agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Etlik Tavuk Çiftliği Gübresi Uygulama (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/44563.htm)

nzhsvc 01-01-2021 15:50

Etlik Tavuk Çiftliği Gübresi Uygulama
 
merhabalar,
2 yaşındaki ceviz ağaçlarından oluşan tarlaya atmak için yakınımdaki etlik tavuk yetiştiren (45 günlük) çiftlikle anlaştım. makinayla direkt tarlaya dağıtıp karıştırmak niyetindeydim. çünkü kümes boşalınca direkt toz halinde olduğu için uygulama yapılabilir dendi. fakat tavuk gübresinin diğer gübrelere göre kuvvetli olduğu ve ne kadar kuru da olsa sonuçta taze gübre olduğu için uygulama yapmamam gerektiği ve yakma işlemi yapıp önümüzdeki sonbaharda kullanma düşüncesine geldim.

bu konuda doğru mu düşünüyorum. bir de bu yakma işlemi için çok farklı uygulamalar var internette. basit bir şekilde ne önerirsiniz? şimdiden teşekkür ederim cevaplar için

Asoo 01-01-2021 21:14

Göynük'te çok sayıda tavuk çiftliği var. Çok şükür ki benim köyümde yok. Herhangi bir işleme tabi tutmadan tarlalara, bahçelere seriyorlar. Verimi arttırdığını duyuyorum. Komşum benim soğanların 50m yakınına, birkaç çuvalla gübrelediği alana soğan ekmişti. Soğanları benimkilerin 2-3 katı kadar büyüdü.

Fakat iki sebepten dolayı tavsiye etmiyorum:

- İnanilmaz ilaç kullanıyorlar. Bunların kalıntılarının ne gibi bir etkisi olduğu belirsiz.

- Aşırı derecede kokuyor. Yaklaşık 500 m uzaktaki bahçeye dökülen gübre, kokusuyla bizi rahatsız ediyor. Dökülen gübre 2-3 traktör römorku kadar.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024