince fideleride götürdük, en azından tohumunu alalım ve lezzetine bakalım istedim. |
30-09-2020, 11:29 | #166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Garnet tohumunu etkinlikten temin etmiştim açıkçası bana da biraz büyük gibi geldi, ama emin olamadım. Salkımda az domates olduğu için normalden büyük olabilirmi acaba. Yine de bu yıl etkinlikte tohumunu paylaşmıyayım. |
30-09-2020, 12:18 | #167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
|
Rica etsem etkinlik öncesi ektiğiniz domateslerin lezzetleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Hala domatesiniz varsa iç görünümleri de fotoğraflayabilirseniz tadından yenmez |
30-09-2020, 17:37 | #168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Geçen sezon birçok domates fidesi yetiştirdim ancak pandemiden köye gidemediğimden fideler karışık dikildiğinden çeşitler karıştı. Etkinlikte paylaşmayı düşündüğüm Blueu Beauty domates herkes tarafından beğenildi, meyve eti diri ve lezzetli bir çeşit, ekşi bir tadı yok, salatalarda oldukça lezzetli oldu, aynı zamanda renginden dolayı hem bitki üzerindeyken hem de toplanınca dikkat çekici oldu. Su Gören Pembesi 2 yıldır yetiştiriyoruz, düzgün, yuvarlak meyvelere sahip, yine meyve eti diri, tostlarda, salatada başarılı. Her ikisini de yetiştirmeye devam edeceğim. Meyve etinin resmini gönderemiyorum, çünkü bizim bahçede sezon bitti, umarım önümüzdeki yıl paylaşabilirim. |
30-09-2020, 17:53 | #169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Elmalarımız
Tarlamızın bir kenarına diktiğimiz Granny Smith, Starking ve Golden elmalarımız, oldukça verimliler, yere dökülenleri sirke yapıyoruz (tarifini Meyvelitepe bloğundan almıştım), bir kısmını da kurutuyoruz. |
30-09-2020, 19:04 | #170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Pembe
Yıllar önce çiçek sevdalısı bir dede getirmişti çeliğini, goncası çok güzel, resmini sizlerle paylaşmak istedim. |
30-09-2020, 20:05 | #171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Kara İncir
Kara incir yöresel adıyla kara kaba. İncirin yeşilken yenenine Aydın"da kaba diyorlar. Bahçemize 2 yıl önce diktik, çeliğini köyde komşumuzdan almıştık, nasıl da hızlı büyüdü. Yemeklik bir incir, kurutmaya uygun değil, meyve kabuğu kalın, gövdesi Aydın incirine göre daha boylu, gelişkin , yatay değil dik bir taç oluşturuyor. Özelliğı kışa kadar meyve vermesiymiş. Meyve kabuğu yeşil, olgunlaşınca kabuğu bir miktar, hareli gibi siyahlaşıyor, meyve eti ise koyu pembe, aşırı tatlı değil, nefis bir yemeklik incir çeşidi. |
30-09-2020, 20:12 | #172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Kara İncir
Kara incir yöresel adıyla kara kaba. İncirin yeşilken yenenine Aydın"da kaba diyorlar. Bahçemize 2 yıl önce diktik, çeliğini köyde komşumuzdan almıştık, nasıl da hızlı büyüdü. Yemeklik bir incir, kurutmaya uygun değil, meyve kabuğu kalın, gövdesi Aydın incirine göre daha boylu, gelişkin , yatay değil dik bir taç oluşturuyor. Özelliğı kışa kadar meyve vermesiymiş. Meyve kabuğu yeşil, olgunlaşınca kabuğu bir miktar, hareli gibi siyahlaşıyor, meyve eti ise koyu pembe, aşırı tatlı değil, nefis bir yemeklik incir çeşidi. |
01-10-2020, 18:18 | #173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
|
Harika görünüyorlar. Teşekkür ederim cevap için |
01-10-2020, 18:40 | #174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Rica ederim. |
27-01-2022, 21:49 | #175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
2021-2022 etkinlik çalışmaları
Arkadaşlar merhaba, etkinlik ile ilgili çalışmalarımı burada paylaşmak istiyorum. Bugün 6 çeşit biber ekimi ile başladım. Sn incirli kapya biber, Sn. Musa Gündoğan üç burun köy biberi, ve siyah sivri biber, Sn. Bahçeden ontara biber, Sn. Hanife Çeliktaş sarı dolmalık biber ve karaat dolmalık biber. Torfu (klasman torf) ıslattım, sünger gibi sıkınca suyu çıkacak şekilde, torfu bastırdım tohumların aşağıya inmemesi için. Tohumları yerleştirdim. Tohumların üzerine de örtecek kadar yaklaşık yarım santim torf ile örtüp, hava almaması için bastırdım. Biraz da suladım. Tohumların hepsini kullanmayıp yedekte bırakıyorum, aksi bir durumda elimde kalsın istiyorum. |
27-01-2022, 22:02 | #176 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Nergislerim
Ağustos ayında Urla'ya taşındık. Artık sebze ve çiçeklerimi yetiştirebileceğim. Nergis soğanlarını kasım ayında ekmiştim, çiçekleri nefis kokuyor, hem de çok güzeller, şu anda bile onları izliyorum. |
27-01-2022, 22:13 | #177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Safir ve çimlerimiz
Safir ve çimlerimiz. Çimleri eşim ekti, bende destek verdim. Çimler ile ilgili daha sonra hem nasıl yaptığımızı anlatıp, hem de tecrübeli arkadaşlarımızdan bilgi ve deneyimlerini aktarmalarını rica edeceğim. |
29-01-2022, 18:12 | #178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
İkinci posta tohumlar
Bugün 9 çeşit tohum ektim Dolmalık biber, topan patlıcan, aydın siyahı, menderes acı kıl biber, çarliston biber, seyrek tatlı kıl biber, Sn. Telato Urfa Acı İsot biber, Sn. Kahraman 145 kırmızı kıvırcık marul, Sn. Karaçayır mervelle de quatre saisoes marul. Şimdi heyecanla bekleme vakti. |
29-01-2022, 19:53 | #179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Sümbülteber ve sümbüller
Kemeraltına gidip, kızlarağası hanından çiçek soğanı almadan dönmek olmaz. Mor ve mavi sümbül soğanlarını 5 tl'ye ve bir adet sümbülteber soğanını 10 tl'ye aldım, daha fazla soğan almamak için kendimi tuttum, nergis, dalya vb. birçok çeşit soğan vardı. Zamanlamada geç kalmış olabilirim ama denemeye değer diye düşünüyorum. |
29-01-2022, 20:10 | #180 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İklim durumlarımız farklı. Ancak daha önce yazmış olduğum yazıyı bulamadım. Ben de önceden tohum çimlendirip fide yapıp yetiştirmek için kış ortamında uğraşıyordum. Ancak yaptığım hatalardan ilki tohumları önceden ekmekti. Sonra tohumlar az diye hepsini ekme hatasında bulunmuştum. Kış ortamında tohumlar sıcak ortamda çimlenip büyüyorlardı. Ancak yeterli güneş ışığı olmadığı için uzayıp daha sonra ölüyorlardı. Tabi tüm tohumları kullandığım için ikinci kez aynı tohumu ekememiştim. Bunu önlemek için tohumları ve çimlendirme zamanını değiştirdim. Fide yapma zamanımı oldukça geç bırakmaya başladım. Bizde hıderellezden sonraya kadar fide ekiminde don olayları nedeni ile hüsran yaşadık. Önceki yıl arkadaşım üç kere fide alıp ekmişti. Mayısın sonuna doğru da bir don olayı yaşayınca arkadaş pes etti. Geçen yıl çok fazla şey ekmedi. İlginç olan ektiğim tohumlardan çıkan fideler büyük olmasına rağmen bazı domatesleri tohum yapsın diye dışarıya toprağa gömdüklerimden çıkan fideler geç çıkmasına rağmen son derece sağlıklı bir şekilde çıkıp benim içeride ektiğim fideleri geçtiler. Daha da ilginci onlar çok daha verimli oldular. Kavun, karpuz, kabak gibi tohumları da dış ortama ekmek en sağlıklısı oluyor. Arkadaşın dediği gibi toprak ısınmadan ne kadar fide yaparsanız yapın büyümüyor. Verim vermiyor. En kötüsü de hastalanıyorlar. Ben artık daha geç fide ve tohum ekiyorum. Tamamen ölmesindense sonradan çıkan tohumlar sıcak toprakta daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyüyorlar. Tabi biber ve patlıcan tohumları geç çıktıkları için daha önce dikmek gerekiyor. Tohumların üçte birini ekiyorum. Sebebi de tohumların tamamını riske atmıyorum. Tohum olarak duruyor. Ancak fide halinde başına bir şey gelirse ikinci kez ekebiliyorum. Gerekirse üçüncü ekim yapılabiliyor. Aşağıdaki linkte arkadaşların hataları var. İncelemenizi temenni ederim. Tecrübe için kendimiz denemenin ötesinde deneyen arkadaşların tecrübelerinden yararlanabiliyor olmamız çok güzel bir şey Bereketli olmasını dilerim. Yeni Çimlendirilmiş Fidelerde Yaşanan Sorunlar |
|
|
|