agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)




Beğeni Düzeni138Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-04-2015, 13:16   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
aaligul / Tohum Paylaşım Sonrası (İstanbul,balkon - Edirne)

Herkese selamlar, tohum takas etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkürler.

Biber Grubu
Kıl Biber Tatlı bahcedenn
Mazamort Biber, Üç Burun (Köy) Biberi bahcedenn
Çarliston Biber İsmail Kuzucu
Yeşil Tatlı Sivri Biber oz26
Salçalık Biber İsmail Kuzucu
Tatlı Kapya Biber (Yağlık) heyyamola
XXXL Kapya Biber heyyamola
Kapya oma1453
Dolmalık Biber İsmail Kuzucu
Sarı Dolmalık Biber İsmail Kuzucu
Minik acı süs biberi TCM
Turşuluk Sarı Biber İsmail Kuzucu
Jimmy Nardello Italian Pepper (Jimmy Nardello's Sweet Italian Frying Pepper) bahcedenn


Karpuz Grubu
Osh Kirgizia Karpuz bahcedenn
yerli karpuz dagsa reklam
Alaca Karpuz İsmail Kuzucu
Yerli küçük karpuz TCM
Yerli orta boy karpuz TCM
Yerli Karpuz (Tatarlı Karpuzu) Andora
Ali Baba Karpuz bahcedenn


Kavun Grubu
Portakal Kavun heyyamola
Yeşil Çizgili Düvelek Kavunu bahcedenn
kırkagaç kavun dagsa reklam
Tigger Kırlangıç Kavun heyyamola
Karışım kavun TCM
Top / cantaloupe kavun TCM


Domates Grubu
Russian Cossack Domates bahcedenn
Thessaloniki Domates bahcedenn
Ayaş Domatesi heyyamola
Abu Rawan Domates bahcedenn
Black Cherry Domates bahcedenn
Cherokee Purple Domates bahcedenn
Yerli domates 1 TCM
Yerli domates 2 TCM
Köy Domatesi (Ufak Boy) oz26


Patlıcan Grubu
Edirne Patlıcanı (Edirne Purple Striped Eggplant) bahcedenn
Kemer Patlıcan İsmail Kuzucu
Little Fingers Patlıcan yağmur


Kabak (kızartma)
Kızartma Kabağı Andora
Topak Kabak heyyamola


Bamya Grubu
Amasya (Taşova) çiçek bamyası incirli
Bamya Andora
bamya dagsa reklam

Barbunya Fasulye Grubu
Beyaz barbunya TCM
Kısa barbunya TCM
Barbunya Fasulye MeyveliTepe
İspir Şeker Fasulye MeyveliTepe
Şenberber Fasulyesi heyyamola
Kuru fasulye TCM
Beyaz barbunya TCM

Diğer
Çengelköy Salatalık heyyamola
ay çekirdegi (çerezlik) dagsa reklam
Çıtırlı Mısır (Patlatmalık Mısır) Andora
Yerli Köy Börülcesi İsmail Kuzucu
Golden bantam 12 row mısır pares
Kırmızı Kıvırcık Marul heyyamola
Çıbrıka, Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi - Summer Savory bahcedenn

guppy ve neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 11-04-2015 saat 01:35
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 14:05   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Genel Değerlendirme

bu yıl ilk defa üretime başlıyorum. tohumda fideye, fideden ürüne sistemli bir bilgiye sahip değilim. bu sistemsizlik bazen tatlı bir heyecan ve endişe uyandırıyor. tohumlarımın üçte birini köydeki kardeşim ahmet'e gönderdim. o kendi deneyimini geleneksel yöntemlerle yapacak. ben de şehirde internet üzerinden edindiğim "sistemsiz" bilgilerle deneyimi gerçekleştireceğim.
Tohumların ekimi için koçtaştan perlitli torf aldım. Tohumları ekmek için de plastik bardak. Her bardağa bir tohum ektim. Şaşırtma işlemleri ilk yıl için karmaşık geldiği için, bu yıl tek tek ekip, doğrudan toprağa ekmeyi planladım. 25 mart tarihinde başladım. Allah kısmet ederse de 26 nisan da köydeki bahçeye ekmeyi planlıyorum. Bardakları torfu pazartesi akşamı doldurmuştum. Nem kaybından dolayı ve torfun yerine oturmasıyla bardaklar yarı yarıya veya 2/3 dolulukta kaldı. Toprağımda kalmadığından bu şekilde ektim. İlk ekimlerim domates, biber grubu, patlıcan, karpuz, kavun, kabak ve salatalık oldu. Her tohum için bardaklarda tırnak derinliğinde çukurlar oluşturdum. Tohumları çukurların içine bıraktıktan sonra spreyle 2-3 fıs tohumun üstüne püskürttüm ve tohumların üstünü hafifçe örttüm. Tabii bu işlerde benden daha çok heyecanlı ve meraklı ömrünü toprakla geçirmiş annemi de anmadan geçmemeliyim. Köy bilgisiyle internet bilgisi arada çatışmalar yaratsa da tohumlarımızı büyük bir heyecanla ektik. Ve beklemeye başladık. Toprak doldurma işlemini erken yaptığım için ve üzerlerine streç çekmediğim için toprağın biraz kuruduğu izlenimiyle her akşam tohumların olduğu noktaya 1-2 fıs su püskürttüm. Acaba geç mi kaldım endişesi yaşarken, 28 mart gecesi yani 3. Gün, heyamoladan gelen çengelköy salatalık çimlenmiş hatta zürafa gibi boyunu uzatmıştı. Pazar günü ise ikinci salatalık başını çıkarmıştı. Çok heyecan vericiydi. Sanki erken doğum gibiydi! Beni asıl mutlu eden 3 yaşındaki kızımdı. Yaşının küçük olması nedeniyle ilgisini çekmeyeceğini ve anlamayacağını düşünüyordum. Ancak ona gösterdiğimde onda da büyük ilgi uyandı. O gün 2-3 defa “küçük salatalık bebeğini” görmek istedi. Ve her sabah küçük tohumlara günaydın diyoruz. “baba karpuz da ekelim, domates de ekelim….” Deyişlerinin bendeki yarattığı hissi kelimelerle anlatamam.
Pazartesi günü uzuuunn metrobüs yolcuğumda siteye girdiğimde salatalığımın sağlıklı olmadığını, ışık yetersizliğinden boy attığını anladım. Heyamolanın oluşturduğu sayfadan da çimlenen tohumları güneş gören kapalı balkona aldığını gördüm. Akşam eve gelince ilk işim çimlenen tohumları kapalı ısıtmasız balkona almak oldu. Bu arada cumartesi günü kızartma kabaklarının bardak içinde dolaştığını görmüştüm. Onlar da pazartesi günü yani 5. gün toprak üstüne çıkmışlardı. Ve tabii k asıl sürpriz domateslerdeydi, onlar da toprak üstüne çıkmışlardı. Yine pazartesi günü bir tane kavun da toprak üstüne çıkmışlardı. Salı günü yani 6. Gün tüm domatesler toprak üstüne çıkmışlardı. Ve bugün yani 7. Gün ilk biber de toprak üstüne çıkmıştı. Bu erken uyanış beni tedirgin etti açıkçası, sitede diğer üyelerden gördüğüm kadarıyla çimlenme genelde en az 10 gün sürüyordu. Nedeni şuan bilmemekle birlikte oda sıcaklığının yüksek olması ve ya her gün nemlendirmem etkili oldu diye düşünüyorum. Bundan dolayı Pazartesinden beri nemlendirme yapmıyorum.
Diğer taraftan yukarıda anlattığım süreçte tohumların bir kısmını ekmiştim. 2. Postayı 28 mart cumartesi ektim. 1 postadaki hatalarımı da telefi ettim. 1 postada vaktim olmadığı için bardakların altına delik delmemiştim. Bardakları ağzına kadar doldurdum ve hemen o gece annemle ektik. Yine aynı şekilde. Bu sefer her bir tohumdan ayrıca birer tane lifli bardaklara da ektim. O geceden beri de herhangi bir nemlendirme yapmadım. Yarın gece yapmayı düşünüyorum.
Sürecimi genel olarak böyle. Bundan sonra bulduğum her fırsatta tohum bazında resimlerle gelişimleri aktarmaya çalışacağım.
Bundan sonrası için kafamdaki soruları ve araştırmam gerekenleri burada toplu olarak paylaşmak istiyorum. Bu soruları siteden araştırmakla birlikte deneyimleriniz paylaşırsanız sevinirim.
1) filizlenen tohumlarımı hemen kapalı, ısıtmasız sabah 11 den akşama kadar doğrudan güneş alan balkonuma alacağım. Ancak sulama periyodu ne olmalı. Çok su vermekten endişeleniyorum. Toprağın nemsiz görünmesi su ihtiyacını gösterir mi? Yoksa belli periyotlarla sulamak gerekir mi?
2) bardaklarda perlitli torf kullandım. Başka hiç bir şey yok. 26 Nisan a yani bahçeye ekene kadar bu yeterli olur mu? Toprak veya başka bir katkı yapmam gerekir mi? **** başka bir şey?
3) 2 soruyla bağlantılı olarak bazı bardaklarım yarıya kadar toprakla dolu, bunlara kök doldurması gibi torf veya toprak eklesem bir sıkıntı olur mu?
4) taşımayı kendi özel aracımla yapacağım. Çiçekçilerden, manavlardan temin edeceğim yüksek kasalara doldurcağım. Gideceğim yol 200 km. yola çıkarken köklerin zarar görmemesi için sulamalı mıyım? **** başka bir şey?
Herkese hayırlı günler

heyyamola, Muda ve aleydi beğendi.
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 22:12   #3
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Galeri: 37
Sulama; çimlenme gerçekleşene kadar yüzeysel, çimlenme gerçekleştikten sonra kök bölgesinin hemen altına yönelik olarak yapılmalıdır. Aynı şekilde önceleri az ve sık yapılan sulama, kökler iyice gelişince bol ve seyrek hale gelmelidir. Bardakların altı delik olduğundan sorun oluşturmaz. Yine de mümkün olduğunca az sulama yapınız.

Tam dolu olmayan bardaklarınızı, içine biraz bahçe toprağı koyduğunuz başka bir bardağa şaşırtınız. (Fideyi torfu dağıtmadan kalıbıyla çıkarıp, topraklı olan diğer bardağın üzerine yerleştirin) Çok uzamış sapların boğaz doldurmasını, toprakla değil de torfla yapınız.

Toprak ilavesi olan bardaklar, asıl yerlerine dikilene kadar besin maddesine ihtiyaç duymazlar büyük ihtimalle... Sadece torfta yetişenler için sıvı halde satılan kompoze besinlerden sulandırarak kullanabilirsiniz. (Dozajı daima düşük tutunuz) Sıvı haldeki deniz yosunu da olabilir. (1/1000 oranında) Aslında ilave besin maddesine gerek kalmayabilir de.. Buna fidelerin gelişimine bakarak karar verebilirsiniz. Fidelerin büyümesinde gündüz sıcaklıklarından ziyade gece sıcaklıkları etkilidir. Gece sıcaklıkları 12 derecenin altında olursa fidelerin gelişmeyeceğini unutmayınız.

Taşıyacağınız zamana kadar yeterince gelişmiş olacaklardır. Fazla da evham yapmayın.

Kolay gelsin.

nkutsay, aleydi, TCM ve 1 kişi beğendi.
heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 23:38   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
ilginiz ve bilgilerini için teşekkürler...

aleydi beğendi.
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2015, 23:55   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Genel Değerlendirme 2

geçen haftasonu köydeydim. uzun yıllar ekilip biçilmemiş bahçemizin bir kısmını yazın sürmüştük, şimdi tekrar sürdük. ekilecek alan 200 metrekare, yapabilirsem damlama sulama yapacağım. yazdan inek gübresi de çekmiştik. gitmişken geç de olsa nohut ve soğan da ektik... ancak eve döndüğümde beni süpriz bekliyordu, ikinci postada ektiğim bazı tohumlarım çimlenmişti ve ışığı bulmak için epey zorlanmışlardı anlaşılan, büyük bir hata yapmıştım, onları aslında balkonda bırakmalıydım(( o kadar boy atmışlar bazıları kırılmıştı bile... ben de acemi aklımla onlara kürdandan destek yaptım)) hani sebze verirler mi bilmiyorum ama sebzesiz olsa yaşamalarını istiyorum bu akşam onları 1,5 lt pet sişelere ekeceğim, anca kurtarır.... geçtiğimiz hafta, sn heyyamola'nın tavsiyesi üzerine, toprağı az olanlara toprak ekledim, bazılarının köklerini doldurdum. çok da iyi oldu, sanki, güçlendiler, gülümsüyorlar sanki )) köklerini güçlendirmek için sn heyyamola'nın tavsiyelerini yapabilirsem önümüzdeki hafta yapacağım. hatta belki sn aleydi'nin yaptığı gibi siyah fide poşetlerine de aktarabilirim.
şuan üç günde bir kökten sulama yapacağım.
ikinci postada ektiğim tohumların çimlenmesi çok yavaş gidiyor. günde ancak bir tohumu balkona alıyorum, hatta bugün hiç yoktu. daha serin yerde duran tohumlarımda ise hiç çimlenme yok...
yine bu hafta tekrar ekim yapacağım. bu sefer her akşam nemlendireceğim.

Eklenen Resimler
  
idurgun, Muda, aleydi ve 5 kişi beğendi.
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 00:10   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Çengelköy Salatalık / heyyamola

Çengelköy Salatalık heyyamola
Ekim Tarihi: 25 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 28 Mart 2015
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
  
Muda, aleydi, guppy ve 2 kişi beğendi.
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 00:26   #7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Yerli domates 1 / TCM

Yerli domates 1 TCM

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 30 Mart 2015 ve 7 Nisan 2015
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
  
Ozlem A, Muda, aleydi ve 3 kişi beğendi.
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 00:36   #8
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Yerli domates 2 / TCM

Yerli domates 2 TCM

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 30 Mart 2015 ve 7 Nisan 2015
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
  
Muda, efeege, Milla ve 1 kişi beğendi.
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:37   #9
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Ayaş Domatesi / heyyamola

Ayaş Domatesi heyyamola

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 30 Mart 2015 ve 7,8 Nisan 2015
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 11:44
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:38   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Köy Domatesi (Ufak Boy) / oz26

Köy Domatesi (Ufak Boy) / oz26

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 30,31 Mart 2015 ve 7,8 Nisan 2015
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 11:48
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:39   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Abu Rawan Domates / bahcedenn

Abu Rawan Domates bahcedenn

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi:3 Nisan 2015 ve ---------
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 12:24 Neden: foto ekleme
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:41   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Thessaloniki Domates / bahcedenn

Thessaloniki Domates bahcedenn

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 30,31 Mart 2015 ve 8,9 Nisan 2015
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 11:57
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:42   #13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Cherokee Purple Domates / bahcedenn

Cherokee Purple Domates bahcedenn

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 1 Nisan 2015 ve ---------
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 12:07 Neden: foto ekleme
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:43   #14
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Dolmalık Biber / İsmail Kuzucu

Dolmalık Biber İsmail Kuzucu

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 4 Nisan 2015 ve--------
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 12:11
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:44   #15
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Sarı Dolmalık Biber İsmail Kuzucu

Sarı Dolmalık Biber İsmail Kuzucu

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 3 Nisan 2015 ve 8 Nisan 2015
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 12:22
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:46   #16
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Yeşil Tatlı Sivri Biber / oz26

Yeşil Tatlı Sivri Biber oz26
Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 1 Nisan 2015 ve ------
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 12:28 Neden: foto ekleme
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:47   #17
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Turşuluk Sarı Biber / İsmail Kuzucu

Turşuluk Sarı Biber İsmail Kuzucu
Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 2 Nisan 2015 ve -----
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 12:34
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:48   #18
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Çarliston Biber / İsmail Kuzucu

Çarliston Biber İsmail Kuzucu
Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 2 nisan 2015 ve -----
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
Muda ve neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 12:36 Neden: foto ekleme
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:49   #19
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Mazamort Biber, Üç Burun (Köy) / Biberi bahcedenn

Mazamort Biber, Üç Burun (Köy) Biberi bahcedenn

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 3 nisan 2015 ve ----
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 12:42
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:50   #20
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Minik acı süs biberi / TCM

Minik acı süs biberi TCM

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 2 Nisan Mart 2015 ve ---------
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 12:47
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:52   #21
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Jimmy Nardello Italian Pepper (Jimmy Nardello's Sweet Italian...)/bahceden

Jimmy Nardello Italian Pepper (Jimmy Nardello's Sweet Italian Frying Pepper) bahcedenn

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 6 Nisan 2015 ve ------
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 12:52
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:53   #22
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Tatlı Kapya Biber (Yağlık) / heyyamola

Tatlı Kapya Biber (Yağlık) heyyamola

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 31 Mart 2015 ve ----
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 12:54
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:54   #23
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
XXXL Kapya Biber / heyyamola

XXXL Kapya Biber heyyamola

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi:4 Nisan 2015 ve -------
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 13:02
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:55   #24
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Salçalık Biber / İsmail Kuzucu

Salçalık Biber İsmail Kuzucu
Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 4 nisan 2015 ve ------
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 13:19
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:56   #25
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Kapya / oma1453

Kapya oma1453

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 6 nisan 2015 ve ------
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
Muda ve neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 13:28
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 01:57   #26
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
Little Fingers Patlıcan / yağmur

Little Fingers Patlıcan yağmur

Ekim Tarihi: 25 Mart 2015 ve 28 Mart 2015
Çimlenme Tarihi: 7 Nisan 2015 ve ----
Ekim Yeri: plastik bardak, oda sıcaklığı, çimlendikten sonra ısıtmasız kapalı balkonda

Eklenen Resimler
 
Muda, Milla ve neşecan beğendi.

Düzenleyen aaligul : 13-04-2015 saat 13:30
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 02:06   #27
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Kürdan destekleriniz pek sevimli ancak ışık eksikliği yüzünden uzayan fideleri kurtarır mı bilemiyorum

Asıl söylemek istediğim: Domates fidelerinizi kürdanla desteklemeye uğraşmak yerine tekrar şaşırtıp, bu kez fazla uzamış olan gövdelerini toprak altında bırakacak şekilde dikmenizi öneririm zira domates fideleri gövdelerinden de kök oluşturabiliyor, tekrar şaşırtmak yerine toprak ekleyerek de yapabilirsiniz tabii ki...

'Bu yöntem diğerlerinde de işe yarar mı?' derseniz, bilmiyorum.

Kolay gelsin.

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2015, 13:34   #28
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
sn A_NOMAD bilgileriniz için teşekkürler. şaşırtma ve yer değiştirme işlemini dün gece yaptım. sonucu çok merak ediyorum. epey acemice oldu. bu akşam yeni yerine alışıp alışmadıklarını test edeceğim) kürdan konusunda haklısınız, ışık konusu çözmedi )) ancak amaç fazla uzayanların kırılmasını engellemekti... hatta beni şaşırtan bişey de oldu, bir tane domates fidesi vardı, gövdesi bir noktadan incelmiş kopmak üzeriydi, kürdan desteğinle kendi kurtarmış, güçlenmiş yeni yapraklar çıkarmış ) bakalım hayırlısı....

aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2015, 13:47   #29
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-10-2014
Şehir: istanbul, büyükçekmece
Mesajlar: 62
kabaklarım soldu:))

aşağıda iki tane kabağım var. saksıda olan ilk yerinde de fotoda göründüğü gibiydi, saksıya aldım ancak bir değişiklik olmadı, 5 gündür bu şekilde...
pet şişede olanı ise dün akşam plastik bardaktan pet şişeye aldım... acaba neden bu durumdalar??

Eklenen Resimler
  
Muda ve Milla beğendi.
aaligul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2015, 14:32   #30
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Direk güneş ışığında kalmışlar sanki.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024