agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Salon bitkileri için uygun su (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/26224.htm)

ceronimo45 05-02-2012 23:15

Salon bitkileri için uygun su
 
Merhaba. Salon bitkileri için en faydalı olacak su hangisidir?(Örn. Çeşme suyu, satın alınan kaynak suyu, yağmur suyu vb.) bazı yerlerde çeşme suyuyla sulanan bitkilerin daha iyi geliştiği yazıyor. Ama ben buna inanamıyorum ya da inanmak istemiyorum. Sularımız kireçli ve bu kirecin bitkiler için faydalı olacağını düşünmüyorum. Yağmur suyunun iyi olduğunu söylüyorlar ancak yılın her mevsiminde yağmur suyunu bulmak zor. Geriye sadece satın alınan sular kalıyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Satın alınan kaynak suyu çeşme suyundan dahaiyi midir? Daha güzel bitkilere sahip olmak için bu suyu mu kullanmamız gerekiyor? Teşekkürler.

Çamtepe 05-02-2012 23:45

Eğer sularınız çok tuzlu değilse bence büyük bir problem olmamalı. Ankara'nın sularının analizi için ASKİ'nin şu sayfalarına bakmanızda fayda var:
Ankara Su ve Kanalizasyon daresi Web Sitesi
http://www.aski.gov.tr/icme_suyu_rap...2011_kasim.pdf

Çeşme sularındaki kireçten çok içerdiği klorun saksılarınızdaki mikroorganizmalar üzerinde göstereceği kötü etki de düşündürücü olmalı. Saksılarınızı sulayacağınız suları bir gün önceden kaplara doldurarak bu süre zarfında klorunun uçmasını sağlarsanız iyi olacaktır.

ceronimo45 05-02-2012 23:56

Zaten suları birkaç gün bekletip sonra veriyorum bitkilere. Ama saksıda sürekli kireç görüyorum. Bu da beni tedirgin ediyor. Kaynak suyu kullanırsam bitkilerde daha güzel yapraklar, daha güzel çiçekler görebilir miyim? Teşekkürler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024