agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)




Beğeni Düzeni1341Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-08-2016, 12:06   #121
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Aynen öyle.

Bu arada, suya doymuş toprakla temasta mantari sıkıntılarla karşılaşmamak için bu taşları kullanmıştık ancak geçen yıldan bu yana farklı bir nedenle de kullanıyoruz; bir fotoğrafla paylaşırım yarın, acaba ne?
İşte nemli toprağa temas eden meyvelere bir örnek. "Misakça" kavununun toprağa değmeyen yüzeyinin dokusu böyle:


Name:  DSC_3014.jpg
Views: 636
Size:  71.2 KB


Nemli toprağa temas eden yüzeyi ise böyle. Sorumluları bulabildiniz mi? Yalnızca kavun değil, karpuz, kabak, domates... Farketmiyor, kemiriyorlar O çok iyi bildiğimiz izopodlar bunlar. Top böceği veya tespih böceği olarak tanıyoruz onları. Hangi taşı kaldırsan altından çıkıyor derler ya, hem gerçek hem mecaz, durum böyle. Meyveyi nemli topraktan uzaklaştıramıyorsak altına bir taş koymamızın nedenlerinden biri de işte bu minikler.

Yatakların bol karbon içerikli olması popülasyonlarını oldukça arttırmış olmalı. Nemli karbon içerik, toprakaltı canlılarını destekleyen yapıya temel oluyor.


Name:  DSC_3015.jpg
Views: 595
Size:  53.0 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2016, 15:55   #122
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Et Sarı Tohum Al'ın lezzeti ve et dokusu nasıldı? Daha önce söylemiştim ama tekrar belirteyim: Yabancı literatürde bu renkte çekirdeğe sahip sarı (ya da beyaz) karpuz hiç görmedim.

Son gösterdiğiniz haliyle Misakça (ya da Musakça)'da bir sorun gözükmüyor. Ağ örgüsü güzel gelişmiş.

Taşlıbahçe ve Muda beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2016, 22:15   #123
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Et Sarı Tohum Al'ın lezzeti ve et dokusu nasıldı? Daha önce söylemiştim ama tekrar belirteyim: Yabancı literatürde bu renkte çekirdeğe sahip sarı (ya da beyaz) karpuz hiç görmedim.

Son gösterdiğiniz haliyle Misakça (ya da Musakça)'da bir sorun gözükmüyor. Ağ örgüsü güzel gelişmiş.
"Et Sarı Tohum Al"ın tadında daha önce Trakya'da çokça tattığım sarı karpuzların mayhoşumsu tadı yok, şeker oranı ise düşük. Eti sıkı dokulu; nasıl anlatsam, kütür kütür değil.


Misakça kavununda bir bitkide polimorfik meyve oluştuğunu yazmıştım daha önce. İkincil oluşan bu meyve diğer uzun meyvelerden tamamen farklı, yuvarlak ve dokusu da sizin tohumu paylaştınızda kullandığınız görseldekiyle aynı. Biraz daha beklesin hasat edeceğiz. O zaman hem bu meyveyle hem de yanlış formla ilgili görselleri ve tadım bilgilerini eklerim.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2016, 22:32   #124
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Kütür kütür olmayan karpuza biz et karpuz deriz ki kötü karpuzu tarif eden bir tanımlamadır.

Taşlıbahçe beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2016, 19:18   #125
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Kütür kütür olmayan karpuza biz et karpuz deriz ki kötü karpuzu tarif eden bir tanımlamadır.
Evet, biliyorum ama bu daha farklı, tam olarak et gibi değil, arada bir yerde demek daha doğru olacak. Ve çeşit özelliği mi emin değilim; şu ana kadar yalnızca üç meyve hasat ettik, böyleydi. İlerleyen zamanlarda bir fark olursa yazarım.

telato beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2016, 22:13   #126
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bu yılın Ocak ayında çektiğim resim:

Name:  EtSariTohumAl2.jpg
Views: 559
Size:  44.5 KB

Benim hasadımda yukarda Sn Taşlıbahçe'nin resimde gösterdiği gibi kumlanma söz konusu olmadı. Bizim şartlarımızda, Ocak ayında duruma göre don olabiliyor ya da olmuyor ama havalar kesin olarak serin veya soğuktur. Koşullar, et dokusunu etkilemiş midir emin değilim.

Bir de ANATOHUM Projesi'nin ana amaçlarından bir tanesi de bu nadir çeşitlerin ilerde yeni çeşitlerin üretimi için çoğaltılması. Örneğin et yapısı yemelik için çok tercih edilmeyebilir ama dikkatli bir üretici, bu karpuzun başka bir özelliğini farkederek yeni bir karpuz çeşidinin üretiminde anaç bitkilerden biri olarak kullanabilir. Dolayısıyla, çeşit değerlendirmesi yaparken yeme kalitesi ve verim dışındaki konuları da düşünmekte fayda var.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2016, 23:06   #127
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Sn. Birnefestoprak; sizden gelen "şalak" ile "tutma" kavunları arasında bir karışıklıktan şüpheleniyorum.

Aşağıdaki görselde ön sıradaki üç kavunu (ağırlıkları 2.2 kg ila 3.1 kg arasında değişiyor) diğer tohumluk bıraktığım kavunlar gibi çatlayana, patlayana veya iyice yumuşayıncaya kadar bıraktım. Çatladıkları zaman da aldım, kestim fakat et dokuları kütür kütür, sert, şeker oranı oldukça düşük, kendine has aromalı ve ayrıca bir damla su yok, çok kuru. Tohumlarını da neredeyse elim ıslanmadan etraflarındaki dokuyla birlikte hiç dağıtmadan alıp tabağa koydum.

Bu özellikler bende "acaba bu kavun tutma değil de şalak olabilir mi?" sorusunu akla getirdi. Henüz şalak kavunu olarak not aldıklarımı hasat etmedim, bir iki güne ederim. Tohum paketlerini karıştırmış olabilirsiniz veya ben karıştırmış, yanlış not almış olabilirim, olabilir miyim? Bu kavunlar sizce tutma mı şalak mı?



Name:  DSC_3051.jpg
Views: 569
Size:  42.0 KB


Name:  DSC_3052.jpg
Views: 511
Size:  51.6 KB


Düzenleyen Taşlıbahçe : 24-08-2016 saat 17:45 Neden: ek
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2016, 23:51   #128
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bunlar Şalak için yeterince iri değil gibi duruyor. Öbürlerine de bir bakabilirsek yardımı olur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Sn. Birnefestoprak; sizden gelen "şalak" ile "tutma" kavunları arasında bir karışıklıktan şüpheleniyorum.

Aşağıdaki görselde ön sıradaki üç kavunu (ağırlıkları 2.2 kg ila 3.1 kg arasında değişiyor) diğer tohumluk bıraktığım kavunlar gibi çatlayana, patlayana veya iyice yumuşayıncaya kadar bıraktım. Çatladıkları zaman da aldım, kestim fakat et dokuları kütür kütür, sert, şeker oranı oldukça düşük, kendine has aromalı ve ayrıca bir damla su yok, çok kuru. Tohumlarını da neredeyse elim ıslanmadan etraflarındaki dokuyla birlikte hiç dağıtmadan alıp tabağa koydum.

Bu özellikler bende "acaba bu kavun tutma değil de şalak olabilir mi?" sorusunu akla getirdi. Henüz şalak kavunu olarak not aldıklarımı hasat etmedim, bir iki güne ederim. Tohum paketlerini karıştırmış olabilirsiniz veya ben karıştırmış, yanlış not almış olabilirim, olabilir miyim? Bu kavunlar sizce tutma mı şalak mı?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2016, 12:49   #129
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Sn. Akçabardak'tan gelen "Keçi Memesi"

Verimli, dayanıklı bir çeşit. Su oranı düşük olduğundan şu an için kurutmalık olarak değerlendirmeye aldık. Aralarda (2. foto en sağ) kapya biber taklidi yapanlar da var


Name:  DSC_3034.jpg
Views: 544
Size:  73.3 KB


Name:  DSC_3053.jpg
Views: 531
Size:  48.0 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2016, 17:15   #130
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
ANA TOHUM projesinden "Şalak Kavunu".

Şeker oranı orta, aroma orta-yoğun, koku yoğun, doku sert, renkler ise göründüğü gibi, seyretmelik

İlk hasat ettiğimiz meyve içlerinde en ufak olanı, 1.6 kg, çoğunluk 3- 3.5 kg gibi ancak tahmini 4 kg civarı gelecek bir meyve henüz olgunlaşmadı. Kök başına iki meyve var şu an için.



Name:  DSC_3062.jpg
Views: 612
Size:  39.7 KB


Name:  DSC_3065.jpg
Views: 596
Size:  40.3 KB


Düzenleyen Taşlıbahçe : 24-08-2016 saat 17:47 Neden: kg
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2016, 17:53   #131
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-08-2016
Şehir: Adana
Mesajlar: 5
Hepsi çok güzel gözüküyor, hayran kaldım

Taşlıbahçe beğendi.
melistendik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2016, 18:18   #132
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Et rengi ne kadar güzel olmuş. Anladığım kadarıyla, ait olduğu yörede esas olarak henüz şekerini oluşturmamış meyveler kullanılıyor fakat tam olgunluktaki meyvelerin çok tatlı olmaması da şekeri yüksek olup kavun yemek isteyenler için çok iyi bir durum.

Bir ricam var: 4 kg'ı geçecek olan meyvenin uzun ekseni boyunca ölçek için şerit metre vb koyarak resim çekebilir misiniz? Tahminen, ilerleyen yıllarda meyveler daha da irileşecektir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
ANA TOHUM projesinden "Şalak Kavunu".

Şeker oranı orta, aroma orta-yoğun, koku yoğun, doku sert, renkler ise göründüğü gibi, seyretmelik

İlk hasat ettiğimiz meyve içlerinde en ufak olanı, 1.6 kg, çoğunluk 3- 3.5 kg gibi ancak tahmini 4 kg civarı gelecek bir meyve henüz olgunlaşmadı. Kök başına iki meyve var şu an için.



birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2016, 21:34   #133
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Et rengi ne kadar güzel olmuş. Anladığım kadarıyla, ait olduğu yörede esas olarak henüz şekerini oluşturmamış meyveler kullanılıyor fakat tam olgunluktaki meyvelerin çok tatlı olmaması da şekeri yüksek olup kavun yemek isteyenler için çok iyi bir durum.

Bir ricam var: 4 kg'ı geçecek olan meyvenin uzun ekseni boyunca ölçek için şerit metre vb koyarak resim çekebilir misiniz? Tahminen, ilerleyen yıllarda meyveler daha da irileşecektir.
Tabi, çekerim; muhtemelen on güne hazır olur.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2016, 21:10   #134
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Sn Atılgan'dan "ANA TOHUM" projesi kapsamında gelen "Maniye"leri bir süredir hasat ediyoruz. Güçlü gelişen, etli, lezzetli meyveler veren bir çeşit. Sırasıyla, "Maniye adası", maniye korusundan bir kare ve son durak: tezgah.


Name:  DSC_3092.jpg
Views: 476
Size:  62.1 KB


Name:  DSC_3088.jpg
Views: 459
Size:  62.3 KB


Name:  DSC_3068.jpg
Views: 466
Size:  55.9 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2016, 22:14   #135
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
2. resimdeki meyveler tek bitkiye mi ait?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2016, 23:29   #136
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
2. resimdeki meyveler tek bitkiye mi ait?
Evet, tek bitki. Tohumları karışık aldım, sonraki tohum alımları için en uygun form-meyve hangisi?

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2016, 23:36   #137
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
"ANA TOHUM" projesi kapsamında Sn. Birnefestoprak'tan gelen Karadeniz'in "Kısa Bacak" pırasası. Yetiştirdiğim diğer çeşitlere göre şu an için en belirgin farkı geniş açıyla çıkan yaprakları ve kısa boyları.


Name:  DSC_3082.jpg
Views: 578
Size:  67.4 KB


Name:  DSC_3083.jpg
Views: 580
Size:  72.1 KB


Düzenleyen Taşlıbahçe : 27-08-2016 saat 23:36 Neden: imla
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2016, 00:13   #138
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bu çok önemli ve nadir bulunan bir pırasa. Türkiye'deki tohum şirketleri çoğunlukla tohumluk pırasa olarak İnegöl-92'yi tercih ederler. Kısa Bacak'ın sapı, İnegöl'e göre kalın olacak. Bu arada, bunun tohumunu edinmemizde Sn bahcedenn'in çok yardımı oldu. Ona bir kez daha teşekkür ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
"ANA TOHUM" projesi kapsamında Sn. Birnefestoprak'tan gelen Karadeniz'in "Kısa Bacak" pırasası. Yetiştirdiğim diğer çeşitlere göre şu an için en belirgin farkı geniş açıyla çıkan yaprakları ve kısa boyları.



birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2016, 00:23   #139
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Çok verimli bir çeşit bu. Bir de tipik bir özelliği altlı üstlü kızarması. Tepedeki meyvelerle aynı anda alt dallardaki de kızarıyor.

Bence, çeşidin şekil çeşitliliğini yansıtmak adına, tohumları karışık almanızda ve dağıtırken de öyle dağıtmanızda fayda var. Ayrıca bir seleksiyon yapacaksanız, seleksiyon yapacağınız meyvelerden aldığınız tohumları hem ana (karışık) tohum hasadına katabilirsiniz hem de bir kısmını ayrıca paketleyebilirsiniz. Şekil olarak hangi meyveyi tercih ettiğimi soruyorsanız, ikinci resimde birkaç örneği var: En üst sırada en soldaki meyve, orta sırada kızarmakta olan meyvenin solundaki meyve, en alt sırada soldaki kızarmış meyve ve yine en alt sırada en sağdaki olgunlaşmamış meyve.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Evet, tek bitki. Tohumları karışık aldım, sonraki tohum alımları için en uygun form-meyve hangisi?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2016, 12:17   #140
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Bu çok önemli ve nadir bulunan bir pırasa. Türkiye'deki tohum şirketleri çoğunlukla tohumluk pırasa olarak İnegöl-92'yi tercih ederler. Kısa Bacak'ın sapı, İnegöl'e göre kalın olacak. Bu arada, bunun tohumunu edinmemizde Sn bahcedenn'in çok yardımı oldu. Ona bir kez daha teşekkür ederim.
Önümüzdeki sene yeni bir çeşidi daha edineceğim. Muhtemelen bu da İnegöl tipi bir çeşit. Fakat senelerdir sebze yetiştiriciliği yapan bir köylümüzün en beyaz ve uzun olanları senelerdir seleksiyon yapıp tohum edindiği ve sadece kendi tohumu ile 3-4 dönüm ektiği bir çeşit. Kendi tohumum ile üretim yaptığım tek sebze pırasa diyor. Tohum şirketlerinin pırasaları tek tip olmuyor, içlerinde yeşil gövdeliler de çıkıyor diye riske girmiyormuş. Adını da Ak Pırasa olarak isimlendirmiş.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2016, 12:40   #141
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Bizim burada kara pırasa denilen bir pırasa çeşidi bulunmakta. Geçtiğimiz yıl arkadaş yetiştirmişti. Bana da aldı. Kısa boylu bol yapraklı. Ben genelde pırasanın salatasını severim. O da gömüye alınıp beyaz kısımları sedef gibi olup gevrediği zaman zeytinyağı, tuz, limon ile yapıldığı zaman. Yemeğini pirinç ve etli olarak yapılanı yememe rağmen çok fazla salatası gibi severek tüketmem. Eşim birkaç defa daha önce bilmediğim ve almadığım bu çeşidin yemeğini yaptı. Yemeğini diğerinden daha çok beğendim. Çok lezzetli oldu. Salatası ise istediğim gibi olmadı. Geçen yıldan kalanlardan birkaç tanesini tohumluk olarak bırakmıştı. Eğer olursa en azından muhakese açısından bir miktar tohum isteyeyim.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2016, 14:42   #142
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
"ANA TOHUM" projesi kapsamında Sn. Birnefestoprak'tan gelen bir börülce çeşidi "Çanakkale Kuşkonmaz Fasulyesi" 90 cm boya ulaştı sonunda


Name:  DSC_3069.jpg
Views: 492
Size:  80.6 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2016, 23:41   #143
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
"ANA TOHUM" projesi kapsamında Sn. Birnefestoprak'tan gelen "Çanakkale Kerevizi" Aktarmada biraz geç kaldık ama gelişimleri şu an için bendeki diğer bir çeşide göre oldukça iyi. Fotoğraftakiler direkt güneş altında olanlar, yarı gölgedekilerin yaprak boyları haliyle çok daha iri. Kök hasadında karşılaştırma yaparak bir fikir ediniriz.


Name:  DSC_3084.jpg
Views: 472
Size:  74.5 KB


Name:  DSC_3029.jpg
Views: 471
Size:  58.6 KB


Name:  DSC_3085.jpg
Views: 446
Size:  56.0 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2016, 22:56   #144
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Sn oz26'dan "Sarı Domates"

Her yıl birer ikişer kök de olsa "fantazi" domateslerden birkaç çeşidi deniyoruz. Onlardan verim veya lezzet bakımından fazla bir beklentimiz olmuyor, değişik olsunlar, bahçeye de, tabağa da renk versinler, göreni şaşırtsınlar... Sarı domates de bu katagoriye aldıklarımızdan. Bitkiler güçlü, verim pek iyi değil ama tadı leziz.




Name:  DSC_3105.jpg
Views: 394
Size:  25.6 KB


Name:  DSC_3106.jpg
Views: 397
Size:  27.6 KB


Name:  DSC_3107.jpg
Views: 404
Size:  36.6 KB


Name:  DSC_3108.jpg
Views: 400
Size:  45.5 KB

Lonicera, pria, oz26 ve 9 kişi beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2016, 10:46   #145
Ağaç Dostu
 
serdar1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2007
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 567
Galeri: 22
Sayın Taşlı bahce malesef yaprak aşı ile aşıladığım yerli dutlar bu yıl tutmadılar. Bu sene söz verdiğim yerli dutları göndermiyeceğim, nasip olursa ilkbahar başlarında kalem aşı ile tekrar tutmayan fidanları aşılayacağım . Artık nasipse seneye 11-12 aylarda yollarım dut fidanlarını..

Taşlıbahçe beğendi.
serdar1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2016, 20:23   #146
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdar1 Mesajı Göster
Sayın Taşlı bahce malesef yaprak aşı ile aşıladığım yerli dutlar bu yıl tutmadılar. Bu sene söz verdiğim yerli dutları göndermiyeceğim, nasip olursa ilkbahar başlarında kalem aşı ile tekrar tutmayan fidanları aşılayacağım . Artık nasipse seneye 11-12 aylarda yollarım dut fidanlarını..
Çok sağolun, daha iyi olacaksa elime geç ulaşması sorun değil tekrar yaprak aşısıyla da olur, seve seve beklerim.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2016, 20:19   #147
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
"Ana Tohum" projesinden ismine doğru olmayan "On Dilimli Hayrabolu"

Bu çeşidi yer bulamadığım için ekmekten vazgeçecekken son anda diğerlerinden oldukça uzakta bir köşe buldum ve ektim ama tek kök olan bitkinin verdiği meyve orijinal meyveye benzemedi. Bu nedenle bu yıl paylaşıma çıkmayacak. Bu durum ilk bakışta iyi olmasa da biz memnunuz. Hasat ettiğimiz meyve öyle güzel, öyle tatlı, öyle aromatik ki, tohumunu önümüzdeki yıl ekip aynı sonucu alırsak paylaşmayı isteriz.

Aşağıda fotoğrafı olan biricik meyve 2.3 kg geldi. Yetiştirdiğimiz tüm diğer çeşitlerden erken meyve bağladı ve hepsinden geç olgunlaştı ama tüm bunları lezzetiyle telafi etti.



Name:  DSC_3148.jpg
Views: 379
Size:  39.2 KB


Name:  DSC_3149.jpg
Views: 367
Size:  35.1 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2016, 20:55   #148
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-06-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
Gerçekten çok güzeller emeğinize elinize ve tohum projesine sağlık çok etkilendim ürünlerinizden. İlgiyle takipçisi olacağım. Ayrıca tohumlarınızdan temin edebilir miyim?


Düzenleyen Kelevera : 06-09-2016 saat 22:03
Kelevera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2016, 20:57   #149
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kelevera Mesajı Göster
Gerçekten çok güzeller emeğinize elinize ve tohum projesine sağlık çok etkilendim ürünlerinizden. İlgiyle takipçisi olacağım. Ayrıca tohumlarınızdan temin edebilir miyim?
Teşekkürler. Paylaşım etkinliği başladığında tabii ki talep edebilirsiniz

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2016, 21:26   #150
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sizin ANATOHUM Projesi için bu sene ilk kez ektiğiniz kavunların listesi şöyle, değil mi?

Tutma
Şalak
Musakça
On Dilimli Hayrabolu

Tutma'nın olgun meyve resmi var mı?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024