![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Gilaboru meyvesinin suyu sıkılır ve istendiğinde sıkılmış gilaburu suyuna biraz su birazda şeker katıp içilebilir.tabi bunlar isteğe bağlıdır.herkes damak tadına göre isterse su katıp içer isterse şeker katıp içer isterse hiç birşey katmadan saf gilaburu suyu olarak içer |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Bu bitkinin Kayseri dışında meyvesini toplayabilen biri var mı? Yoksa neden olmuyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kayseri dışında başka şehirlerdede yetişiyor arkadaş mesela biz ankaraya,denizli'ye,izmir'e,alanya'ya,ordu'ya,kony a'ya,Gaziantep'e ve daha birçok şehire fidan gönderdik ve yetişiyor.bu gilaboru fidanını susuz bırakmazsanız çoğu şehirde yetişir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Fidan olarak yetişiyor. Hatta harika çiçekler açıyor. Fakat meyve vermiyor bizde sorun bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Meyvede veriyor.Sizin diktiğiniz fidanlar kötüymüşte ondan meyve vermemiş |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-01-2009
|
Arkadaşlar, Ben Kayseriden çelik olarak aldıgım gilaburuyu yaklaşık 10 sene önce İznikte yetiştirdim.gayet güzel meyve verdi halende veriyor.aynı yöntemle iznikteki agacımdan aldıgım çelikle istanbul Beykozdaki bahçemdede yetiştiriyorum.Bu sane ikinci senesi Beykozda şu an yeşil yeşil yaprakları verdi umarım meyveyede geçer.sadece suyu çok seven bir bitki ona uygun bir yere dikerseniz sonuç alırsınız.Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
gilaboru
Gilaboru fidanlarından bende bu yıl diktim fidanların tamamı uyandı bir müddet sonra ne olacak merak ediyorum.Bol sulu bir alan dikim yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Birde içimi için bir öneri yazayım.Gilaburunun3/1 meyvesinin sıkılmış suyu,3/ si ise içme suyu olarak hazırlanır arzuya göre içine şeker atılır.Sanırım tadını beğenmeyen arkadaşlar sadece meyvesinin suyunu içtiler mutlaka su ilave edin.Beğenecek ve şifasından faydalanacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum amacım bitkilerle ilgili bilgi almak paylaşımda bulunmak tecrübeli arkadaşların tecrübesinden yararlanmak istiyorum. Bana yardımcı olacağınızdan hiç şüphem yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşlar Dediğim gibi yeni üye oldum.Sağolsun gilaburu adlı üye dostuma rica ettim bana kayseriden fidanları kargo ile gönderdi ertesi gün diktim ve uyandı bu aşamada yapılacak olanlar nedir şimdilik bekleyecekmiyiz. Açık alanı ve güneşi sever mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Pek bişi yapmanıza gerek yok.Öyle narin bir bitki degil,ilaç filan istemez hani suyu bulsun yeter,yerini severse kırmızı kırmızı döker, sonbaharda toplarsınız inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20045 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2010
|
Gilaburu ve Faydaları Hakkında
Merhaba Arkadaşlar, Bitkisel şifacılıkla ilgilenen biri olarak bu eşsiz meyvenin içeriğindeki kimyasallara bir göz atmak istedim ve aşağıdaki sonuçlarla karşılaştım: ASCORBIC-ACID : C vitaminin diğer adı olan bu kimyasal bitkinin meyvesinde gramda 126 mg kadar bulunuyor. Bu vesileyle tüm dünyada Camu-camu meyvesi ve Acerola Kirazı'ndan sonra üçüncü sırada C vitamini zengini olarak yer alıyor. Selülit olan bayanlar, romatizmal ağrı çekenler, böbrek hastaları, kireçlenme ağrıları çekenler bol bol bu meyveden yiyebilirler, ayrıca kanser önleyici 16 kimyasal daha içeren bu meyve taze yenmeli... BETA-CAROTENE : Dillerde efsane olan meşhur antioksidan, bize hep havuçta en yüksek miktarda bulunduğu belirtilir, oysa ki gilaburu'da havucun tam 10 katı kadar Beta-Carotene mevcut. Yine romatizmal hastalıklar ve kanser grubu immun sistem rahatsızlıkları için mutlaka alınması gereken bri antioksidan, ancak sigara içenlerde kanser oluşma riskini artırdığını belirtmeliyim. BETA-SITOSTEROL : Yine güçlü bir antioksidan, özellikle prostat rahatsızlıkları ve prostat kanseri hastalarının gıda desteği olarak kesinlikle evlerinden eksik etmemeleri gereken bir madde, ayrıca hem androjenik, hem de estrojenik özellik taşıyan bu madde, erkeklerde andropoz, bayanlarda da menopoz dönemlerinde özellikle tüketilmeli... CHLOROGENIC-ACID : Ciddi bir antioksidan ve antiperoksidan olan bu madde, aynı zamanda ağrı kesici, kanser önleyici, kanser yüzünden kemoterapi görenleri kemoterapinin kötü etkilerinden koruyucu ve tümör oluşumunu kısıtlayıcı özelliklere sahip, bu madde en çok kahvede var, ancak bu meyvede de mevcut... PECTIN : Bu madde, meyvenin gramında 50 mg kadar mevcut ve sanırım asıl taş düşürücü özellik buradan geliyor. Çünkü bu madde, safra kesesi taşlarını engelleyici özelliğe sahip, ayrıca "Antilithic" yani vücutta taş benzeri oluşumları engelleyici, bunun yanında kolesterol düşürücü özelliği de gözardı edilemez. Bu vesileyle şeker hastalarına da iyi gelen bu maddenin en önemli özelliklerinden birisi de "Antimetastatic" olması, yani kanser hücrelerinin ve tümörlerinin büyüyüp yayılmasını engelleyici özelliği... Tüm bunlarla beraber bu meyvede TANNIN, SUCROSE, URSOLIC-ACID gibi kanser tedavilerinde önemli antioksidanlar da bulunuyor. Bu bitkinin İngilizce'deki adı "Cramp Bark". Bu yönden bakıldığında, bitkinin kabuklarının neredeyse romatizmal hastalıklar için ecza deposu gibi olduğu düşünülebilir. Neredeyse tüm kemik rahatsızlıklarında ve özellikle kemik erimesinde faydalı olan Kalsiyum, Magnezyum, Potasyum mineralleri kabularda bol miktarda var, bunun yanında iltihaplı eklem romatizmalarına iyi gelen ve özellikle kireçlenme şeklinde tabir edilen Osteoartrit hastalığının devası olan Selenyum ve Silikon da bu bitkinin kabuklarında mevcut. Tüm bunları yazdıktan sonra, bu bitkinin genç dallarının kabuklarından ve taze meyvesinden temin edebilecek olan arkadaşım var mı? ![]() Bu arada, bitkisel şifacılık konusu ile ilgili yaklaşık 10 yıldır (Son iki yıldır profesyonel anlamda) çalışıyorum ve bu konuda ihtiyacı bulunan tüm agaclar.net üyelerine elimden gelen tüm yardımı yapabilirim. Bu tür mesajlarınızı lütfen özelime yazın... Herkese Sağlıklı ve Mutlu bir Hafta Diliyorum... Hakan KÖSE |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Arkadaşlar benim bahçemde'de suyunu,bakımını hiç ihmal etmediğim bir girabolu var. Yanlız son zamanlarda bazı yaprakların ucunda yanma oldu. Acaba sebebini bilen varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Çankırılı
Giriş Tarihi: 28-06-2007
|
Sayın Tropik, Konu uzmanı değilim ama, güneş yanığına benziyor. Bu bitki, sanıyorum İzmir havasına uygun değil. Bildiğim kadarıyla Kayseri tarafları yetiştirmeye daha uygun. Belki biraz gölgelendirme yaprakları kurtarır ama, "soğuklanma" ihtiyacını İzmir'de karşılayıp, meyveye dönmesini sağlayabilir misiniz bilemem. Bu arada, bu bitkiyi nereden bulduğunuzu merak ettim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Syn Çankırı ben zaten yarı gölge bir yere diktim. Ama sıcaklardan olabilir belki. Yusuf ustaoğlun'dan ulaşabilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu.
|
Merhaba arkadaşlar bahçemizdeki yeni mahsül gilaboru meyvelerinden fotoğraflar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Selam Dostlar... Bendede birtane girabolu var fakat bu kışdallarından bir kaçını kesmek istiyorum şekil budası gibi fakat tam olarak girebolunun bir budanma şekli varmı yokmu bilmiyorum ....eğer varsa bilgisi olan bana yardımcı olabilirmi acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Hay hay Selahattin Bey bu vesileyle ustalardan biriylede tanışma şansımız oldu sizin yazılarınızı heryerde okudum..merhaba...akşama **** en geç yarın resimleri yüklemeye çalışacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
girebolu..
Selam Dostlar... Buyrun girebolu resmi dostlarve uzmanlar yorumlasın... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın seyyah53 bence önce biraz su verin çok susuz görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gilaburu inanın resmini çektikten sonra suladım ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Selahattin hocam benim gireboluyu budayacaktık... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Ya hu ben kocaman ağaç sanıyorum. Bunu eğer kesersek çok geç meyve alırsınız, şeklende bir şeye benzemez. Bu haliyle hiç dokunmayalım bence ve siz imkan varsa bahceye dikin bu fidanı. Yok eğer ben dağıtmak için de olsa budarım derseniz sizi idare edecek bir sonuç çıkartırım. Bu arada mesajınızın farkında değilim geç yazdığım için affedin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
affetmek ne demek selaahattin bey ...kısmet olursa çanakkaleye dikicem bunu bu mart **** nisanda ama hani dedim budanacak bişeyi varsa budayalım yokmuş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu.
|
Gilaboru meyvesi genelde suyu sıkılarak içilir.İsteğe göre meyve olarakta yenir. Gilaboru meyvesinin marmelatıda yapılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
gilaburunun reçelini hiç duymadım.suyu sıkılır sulandırılır arzuya göre şeker katıp içilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bitkisi, faydaları, gilaboru, gilaburu, meyvesi |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|