09-08-2020, 07:14 | #61 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zahterden koku ve tat olarak bir farkı yok. Her yıl tohumdu, violdü, şaşırtmaydı uğraşmaktansa ben zahter edinmeyi tercih ettim. Birkere çok yıllık ve yayılıyor, tohumlar döküldükçe daha da genişliyor. Safkan bir muhacir olarak söylüyorum bunu, çünkü istesem bulgarcası чубрица olan bu baharatı kilo ile alabilecek durumdayım. Bir ayağım ve bir oğlum hep orada Yine de siz bilirsiniz. |
|
09-08-2020, 15:53 | #62 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
|
Alıntı:
|
|
09-08-2020, 23:05 | #63 |
Ağaç Dostu
|
Demem o ki zaten bu bitkiler kardeşler. Buralarda bu konu yazıldı çizildi. Tercih tabi ki yetiştirenın. |
20-09-2023, 13:10 | #64 |
Ağaçsever
|
Yıllar önce yaşadığım köyde buğday biçildikten sonra buğday tarlalarında kendiliğinden çıkardı. Biz arada sırada toplardık. Ama köyde bunu bilen tanıyan başka biri yok sanırım. Zahter ile sanırım aynı kokuya sahip, enfes bir kokusu var. Yılar sonra bu kekik türünü artık hiç görmemeye başladım. Doğa gezisi yaparken özellikle dikkat ediyorum. En sonunda birkaç gün önce bu kekikten gördüm ve hemen söktüm. Bahçemde yetiştirmek için saksıya diktim, umarım tutar. Bir de yine bizim köyde ırmağa yakın kumlu toprak olan yerde bolca zahter vardı. Bunlar da yokolmaya yüz tuttu. Özellikle de bulunduğu arazi dozerle düzlenip çam dikildiktem sonra. Onca aramadan sonra bulduğum birkaç kökü saksıda yetiştiriyorum. Çok şükür birkaç yıldır kurumadılar, saksıda rahatları iyi. İnşallah her iki cinsi de çopaltıp bol bol yetiştirmek istiyorum. Yemeklere verdiğ lezzet bir yana, enfes kokusunu yaymak ve arıclık için de faydalanmak istiyorum. |
|
|