agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni31Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-05-2007, 06:01   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 151
Galeri: 20
Tarhun (Artemisia dracunculus L., Artemisia dracunculoides Pursh)

2 tür tarhun var diye biliyorum. Ben tohumdan yetiştireceğim için 'Rus tarhun otu' denen türünü tercih ettim. Diğeri olan 'Fransız tarhun'u daha lezzetli olmasına rağmen tohum yerine bölerek üretikleri için alamadım. Şu anda balkonumda diğer filizlerle beraber serpiliyorlar. Bol miktarda seyreltmem gerekeceği için üzülüyorum. Sanırım çoğunu (biraz güçlendikten sonra) Yalova'da ki teyzeme ve tanıdıklara götüreceğim.

agartha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2008, 10:41   #2
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Tarhun

İnternette yaptığım araştırmalar, aromatik olan bu bitkinin çok faydalı olduğu yönünde.
Çubuk yöresinde turşu yapımlarında da bolca kullanılıyor, özellikle ev turşularında.

Yetiştirildiği Yerler : Anayurdu Sibirya’dır. Günümüzde Avrupa’da büyük ölçüde kültürü yapılmakta, ülkemizde de Ankara, Gaziantep, Urfa ve Erzurum’daki bazı bahçelerde yetiştirilmektedir.

Faydaları :

İdrar söktürür.

Vücutta biriken tuz ve suyu atar.

Hazımsızlığı giderir.

Mide hastalıklarında faydalıdır.

Mide ve bağırsak gazlarını giderir.

Bağırsak solucanlarını düşürür.

Aybaşı kanamalarının ağrısız olmasını sağlar.

Faydaları bölümündeki bilgileri. http://www.tarimziraat.com/sifali_bi...n_bitkisi.html siteden aldım.

Resim, bizim bolkondaki "tarhun"dan bizzat benim tarafımdan çekildi.

Çay gibi demlendirerek içinler de varmış, ama biz turşularda ve sofrada salata gibi tüketmeyi daha çok seviyoruz. Geçen yıl, balkondaki saksımıza kız kardeşim sadece bir kök dikmişti, o kadar çok kök verdiki bu yıl saksısını değiştirdik. Üstelik dikildiği her toptağa çok çabuk uyum sağlıyor.
Tadı anasonu andırıyor, hatta ilk kez tadına baklanlar, "bune yaaa tıpkı rakı gibi" demekten kendilerini alamıyorlar

Eklenen Resimler
 
gilan, nazlı06, Muda ve 2 kişi beğendi.
Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2008, 20:06   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 322
Yayla çorbasının üzeri için tereyağı ile biraz çevirerek hazırlayıp dökerseniz çok güzel oluyor.
Osmanlı saraylarında da böyle yapılırmış...

derya Derya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2009, 09:42   #4
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Derya'cığım benim bir arkadaşım var. Yılın bu mevsiminde tarhun bulmak için Ankara'yı dört dolanıyor. Ben adını da tadını da ondan öğrendim. Hani bu kadar takıntılı aradığına göre nasıl birşeymiş diye ayaküstü şöyle bir tadına baktım ama pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim doğrusu. Bu yüzden nasıl yendiği konusunda da hiç ilgilenmemiştim.

Çubuk turşusunun hiç bir yerinkine benzemeyen lezzeti bu ottan mı geliyor acaba? Yaz sonu gelince biz Ankaralılar akın akın, Çubuğa turşu almaya gideriz.

Senin saksındakliler de çok canlı. Peki bu bitki turşu yapımından başka bir şeyde kullanılmıyor mu? Örneğin salataya falan konulmaz mı, anasonlu anasonlu

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2009, 10:03   #5
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Nevsune Teyze, bu bitki tadı için değil, şifasının bol olması sebebiyle tüketiliyor. Bende tıpkı senin gibi beğenmiyorum, ama bunu ekmek arasına koyup öyle bir yiyorlarki sanki hiç anason tadı yokmuş gibi, bende hayret ediyorum. Nefes açtığıda bir gerçek. Turşulara gelince, genelde seri olarak üretilen turşuya, tarhun koymazlar, kişiler evlerde kendilerinin yiyeceği turşuya katıyorlar bu bitkiyi, nedeni ise, turşuya sarı bir renk vermesi. Ama öyle çok fazla değil, 5 kiloluk bir bidona, 9-10 dal kadar bir şey katılıyor. Salataya konulmazmı demişsin, benim bir teyzem var, onun yaptığı salatayı yerken, salatanın tadından ziyade, bu neydi diye düşünür dururuz. O eline geçen herşeyi katıyor salatasına, buna tarhunda dahil ve çok farklı lezzetlerde salatası oluyor

gilan ve Muda beğendi.
Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2009, 12:19   #6
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Eğer aynı ottan söz ediyorsak, tarhunu bulmak için bırakın Ankara'yı, Türkiyeyi dolanmak bile az gelir.

Ben geçen yıl bir yurtdışı gezimden hediye olarak almıştım da çok makbule geçmişti.

Kıymalı su böreği ve kıymalı makarnayı tarhunla denemek gerek.

gilan beğendi.
sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2009, 12:21   #7
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Benim bahsettiğim ot yukarı tarafta fotoğrafı yüklediğim ot, anasonlu bir tadı var. Siz, çok seviyorsunuz anlaşılan, Sn sabah.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2009, 12:36   #8
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Bir kökten bu kadar çoğalması ne iyiymiş.

Anlamadığım şey bu kadar kolay çoğalan bir bitki memlekette niye zor bulunur hale gelmiş.

gilan beğendi.
sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2009, 13:06   #9
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Emin olun öyle, o fotoğrafı geçen yıl çektim. Ondan önceki yıl 4 kök olarak dikmiştim. Hali ortada.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 22:04   #10
Ağaç Dostu
 
Zeferan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: Manyas
Mesajlar: 256
Galeri: 1
Tarhun dalı suda köklenirmi acaba? Pazardan aldığım bir demet tarhunun yarısını suya koydum .10 gün oldu. Bazı ufak dallar çürüdü. Diğerleri hala sağlam. İnşallah 1 dal bile olsa köklenir.

Zeferan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2009, 11:53   #11
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Ben hiç o şekilde denemedim, ama pazardan aldığınız, tarhunda kök varsa tutma ihtimali çok yüksek, fakat kök yosa sanmıyorum tutmaz. Ama siz şansınızı bir deneyin derim.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2009, 13:44   #12
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
tarhunlarla ilgili biraz bilgi vermek istiyorum.
Malum canlı bir bitkiyi, uygun bir koli ya da kutu bulup yerleştirmeye çalışıyorum. birazcık ezilme ya da solma olabilir. Önemli olan, tarhunun kökü.

Size gönderdiğim tarhunları, benim diktiğim, petlerden, toprağına ve köküne zarar vermeden çıkartıp daha büyük bir yere dikin. Varsa direkt olarak bahçenize dikin. Bir kök, 2 yıl içinde, eğer her yıl köklerinden ayrılıp, yeni fidalama yöntemi uygulanırsa, çok çabuk bir şekilde yayılır.

Şuan size göndermiş olduğum, tarhunlar sadece iki yıl önce 1 köktü. İki yıldır hem fide dağıtımı yaptım hemde evimizde tükettik. Yani çok verimli bir bitki. Ben hiç tohumunu alamadım. Çünkü: tohum almak için, damızlık bırakmadan sürekli olarak dallarını koparık yedik. Ama tohumu olduğunu söylediler.
Umarım hepiniz istediğiniz verimi alırsınız. Herkese selamlar.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2009, 19:07   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Sn. Özen, müsadenizle bir resim yükleyecem, merak eden arkadaşlar bitki hakkında bilgi sahıbı olsunlar, belki sizinde ilave edecekleriniz olur

Eklenen Resimler
 
gilan beğendi.
k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2009, 17:11   #14
Mehmet Ali Hamamcıoğlu
 
Giriş Tarihi: 04-11-2007
Şehir: Balıkesir - Burhaniye
Mesajlar: 13
Tarhunumu aldım ve hemen açtım. Toprağı hala nemliydi, iki filizi varmış ama ne yazık ki biri ortadan kırılmış. Eve gelince ona bir saksı ayarladım ve köklerine zarar vermeden toprağıyla yeni saksısına aldım. Ek olarak torf, bahçe toprağı ve çiftlik gübresi karışımı ekledim ve sulayıp biraz güneşe bıraktım. Akşama yukarı kat balkonuna çıkaracağım çünki henüz tek filiz ve ona böcek ve diğer hayvanların zarar vermesini istemiyorum (Özellikle salyangozlar bahçede baş belası oldular. Ektiklerimizi ya tamamen yediler ya da uçlarını).

Ben ayrıca sizden biraz tarhunun ışık ne nem gereksinmeleri hakkında bilgi almak istiyorum. Sizin tarhunu tuttuğunuz yere yaklaşık günde kaç saat güneş geliyor. Suyu severmi yoksa suyunu normal ya da az mı veriyorsunuz?

Eklenen Resimler
 
M.Ali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2009, 17:36   #15
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Tarhunu günlük birkaç saat güneş gören bir yere koyarsanız iyi olur. Yaz aylarında 2 günde bir, çok sıcaklarda su ihtiyacına göre hergün su verebilirsiniz. Size tavsiyem, suyunu ya akşam güneş battıktan sonra, ya da sabah çok erken vermeniz.

Seneye bir kaç kök olur, kölerinden ayrıp çoğalmasını sağlayabilirsniz. Çok dayanıklı ve çabuk yayılan, bir çok yıllık bitki. Tohum alıp ertesi yıl tekrar dikmek gibi bir gereksinimi yok. Kışın tamamen kuruyor, baharda ise çok erken, filizleniyor. İlk çıktıkları zaman yaprakları, tüylü bir görüntü içinde oluyor.

Eğer yerini çok severse, ve bahçe gibi geniş bir alanda olursa, size değil eşinize dostunuza bile yeter. Şu saksıda gördüğünüz tarhun, fidaladığımda çok küçük ve sadece tek daldı. Ama 1 ay içinde hem gelişti hemde 2 tane olmuştu, varın siz hesap edin artık.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 15:50   #16
Ağaç Dostu
 
tamaşa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 856
Galeri: 8
sevgili derya özen,benim tarhunumda gayet iyi saksının yanına her gittikce inanın size çok dua ediyorum.çünkü yıllarca özlemini duyup yetiştirmek istedigim, tadına özlem duydugum bir bitkiydi.
gerçi zaman zaman büyük marketlerden buldugum ama inanın birkaç dalcık halinde paketlenmiş tarhunlar sizikiler gibi tatmıyorlardı
kurusuda tazesi gibi olmuyor.uclarını yemeyi bırakırsam zavallım büyücek inşallah)selamlar

tamaşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 19:54   #17
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamaşa Mesajı Göster
gerçi zaman zaman büyük marketlerden buldugum ama inanın birkaç dalcık halinde paketlenmiş tarhunlar sizikiler gibi tatmıyorlardı
Sevgili tamaşa, ne güzelki artık uzaklarda da olsa, beni hatırlayan arkadaşlarım oldu. Benim tarhunumun özelliği, çok etkili ve güzel bir tadı olması.Geçen hafta, bir komşunun bahçesinden gelen tarhunlarla bizim tarhunun aromasını karşılaştırdık. İnanın arada çok fark vardı. O yüzden tadının farklı gelmesi doğal. Gelecek yıl, köklerinden ayırıp çoğaltmayı ihmal etmeyin.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2010, 14:20   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Derya Hanım
fide yapma yönteminiz nedir?
Sizden aldığım tarhunu geçen yaz bahçeye dikmiştim, uzayan kolları donmuş ama kollardan değil de ortadan yeni filizlerini vermeye başlamış.
Bu sene bahçede ilk tattığım bitki tarhun oldu Aroması gerçekten muhteşemdi.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2010, 12:15   #19
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Derya Hanım
fide yapma yönteminiz nedir?
Sizden aldığım tarhunu geçen yaz bahçeye dikmiştim, uzayan kolları donmuş ama kollardan değil de ortadan yeni filizlerini vermeye başlamış.
Bu sene bahçede ilk tattığım bitki tarhun oldu Aroması gerçekten muhteşemdi.
Çok sevindim tutmasına. Aslında tarhun azgın bir bitki. O yeni çıkan tarhunu dallarından koparıp tekrar dikin. Ayırırken korkmayın. Çünkü 10 taneden 7 tanesi kesin tutuyor. Sevgiler.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 13:29   #20
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Name:  Photo-0051.jpg
Views: 3934
Size:  49.2 KB

Yukarıda fotoğrafda gördüklerinizi, geçen hafta perşembe günü diktim.

Name:  Photo-0078.jpg
Views: 4336
Size:  71.5 KB

Bu fotoğrafta gördüklerinizi ise, az önce fideledim. Köklerinin ne kadar yoğun olduğunu görüyorsunuz sanırım. İşte bu sebebten diyorum, tarhun azgın bir bitki diye

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2010, 12:52   #21
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Tarhunlarınızı, günlük güneşi 2-3 saat görecek bir yere veya başka bir ağaç ya da bitkinin gölgesine dikerseniz iyi olur.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2010, 11:57   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3
Tarhun Avrupa'da çok kullanılan aromalı bir bitki.
Tazesini her zaman bulamadığım için genelde kurutulmuşunu kullanıyorum.
Tohumunu bulmamda yardımcı olursanız memnun olurum.

aksoylu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2010, 17:24   #23
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Merhaba,

Tohumuna denk gelmedim. Ankara'da seralarda saksıda satılıyordu.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2010, 20:52   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Hangi serada?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2010, 21:11   #25
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Zahder gibi ama sade yenirse açımsı ve yalnız yenmiyor, slatalara ve bazı yemeklerde kullanılıyor olmalı. Gaziantep'de seyyar satıcılar sokaklarda satarlar. Maydanoz gibi desteler halinde.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2010, 09:01   #26
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Hangi serada?
Karşıyaka'da büyük ihtimal Çamlıkaya.

Kışın kurumuştu. Baharda kendiliğinden çıktı.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 00:14   #27
Ağaçsever
 
mehmet55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-12-2008
Şehir: samsun
Mesajlar: 70
Galeri: 84
tarhun

bu sene ektiğim tohumlardan bir taneside tarhun diğer bitkilerden daha iyi gelişiyorlar hiç kullanmış değilim bu sene kullanıp göreceğiz salatalarda kullanılıyormuş şimdilik bildiğim bu

Eklenen Resimler
 
mehmet55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 10:16   #28
Yeni Üye
 
Levonardo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2012
Şehir: Gevelsberg
Mesajlar: 28
Dün Eminönü'de bulunan tohumcular pazarını gezdim ( Mısır çarşısının yanındaki ), bütün dükkanları tek tek gezip tohumunu sordum ama hiçbirinde yok. İşin enteresan yanı esnaflardan birkaçının " Abi hayırdır ya, üç dört gündür herkes tarhun soruyor bilmediğimiz bir şey mi var " şeklinde cevap verdiler Sanırım yemek programlarındaki şeflerden biri kullanmıştır Baharak olarak kurutulmuş şekilde belki Mısır çarşısında bulunabilir bilmiyorum ama ben internetten tohumunu buldum, Almanya'ya hediye göndereceğim için tadımlık değil uzun ömürlü olsun istedim.

Eminönü dışında tohum satıcılarının toplu halde bulundukları bir bölge var mı(?), varsa söylerseniz sevinirim.

Levonardo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2014, 02:02   #29
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Ailem köyden tanıyormuş bu bitkiyi. Buradan fotoğrafları gösterdim geçen gün, eksi günleri aklına geldi annemin

Çorbalarda kullanırlarmış tarhunu.

He birde bu bitkiye Sivas'ta targun derlermiş.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2014, 22:23   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-07-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen Mesajı Göster
Tarhunlarınızı, günlük güneşi 2-3 saat görecek bir yere veya başka bir ağaç ya da bitkinin gölgesine dikerseniz iyi olur.
iyi gunler

Uzerinden baya zaman gecmis ancak bisey ogrenmek istiyorum bu tarhun u tohumdan mi yetistirdiniz? Ya da tohumdan tarhun yetistirebilen var mi forumumuzda merak ediyorum ben defalarca denememe ragmen basarili olamadim cimlenme suresi sartlari ortami hakkinda cimlendirebilen arkadaslar varsa bilgilendirirlerse beni bu konuda sevinirim.

Celikleme ile cogaltilacagi belirtilmis yapabilen var mi acaba celigin yapraklari ve uc filizini kesip suda mi bekleticez yoksa direk topraga mi ekicez son olarak da kisin tarhunu sulamiyoruz degil mi bahara kadar kuru kaliyor toprakta. Bu bitki nane benzeri bi tur mu kokten mi cogaliyor bendeki taehunlar anac haric cogalmadi da sormak istedim

Teşekkürler

Blacklist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024