agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Vangölü kıyılarındaki pomza taşları kullanılabilir mi? (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/34792.htm)

Karadavut 28-05-2014 23:03

Vangölü kıyılarındaki pomza taşları kullanılabilir mi?
 
Merhaba. Tatvan'da yaşıyorum ve bu bölgede heryerde pomza çıkıyor. Vangölünün kıyılarında gezerken küçük taneli kahverengi pomza taşları görüyorum. Sizce Vangölü kıyılarındaki bu pomza taşlarını yıkayarak saksılarda kullanılabilir miyim?

Karadavut 04-06-2014 16:42

Kimseden bir fikir çıkmadı. En iyisi bir saksıda kullanıp denemek. Sonucu buradan paylaşırım. Başarılı olursa isteyenlere toplar gönderirim :) Bahsettiğim taşlar çok çeşitli ebatlarda. Sizce büyüklükleri ne kadar olmalı ve toprağa hangi oranda karıştırmalıyım? (Umarım buna cevap gelir :) )

mmanager 05-06-2014 07:47

İyi günler pomza taşı kullanılabilir diye düşünüyorum.İki çeşit pomza ya da cürüf vardır.Asidik ve bazaltik olmak üzere.Kullanacağınız yere göre değişir.Mesela ağaçlara toprağı havalandırmak için ise 1cm büyüklüğünde olmalıdır en fazla.Çiçeklerin toprağına karıştırılacaksa 1-2-3 mm büyüklüğünde olmalıdır.Yani pilavlık bulgur tanesi iriliğinde olmalıdır.Van gölü tektonik bir göl olduğu için yani yanardağların lavlarından oluşmuş olduğu için olabilir.Fakat Van Gölü nün suyu sodalı olduğu için fazla balık yaşamadığını biliyorum.Ama mandalar içinde yüzüp ölmediğine göre belki kullanacağınız pomza tanelerini ufalttıktan sonra iyice yıkamanızı hatta bir iki gün suda bekleterek suyunu değiştirmenizi tavsiye ederim.En azından mesela bir bitkide deneyip eğer zarar vermediğini görürseniz diğer bitki ve ağaçlarda kullanabilirsiniz.Aslında Van gölünün sulraı sodalı olduğu için daha iyi bilgi elde edebileceğinizbir yerlere danışmanızda fayda vardır diye düşünüyorum.

mmanager 05-06-2014 08:04

Ürünlerimiz - Agropomza - Pomza, Cüruf, Volkanik Tüf ve Süs Bitkisi Yetiştiriciği bu linke tıklayarak dah geniş bilgi elde edebilirsiniz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024