agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni33Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-10-2008, 00:13   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Gotu kola (Centella asiatica)

Gotu Kola (Centella asiatica)

Genellikle Hindistan, Sri lanka, Madagaskar, Güney Afrika ve tropik bataklıklarda yetişen, narin,yelpaze yapraklı ve adeta yerde sürünen bir bitkidir. Hindistan’ da özellikle meditasyona yardımcı ve Ayurveda için kullanılmakta ve başın üstündeki enerji merkezi olan baş çakrasını ve beynin sağ ve sol yarımküreleri arasındaki dengeyi geliştirdiğine inanılmaktadır.

Geleneksel Çin ve Hint tıbbında uzun süredir kullanılmaktadır. Bitki Sri Lanka’ da bir sebze olarak, Çin’ de ise uzun süredir beyin fonksiyonlarını düzenleyici bir kuvvetlendirici (Tonik) olarak kullanılmaktadır.

Gotu Kola üzerinde yapılan modern çalışmalarda üç ana etken madde içerdiği bulunmuştur. Bunların başında, bir triperten glikozid bileşiği olan ve antibiyotik olarak sınıflandırılan asiaticoside gelir. Bu özelliği ile Gotu Kola yaraların iyileşmesine yardım edebilir. İkinci en önemli madde bir saponin glikozid bileşiği olan brahmoside veya brahminoside’ dir.

Bu maddeler doğal olarak diuretik (idrar arttırıcı) ve hafif yatıştırıcı etkiye sahiptir. Son olarak içerdiği önemli madde ise kuvvetli bir anti-inflamatuar (iltihap giderici) etkiye sahip bir glikozid olan madecassoside’ dir. Gotu Kola ayrıca, Vitamin K, magnezyum, kalsiyum ve sodyum içermektedir. Gotu Kola, sakinleştirici ve yatıştırıcı etkilerinin benzerliği nedeniyle Kola bitkisi (Kola nut) ile karıştırılmamalıdır. Çünkü kola bitkisi ile hiçbir şekilde ilgili değildir ve kafein’ de içermez.

Gotu Kola sağlık için pek çok yararları olan bitkilerden birisidir. İçeriğindeki asiaticoside, kıkırdak ve kemiklerdeki kollajen dokuyu (Bağ dokularının ana unsuru) destekler, kan damarlarını açıp güçlendirir ve beyinde nörotransmitterlerin üretimine yardımcı olurlar.

Gotu kola’ nın cilt sorunlarının yanında birincil kullanımı kan damarlarını güçlendirici ve kan akımını arttırıcı etkisiyle varise karşıdır. Yapılan araştırmalar sonucunda, Gotu kola’ nın varisli hastalarda çeşitli düzeylerde düzeltmeler sağladığı bulunmuştur. Gotu Kola özellikle bacaklardaki kan akımını arttırmaktadır. Bu amaçla varis, selülit gibi sorunlara karşı koruyucu olarak ve bacaklardaki yetersiz kan akımını arttırmak amacıyla kullanılmaktadır. Gotu Kola, kan akımı ve nörotransmitterler üzerindeki etkisi sayesinde hafıza zayıflığı, unutkanlık ve konsantrasyon sorunları için de kullanılmaktadır.

Gotu Kola üzerine yapılan araştırmalarda, sağlıklı ve güzel görünümlü bir cilt, diğer bağ dokuları, lenf dokuları, kan damarları ve hücre zarı üzerinde önemli etkileri olduğu bulunmuştur. Araştırmacılar bu bitkinin yaraları iyileştiren ve iltihap giderici etkileri olan çeşitli glikozitler içerdiğini de bulmuşlardır. Bu bileşiklerden asiaticosides’ ler sağlıklı bir cilt için gerekli olan lipit ve protein oluşumunu teşvik etmektedirler.

Gotu Kola, doku gelişiminin çeşitli aşamalarını da olumlu yönde etkilemektedir. Bunlar arasında; yara veya ülserlerden sonra cilt veya derinin yenilenme işlemi olan keratinizasyon, dokuların onarılmasında ilk basamak olan kollajen sentezi, saç ve tırnak gelişimi ile kıkırdak onarımının desteklenmesi sayılabilir. Gotu Kola ayrıca, ikinci ve üçüncü derece yanıklarda da etkili bir şekilde kullanılabilmektedir. Araştırmalarda iyileşme süresinin ve yara izi diyebileceğimiz doku oluşumunun azaldığı gösterilmiştir.

Son zamanlarda yapılan bir araştırmada ise, Gotu kola’ nın dolaşım sistemi üzerinde de pozitif etkilere sahip olduğu gösterilmiştir. Vücuttaki kılcal damarlar dahil tüm damarları güçlendirerek kan akışını olumlu yönde etkilemektedir. Gotu Kola’ nın özellikle hareketsiz veya bir hastalık nedeni ile sürekli olarak yatağa bağlanmak (yatalak) zorunda olan kişiler için de faydalı olduğu gözlenmiştir.

Bitki, filibit (flebit-toplardamar yangısı), varis, bacak krampları, bacak şişkinliği, bacaklarda ağırlık veya karıncalanma için de başarıyla kullanılmaktadır. Yine yakın zamanda (1995) yapılan bir araştırma ise bitkinin, laboratuar şartlarında oluşturulan kültür tümör hücrelerini de yok ettiği gösterilmiştir.

Bu bataklık bitkisinin yaprakları dünyanın birçok yerinde yüzyıllardır lepra (cüzam), kanser, cilt hastalıkları, artrit (eklem iltihabı) ve basur (hemoroid) için kullanılmaktadır. Son 5-10 yıl içerisinde ise özellikle batı ülkelerinde hafızayı güçlendirmek ve sakinleşmek için bir sinir ya da beyin toniği olarak kullanılması oldukça popüler olmuştur.

Bu nedenle Gotu Kola "Beyin Gıdası" olarak da bilinmektedir. Bu doğu kökenli bitkinin hafif sakinleştirici, endişe ve kaygıyı giderici, anti-stres etkilerinin yanında konsantrasyon ve hafıza gibi zihinsel (mental) fonksiyonları arttırıcı etkileri belirlenmiştir.

Bitkinin sakinleştirici etkisi uykusuzluk probleminin üstesinden gelmek için özellikle önerilebilir. Bitki ayrıca, yoga veya meditasyon egzersizleri için sakinleşmeye de yardımcıdır. Bitki yaygın olarak hem fiziksel hem de zihinsel yorgunluk için de kullanılmaktadır. Onun vücut üzerindeki sakinleştirici etkisi nedeniyle bitki özellikle merkezi sinir sistemini desteklemek için de kullanılmaktadır.

Gotu Kola bağ dokularını güçlendirmekte ve katılaşmış-sertleşmiş bağ dokusu oluşumunu (selülit’ te olduğu gibi) ise azaltabilmektedir. Sertleşmiş bağ dokuları ise, skleroderma (Deri sertleşmesi) ‘ nın bir işaretidir.

Gotu Kola’ nın, selülit ve varisli damarlar üzerindeki etkisi klinik olarak da kanıtlanmıştır. Diğer tedavi yöntemleriyle başarı sağlanamamış 65 hasta üzerinde yapılan bir çalışmada, hastaların %58’inde çok iyi bir netice, %20’sinde tatmin edici bir netice elde edilmiştir. Diğer çalışmalarda ise başarı oranı %80 civarında olmuş.

http://www.bitkisel-tedavi.com/gotukola.htm

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 00:18   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Başlığa bakıp da “Aman molla, dötü kolla..” tekerlemesinden yola çıkıp laf ürettiğimi sanmayın.. Burada, piyasaya yeni sürülmüş bir ürün olan “Gotu Kola” nın entelektüel bünyedeki yan etkilerini araştırıyoruz...
...

GOTU KOLA NE?

İlk görüş Kayak Destinasyonum Kemal Yıldırım’dan geldi..
Lisede öğrendiği Fransızcaya güvenerek şişenin etiketindeki çiçek fotoğraflarını uzun uzun inceledikten sonra:
“Bu döt veremi ilacı..” dedi..
“Gotu Kola” sözcüklerinden çıkardığı bu.. Kendisi bir süre önce Türkçeye katkı amacı ile AIDS diye bilinen hastalığa “Döt Veremi” adını takmıştı..
İlacını da böylece belirlemiş oluyor..
Reha Muhtar hem İngilizce hem Fransızca konuşur.. Ayrıca Rumcayı anlar.. Türkçesi de idare eder..
Nereden baksan içimizde en fazla dil bilen o.. Lakin onda da davranış sapması var..
Etiketini okuyacağı yerde şişenin dibini gözüne dürbün gibi dayamış, ışığa bakıyor.. Doğal olarak yaptığı rasattan birşey çıkmadı..
Gazeteci Aziz Bey şişeyi uzun uzun inceledikten sonra kıvrak bir zekâ ürünü olan görüşünü belirtti..
“Bu şişede hap var..”
Şişeden bozuk para çıkacağını uman Sanat Danışmanım Levent bunun üzerine hamle yaptı.. Eline aldığı şişeyi kulağına yaklaştırıp sallamaya başladı..
“Doğru, hap var abi..”

SAVAŞ SEBEBİ..

Aytekin Bey her zaman yaptığı gibi komisyonun en sessiz üyesini oynadı..
Onun bir konuda görüş belirtmesi için ön şartlara ihtiyaç var.. Temsil, Gotu Kola şişesini alıp Yakup’a götürecek..
En az yarım şişe içtikten sonra cepten gazeteyi arayıp çocuklardan birini Google’a sokacak.. Orada bulamazsa Vikipedia’da bir tur attıracak.. Ondan sonra icap ederse görüş belirtecek..
Eğer Yakup’un garsonu, Aytekin’den dinlediklerini aklında tutarsa bize rapor edecek..
Bunları bildiğim için “Şişeyi bana verin arkadaşlara bir göstereyim..” yolundaki teklifini kabul etmedim..

***


Bu entel takımı zaten kendi şeyi ile kavgalı.. Niza çıkarmak için bahane arar..
Bizim “Gotu Kola”yı inceleyecekler.. Birinden biri “Bu şişenin içinde insanı kültür emperyalizmine bağımlı kılan hap var..” lafını edecek..
Karşıda oturan da onun kafasına boş şarap şişesini ekleştirerek görüş belirtecek.. Ayıkla pirincin taşını..
Sonunda doğruya en yakın gözlemi Food And Beverage Menagerim Ahmet Bey yaptı..
“Bu yaşlanmayı geciktiren bitkisel bir hap..” dedi..
Kemal Bey şiddetle itiraz etti.. “Öyle olsa adını (Dötü Kolla) koymazlardı..” dedi..
Bu da mantıklı geldi.. Sonuç olarak bir karara varamadık.. Tutanak tutup imzaladıktan sonra dağıldık..
İzmirli sivil toplum gönüllülerine kızmam bu yüzdendir.. “Gotu Kola” hediyesi ile aramıza nifak soktular...
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay...goryid=4&wid=1

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 00:37   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Name:  zzzzzzzzzzzzzzzfgmkı.jpg
Views: 14427
Size:  34.2 KB

https://www.baldur-garten.de/storefo...780/detail.jsf

Name:  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzbnhu.jpg
Views: 15190
Size:  74.0 KB

http://www.opinionsoup.com/four.html#2

ilksenozturk ve Milla beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2009, 10:37   #4
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Hindistan'dan getirttiğim tohumlardan henüz başarılı bir çimlenme henüz duyamadık.

Yurtdışı forumlarda araştırdım, çimlendirmesi hakkında çok zordur yorumu var. Bir kişi şu şekilde çimlendirebilmiş: tohumlardan bir tanesi saksı dışına düşmüş tabağın kenarına ve bir şekilde çimlenmiş. Buradan çıkardığımız tecrübe; kesinlikle su tutmayan bir harç üzerine serperek ekmek gerektiği; ben kaktüs toprağı tavsiye ediyorum.

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2012, 11:05   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-08-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 12
kutu kola gibi ismi var

umutyolcusu beğendi.
Atrex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2016, 01:03   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-08-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Merhaba , biraz eski bir konu ama bu bitkiyi yetiştiren ya da nerden bulunabileceğini bilen var mı? Teşekkürler.

krib Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2016, 22:42   #7
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 870
Yurtdışından gotu kola ve ayı sarımsağaı için sipariş vedim ; bu yaz çimlendirmeyi deneyecem...

Muda beğendi.
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2017, 08:21   #8
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mahon67 Mesajı Göster
Yurtdışından gotu kola ve ayı sarımsağaı için sipariş vedim ; bu yaz çimlendirmeyi deneyecem...
Sanırım 20 tohumdan 10-11 tanesini çimlendirmeyi başardım. Sanırım diyorum çünkü sadece çenek yapraklar çıktı henüz. İnşallah çimlenenler gotu koladır. Ayı sarımsağı ve wasabi den henüz ses yok. Gotu kolayla birlikte aborjin domatesin (solanum centrale) de tamamı çimlendi(10 adet) Avustralya çöl domatesi
Çimlendirme yöntemi: peçete/tuvalet kağının üzerine tohumları koyup peçeteyi katlıyorum. üzerine su püskürtüp ıslak kağıdı kilitli tohum poşetine koyup poşetin yarısı açık vaziyette kalorifer üzerinde 1 hafta kadar ara sırs su püskürterek beklettim. sonra torfa ektim. Bu yöntem özellikle biber, kabak ve salatalıkta çok daha kısa sürede ve etkin şekilde sonuçlanıyor.

mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2017, 18:10   #9
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 870
Şimdilik iyi gidiyor

Eklenen Resimler
 
Muda, Milla ve Meniza beğendi.
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 00:16   #10
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 870
Gotu kola son hali; çilek gibi kol atarak çoğalıyor...

Eklenen Resimler
 
Zekoş, Muda ve Milla beğendi.
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2017, 10:58   #11
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 870
19.07.2017

Eklenen Resimler
 
Muda beğendi.
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2017, 22:57   #12
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 870
Ağustos 2017

Eklenen Resimler
 
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2018, 10:53   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2018
Şehir: hatay
Mesajlar: 25
üst kısmı okudum ama bilen biri kullanım şekillerini paylaşırsa sevinirim. (çayı, deriye uygulanan solüsyon gibi)

zoobe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2018, 03:18   #14
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-07-2018
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 40
Merhaba, elinde gotu kola tohumu olan var mı ?

Bay Şifacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2018, 13:01   #15
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Mahon67 satışını yapıyor..

AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2019, 12:51   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 18
[IMG]20190318_134117.jpg - 7.0 MB 20190318_134128.jpg - 6.6 MB 20190318_134136.jpg - 6.4 MB[/IMG]



Arkadaşım treking için gittiği yerlerden getirmiş. Bakalım çimlendirebilecekmiyim

(foto yüklemekte sorun yaşadım. Üzerilerine tıklayıp indirilebilir )

canerbaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2019, 23:53   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 18
Centella asiatica (gotu kola)

Selamlar,
Gotu kola yı epeydir biliyordum ama medacassol kreminin içeriği olduğunu yeni öğrendim. Medecassol çok etkili bir epetelizan ilaçtır, bende sık olacak kullanırım.
Sonunda satın aldığım tohumlar geldi. Çimlendirme denemesi yapayım dedim. Tohumları akiexpress ten 6.98$/100 adet aldım.

Name:  20190406_220503-480x987.jpg
Views: 4691
Size:  59.6 KB

Hazır elime geçmişken ve de kendimi evde uğraşacak birşeyler arar modda bulunca hadi bakalım Just do it'ek baalım deyip geçtim başına. Bir grubu, bu topikte tavsiye edildiği gibi yaptım. Yani tuvalet kağıdının arasına koyup ıslattım.

Name:  20190406_220550-480x987.jpg
Views: 4661
Size:  51.7 KB

Baktım bu beni kesmedi, birşeyleri de ben uydurayım dedim ve peçete içine biraz torf ekledim ve ile aynı şekilde katlayıp nemlendirdim.

Name:  20190406_221225-480x987.jpg
Views: 4711
Size:  57.8 KB

Bunları kilitli çimlendirme poşetim olmadığı için ( fakirik biliyonuz mu😁&#128513, postanın geldiği içi naylonlu zarfın içine yerleştirdim ve ağzınıda yarım şekilde bant ile kapattım.

Name:  20190406_221721-480x987.jpg
Views: 4634
Size:  55.4 KB

Sonra bir kısım tohumu daha önce satın almış olduğum zambak ın saksısının içine ektim. Birde yine bu topikte gözüme takılan, saksının kenarına yanlışlıkla düşüp çimlenen gotu kola gibi, sanki ben ekmemişim de, tohumlar yanlışlıkla düşmüş benim haberim yokmuş gibisine saksının altlığının içine azıcık torf atıp bir gözüm kapalı diğer gözüm kısık şekilde bir kaç tohum ektim. O deelden o deelden yani .

Name:  20190406_222626-640x311.jpg
Views: 4604
Size:  40.7 KB

4 farklı yöntem, biri bilimsel metod, 3 ü deneyimsel gözlem metodu... Şimdi sonuçları görelim bakalım

İyi akşamlar dilerim. Çiçeksiz kalmayınız. Saygı ve sevgiler..

canerbaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2019, 22:58   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 18
Arkadaşlar affınıza sığınarak, konuyla ilgili olmasa da şu çiçeğin adını bilen varmı?

Name:  Screenshot_20190408-225051_Gallery-600x786.jpg
Views: 4653
Size:  39.1 KB

Mesut Temiz beğendi.
canerbaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2019, 23:57   #19
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,119
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canerbaran Mesajı Göster
Arkadaşlar affınıza sığınarak, konuyla ilgili olmasa da şu çiçeğin adını bilen varmı?

Eklenti 690756
ophrys insectifera ya da çok yakın bir tür olsa gerek...


Şuradan sorabilirsiniz bitkileri:
Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)

canerbaran beğendi.
Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2019, 06:08   #20
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 18
Teşekkür ederim. Evet söylediğiniz. Türden ama tam muadilini bulamadım. Selçuk /şirince de görüp fotoğraflamıştım.

Mesut Temiz beğendi.
canerbaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2019, 06:15   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 18
Bu arada gotu kola larımı viyollere aktardım. Çok küçük tohumlar, parmaklar sosis gibi olunca zor oldu. Birde kücücük tohumlar peçete içinde öylesine yapışkan bir slime tabakası oluşturmuş ki, bazı tohumları peçete parçası ile ekebildim. Elime ve ekim için kullandığım küçük ahşap ve metal aparatlara yapıştılar, zaten zor görüyorum bir de viyollere uygun ekilip ekilmediğini takip etmek beni zorladı. Foto gönderemiyorum çünkü öylesine dalmışımki ekime, aklımdan çıktı.. Bekleyelim bakalım..

Mesut Temiz beğendi.
canerbaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2019, 18:09   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 18
Bebişler dopdu

Sonunda dünya gözüyle bir gotu kola gördüm Yaklaşık 60-70 adet tohum ekmiştim. 20 kadar bebiş kafayı çıkardı. Daha önceki tecrübelerimden biliyorum ki: iş henüz bitmedi, yeni başlıyor. Bana başarılar diliyorum


Name:  gotu kola.jpg
Views: 4423
Size:  70.9 KB

canerbaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2019, 18:11   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 18
Bir de, ne kadar zaman sonra saksıya dikeceğimi söyleyen olurda minnettar olurum..

canerbaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2019, 12:50   #24
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 18
Son fotolar:

Name:  20190425_123157-480x987.jpg
Views: 4238
Size:  68.5 KB

Name:  20190425_123136-480x987.jpg
Views: 4256
Size:  68.1 KB

Name:  20190425_123209-480x987.jpg
Views: 4204
Size:  67.3 KB

Name:  20190425_123244-480x987.jpg
Views: 4236
Size:  65.8 KB

Name:  20190425_123244-480x987-480x987.jpg
Views: 4191
Size:  65.8 KB

canerbaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2019, 12:55   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 18
O kadar çok var ki.. İlk başta biraz fazla sulamışım. O yüzden gövdesi zayıf olanlar var. Ama aralarında çok iyi durumda olanlar sayıca fazla. Bir aksilik olmazsa 50 kadar gotu kola olacak. Biraz daha güçlendiklerinde izmirde yaşayan arkadaşlar saksılarını kapıp gelebilirler. Hediyem olur. Çiçeksiz kalmayınız..

canerbaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2019, 16:55   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2019
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
Caner Bey, size özelden mesaj attım buralarda mısınız?

dcanerkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2020, 21:10   #27
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-02-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 4
Merhabalar,
Arkadaşlar Antalya'da yaşıyorum.Bana canlı Gotu Kola temin edebilecek biri var mı aranızda.Ücreti mukabilinde tabii. Eğer yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım.

happyprince Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2020, 08:13   #28
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 870
Çimlenmediğini düşündüğüm 2017 mahsülü tohumları çimlamdirmeyi başardım. Çok uzun sürede çimlendi ( yaklaşık 50 gün) sabırla günlük suladım toprağını, tabi ki su tutmayan kumlu gübreli bir topraktı

Eklenen Resimler
 
Zekoş ve devrann beğendi.

Düzenleyen mahon67 : 17-05-2020 saat 10:30
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2021, 13:34   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-06-2021
Şehir: Sinop
Mesajlar: 1
Gotu kola tohumunu nasıl temin edebilirim

Özlem kaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2022, 13:18   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-05-2022
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 3
Merhaba bitki elinizde hala mevcut mu

Meniza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024