agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Nektarin ekimi için nasıl bir toprak ıslahı yapmalıyım (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/44314.htm)

Laji 02-10-2020 12:14

Nektarin ekimi için nasıl bir toprak ıslahı yapmalıyım
 
1 Eklenti(ler)
Selamlar uzun süredir boş yatan bir araziye nektarin ekmeye niyetlendik toprak analizimiz bu şekilde çıktı nasıl bir yol izlemeli neler yapmalıyız? Teşekkür ederim

Laji 14-10-2020 10:58

Ağaçlar.net de herhangi bir konunuza cevap almak için cinsiyetinizin kadın olması gerekiyor :)

devrann 14-10-2020 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laji (Mesaj 1597652)
Ağaçlar.net de herhangi bir konunuza cevap almak için cinsiyetinizin kadın olması gerekiyor :)

Öyle birşey yok bence :)

Tüm toprak tiplerinde nektarin yetişebilir. Kaba bünyeli, nötr pH’lı, derin, geçirgen ve organik maddece zengin topraklar daha iyidir. Topraktaki yüksek nem mantari hastalıkları özellikle de Monilia hastalığını arttırdığı için geçirgen çok fazla su tutmayan ve taban suyu seviyesi yüksek olmayan topraklar daha iyidir.
Toprak analizinize göre organik madde düşük seviyelerde , hayvan gübresi uygulamasıyla bu açığı kapatabilirsiniz.
Fosfor ve potasyum az bunun içinde potasyum sülfat ve 15-15-15 önerilmiş.Azotla ilgili bir tayin görünmediği halde üre uygulaması önermişler.Nötr bir toprak; üre uygulamak bence yanlış.Eğer azot takviyesi yapmak isterseniz amonyum sülfat daha uygun olur.Bunun yanında hayvan gübresi içinde bulunan azotta bir miktar destekleyecektir.15.15.15 yerine ise dap uygulaması daha iyi olur.
Sonradan gördüm üre'yi üst gübrelemesi olarak önermişler baharda.Normal şartlarda amonyum nitrat uygulanması gerekiyor terör olaylarından dolayı satışı yasaklandığı için üre öneriliyor birçok bitkide üst gübresi olarak.Bu yüzden ürenin yakıcılığı her zaman akılda bulunması gerekli.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024