agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2018-2019 > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni176Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-06-2016, 21:48   #31
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,770
Aslında o büyüklükte turşusu daha güzel olur diye tahmin ederim ama turşuda kullanacağınız malzemenin asiditesi yüksek olacağı için çözetli içinde dağılır mı bilmiyorum.

Yaptığınız turşunun resmini çekebilirseniz veritabanı için kullanabiliriz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever Mesajı Göster
Evet , o büyüklükte çiğ olarak çok lezzetli,kabuğuda yok çekirdeğide.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 21:53   #32
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Yer sorununuz yoksa, bitkiyi seyreltmenin yerinizi ferahlatmak dışında bir faydası yok. Koltuk almanın, bitkinin vermini arttıran bir uygulama olduğuna dair herhangi bir veri bulunmuyor. Zaten kendiniz de gözlemlemişsiniz. "Koltuk alıyorum ama bolca çiçeklendiği halde meyve tutumu az oluyor" diyorsunuz.
Yer sorunum yok.Merak ettiğim konu tür olarak yarı-sırıkmı,oturakmı? Dört fidandan sadece birini tek gövdede büyütüyorum.Birazda ne yapacağımı bilemediğimden ,diğerleri 2-3 gövde şeklinde büyüyor.

yurtsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 22:07   #33
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Aslında o büyüklükte turşusu daha güzel olur diye tahmin ederim ama turşuda kullanacağınız malzemenin asiditesi yüksek olacağı için çözetli içinde dağılır mı bilmiyorum.

Yaptığınız turşunun resmini çekebilirseniz veritabanı için kullanabiliriz.
Name:  20160606_215654.jpg
Views: 321
Size:  44.3 KB

Bu turşuda büyük olanları kullandık.Karşılaştırmak için haftaya sadece küçüklerden de turşu yapabiliriz.Nasıl olsa bereketliler keratalar...

yurtsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 22:32   #34
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,770
Sırık. Boyu ideal şartlarda 2 m'yi zorlar. Verimli bir çeşit ama hava koşullarına bağlı olarak (örneğin çok sıcak olmuşsa) meyve tutum oranı değişebilir ama ben koltuk almanın bu durumu etkileyecek bir faktör olduğunu düşünmüyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever Mesajı Göster
Yer sorunum yok.Merak ettiğim konu tür olarak yarı-sırıkmı,oturakmı? Dört fidandan sadece birini tek gövdede büyütüyorum.Birazda ne yapacağımı bilemediğimden ,diğerleri 2-3 gövde şeklinde büyüyor.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 22:33   #35
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,770
Turşuyu nasıl kurdunuz? İçindekileri yazabilir misiniz?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever Mesajı Göster
Eklenti 616580

Bu turşuda büyük olanları kullandık.Karşılaştırmak için haftaya sadece küçüklerden de turşu yapabiliriz.Nasıl olsa bereketliler keratalar...

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2016, 21:54   #36
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Turşuyu nasıl kurdunuz? İçindekileri yazabilir misiniz?
Ayrıntıları hanımdan alabilmek için cevap vermekte biraz geciktim,özür dilerim.

Kavanoz 1.5 litrelik.İçinde 2 büyük 1 tanede küçük yumurta var (anlaşılan yeniden turşu yapmak gerekmeyecek )

3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 avuç nohut
1 su bardağı ev yapımı elma sirkesi ( meyvelitepe sirkesi )
Üstüne klorsuz su
En üstte 2 acı biber ve nane (maydanoz da olurmuş)

1 gün ağzı açık bekledikten sonra suyu tamamlanıp kapatılmış.

15 gün sonra tadına bakacakmışız..

yurtsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2016, 09:32   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 677
Turşunun tadına bakıldı mı acaba?
Biz de denemeyi düşünüyoruz da...

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2017, 23:33   #38
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
Pembe (beefsteak) Domates/bahcedenn

Bir önceki etkinlikten almıştım tohumları.İlk yıl her fidandan 7-8 domates alırken bu yıl şimdiden silme domates dolu.Umarım tohumlarını bu yıl paylaşabilirim.

Eklenen Resimler
 
Muda, Milla, TCM ve 4 kişi beğendi.
yurtsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2017, 23:38   #39
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
Kalıcı ıspanak/SDurul

İkinci yıl tamamen tohuma kalktı.Fakat sapları uzun süredir yeşil,hiç kurumaya niyeti yok gibi.Tohum almak için yapmam gereken bir şey varmı ? Yoksa sadece beklemelimiyim ?

Eklenen Resimler
 
Muda, Milla, ibocandan ve 2 kişi beğendi.
yurtsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2017, 00:23   #40
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,202
@ yurtsever, domateslerde ilk domatesin altında kalan tüm dal ve yaprakları temizleseniz iyi olacak.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2017, 12:34   #41
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
Genelde koltuk budaması dışında fonksiyonel hiç bir yaprağı koparmıyorum ama bu fidanda dediğinizi yaparım elbette.Teşekkürler..

yurtsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2017, 15:04   #42
Yeni Üye
 
Karınça's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2017
Şehir: SİNOP
Mesajlar: 1
yurtsever domatesler harika görünüyor. maaşallah umarım lezzetli hasatların olur

Karınça Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2017, 15:28   #43
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,770
Sn yurtsever, burda resmini gösterdiğiniz domatesin kaynağı Sn Tekin. Eğer tohumunu paylaşacak olursanız, lütfen kaynağını belirtmeyi unutmayın.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2017, 10:49   #44
Ağaçsever
 
azorka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2015
Şehir: İzmir
Mesajlar: 74
Turşunun tadını ben de merak ettim, güzel oldu mu? @yurtsever

azorka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019