01-10-2007, 21:06 | #91 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 37
|
merhaba ben can, 10 adet kekik cinsim var ve çoğaltmasını çelik yöntemiyle yapıyorum.tohumdan yetiştirdiginizde bitkinin formunda herhangi bir değişiklik gözlemledinizmi bitkinizden görümün ve koku olarak değişiklik oluyormu saygılar.. |
21-10-2007, 20:18 | #93 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-10-2007
Şehir: ank
Mesajlar: 12
|
Ben yazın karaburun da doğadan topladığım kekiğin dibindeki tohuma benzeyen şeyleri ektim ama maalesef çıkmadı. Kekik tohumu olan varsa bende rica edebilir miyim? |
18-01-2008, 12:30 | #94 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
|
kekik tohumu ekmek için ev ortamında bu ocak ayı uygun mudur? Sanırım kekik sıcak seviyormuş o yüzden ev içine alayım diyorum. Ekmem gereken saksı özellikleriyle ilgili de bilgi verirseniz sevinirim. Evde yetiştirmek için... |
18-01-2008, 18:36 | #95 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 37
|
Merhaba; Ev ortamında ekim yapabilirsin,sıcak ve nemli bir ortam olması gerekiyor.Tohum topragı kullanmanı tavsiye ederim.Tava şeklinde bir kap olabilir ama en iyisi ufak bir kasa.Tohumlar çok küçük oldugu için çok az toprakla üzerini örtmen gerek.Ve tohumların çimlendikten sonra ilk yaprakları çıkınca çok sıcakta tutman iyi olmaz aşırı uzar ve bitkin zayıf kalır. saygılar... CAN |
18-01-2008, 20:01 | #96 |
Ağaç Dostu
|
Benim elimde iki cins kekik tohumu (Vilmorin marka) var. Arkalarında yazan tarifleri aynen aşağıya alıyorum. 1- Kış kekiği: Tohumları Ocak ayından itibaren paketten toprağa serpin. Sonbaharda (yanlış yazılmış herhalde, ilkbaharda olmalı) bitkileri nihai yerlerine dikin. Bitkiler Haziran ayından itibaren çiçeklenecektir. 2- Kekik: Tohumları Şubat ayından itibaren paketten toprağa serpin. Bir kaç defada fazlalık yapan bitkileri kopartın. Bitkiler Mayıs ayından itibaren çiçeklenecektir. |
26-01-2008, 10:23 | #97 |
Lidya
Giriş Tarihi: 23-01-2008
Şehir: hatay
Mesajlar: 60
|
Merhaba arkadaşlar Kekik en sevdiğim bitkilerden biridir. Hataylı olduğum için burada sürekli bulmam mümkün. Sanırım bir kaç hafta sonra çıkmaya başlar taze Kekik, doya doya yeriz artık. Ben hiç Kekik Tarımı diye bir şey duymamıştım. Burda dağlardan toplanır oldukça zahmetlidir toplamak. Ama kokusu çok keskindir. Biz kırmızı ette değil de genel olarak tavuk etinde kullanırız Kekik'i. Tavuğun sası kokusunu alır ve tadına doyum olmaz. Ayrıca salatasını da yaparız, özeldir salatası az yapılır ama herkes doyar. Bolca nar ekşisi dökeriz. Kısacası Kekik'i bir çok alanda kullanırız. Çok lezzetlidir çoookkk. |
15-06-2008, 20:32 | #100 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2008
Şehir: edremit
Mesajlar: 9
|
kekik
baçhesinde evcilleştirilmiş kekik yetiştiren var mı?ben yetiştiriyorum.ve çok hoşuma gidiyor.her sene tohum yapıyor ve mart ayında ekiyorum.eylül de kuruyor.ufalayarak kavanozlara doldurup hazır oluyor. |
04-07-2008, 02:16 | #101 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sizdeki kekik türleri nedir? Ankara' nın soğuğuna dayanıklı ve saksıda yetişebilecek kekik arıyorum. Siz kekikleri saksıda mı bahçede mi yetiştiriyorsunuz? Meşhur Sütçüler kekiği elinizde var mı? ___________________________________________ NETTEN SATIN ALINABİLECEK KEKİK - THYME ÇEŞİTLERİ ( benim favorim Thymus praecox 'Coccineus' ) Eklenti 43641 Eklenti 43643 Eklenti 43645 1-French Thyme ----------- Thymus Vulgaris 2-Golden lemon thyme ------Thymus Vulgaris Aureas (limon kokulu) 3-Orange Scented Thyme ---Thymus Vulgaris (portakal kokulu) 4-Camphor-----------------Thymus camphoratus (yayılıcı-çok güçlü koku-büyük pembe çiçek-küçük yaprak) 5-Caraway Thyme----------Thymus herba-barona (kimyon kokulu) 6-Creeping Thyme---------Thymus Serphyllum (kısa boy-yayılıcı) 7-Elfin --------------------Thymus vulgaris (Thymus serpyllum 'Elfin')(kısa boy,kışa dayanıklı) 8-English------------------Thymus vulgaris (harika aroma) 9-German Winter Thyme ---Thymus Vulgaris (kışa dayanıklı) 10-Lavender---------------Thymus thracicus (güçlü lavanta kokusu-yayılıcı) 11-Lemon Thyme----------Thymus x citriodorus (muhteşem limon kokusu ve aroması, ) 11-a..............................Thymus citriodorus 'Variegata' 12-Lime Thyme-----------Thymus x citriodorus var. Lime (güçlü lime kokusu ve aroması) 13-Mother Creeping Thyme--Thymus praecox (yayılıcı) 14-Orange Thyme --------- Thymus vulgaris Orange / Thymus fragrantissumus (portakal kokulu, ) 15-Silver Thyme -----------Thymus vulgaris argenteus 16-White Moss-------------Thymus serpyllum (yayılıcı, yavaş büyüme) 17-Wolly Thyme------------Thymus pseudolanuginosus 18-Juniper Leaf Thyme-----Thymus neiceffii aff (yayılıcı-kışa dayanıklı-gösterişli pembe çiçekler) 19-Wild Thyme-------------Thymus pulegioides 20-Minor Thyme-----------Thymus serpyllum 'Minor' (kısa boy) 21-Magic Carpet----------Thymus serpyllum 22-Garden Thyme--------- Thymus vulgaris 23- ----------Thymus bertram 'Anderson' 24- -----------Thymus faustini 25- -----------Thymus variegatus ___________________________ http://www.palmcentre.co.uk/Products...ookieSupport=1 http://www.wildgingerfarm.com/Thymus.htm https://www.herbfresh.com/store/inde...ame='Thyme http://www.jeeperscreepers.info/listall.html http://www.mountainvalleygrowers.com/Thyme.htm . Düzenleyen denizakvaryumu : 01-01-2009 saat 17:51 Neden: ek bilgi |
|
06-07-2008, 23:18 | #102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Sütçüler Kekiği nin adı ORİGANİUM MİNUTİFLORİUM olarak geçmektedir. Sütçülerin yüksek yaylalarında ve Antalyanın Çaltepe köyü(Sütçülerin güney sınırında) nün yüksek yaylalarında bulunmaktadır. Şu an Sütçüler Orman İşletme md.lüğü kararı ile toplanmasına ve toplatılmasına bir süre ara verilmiştir. |
07-07-2008, 09:00 | #104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
"Kekik üretimini artırmak amacıyla 2000 yılında İl Özel İdaresince 5 kg İzmir kekiği (Origanum Oniten ) tohumu alınmıştır. Tohumlar Tarım Müdürlüklerinin seralarında üretilerek, Sütçüler, Aksu, Keçiborlu, Merkez Senirkent, Gelendost, Ş.Karaağaç, Atabey ve Y.Bademli İlçelerinde 220 da. alanda kekik tesis edilmeye devam edilmiş ve 2001 yılında 226 da. daha ilave edilerek, ildeki toplam kekik tesis edilen saha 446 dekara yükseltilmiştir. Tarım İl Müdürlüğü tarafından 2002 yılında üretilen kekik fideleri Sütçüler (Kesme, Kasımlar, Beydilli, Çobanisa, Yukarı ve Aşağıyaylabel) ve Yalvaç (Yarıkkaya, Sağır) köylerinde diktirilerek kekik alanı yaklaşık olarak 1000 dekara çıkarılmıştır. 2001 yılında başta Kıbrıs olmak üzere Mersin, Antalya, Konya ve Burdur İl Tarım Müdürlüklerine talepleri doğrultusunda Tarım İl Müdürlüğü seraları ile Sütçüler ve Aksu İlçelerindeki anlaşmalı çiftçi seralarında üretilen 5.299.500 adet kekik fidesi gönderilmiştir." http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...43&bolgeno=205 Isparta İl Tarım Müdürlüğünce köylülere dağıtılan kekik fidesi İzmir kekiği bu durum Sütçüler kekiği için doğru bir yaklaşım mı? |
|
07-07-2008, 16:05 | #106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Sevgili Deniz akvaryumu haklısın ve zaten bu üretim konusunda pek başarılı olamadılar.Benim anlayamadığım o coğrafyaya kendi bitkisinin haricinde başka coğrafyaların bitkilerini dayatmaları. Bu çocukluk yıllarımızda İlçe tarım müdürlüğüne gönderilipte vatandaşa ne hikmetse dağıtılmayan İPEK BÖCEĞİ (TOHUM **** YUMURTALARI) Nİ ÇAĞRIŞTIRDI. iLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIP BİNASI YIKILDIKTAN SONRA BİRÇOK İPEK BÖCEĞİ TOHUMU ÇIKTI ORTAYA . Bu durumda kimleri suçlamak gerekir? Beceriksizleri, devletten haybeye maaş alanları. İçim sızlıyor görüp yaşadıkça. |
22-07-2008, 22:26 | #107 |
Ağaç Dostu
|
Sütçüler kekiği ve İzmir kekiği dediğimiz kekiklerin aslında kekik değil... Oregano denilen mercanköşk bitkisi olduğunu okudum. Örnek: Oregano-mercanköşk https://www.herbfresh.com/store/inde...e='Oregano' http://www.yemekicmek.com/yararlibitkiler.php?ID=84 ------------------------------------- Kekik-thyme https://www.herbfresh.com/store/inde...ame='Thyme' http://www.yemekicmek.com/yararlibitkiler.php?ID=64 linkteki örneklere bakabiliriz. Bu durumda oregano ( mercanköşk )denilen bitkilere, kekik diyerek yanlış yapmıyor muyuz? |
23-07-2008, 14:39 | #108 |
Ağaç Dostu
|
http://seeds.thompson-morgan.com/uk/fr/product/82/1 linkteki Origanum vulgare hirtum ,gerçek Yunan oreganosu diye tüm Dünyaya tanıtılmakta tohumları satılmakta. Acaba diyorum Sütçüler mercanköşkünü gerçek Türk oreganosu diye tanıtsak bir mahzuru var mı? Yani İzmir mercanköşkü yetiştirenler "hayır gerçek Türk oreganosu İzmir mercanköşküdür" derse nasıl bir çözüm bulunur? |
23-07-2008, 16:08 | #109 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Son durum nedir? |
|
24-07-2008, 20:30 | #110 |
Ağaç Dostu
|
http://www.greenilac.com/pdf/kekik.pdf http://www.plantnames.unimelb.edu.au.../Origanum.html Anadolu'da yetişen kekiklerin bir kısmı halk tarafından taze veya kurutulmuş halde çay olarak içiliyor. Halk değişik cinslere (Thymus, Origanum, Thymbra, Corydothymus, Satureja) ait çok sayıda bitkiye kekik adı veriyor. Bu bitkilerin en önemli ortak özelliği, kuvvetli veya hafif, karakteristik kekik kokusuna sahip olmaları. Kekik, kokusunu, taşıdığı uçucu yağda bulunan karvakrol ve timol adlı maddelerden alıyor. OREGANO (dağ süsü) - MERCANKÖŞK ÇEŞİTLERİ 1-Cuban Oregano -------Plec Tranthus (tropikal çeşit) 2-Golden Oregano-------Origanum vulgare Aureum (Creeping Golden Marjoram) 3-Greek Oregano---------Origanum vulgare var.( hirtum )Origanum heracleoticum LAMIACEAE 4-Hopley's Oregano-------Origantun vulgate Hopley's 5-Italian Oregano --------Origanum vulgare (origanum x majorijum) 6-Kent Beauty ----------Origanum Rotundifolium cv 7-Mexican Oregano ------Lippia Graveolens 8-Sweet Marjoram -------Origanum majorana 9-Varigated Oregano ------origanum cv (Mounding Marjoram ) 10-Cretan Oregano ------origanum onites 11-Syrian oregano--------Origanum maru 12-Creeping Oregano-----Origanum vulgare humile 13-Dittany of Crete ----origanum dictamnus 14-Hopley's Purple Oregano --origanum laevigatum cv 15-Marshall's Memory Oregano ---origanum cv 16-Dwarf Pink 'Saso' Oregano --origanum saso 17-Showy Pink Oregano--------origanum sipyleum 18-Sütçüler oregano---------origanum MİNUTİFLORİUM 19-İzmir / Girit oregano-------origanum onites 20-İstanbul oregano---------origanum vulgare L.subsp. hirtum ve ZAHTER (karabaş kekik)------------------Thymbra spicata PLANT- NAME- FLAVOR - INTENSITY Origanum vulgare hirtum (Greek Oregano) 10 - 10 Origanum maru (Syrian Oregano ) 9- 9 Origanum tyttanthum (Khirgistan Oregano ) 7- 4 Origanum marjorana (Sweet Marjoram) 1- 3 Origanum onites (Cretan Oregano) 3-10 Origanum x majoricum (Italian Oregano ) 4-5 Origanum x marjorana (Sicilian Oregano) 4- 4 http://www.mountainvalleygrowers.com...noculinary.htm Düzenleyen denizakvaryumu : 05-08-2008 saat 10:00 |
25-07-2008, 19:53 | #111 |
agaclar.net
|
|
05-08-2008, 08:12 | #112 |
Ağaç Dostu
|
Kekik sağlığa çok faydalı Türkiye’de yoğun olarak yetişen kekik çeşitlerinin antioksidan, antikanserojen, antidiyabetikve antikolestremik özelliği bulunuyor. Mikrop öldürücü özelliği bulunan ve yoğun şekilde fenolik madde içeren kekik; yaşlılığı geciktiriyor, tümör oluşumunu engelliyor, şeker hastalığına iyi geliyor gıdaların bozulmasını doğal yollarla önlüyor. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Osman Sağdıç, kekik üretimi açısından dünyada önemli bir konumda bulunan Türkiye’de, Origanum, Thymus, Thymbra, Saturaje, Sideritis ve Salvia cinsi kekiklerin yoğun olarak yetiştiğini, bu kekik çeşitlerinin sağlığa çok faydalı olduğunu söyledi. Dünyada kekik çeşitleriyle ilgili birçok araştırma yapıldığını, bu araştırmalar sonucunda bu bitkilerin mikrop öldürücü özellikte olduğu ve yoğun şekilde fenolik madde içerdiğinin saptandığını belirten Sağdıç, kekiğin sağlığa faydalarını şöyle özetledi: “Kekik, içerdiği maddelerle hücrelerden salgılanan serbest radikalleri bağlayarak sağlık açısından birçok fayda oluşturmaktadır. Kekik, içeriğindeki maddelerle vücutta hücre koruma sistemlerini geliştirmesiyle antioksidan, kanser oluşumunu engellemesiyle antikanserojen, diyabet hastalığını engellemesiyle antidiyabetik vücuttaki kolestrol oranını ayarlamasıyla antikolestremik özellikler taşımaktadır. Bu özellikleri ile kekik, yaşlılığı geciktirmekte, tümör oluşumunu engellemekte, şeker hastalığına iyi gelmekte ve gıdaların bozulmasını doğal yollarla engellemektedir.” DOĞAL KORUYUCU Gıdaların bozulmalarının önlenmesi için koruyucu maddeler kullanıldığını, ancak kimyasal koruyucu maddelerin sağlık açısından bazı riskler taşıdığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Osman Sağdıç, doğal koruyucu özelliği olan kekiğin bu riskleri ortadan kaldırdığına dikkati çekti. Gıdaların üretiminden tüketimine kadarki süreçte sağlıklı olarak saklanabilmelerinin önemli bir sorun olduğunu ve bu alanda sürekli araştırmalar yapıldığını kaydeden Sağdıç, şöyle devam etti: “Gıdaların mikroorganizmalar ve oksidasyonla bozulmaları sonucu, ticari değerleri kaybolmaktadır. Bunun için gıdaların tüketiciye ulaşıncaya kadar dayanıklılığının korunması için, kimyasal sentetik koruyucular kullanılmaktadır. Kullanımları gıda kodeksleri ile sınırlandırılan kimyasal koruyucular, limit aşımında kanserojen etki yapmakta ve insan sağlığını tehdit etmektedir. Doğal antimikrobiyal özellik taşıyan kekik grubu bitkiler, bu riskleri ortadan kaldırmakta,doğal yollarla koruma sağlamaktadır.” Kekiğin, sağlık açısından faydaları göz önünde bulundurularak çok farklı alanlarda kullanılabileceğini kaydeden Sağdıç, gıda sektörünün yanı sıra tıp, eczacılık ve kozmetik alanlarında da kullanılabileceğini, hayvan yemlerine katılarak et kalitesinin ve hayvan sağlığının korunabileceğini, çay olarak içilerek insan sağlığına faydasının sağlanabileceğini söyledi. EKONOMİK BOYUT Türkiye’nin dünyada baharat bitkilerinin üretimi ve ticaretinde Çin ve Hindistan’dan sonra üçüncü ülke konumunda olduğunu, yıllık 30 bin ton civarında doğal bitki ihraç ettiğini bildiren Yrd. Doç. Dr. Osman Sağdıç, birçok önemli kekik türünün yetiştiği Türkiye’nin, dünyakekik ihracatının yüzde 75’ini elinde bulundurduğunu söyledi. Kekik üretimi ve ticaretinin geliştirilmesiyle ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlanabileceğini belirten Sağdıç, Türkiye’nin yıllık ortalama 11 bin ton civarında kekik üretimi yaptığını ve bundan 21 milyon dolar gelir elde ettiğini ifade etti. Türkiye’nin ABD, Avustralya, Kanada ve Avrupa ülkelerine ihraç ettiği kekik türleri arasında Türk kekiği (Origanum onites), sütçüler kekiği (Origanum minutiflorum), karabaş kekiği (Thymbra spicata) ve beyaz kekik (Origanum majorana) bulunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Osman Sağdıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kekik üretiminin ülke ekonomisine sağladığı katkının artırılmasıiçin, üretimin teşvik edilmesi gerekir. Kekik, belediyelerce süs bitkisi olarak kullanılabilir, ormanlara tohumları saçılarak geliştirilebilir ve tarlalarda yetiştirilerek gelir kaynağı haline getirilebilir. Türkiye, toprak ve iklim şartları bakımından buna çok uygundur.” http://www.ntvmsnbc.com/news/321679.asp#BODY Güney Amerika'da yetişen thymus vulgaris türünden hafif sarı renkli uçucu kekikyağı elde edilir. İçeriğinde timol ve karvakrol vardır. Midevi, idrar söktürücü ve antiseptik olarak kullanılır. Yurdumuzda yabani kekik ve başlı kekik çok miktarda yetişir. Ancak mercanköşk türlerinin çoğu da kekik yerine kullanılmaktadır. Faydası: Bedeni kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır, mide ağrısı, gastrit, ülser ve gaz söktürücüdür, İştahsızlığı giderir. Sinirleri kuvvetlendirir. Unutkanlık ve zeka problemleri için etkilidir. Kalp çarpıntılarını keser. Yemeklerin bozulmasını önler. Adet söktürücüdür, ağız kokusunu giderir. Bağırsak iltihabını iyileştirir. Salgı bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar. İdrar söktürür. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Alkol bağımlılığını tedavi eder, karaciğer yetersizliğinde kullanılır. Kansızlık, bağırsak parazitleri, bel ağrısı, egzama, mayasıl, uyuz tedavisinde kullanılır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Böbreklerde ve mesanedeki mikropları öldürür. Cinsel isteği kamçılar. Tansiyonu geçici olarak yükseltir. Hastalıklara karşı direnme gücünü artırır. Çocuklarda görülen kansızlığı giderir. Kan dolaşımını düzenler. Müzmin öksürük, astım, sinüzit, bronşit, boğmaca, balgam ve iltihaplı zatülcenp'e faydalıdır. Grip, beyin nezlesi ve anjinde şikayetlerin azalmasına yardımcıdır. Kekik suyu ile banyo romatizma ağrılarını dindirir. Kandaki şeker miktarını azaltır. Zayıflamayı sağlar, saç kepeği ve saç bakımında kullanılır. Hamileler ve guatrı olanlar kullanmamalıdır http://www.cicekansiklopedisi.com/de...15&cicekler=91 Torbalı yöresinde yetişen ve dünyanın en kaliteli şifalı bitkisi dağ kekiği, Karakız markasıyla piyasaya sunulacak. Salamura halindeki kekik, market raflarında yerini alacak... Torbalı yöresinde yetişen ve Türkiye’nin ve Dünya’nın en kaliteli, en yan etkisiz kekiği adeta şifa dağıtıyor. Doğal ve hiçbir zararlı bileşim içermeyen Dağ Kekiği ile uğraşan girişimci Sabri Avcı, ürünün her zaman insanların yanı başında olması ve lezzetini kaybetmemesi için salamura kekik üreterek Türkiye’de bir ilke imza attı ve Spicata Karakız adını tescil ettirerek bu mucizevî kekiği tüketiciyle buluşturdu. Girişimci Sabri Avcı, Spicata Karakız Dağ Kekiği’nin halka saf ve yaratıldığı şekilde ulaşılabilmesi için yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucunda insanların nezle, grip, üşütme, öksürük, egzama ishal gibi hastalıklarda koruyucu olduğunu tespit edildiğini ifade etti. Ayrıca Avcı, patentli ürünün hammaddesi kekiğin tüm analizlerinin TÜBİTAK tarafından yapıldığını söyledi. Her derde deva Salamura kekiğin sadece hastalıklara karşı koruyucu olmadığını aynı zamanda da muhteşem bir salata malzemesi olduğunu da söyleyen Avcı, " Salamura kekik sağlıklı beslenen insanların vazgeçilmez salatası haline gelmeye başladı. İzmir içinde birçok zeytinyağlı yemek yapan restaurantlar bizim markamızı kullanıyorlar. Kekiğimiz sadece şifa arayanlara değil, ağız tadına düşkün olanlara da hitap etmektedir" diye konuştu. Avcı, tüm insanlara, nezle grip, üşütme, bronşit, nefes darlığı, ülser, selülit olmadan geçirecekleri mutlu bir yaşam dilediklerini ve bunu da her yemekle beraber yiyecekleri beşer gram Spicata Karakız Dağ Kekiği salamurası ile kolayca ulaşacaklarını belirtti. En fazla şikâyet edilen hastalık olan grip, soğuk algınlığı için günde en az 20 gram dağ kekiğinin 30’ar dakika ara ile yemenin faydalı olacağının altını çizdi. http://www.gazeteyenigun.com.tr/icer...rih=&nID=29552 http://www.naturey.com/karakiz-taze-.../ntryurun/2256 http://www.karakiz.com.tr/urunler/index.html Düzenleyen denizakvaryumu : 05-08-2008 saat 15:46 |
16-08-2008, 20:36 | #114 |
Ağaç Dostu
|
6 yaşında bi kekiğim var. 50 cm'lik toprak saksıda. 15 günde bir, azotlu gübre veriyorum. Sabah akşam suluyorum. Sulamayı aksatırsam hemen çiçeğe duruyor. Toprağı hafif kireçli. Tüm gün güneş alıyor, yaz kış dışarıda. Tek hatam, daha sık dallansın diye bir kısmını budadım. Derin budamış olmalıyım ki, budadığım tarafı kurudu. Derin budamayı sevmiyor anladığım kadarı ile. Şimdilik gayet keyifli. |
24-12-2008, 20:35 | #115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2007
Şehir: erzincan
Mesajlar: 192
|
Erzincan da madımak her yerde var. |
18-03-2009, 12:23 | #117 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 10
|
bence kekiği yan dallarından köklen dirip dikin yapmaklazım çünkü ben tohum denedim çok hassas |
19-03-2009, 17:12 | #118 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Benim de 2 büyük kök kekiğim var. Daha önceleri balkonda saksıda yetiştiriyordum. Şimdiyse bahçede. Yavaş-yavaş yayılmaya başlıyorlar. Ne cins olduğunu bilmiyorum. Akçay Pınarbaşında kurutulmuş kekik alırken satıcıya nerden tohum bulabileceğimi sorduğumda: Torbasının dibinde kekiklerle karışık olabileceğini söyledi. Haklı da çıktı. Yarım avuç dolusu tohum çıkmıştı torbadan.Istanbula gelir gelmez toprağa diktim. Çıktılar. Ama, nazlılar. Geç büyüyorlar. Bu sene nasip olursa, tohum elde edersem isteyen arkadaşlara yollaya bilirim. |
20-03-2009, 11:30 | #119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 390
|
Çok geç büyüyorlar ve çok nazlılar. Benim kekikleri ev sıcak oluyor diye dışarı aldım şimdi de soğuklarda 1-2 tanesini kaybettim ama içerisi daha kötü napsam bilemedim. |
|
|