agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)




Beğeni Düzeni1341Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-07-2015, 23:24   #31
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Bahçedenn'in gönderdiği "Rouge D'Irak Domates"

Mükemmel bir lezzet. Şeker oranının yüksekliğinden ziyade kendine has yoğun bir aroması var. Kuraklığa, hastalıklara dayanıklı. Daha ne isteriz Tek kusuru kalınca kabuğu. Hiç önemli değil; önümüzdeki yıl yetiştireceğim ana çeşitlerden biri olacağı kesin.


Name:  ırak2.jpg
Views: 841
Size:  70.1 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2015, 05:50   #32
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Rouge D'Irak, Abu Rawan ve Nineveh'le birlikte Baker Creek Tohum Sirketi'nin sahibi Jere Gettle'in kurtardigi birkac domates cesidinden biri. Bunun yaninda Ali Baba karpuzla Suriye'ye ait birkac cesidi daha kataloguna aldi. Irak'a ait olan domatesler, bizim desti cesitlerle cok benzer ozelliklere sahipler. Yuksek asidite, kurakliga dayanikli cesitlerde siklikla goruluyor.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2015, 13:23   #33
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Rouge D'Irak, Abu Rawan ve Nineveh'le birlikte Baker Creek Tohum Sirketi'nin sahibi Jere Gettle'in kurtardigi birkac domates cesidinden biri. Bunun yaninda Ali Baba karpuzla Suriye'ye ait birkac cesidi daha kataloguna aldi. Irak'a ait olan domatesler, bizim desti cesitlerle cok benzer ozelliklere sahipler. Yuksek asidite, kurakliga dayanikli cesitlerde siklikla goruluyor.
Ali Baba da var, meyveler henüz 15 cm kadar uzunlukta. Bu arada daha önce tanıtmış olduğum kabağı hatırlarsınız, merak etmiştiniz gelişimini; ekledim:


Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2015, 15:42   #34
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Sakız kabakları, mısır, fasulye, soğan ve birkaç domates hariç tohum paylaşım etkinliği hasadı.

Bu aralar günlük hasat, türler ve çeşitler değişse de yaklaşık bu miktarda. Bir hafta on güne ikiye, belki de kısa bir süreliğine üçe katlanacak gibi görünüyor Balkabakları, kavun, karpuz. Onlar ayrı...



Name:  DSC_1507.jpg
Views: 958
Size:  61.3 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2015, 17:10   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Sakız kabakları, mısır, fasulye, soğan ve birkaç domates hariç tohum paylaşım etkinliği hasadı.

Bu aralar günlük hasat, türler ve çeşitler değişse de yaklaşık bu miktarda. Bir hafta on güne ikiye, belki de kısa bir süreliğine üçe katlanacak gibi görünüyor Balkabakları, kavun, karpuz. Onlar ayrı...



Şu görüntüye bayılıyorum Afiyet olsun sevgili Taşlıbahçe

Taşlıbahçe beğendi.
Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2015, 16:24   #36
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Anatohum projesi kapsamında tohumlarını paylaşacağım "Heybetli"den bir hafta on gündür tohum alıyoruz.

Çok sayıda meyve yapan bitkilerde meyvelerin çoğu küremsi ve ortalama 250-300 gr civarındayken daha az sayıda meyve bağlayan bitkilerde 350-620 gr arasında meyveler var. Tohumlarını aldığım meyveler genellikle 400-500 gr arasında değişiyor ve form olarak da basıklar.

Aşağıda örnek formlar var; kimi pembemsi, çoğu kırmızımsı

Name:  heybetli-2.jpg
Views: 766
Size:  28.3 KB

Name:  heybetli-3.jpg
Views: 743
Size:  28.6 KB

Name:  heybetli-4.jpg
Views: 778
Size:  44.0 KB

Name:  heybetli-5.jpg
Views: 773
Size:  75.4 KB

Name:  heybetli-6.jpg
Views: 797
Size:  42.1 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2015, 20:03   #37
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alıntı:
Aşağıda örnek formlar var; kimi pembemsi, çoğu kırmızımsı
Evet, renk acisindan da varyasyonlar mevcut. Bunun ustunde de bir calisma yapmak gerekecek. Kirmizi Heybetli, Pembe Heybetli gibi iki ayri kol elde etmek mumkun gozukuyor. Bu tohumun bana ilk gelisinde de boyleydi. Geriye donuk olarak, yillar icinde farklilasma meydana gelmis olabilir.

Pembe ve kirmizi domates arasinda renk ayrimi yapilirken dikkat edilmesi gereken konular ve genel kabuller:

1) Aslinda pembe domateslerin de kirmizi domateslerin de et rengi aynidir.

2) Bir domates cesidinin rengini "kirmizi" ya da "pembe" seklinde siniflandirmaya neden olan esas faktor domatesin kabuk rengidir.

3) Domatesin kabuguna bir centik atip siyirdiginizda, kabuk sari ve et rengi kirmiziysa, domates siniflandirma bakimindan kirmizi domatestir. Cogu kirmizi domatesin gozumuze turuncu alasimli bir renkle gozukmesinin nedeni bu. Bu renk kombinasyonu, domateslerde dominant bir kombinasyon oluyor. O yuzden de bu kombinasyona sahip cesit sayisi digerlerine gore cok daha fazla.

4) Kirmizi et rengine sahip bir domatesin kabugunu siyirdiginizda, kabuk seffafsa, domates pembe kabul edilmeli.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2015, 21:30   #38
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
oz26'dan gelen ve bu yıl etkinlikte paylaşacağım çeşitlerden biri de "Siyah Koyulhisar" Her ne kadar orijininden emin değilsek de çok verimli, ağızda eriyen lezzetli bir domates. Ama bu kadar da çatlanmaz ki dedirten bir yanı da var. Yine de zamanında toplanırsa bir zararı yok.


Name:  koyulhisar 1.jpg
Views: 724
Size:  46.0 KB

Name:  koyulhisar 2.jpg
Views: 741
Size:  40.7 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2015, 21:45   #39
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Bahçedenn'in gönderdiği "Rouge D'Irak Domates"

Bu yıl etkinlik için tohum aldığım çeşitlerden biri. Yukarıda "Mükemmel bir lezzet. Şeker oranının yüksekliğinden ziyade kendine has yoğun bir aroması var. Kuraklığa, hastalıklara dayanıklı. Tek kusuru kalınca kabuğu." diyerek andığım bu çeşidin orta boy küremsi meyveleri çoğunlukta:


Name:  ırak 2.jpg
Views: 727
Size:  71.2 KB


Ama aşağıdaki gibi yamru yumru, basık ve irice meyveler de var:

Name:  ırak 1.jpg
Views: 733
Size:  73.6 KB


Name:  ırak 3.jpg
Views: 676
Size:  48.7 KB


Düzenleyen Taşlıbahçe : 05-08-2015 saat 21:49 Neden: ek
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2015, 23:09   #40
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
ANA TOHUM projesinden "Çekirdeği Oyalı"

Bitkiler şu ana kadar genellikle iki-üç meyve bağladı. Meyveler 2 kilonun az altında veya az üzerindeler. Bu zamandan sonrakiler irileşir diye düşünüyorum.

Aldığım çekirdeklerin bir kısmı oyasız, düz siyahtı, adını belirleyen karakter özelliğini taşımadıkları için onları attım, belki yanlış yaptım emin değilim.


Name:  çekirdegi oyalı 1.jpg
Views: 698
Size:  69.6 KB


Name:  çekirdegi oyalı 2.jpg
Views: 727
Size:  56.5 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2015, 23:52   #41
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Çekirdekleri atmakla yanlış yapmışım, şimdi fark ettim: Bu çekirdekler kurudukça oyalanıyor. Tek çentikli olanlar vardı, hepsi değişmiş şimdi.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2015, 00:52   #42
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Oyle olmasa bile, cesidin genetik cesitliligini yansitmak adina, atmamak daha iyi. Genel bir kabul olarak, seleksiyon yaparkan bile birbirinden farkli ozellikler gosteren tohumlara ait ana stogu korumak cok onemli.

Bir de biryerde tohum adiyla ilgili olarak kafa karisikligina isaret edebilecek bir not gordum. Cekirdegi Oyali ismini ceside, tohum ozelligine vurgu yapmak ve hakettigi ilgiyi gormesini saglamak icin proje dahilinde ve Anadolu terimlerine/anlayisina sadik kalarak ben verdim. Normalde cesidin orjinal adina sadik kalinmasi gerek ama yoresel ismi (Yazili, Duali), tohumu on plana cikarmiyor. 'Yazili' isminin bende biraktigi ilk intiba, "kabugunda Allah yazan karpuz" haberlerinin konusu oluyor.

Uzun lafin kisasi, yoresel sinonimleri (Yazili, Duali) ile birlikte kullanilmak uzere, proje kapsaminda ve yakinda acacagim veritabaninda Cekirdegi Oyali ismini kullanmaya devam edecegim. Koylu icin siradan bir tohum bu ama yore ve koy disinda yasayanlar icin idraki zor bir tohum (ben neye benzedigini onceden bilmeme ragmen, tohumunu edinmek icin Ege'ye gidisimde gozlerimle gordugumde idrak etmekte zorlanmistim).

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Çekirdekleri atmakla yanlış yapmışım, şimdi fark ettim: Bu çekirdekler kurudukça oyalanıyor. Tek çentikli olanlar vardı, hepsi değişmiş şimdi.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2015, 22:39   #43
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Bahcedenn'den gelen Marina Di Chioggia. İlk meyveler olgunlaştı; ikinci dönem de başlamış oldu, onlar da iyi gidiyor. Olgunlaşan meyveler 2.5 ila 3 kg arasında değişiyor.


Name:  DSC_1796.jpg
Views: 654
Size:  72.4 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2015, 22:14   #44
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Heyyamola'dan "Tatlı Yağlık Kapya Biber". Şu an gayet memnunuz. Zaman geçtikçe daha etli ve lezzetli meyveler oluşmaya başladı.


Name:  DSC_1857.jpg
Views: 635
Size:  55.5 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2015, 13:13   #45
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Heyyamola'dan "Yabani Roka". Yataklarda yer doldurucu olarak değişik yerlere ektiğim bir bitki oldu. Aroması roka sevenleri memnun edecek bir bitki.


Name:  DSC_1844.jpg
Views: 660
Size:  45.9 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2015, 15:45   #46
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Meyvelitepe'den Yer Kirazı.

Her yatağa birer ikişer dikmiştim; iyi yapmışım, gerek sulama esnasında, gerek rutin bakımlarda bu muhteşem aromalı meyveleri birer ikişer atıştırarak tüketiyoruz, iyi oluyor. Aşağıdaki boş zarflar da ondan dolayı bitki dibindeler


Name:  DSC_1850.jpg
Views: 636
Size:  74.2 KB

Name:  DSC_1849.jpg
Views: 591
Size:  75.7 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2015, 18:51   #47
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Sakız kabakları, mısır, fasulye, soğan ve birkaç domates hariç tohum paylaşım etkinliği hasadı.

Bu aralar günlük hasat, türler ve çeşitler değişse de yaklaşık bu miktarda. Bir hafta on güne ikiye, belki de kısa bir süreliğine üçe katlanacak gibi görünüyor Balkabakları, kavun, karpuz. Onlar ayrı...



Çok güzel bir manzara gerçekten emeğinize sağlık, inşallah bir gün bende böyle ürünler yetiştiririm.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2015, 21:13   #48
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Çok güzel bir manzara gerçekten emeğinize sağlık, inşallah bir gün bende böyle ürünler yetiştiririm.
Bu güzel dileğinize benden de "İnşallah". İstedikten sonra ne sepetler doldurursunuz Kolaygelsin...

Resulgur beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2015, 22:27   #49
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Meyvelitepe'den "San Marzano"

Gördüğüm en susuz domates. Kurutmalık olarak harika. Buna karşılık paylaşım etkinliğinde Meyvelitepe'nin de bahsettiği gibi çiçek burnu çürüklüğüne hassasiyeti var. Ama, bu kadarını beklemiyordum. Sorunsuz yetiştirenler var mı merak ediyorum.

Birkaç kez kalsiyumlu bir çözeltiyi yapraklardan da verdim; sulamayı bu yatakta daha sık ve düzenli yaptım. Her şeye rağmen meyvelerin yaklaşık yarısında bu sıkıntı halen var. Halen diyorum çünkü bu problem bazı çeşitlerde ilk meyvelerde görüldükten sonra yok oldu; bu hariç.

Aşağıdaki meyveler sorunsuz olanlara örnekler. Hepsi böyle olsa ne güzel olurdu



Name:  DSC_1848.jpg
Views: 711
Size:  73.3 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2015, 23:11   #50
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Çiçek burnu çürüklüğü bakımından bu yıl bizde hemen hemen hiç problem olmadı.

Taşlıbahçe beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2015, 23:13   #51
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Meyvelitepe'den Yer Kirazı.

Her yatağa birer ikişer dikmiştim; iyi yapmışım, gerek sulama esnasında, gerek rutin bakımlarda bu muhteşem aromalı meyveleri birer ikişer atıştırarak tüketiyoruz, iyi oluyor. Aşağıdaki boş zarflar da ondan dolayı bitki dibindeler
Dış kabuğu kurumuş meyveleri toplayıp hava alan bir sepetin içinde nemsiz ortamda aylarca saklayabilirsiniz, çürümez, meyveler olduğu gibi durur.

Yemeklerde yemeğin sosuna 8-10 tane atın, çok güzel lezzet verir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2015, 08:34   #52
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Dış kabuğu kurumuş meyveleri toplayıp hava alan bir sepetin içinde nemsiz ortamda aylarca saklayabilirsiniz, çürümez, meyveler olduğu gibi durur.

Yemeklerde yemeğin sosuna 8-10 tane atın, çok güzel lezzet verir.
Hangi yemeklerde kullanılıyor hocam bu yer kirazı .. ?

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2015, 12:09   #53
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Özellikle et yemeklerinde iyi gider.

Resulgur beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2015, 13:00   #54
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Özellikle et yemeklerinde iyi gider.
Hm. Anladım kısmet olursa deneyelim merak ettim şimdiden ..

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2015, 21:57   #55
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Bahcedenn'den gelen "Kalıcı Ispanak"

Kolay yetişen, naz yapmayan bir bitki. Ekimlerini geç yaptığımızdan daha yeni büyüyebildiler. Erken İlkbaharda hemen her boşluk değişik çeşitten marullarla kaplanınca diğer yeşillikler için -ve ikinci nesil marullar için- onların hasadını bekledik. Sonrasında yavaş yavaş çeşitlendi yeşillikler. Kalıcı ıspanak da bu çeşitlerden biri oldu.

Fotoğraftaki şu ana kadar hiç ellenmedi. Tohuma bırakılacakların ellenmemesi daha iyidir sanırım. Ya da gereksiz mi?


Name:  DSC_1826.jpg
Views: 562
Size:  55.7 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2015, 23:23   #56
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-08-2011
Şehir: Çorum
Mesajlar: 76
kOYULHİSAR DAMADIYIM. 23 YILDIR GİDERİM VE BU TÜR DOMATESİ BURADA GÖRÜNCE ŞAŞIRDIM. SANIRIM KOYULHİSAR'LILAR BU TÜRÜ ARTIK UNUTTU. KALE DOMATESİ DEDİKLERİ BİR TÜRÜ DAHA ÇOK YETİŞTİRİYORLAR.İLK GİDİŞİMDE ARAŞTIRACAĞIM.

alaoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2015, 23:54   #57
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alaoğlu Mesajı Göster
kOYULHİSAR DAMADIYIM. 23 YILDIR GİDERİM VE BU TÜR DOMATESİ BURADA GÖRÜNCE ŞAŞIRDIM. SANIRIM KOYULHİSAR'LILAR BU TÜRÜ ARTIK UNUTTU. KALE DOMATESİ DEDİKLERİ BİR TÜRÜ DAHA ÇOK YETİŞTİRİYORLAR.İLK GİDİŞİMDE ARAŞTIRACAĞIM.

Belki de hiç bir zaman oraya ait yerli bir çeşit olmadı(?) Merak ettiğimiz de bu. Bu isim bir karışıklıktan veya yanlış anlamadan ibaret olabilir. Çok sevinirim araştırırsanız.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2015, 04:13   #58
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Allah rizasi icin bunu lutfen ogrenin. "Arastirdiktan sonra bilgi verecegiz" diyenler ortadan kayboldu. Bu kadar farkli renkte olup, sehrin genelinde bilinmemesi ve sadece bir yoreye hapsolmasi bana hic mantikli gelmiyor. Ne olur geri donup bilgi verin.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alaoğlu Mesajı Göster
kOYULHİSAR DAMADIYIM. 23 YILDIR GİDERİM VE BU TÜR DOMATESİ BURADA GÖRÜNCE ŞAŞIRDIM. SANIRIM KOYULHİSAR'LILAR BU TÜRÜ ARTIK UNUTTU. KALE DOMATESİ DEDİKLERİ BİR TÜRÜ DAHA ÇOK YETİŞTİRİYORLAR.İLK GİDİŞİMDE ARAŞTIRACAĞIM.

Taşlıbahçe ve TCM beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2015, 11:57   #59
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Bahcedenn'den gelen "Kalıcı Ispanak"

Kolay yetişen, naz yapmayan bir bitki. Ekimlerini geç yaptığımızdan daha yeni büyüyebildiler. Erken İlkbaharda hemen her boşluk değişik çeşitten marullarla kaplanınca diğer yeşillikler için -ve ikinci nesil marullar için- onların hasadını bekledik. Sonrasında yavaş yavaş çeşitlendi yeşillikler. Kalıcı ıspanak da bu çeşitlerden biri oldu.

Fotoğraftaki şu ana kadar hiç ellenmedi. Tohuma bırakılacakların ellenmemesi daha iyidir sanırım. Ya da gereksiz mi?

Bu yıl ektiyseniz seneye tohuma kalkacak. Büyüyen yaprakları kullanmasanız bile koparın ki tazelensin.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2015, 00:06   #60
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Seçuk Boz'dan gelen "Lif Kabağı"

Fotoğraf çekileli birkaç gün oldu. Şu an iki katı büyükler. Bir yandan meyve yapmaya bir yandan da kol atıp uzamaya devam ediyor.


Name:  8c.jpg
Views: 592
Size:  65.9 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024