agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni85Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-04-2008, 23:51   #1
Ağaç Dostu
 
Sonja Varol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
Frenk Soğanı (Onion Chives) Schnittlauch (Allium schoenoprasum L.)

Bu sogan cinsini uzun zamandir tanitmak istiyordum. Cicek acmadan önce yesil yapraklarindan yararlandigimiz bir baharat cesidi. Bircok yabanci yemek sitelerinden **** kitaplarindan Türkceye cevirdigimiz tariflerde adi gecer ve biz ne oldugunu anlatamayiz.
Almanyada maydanozdan sonra encok kullanilan baharat türü olan Schnittlauch, sogan **** birazda sarmisak tadinda sogan kadar sert tadi olmayan, salata ve soslarimizda kullandigimiz bir bitkidir. Anavatani Asya oldugu tahmin ediliyor, lakin su an Avrupanin heryerinde daglik bölgelerde yabani olarak bile rastlamak mümkün. Cok yillik olan bu bitkiyi heran elimizin altinda hatta saksi icinde mutfaklarimizda bulundurabiliriz. Cok yönlü olarak kullanabilecegimiz bu bitkiyi ince ince kiyarak: ekmegimizin üzerine sürdügümüz peynirimize karistirarak **** yaptigimiz omletlerde, bütün salata soslarinda, sebze yemeklerinde, akliniza gelen bütün yemeklerde ve corbalarda kullanabilirsiniz. Türkce ismini Almanca -Türkce sözlükte sogancik olarak buldum, ayrica Frenk sogani olarak da biliniyor.

Jezebel ve Muhsinek beğendi.
Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2008, 14:26   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Aslında bu ota, frenk soğanı yerine yabani sarımsak demek daha doğru.

-------------------------------

Van kahvaltısının ve sofrasının başta gelen ürünü kuşkusuz otlu peynir.

Aslında bu peynir civardaki diğer illerde de yapılıyor. Hepsinin tadı da, kokusu da kendine özgü.

Yılmaz Erdoğan otlu peynir kokusunu ‘baba kokusu’ ile özdeşleştiriyor. Kuşkusuz, herkesin sevdiği, özlediği, en iyi olarak nitelediği peynir çocukluğundan beri alıştığı, kokusunu ‘baba kokusu’ gibi gözü kapalı ayırt ettiği peynir.

Otlu peynire tadını ve özel kokusunu veren içine katılan çeşit çeşit otlar. Otların çeşidi yöreye göre değişebiliyor. Peynir yapımıyla öne çıkan yöreler arasında Gevaş, Çatak-Görentaş, Gürpınar sayılıyor.

Değişmez kabul edilen otların başında sirmo (Allium schoenoprasum L.) geliyor.

Sirma, sirik, sirim olarak da adlandırılan ve yabani bir sarımsak türü olan bu ot, otlu peynirin temel direği.

Kürtçe kelimenin kökeninde Farsça yatıyor, ‘Sir’ Farça sarımsak demek.


Mendo, ya da mendi adlı ot (Chareophyllum macropodum) ise otlu peynirin olmazsa olmaz ikinci otunu oluşturuyor. Mustafa çiçeği de denen otun sirmo gibi salamurası yapılıyor ve peynir yapımı sırasında peynire katılıyor.

Bunların yanı sıra helis (caşur), siyabo, tarhun, punk (dağ nanesi), kekik, kenger, yarpuz, çünk, çöven, peliz, kireng (kirenk, kurat, kereng), sosiping, soh (so), çatak soğanı, düğün çiçeği, gibi otlar da katılıyor.

Peynir yapımında sayılan otların sayısı değişken. Kimileri ot sayısını altmışa kadar çıkarıyor, kimileri yirmi-yirmi beş kadar ot çeşidiyle yetiniyor. Baharda sütün en lezzetli olduğu dönemde koyun sütüyle bazen biraz keçi sütü de ilave edilerek yapılan peynir yaz aylarında salamura olarak kış aylarında ise yer peyniri olarak tüketiliyor

Yer peyniri, otlu peynirin sıkıştırılarak çömlek kaplara basılması ve uzun süre dayanması için toprağa gömülerek saklanması ile yapılıyor.

Geleneksel yöntemde çiğ süt kullanılıyor yani süt kaynatılmıyor ya da çok az ısıtılıyor.

Otların bazıları taze katılabildiği gibi acı olan bazı otlar haşlanıyor ve salamura yapılarak kullanılıyor.

Mayalanan süt pıhtılaşınca süzek adı verilen bez torbalara bir kat süt pıhtısı bir kat karışık kıyılmış yabani ot karışımı konuluyor ve torba kapatılarak ağırlık altına koyuluyor.

Taş ağırlıkların altında fazla suyunu akıtan peynir kelleleri sonra dilimlere bölünüyor ve tuzlanarak salamuraya yatırılıyor. Eğer küplere basılacaksa kuru tuzlama tercih ediliyor.

Birkaç gün kadar kuru tuzda bekletilen peynirler yıkanıp kurulanıyor. Küplere aralarında hiç boşluk kalmayacak şekilde bir kat peynir, bir kat cacık koyarak diziliyor.

Cacık ya da jajik özel olarak üretilen ve yoğurdun yayıkta yağı alındıktan sonra ayranından elde edilen bir tür tortu olarak tanımlanabilecek bir çökelek türüne yörede bu ad veriliyor.

Peynir katları arasına tuzlanmış çökelek yerleştirirken arada hava kalmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Kapların ağzına üzüm yaprağı konarak çamurla sıvanıyor ve baş aşağı toprağa yerleştiriliyor. Üzeri gevşek toprak ya da kumla örtülen küplerdeki peynir bozulmadan kış aylarına kadar saklanabiliyor.

http://www.dabtanitim.com/default.asp?menu=2&sayfa=240

Eklenen Resimler
 
Jezebel beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2008, 16:28   #3
Ağaç Dostu
 
Sonja Varol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Aslında bu ota, frenk soğanı yerine yabani sarımsak demek daha doğru.
Sevgili denizakvaryumu, size katilmiyorum cünkü, bahsi gecen bitkinin sarmisak tadinda olani da var.
Ayrica, yabani sarmisak (ayi sarmisagi da deniyor) dediginiz su siralar kendiliginden ormanlik alanlarda heryerde var.
Yabani sarmisak icin buraya bakiniz!l

Jezebel beğendi.
Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2008, 19:34   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
"Sirma, sirik, sirim olarak da adlandırılan ve yabani bir sarımsak türü olan bu ot, otlu peynirin temel direği.

Kürtçe kelimenin kökeninde Farsça yatıyor, ‘Sir’ Farça sarımsak demek."

Buradan yola çıkarak, Türkiye'de bilinen adını kastettim.

Jezebel beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2008, 13:27   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8922

Arkadaşlar ,
bu bitkinin tohumu için linke bakınız.(meraklıları kaçırmasın derim)

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 11:19   #6
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Hediye olarak tohum geldi, daha önce çimlendirip yaşatamamıştım, bu sene kararlıyım. Hakkında da fazla bilgim yok.

"Yaprak soğanı (Allium schoenoprasum), veya Frenk soğanı soğangiller (Alliaceae) familyasının Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'ya özgü en küçük türüdür.

Yaprak soğanı, Allium cinsinden çok yıllık bir bitkidir, 30-50 cm kadar büyüyebilirler. A ve C vitaminleri bakımından zengindirler ve iz miktarda kükürt ve demir içerirler. Genellikle böceklere itici gelmesine rağmen, bulundurdukları kükürt bileşikleri yüzünden çiçekleri, arıları çekmektedir.
Mutfakta yaprakları (çubuk) ince ince kıyılarak balık, patates ve çorbalarda tat ve koku verici olarak kullanılır. Bu sebepten özellikle batıda çok yaygın bir baharattır ve dükkanlarda ve bahçelerde sıkça rastlanır. Böcekleri kovucu özelliği olduğundan bahçecilikte haşeratı kontrol etmek için kullanılır.

Genellikle muftakta tat ve aroma verici olarak kullanılan yaprakları için yetiştirilir. Tadı diğer Allium türlerine göre çok daha az baskındır. Fransız mutfağı ve İsveç Mutfağına ait geleneksel yemeklerin vazgeçilmez parçasıdır.
1806 yılında yayınlanan kitabında Retzius yaprak soğanının, kreplerde, çorba, balık ve sandviçlerde kullanıldığını kaydeder.

Yaprak soğanı Fransız mutfağının "fines herbes" adı verilen aromatik bitkilerden biridir. Diğerleri maydanoz, tarhun ve frenk maydanozudur. Pazarlarda tüm sene boyunca taze olarak bulunabilir. Tadına fazla zarar vermeden kurutulabilir veya dondurulabilir.
Türk mutfağında ise en çok rastlanan sekliyle Van otlu peynirinin yapımında kullanılır.

Kaynak: tr.wikipedia.org"

Jezebel beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 11:32   #7
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Az bilgi bulabildim. İlk denememde ısı daha düşüktü, ikincisini çimlendikten sonra güneşe koymuştum. Başarısızlığın nedenleri aşağıdaki yazıdan belli oldu.

"Bir sprey yardımıyla saksıyı iyice sulayın. Çimlenmeleri için gölge bir yere bırakın. Tohumla filizlendikten sonra aydınlık bir cam önüne alın, bakım talimatlarına uygun şekilde sulayın ve ayda bir sıvı gübre ile destekleyin."

"Isı: Oda sıcaklığı (18-34 derece) Işık: Doğrudan güneş ışığından sakınarak aydınlık bir ortamda bakınız. Sulama: Bol su sever. Toprağı kurumaya yüz tuttukça sulayın."

http://www.malzemem.com/urun/%C2%A0-...hce-sogan.aspx

Jezebel beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2012, 14:46   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-10-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
bende deneyeceğim

tolgakon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2014, 09:23   #9
Ağaç Dostu
 
seccomann01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2014
Şehir: MANİSA Merkez
Mesajlar: 257
Almanyada çok kullanılıyor annemden biliyorum. bende aldım tohumlarını evde saksıda yemeklerimiz için yetiştireceğiz.

edelvays58 beğendi.
seccomann01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2014, 22:24   #10
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Frenk soğanı tohumlarının en uygun ekim zamanı nedir? şaşırtma yapmaya gerek varmıdır?

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2014, 14:33   #11
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
27 Nisan'da toprakla buluşan Onion Chives tohumları 10. günde çimlenmeye başladılar. Aynı tarihte ektiğim Garlic Chives lerde henüz kıpırdama yok.

Eklenen Resimler
 
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2014, 22:23   #12
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
2 farklı tarihte ekmeme rağmen çimlendiremediğim tek tohum bu oldu. Sebebini de anlayamadım. Keşke 3. kez dikmek için 2-3 tohum bıraksaymışım.

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2014, 19:27   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-07-2008
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 2
selamlar, frenk soğanı topraksız tarım yöntemiyle yetişir mi acaba?

erkanakad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2015, 15:55   #14
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Merhaba arkadaşlar,

Benim soğan otum 3. senesinde kışı rahat bir şekilde atlattıktan sonra yaprakları yeşil ve durumu oldukça iyiydi.
Havaların ısınmasıyla birlikte yaprakları giderek sararmaya ve azalmaya başladı, kaybedeceğimi düşünürken
2 çiçek sapı verdi, ilk defa çiçeğini görüyorum, çiçeğini çok beğendim.
Burada paylaşmak istedim.



Name:  DSCF7056.jpg
Views: 4974
Size:  53.0 KB


Düzenleyen akçabardak : 09-05-2015 saat 11:26 Neden: düzeltme
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2015, 13:56   #15
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-03-2015
Şehir: antalya
Mesajlar: 33
ayy ben bunları çimlendirmeden terasımdaki 100lt.lik saksıya serpiştiriverdim. olur mu ki acaba?

uylimaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2015, 05:31   #16
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Güzel, faydalı ve pratik bir türmüş.
Allium Schoenoprasum 500 tohum aldım.
Yılın her zamanı ekilir yazdığı için
Salatada renk olsun, ayrıca yemeklerde.

akçabardak ve uyap beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2015, 15:27   #17
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Tohumlar geldi de, sanırım kazıklandım.
Son Kullanım tarihi geçmiş tohum geldi.
Sanırım?
Yazılanları anlamıyorum çünkü.

Name:  image.jpg
Views: 4326
Size:  56.0 KB


Nasıl itiraz edip iade edeceğim bilmiyorum.
Buna değer mi?

uyap ve Jakin beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2015, 16:06   #18
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Üretim tarihi olabilir mi gördüğünüz tarih? Bir öneri de google translator gibi bir kaynaktan üretim ve son kullanım tarihi kelimelerini Çince'ye çevirip anlamaya çalışmak olabilir..

Jezebel, uyap ve Jakin beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2015, 19:52   #19
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Uğraşmaya değmeyeceğine karar verdim, ücret çok komik çünkü.
Ekip bakacağım
Ama ÖzlemA 'nın önerisini denemeden duramadım. Google translate 失效日期 son kullanım tarihi diyor.
Haklı olmaktan nefret ediyorum.
Satıcıya mektup ( mesaj )yazacağım. HATIRIM KALMASIN.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2015, 20:05   #20
Ağaç Dostu
 
Mücevher Çalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2,194
Galeri: 4
Sn Jezebel, Sn Ozlem A dediği gibi google translator' da 'üretim tarihi' olarak baktınız mı? Ben baktım ve yeni bir şey daha öğrendim, Çince çok da zor değilmiş .

Fotoğrafınızın en altında;

Üretim tarihi: 2014.10

yazıyormuş. Tohumlarınız taze olmalı tabii tarih doğruysa...

Ozlem A, uyap ve Jakin beğendi.
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2015, 20:23   #21
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Çok geç...
Fevri davranıp satıcıyı haşlamış oldum.
Bakalım ne diyecek

Production date 生产日期

Expiration date 截止日期

Süt ürünleri dışında bizde üretim tarihi yazılmıyor ki ambalajlara.
Çok mahçup oldum.

uyap ve Jakin beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2015, 20:30   #22
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Tohumlarınızın taze olmasına sevindim. Üretici alfabe nedeniyle muhtemelen benzer tepkiler alıyordur. Ben olsam onun yerinde İngilizce de yazardım, belki kendisine bunu önerebilirsiniz Sayın Jezebel

Not: üretim için kullanılan harf/sembolün tencereye benzemesi de ilginçmiş..

Jezebel, A_NOMAD, uyap ve 2 kişi beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2015, 20:49   #23
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Zaten satıcıya 5* not vermiştim.
Zarara uğramadı. "Özür dilerim" derim.

uyap ve Jakin beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2015, 10:07   #24
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Arkadaşıma sordum,
Şu anda elinizde Ekim 2014 üretim tarihli 500 adet %96 çimlenme oranlı tohumunuz var. Şimdiden hayırlı hasatlar dilerim.

Jezebel, uyap ve Jakin beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2015, 10:51   #25
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Dün tohumlar ekildi.
Çimlenme hızını bilmiyorum, bekleyip göreceğiz.

uyap ve Jakin beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2015, 11:44   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-06-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 487
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sonja Varol Mesajı Göster
Bu sogan cinsini uzun zamandir tanitmak istiyordum. Cicek acmadan önce yesil yapraklarindan yararlandigimiz bir baharat cesidi. Bircok yabanci yemek sitelerinden **** kitaplarindan Türkceye cevirdigimiz tariflerde adi gecer ve biz ne oldugunu anlatamayiz.
Almanyada maydanozdan sonra encok kullanilan baharat türü olan Schnittlauch, sogan **** birazda sarmisak tadinda sogan kadar sert tadi olmayan, salata ve soslarimizda kullandigimiz bir bitkidir. Anavatani Asya oldugu tahmin ediliyor, lakin su an Avrupanin heryerinde daglik bölgelerde yabani olarak bile rastlamak mümkün. Cok yillik olan bu bitkiyi heran elimizin altinda hatta saksi icinde mutfaklarimizda bulundurabiliriz. Cok yönlü olarak kullanabilecegimiz bu bitkiyi ince ince kiyarak: ekmegimizin üzerine sürdügümüz peynirimize karistirarak **** yaptigimiz omletlerde, bütün salata soslarinda, sebze yemeklerinde, akliniza gelen bütün yemeklerde ve corbalarda kullanabilirsiniz. Türkce ismini Almanca -Türkce sözlükte sogancik olarak buldum, ayrica Frenk sogani olarak da biliniyor.
frenk soğanı tohumu varmı ?

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2015, 12:18   #27
Ağaç Dostu
 
uyap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
İki gün önce geldiler. Eylül başı gibi ekerim diye düşündüm. Aradaki farkı ekince göreceğim sanırım.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen uyap : 21-08-2015 saat 12:20 Neden: eksik
uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2015, 16:05   #28
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Bu arada çimlenmiş tohumları salata ve uzakdoğu yemeklerinin üzerine garnitür olarak ta kullanılıyor. Fazla gelen tohumlar için denemenizi öneririm.

uyap ve Jakin beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2015, 10:27   #29
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
500 tohum aslında çok fazla sayılmaz.

uyap ve Jakin beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2015, 14:47   #30
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Saksıda pek de hızlı gelişim göstermediler. Neredeyse 6-7 aylık oldular. Geçenlerde bir tanesini kökledim , küçük bir baş yapmış. Sonbaharda daha gevşek harçlı bir saksıya alayım bunları.

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024