agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Ürün Pazarlama Metotları (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/25768.htm)

Selahattin Yılmaz 12-12-2011 21:55

Ürün Pazarlama Metotları
 
Tarımsal ürünlerin lokal ya da yerel olmaktan çıkıp ulusal ve uluslararası pazarlanmasında ne gibi metotlar izlemek gerekiyor. Zira meyve, sebze, ağaç, tohum ve bilumum üründe pazarlama metotları nelerdir, neler olabilir bunu sorgulayalım. Görüyorum ki gerçekten insanların tökezlediği yegane konu budur. Burada bunu sorgulayalım ve insanlara metot tarif edelim.

hizals 14-12-2011 23:30

Bitkisel üretimimizin çoğu malesef küçük alanlarda yapılmakta ve birim maliyetler üst seviyede olmaktadır. Küçük çaplı üreticilerin yoğun olması ve ne yazık ki birlik çatısı altında toplanma arzularının yoğun olmaması pazarlama koşullarını daraltmakta , rekabet şansını yok etmekte ve tüccarın insafına bırakmaktadır.
İlk etapta ürünlerin en doğru bitki besleme koşullarında yetiştirilip kaliteli ürünü elde etmekle başlayacak zincir birlikler altında birleşerek hem üretim maliyetlerini azaltmak hem de satış ve pazarlama faaliyetlerinde kozları arttırmak adına bir başlangıç olabilir. Üreticilerimiz İyi Tarım Uygulamaları belgesini alarak bireysel olarak birçok süpermarket zincirine mal satabilir hale gelebilir gibi gözükse de hala birçok bölgede tüccarlar vasıtasıyla ürün pazarlama kanalları uzamaktadır. Bu nedenle üreticiden alınan fiyatın 3-5 katı fiyatlara tüketiciye ulaşmaktadır. Ne kadar az el değiştirirse o kadar kazanç sağlanır.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024