agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)




Beğeni Düzeni664Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-03-2018, 11:18   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Atilgan/tohum paylaşım sonrası Ankara

Linkler daha sonra verilecek.
7 farklı kaynaktan karşılaştırma amaçlı isot biberi dikildi (birnefestoprak/oz26 3 adet, ahaknet, dagsareklam, bahcedenn ve ticari bir tür).
Yine karşılaştırma amaçlı 6 çeşit Antep dolmalık acı biberi dikildi (sdurul, benim kendi edindiğim bir çeşit ve 4 ticari tür). Ticari türler sadece acı dolma diyor ama resimleri Antep biberi gibi duruyor.
Henüz dikmedim ama 5 ya da 6 farklı kaynaktan kandil dolma biberi odikeceğim.
Elimdeki biber çeşitlerden 50 kadarını bu yıl dikmeye çalışacağım. Biberleri orta boy kağıt bardaklara hindistan cevizi kabuğu torfuna dikiyorum. Aşırı nem kapalı havalarda küfe neden olduğu için üzerlerini streç vs ile örtmüyorum. Gerçek yapraklar görününce her bir biberi tekli ya da ikili olarak bardaklara şaşırtıyorum. Bu aşamada genel amaçlı sebze torfu kullanıyorum. Biberler çiçek açmaya yakınken bahçeye kalıcı yerlerine dikiliyor.

hberbul, oz26, Muda ve 6 kişi beğendi.

Düzenleyen Atilgan : 05-04-2018 saat 19:20
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2018, 21:13   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Dün itibarıyla domatesleri dikmeyi bitirdim. Bu gariplerin ismini yazmayı unutmuşum o yüzden dikmemeyi tercih ettim ama komşu dikmek için gönüllü oldu. Ne kadar dikkat etsemde aksaklıklar oluyor. Biberleri büyütmede bu yıl sorunlar oldu ve yarıya yakınını kaybettim. Bir kaç güne onlarıda dikip ne kalmış göreceğim.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Atilgan : 10-06-2018 saat 19:43
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2018, 02:15   #3
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Sayın Atılgan bol bereketli olsun inşallah. Bende tohum etkinliğinden aldığım biber tohumlarını ektim, çimlenme gayet güzel oldu, fakat, saksıya geçirince çoğu boğazından çürüyüp kopup öldü. Nedendir acaba, sizinkilerinde çoğu ölmüş.

Atilgan ve g.c. beğendi.
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2018, 11:20   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Biberler çimlendiğinde hava uzun süre kapalı, yağışlı ve soğuk oldu. Bu yıl çok vakit ayıramadım. Yapay ışık ve ısı sağlamalıydım. Fideler zayıf kalınca en küçük bir hastalık bile öldürücü oluyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Sayın Atılgan bol bereketli olsun inşallah. Bende tohum etkinliğinden aldığım biber tohumlarını ektim, çimlenme gayet güzel oldu, fakat, saksıya geçirince çoğu boğazından çürüyüp kopup öldü. Nedendir acaba, sizinkilerinde çoğu ölmüş.

TCM, Selma_321 ve g.c. beğendi.
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2018, 13:50   #5
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
@ Atilgan; bahçeye-toprağa ekilen domates-biber ile viyole-bardağa ekilenler arasında belirgin fark oluyor. Bizimkiler; hanım evlatları narin ince uzun çıtkırıldım, bahçeye ekilenler ise mahallenin afacan fırlamaları; kalın kök, daha koyu renkli yapraklar, küçük boy. Bahçeye ekilenlerin kötü tarafı topraktan sökülerek gerçek yerine şaşırtıldığında kök yapıları bizimkiler gibi gelişkin olmadığı için şaşırıp şok geçiriyorlar ve az da olsa bir kısmı telef oluyor. Sizin domatesler ise bardakta olmalarına rağmen mahalle çocukları gibi maşallah pek güzeller.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2018, 16:00   #6
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Eee sayın TCM, benimkileride pet bardaklara ektim, sonra saksılara geçirdim. Çoğu öldü, o halde benimkilerde sosyete evladı mı oluyor ki, o kadar itina gösterdim öldüler.

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2018, 23:55   #7
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Eee sayın TCM, benimkileride pet bardaklara ektim, sonra saksılara geçirdim. Çoğu öldü, o halde benimkilerde sosyete evladı mı oluyor ki, o kadar itina gösterdim öldüler.
Erken doğum

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2018, 12:20   #8
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Tabi bir dr. danda bu cevap beklenirdi

TCM, Musa Gündoğan ve g.c. beğendi.

Düzenleyen Selma_321 : 26-05-2018 saat 20:31
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2018, 19:40   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Havalar serin gidince patatesler meyve tuttu. Umarım dökülmez de patates tohumu paylaşabilirim.

Eklenen Resimler
 
bahcedenn, oz26, Muda ve 8 kişi beğendi.
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2018, 17:07   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Meyveler çoğaldı

Eklenen Resimler
  
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2018, 17:12   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
blue cream berry” de meyveler göründü. Teşekkürler sayın Malbman.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Atilgan : 30-09-2018 saat 18:55
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2018, 17:17   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Ankara da kokulu karadeniz üzümü. Bunun yaprak ve meyvesi bilinen kokulu üzüme göre daha iri.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2018, 17:20   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Resim net değil ama mısırların püskülleri bile farklı renklerde.
Karışık renkli “painted mountain” mısırı. Paylaşıma koymayı düşünüyorum.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2018, 05:35   #14
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan Mesajı Göster
“blue cream” de meyveler göründü. Teşekkürler sayın Malbman.
Harika görünüyorlar. Mahsulünüz bol olsun Sayın Atilgan

Selma_321 ve g.c. beğendi.
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2018, 12:44   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Biraz daha mısır resmi

Name:  44D56C8B-3FC7-4D63-B038-1C2121CC297B.jpg
Views: 654
Size:  37.2 KB

Name:  B709D66B-AA97-4845-8172-0E0327FC2B54.jpg
Views: 620
Size:  36.7 KB



Name:  91EE1640-26A9-4F51-B08B-E4F0DC3016BB.jpg
Views: 639
Size:  50.5 KB


Düzenleyen Atilgan : 02-07-2018 saat 16:54
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2018, 12:45   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Bu salatalığıda (white emerald) paylaşmayı düşünüyorum

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2018, 21:29   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Karpuzlar kendini belli etmeye başladı. İlk resimdeki karpuzun (gift of sun-güneşin hediyesi) yaprakları bile sarılı yeşilli.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen Atilgan : 27-07-2018 saat 21:15
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2018, 21:36   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Domatesler sırasıyla
True black brandywine, Alakır etlisi, Prudent’s purple, Blue cream

Eklenen Resimler
    
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2018, 21:41   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Patates tohumlarının birçoğu olgunlaşmış gibi

Eklenen Resimler
    
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2018, 09:22   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: İstanbul - Balıkesir/Ayvalık
Mesajlar: 182
Bereketli olsun sayın Atılgan

Patates tohumlarının böyle olduğunu bilmiyordum. Güne birşey daha öğrenerek başladık

Blue cream domatesin rengi çok güzelmiş. Rica etsem daha yakın çekim bir fotoğraf yükleyebilir misiniz? Tadıyla ilgili notları da paylaşırsanız memnun olurum

blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2018, 20:10   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Blue cream domatesinin net resmi
(Düzeltme Bu domates yine sayın Malbman ın paylaştığı "Indigo Rose" domatesine benziyor. Ya o karıştırdı ya da ben iyi not alamadım).

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Atilgan : 30-09-2018 saat 19:22
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2018, 20:17   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
İri biftek domates olarak satın aldığım Rus domatesi malesef ismine doğru çıkmadı. Çeri domatesleri bile geçerek ilk kızaran domates olacak.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2018, 20:19   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Buda başka bir Rus domatesi. Oturak ve oldukça verimli. Umarım tadıda güzeldir.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2018, 19:31   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
“Painted Mountain” adlı mısırın tadına baktık bugün. Bana kalsa hepsini tohumluk bırakacağım ama evdekiler aynı fikirde değil. Bu mısırda ana amaç un için kullanım ama süt mısırlar oldukça tatlı ve lezzetli. Mısırlar haşlandığında mor olan açık mor bir renk aldı. Ne kadar kalıcı olur bilmiyorum ama haşlama suyuyla küçük bir halı boyanabilirdi.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2018, 08:30   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Domatesler kızarıyor. Ankara için erken sayılır. Sırasıyla
Gina, Zhenechka.

Eklenen Resimler
  
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2018, 10:56   #26
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan
“Painted Mountain” adlı mısırın tadına baktık bugün. Bana kalsa hepsini tohumluk bırakacağım ama evdekiler aynı fikirde değil. Bu mısırda ana amaç un için kullanım ama süt mısırlar oldukça tatlı ve lezzetli. Mısırlar haşlandığında mor olan açık mor bir renk aldı. Ne kadar kalıcı olur bilmiyorum ama haşlama suyuyla küçük bir halı boyanabilirdi.
Közlemeyi denediniz mi? Şöyle ki; haşlamalık mısırlar közlenince tatlı oluyor ancak dişlere yapışıyor. Deneyip, önerebileceğiniz cins var mı közlemek için.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2018, 12:15   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Közlemedim henüz ama deneyince yazarım. Közlemeye çok uygun olur diye düşünüyorum çünkü haşlanınca tane tane ayrıldı.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Közlemeyi denediniz mi? Şöyle ki; haşlamalık mısırlar közlenince tatlı oluyor ancak dişlere yapışıyor. Deneyip, önerebileceğiniz cins var mı közlemek için.

TCM ve g.c. beğendi.
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2018, 12:19   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Buda Sletzs domatesi. Soğuk havalara ve mantari hastalıklara dirençli. Oregon Üniversitesi tarafından geliştirilmiş az çekirdekli erkenci ve oturak bir tür.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2018, 09:11   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Aşırı yagmurlardan çatlayınca ilk “true black brandywine” ı kopardım. Lezzet mükemmel ötesi. Siyah dometes lezzetini özlemişim. Siyah domateslerin Ankarada çok başarılı olduğunu farkettim.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2018, 14:06   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Siyah sivri biberlerler için teşekkürler sayın Musa Gündogan

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Atilgan : 30-09-2018 saat 19:04
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024