15-06-2015, 11:02 | #152 |
Ağaç Dostu
|
50 cm. aralıklarla diktiğim domateslerin aralarında boşluk kalmadı. Artık sabırsızlıkla domateslerin kızarmalarını bekliyorum. Alis' Pembe Kiraz Black Cherry Domates Black form Tula domates Cherokee Purple Domates |
15-06-2015, 11:05 | #153 |
Ağaç Dostu
|
Ya da pembeleşmelerini ya da siyahlaşmalarını ya da turunculaşmalarını... Pembe Domates "Brandywine" Russian Cossack Domates Sasha's Altai Domates Sivas Koyulhisar Domates Turkish Striped Monastery (Çizgili İstanbul) |
17-06-2015, 15:58 | #155 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2014
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 37
|
Sizin çalışmalarınızı, emeklerinizi, düzeninizi gördükçe istifa edip, kendimi bağ bahçe işlerine, doğaya vurasım geliyor Şaka değil, gerçekten ciddi ciddi düşünmeye başladım. Şöyle nüfusu, gürültüsü patırtısı, trafiği, hengamesi az, toprağı verimli, bol güneşli bir yere. Ama nereye Selamlar. |
18-06-2015, 08:47 | #157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
@sakagun, ekim-dikim zamanlamanız mükemmel. Kar-buz sonrası benim ayçiçeklere sıra gelmedi daha ekmeye. |
18-06-2015, 14:15 | #159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
Şehir: Manisa
Mesajlar: 358
|
Zevkle izledim fotoğraflarınızı.Çok başarılı olmuş çalışmalarınız.Ellerinize sağlık. |
18-06-2015, 14:21 | #160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 934
|
Sebze bahçesi de bu kadar düzenli ve bakımlı olabilirmiş demek. Ellerinize emeğinize sağlık çok beğendim |
28-06-2015, 10:28 | #168 |
Ağaç Dostu
|
Kabaklar uzadı, birbirine karıştı. Sanırım "Patisson Panaché Jaune et Verte Scallop Squash " Kabak çiçekleri için 3 günlük iç hazırlıyorum. O günkü çiçekleri doldurup tepside donduruyorum. 1 saat sonra donan çiçekleri buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuya atıyorum. Böylece birbirine yapışmıyorlar. |
14-07-2015, 09:01 | #175 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Dolma icinin tarifini verebilir misiniz? Alıntı:
|
|
14-07-2015, 09:41 | #176 |
Ağaç Dostu
|
Kabak çiçeği dolması: Malzemeler: Zeytin yağ Taze nane (yoksa kuru nane) Kuru soğan Pirinç Salça Tuz Soğanı zeytin yağda öldürün, içine pirinci katın biraz kavurun. Nane, tuz, salça ve az su ekleyin. 2-3 dakika pişirin. İçin soğumasını bekleyin, kabak çiçeklerine doldurun. Bu halde derin dondurucuya da atabilirsiniz. |
14-07-2015, 10:47 | #177 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
Alıntı:
|
|
14-07-2015, 11:01 | #178 |
Ağaç Dostu
|
Yıkayabilirsiniz. Buzluğa atacaksanız çiçeklerin iyice kuruduklarından emin olun. Kaba veya birbirlerine yapışabilirler. Kabak çiçeklerinin çanak yapraklarını ve dişi organını kesiyoruz. Kayseri'de dişi organı kesmeden, içini bulgurlu yaptıklarını duydum. Bir de kara kabak ve sakız kabağı çiçeklerini kullanın. Bal kabağı çiçekleri güzel kokulu oluyor, ancak bazen acımsı olabiliyor. Temizlendikten sonraki fotoğrafları: |
14-07-2015, 13:32 | #179 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
|
|
14-07-2015, 13:40 | #180 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekleri ayıkladıktan sonra iç içe koyarsanız çiçekler kapanmaz. Bu halde buzdolabında buzdolabı poşetinde veya saklama kabında 3 gün kadar saklayabilirsiniz. Sonra çiçekler sulanmaya başlıyor. Ya da çiçekleri doldurup pişirerek veya pişirmeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|