agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni463Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-04-2007, 11:09   #31
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-04-2007
Şehir: Bolu
Mesajlar: 42
Sayın lerdemir,
Ürün numunesi göndermek için yardımcı olursanız çok seviniriz.
Saygılarımızla.
EMTÜRKİYE

kumes14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2007, 11:31   #32
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
Galeri: 5
Etkin Mikroorganizmalar

Organik Tarım ile ilgilenen bir arkadaşımdan 7-8 ay kadar önce bu ürünü duymuştum.. Tam ayrıntı hatırlamıyorum ama ürünün denemesini yaptıklarını ve kesinlikle çok önemli bir ürün olduğunu onayladıklarını hatırlıyorum..

Ürünün sunumu ile ilgili fazla bir yorum yapmak istemiyorum.. Sunum benim de içime sinen şekilde değil ama ürünün önemini hatırladığımdan fazla da takılamadım.. (Bazen çok önemli konularda herşey mübah olabiliyor)

Ürün ile ilgili, deneme yapan arkadaşımdan en kısa zamanda bilgi alıp, onların deneyim ve yorumlarını hemen buraya yazacağım..

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2007, 18:07   #33
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
EM bir felsefedir!

Sevgili agaçsever dostlar,
Bir süredir buradaki yazıları ilgiyle okuyorum. EM ile tanışan ilk Türk vatandaşlarından biriyim. O yüzden birkaç satır yazma gereği duydum. Bu sitede EM'yi tanıtan Kümes14 adlı arkadaşımızın konuya biraz ortadan girerek yanlış bir izlenim yaratmış olabileceğini düşündüm.

Kanımca, EM'nin ilk ortaya çıkışı ve kullanımının yaygınlaşması hakkında bilgi vermeden, Türkiye'deki uygulamaların anlatılması biraz eksik olmuş. Kumes14'e yapılan eleştirilerde haklılık payı var elbette. Ancak, Kumes14'ün tutumu EM hakkında yanlış izlenim yaratmamalı çünkü EM yeryüzünde açlığı yenmek, birlikte varoluş, birlikte zenginleşme ve insanların mutluluğu için geliştirilmiştir. (Şu anda Afrika'ya bedava verilmektedir. Ayrıca, her ülkedeki fiyatı da o ülkenin ekonomik durumu gözönüne alınarak belirlenmektedir.)

Aslında geliştirilmiştir demek de yanlış olur çünkü EM zaten doğada belirli ortamlarda mevcuttur. Prof Higa'nın yaptığı şey, doğada varolan bu mikroorganizma karışımını çoğaltmayı başarmış olmasıdır. Higa bu işi 1970'li yılların sonunda başarmıştır. Higa fakir bir çiftçinin oğludur ve hayali dünyada açlığı yenecek bir mikroorganizma kokteyli bulmaktı ve bunu başardı.

İlk yıllarda EM sadece tarımda kullanıldı. Uzakdoğu'da Kyusei Doğal Çiftçilik hareketi, ilk ortaya çıktığından beri kimyasal gübre ve pestisitleri kullanmayı reddetmiştir. Bu hareket, EM'yi ilk kucaklayan çiftçilik hareketidir. Ayrıca, INFRC, SKK, ADANK, IFOAM, USDA gibi uluslararası kuruluşlar EM'yi resmen kabul etmiş ve tüm dünyada kullanımını desteklemektedir.

WWF, organik atıklardan kaliteli gübre üretiminde EM ile son derece başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Daha sonraları topraklarda pestisit ve diğer kimyasal kalıntıları parçalayıp zararsız hale getirdiği tespit edilince, çevrede de kullanımı hızla yayılmaya başladı. Bugün başta Japonya olmak üzere dünyanın her yerinde derelerin, göllerin arıtımında, çöplüklerde ve hayvan barınaklarında daha sağlıklı bir ortam yaratmak için kullanılmaktadır.

Japonya'da Seto İç Denizi EM ile temizlenmiştir. Bu konuda ayrıntılı bir video filmini izleyebilirsiniz: http://video.google.com/googleplayer...63111588271889

EM ile ilgili asıl önemli nokta ise, EM'nin diğer teknolojilerin aksine, yeryüzünde entropi artışını azaltan tek teknoloji olmasıdır. Bitkilerin fotosentez kapasitesinin artırılmış olması, birçok besin maddesinin daha uzun süre saklanabilmesi, binaların daha dayanıklı ve uzun ömürlü olması, korozyonu önleme özelliği, birçok sanayide ve tarımda kimyasal madde kullanımını ya çok aza indirmesi ya da tamamen ortadan kaldırması, doğal kaynakların kullanımının en aza indirilmesi, geri kazanım sağlaması hep bu özelliğine katkıda bulunan etmenlerdir.

Yeryüzünde entropi artışı istenmeyen bir durum olup insanlığın yaşadığı küresel ısınma ve yeni bazı hastalıkların ortaya çıkmasından sorumludur. Bu yüzden, EM, çağımız için gerçekten son derece yararlı bir üründür ve kısa bir gelecekte Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde kullanımı son derece yaygınlaşacaktır. Çünkü yaşadığımız sorunlar da, EM'nin sunduğu ekonomik ve akılcı çözümler de apaçık ortadadır.

Umarım EM konusunda biraz da olsa bazı konuların açıklığa kavuşmasına katkım olmuştur. Eğer yukarıda bahsedilen konularda ve genel olarak EM ile ilgili sorusu olanlar varsa, çekinmeden bana sorabilirler. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Saygılarımla

Canan beğendi.

Düzenleyen malina : 05-04-2007 saat 22:26 Neden: paragraf yapıldı
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2007, 22:08   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Merhaba,

Entropi nedir?

Artışı neye yol açar?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2007, 22:15   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
kumes14 teşekkür ederim.
Memnun olurum.
Bilahire haberleşmek üzere...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2007, 12:08   #36
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sevgili Lerdemir
Bu sorunun sorulacağını tahmin etmiştim. Entropi mühendislikte özellikle termodinamikte çok iyi bilinen bir kavramdır. Kapalı sistemlerde, sistemdeki düzensizliği ifade eden bir kavramdır da denilebilir. Düzensizlik, ısı artışı ve sistemdeki mevcut bileşenlerin sayısının artışı ile artar. Bunu aşağıda bir örnekle daha iyi açıklayacağım.

Tarımın ve Doğanın birleşik algılandığı ülkelerde aynı zamanda atıksal sorunlara da çözüm getirilmiş olmaktadır. EM-Teknolojisinde slogan; güvenli, rahat ve uygun bir ortam, düşük fiyat, yüksek kalite ve yüksek verimdir. EM-Teknolojisinin hedefi canlı, sağlıklı ve huzur dolu bir toplum oluşturmaktır.

Nüfusun sürekli arttığı ve tarım alanlarının sürekli azaldığı, kaynakların yetersiz kaldığı, doğal problemlerin büyüdüğü bir dünyada geleceğe karamsar bakıyoruz. Genelde toplumların birlikte hareket etmelerinin, bazı sorunlara çözüm getireceği görüşü kesindir, ama insanlığın top yekün biçimde kabul edilebilir ve sürdürülebilir bir genel refah düzeyine ulaşabilmesi için toplumsal sorunların kökenine inmemiz gerekmektedir. Yeryüzünü, Entropi’yi (Dünyadaki düzensizliğin bir ölçüsü) azaltan teknolojilerle donatıp farklı bir toplum yapılandırmalıyız. Buradan da anlaşılabileceği gibi, bu yeni teknolojilere ve yeni kavramlara dayalı bir toplumun oluşturulması demektir.

İnsanlık toplumsal yaşamı kurmadan ve nüfusu artmadan önce, dünya Entropiyi dengede tutan işlevlerine sahipti; doğayla (kendisiyle) uyum içinde yaşıyordu ve kainattan sınırsız gücünü alabiliyordu. Dünyanın tüm nimetlerini petrol, kömür ve diğer doğal kaynakların yanı sıra çeşit çeşit bitki ve hayvan türleri vb. bolca oluşturduğunu ve insanların hizmetine sunduğunu söylesek abartmış olmayız.

Dünyamız kendi ekseni ile Güneş etrafındaki dönüşüne devam etmektedir ve sonuçta dünyamızda belirli bir denge söz konusudur. Yerküremizi bir sistem olarak düşünürsek, sistemde onu oluşturan bileşenler (elementler) ve sistemin belirli bir enerjisi bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra, dünyamızda herşey her an değişmektedir. Bir başka deyişle, dünyada bir evrim yaşanmaktadır. Şu andaki dünya bir saniye önceki dünya ile aynı olmadığı gibi, bir saniye sonrasıyla da aynı olmayacaktır.

Örneğin, sobanızda yanan kömür, son bir saniye içinde yeryüzüne biraz daha enerji vermiş olacaktır. Bu yanma olayı sonucu enerjinin yanı sıra kül (Karbon ve birçok mineralden oluşmaktadır, karbondioksit, kükürtdioksit (ve daha birçok gaz) açığa çıkacak ve bu yeni açığa çıkan maddeler ve yerküre sistemine ilave edilen enerji nedeniyle yeryüzündeki düzensizlik biraz daha artmış olacaktır.

İşte biz bu düzensizliği ölçen kavrama Entropi diyoruz. Öyleyse, günümüz teknolojilerine göre çalışan fabrikaların, makinaların bacalarından çıkan dumanlar ve ısı hep yeryüzünün entropisini arttırmakta, her geçen gün biraz daha fazla kirlenmeye neden olmaktadır. Çünkü günümüz teknolojilerinin hemen hemen tamamı oksidasyona dayalıdır ve her oksidasyon, entropi artışını da beraberinde getirmektedir.

Bu durum böyle devam ederse, oluşturduğumuz kirlilikten dolayı Entropi büyük bir hızla yoğunlaşacak; herkes neslimizi imha yolunda olduğumuzu itiraf edecektir. Yoğun entropi ortamında karşılaşacağımız kirlilik ve oksidasyon devam ederse, zararlı mikroorganizmaların ve virüslerin yayılıp güçleneceğine kesin gözüyle bakılmaktadır. Bu, sadece çevre kirliliğinin artmasıyla kalmayacak; salgınlar baş gösterecektir. Bunlar da zararlı mikroorganizmaların, sinek ve böceklerin çoğalmasına sebep olarak gelişmiş yaratıkların varlığını tehlikeye sokacak, tedavisi bulunmayan hastalıklara yol açacaktır (Zaten bu tehlike bugün de mevcuttur (Önreğin kuş gribi)).

Geçmişten bu yana gelen oluşumlardan dolayı yeryüzünde Entropi yoğunlaşmaktadır. Bu sorunları kontrol altına alabilmek için hızlı bir şekilde Entropi yavaşlatıcı ve dönüşüm yaratıcı teknolojilere yönelmeliyiz. EM Teknolojileri bunlardan biridir.
Saygılarımla.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2007, 19:57   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
E? Yok mu EM hakkında bir ekleme? Herkes sustu birden?

Kumes14, yollar mısınız bana ilk partiyi?

Elimde ne bitkiler olduğu önemli mi?

Tür, cins ve adet lazım mı? Nedir? Nasıldır?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2007, 08:51   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ben de ürünü denemek için istedim ama ilgilenen olmadı ki elime geçen bir şey yok

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2007, 11:43   #39
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
EM gönderimi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Ben de ürünü denemek için istedim ama ilgilenen olmadı ki elime geçen bir şey yok
Sevgili Deniz Akvaryumu,
Gecikme için bizzat özür dilerim. Ankara Büromuz, çevre ve tarım projelerinden başını kaşıyacak vakit bulamıyor. Zira Türkiye'de sorunlar çok fazla! Bir de bu projeler için çok büyük meblağlar istemediğimizden, çalışanlarımızın yarısı EM gönüllüsü olarak görev yapmaktadır. Ama size birimiz mutlaka mununeyi ulaştıracağız. Eğer yolunuz düşerse, her zaman ofisimize bekleriz. Saygılarımla

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2007, 20:47   #40
Ağaç Dostu
 
ÇeteÇakal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 305
Mastitis

Bu ürünü yakından takip etmye çalışıyorum. Bu ürünün güvenirliliği hakkında hala kafamda soru işaretleri var ve Mine Hanım'ın bu günkü mesajından sonra kafamda yine soru işaretleri uyandı. Öncelikle Mine Hanım, bu konuda en küçük bir olumlu mesajınız bizi bu ürünü güvenilir kılmaya yetecektir. Sanırım ki bu yüzden bu kadar şüpheci olduğunuzu zannediyorum ve sizin onayınız bizim güvenme aşamamızda bu forumda en büyük etken diyebilirim.


• Hayvan barınaklarında daha hijyen koşullar oluşturur ve rahatsız edici gazlar olmadığından hayvanların rahat nefes almalarını ve patojenlerden arınmış bir ortamda yaşamalarını sağlar. Mastitis vakalarını yok denecek düzeye indirir. Barınaklardaki ve hayvanlar üzerindeki kene ve pire sayısını yok denecek kadar azaltır. [/quote](bu konunun 8. mesajında geçmektedir)

Benim sormak istediğim ise bu ürünün deneme aşamasında bize sorun çıkarıp çıkarmayacağıdır. Yukarıda alıntı yaptığım yerde bahsedilen mastitis Bursa' da yetiştirmekte olduğumuz Holstein ırkı sığırlarımızda bizim için çok önemli bir sorun haline geldi ve kuluçka süresinden kaynaklanan iki haftalık bir periyottan sonra bir defa hastalanan hayvanımızın devamlı olarak bu hastalığın tekrarlaması şeklinde devam eden bir sorun haline geldi. Açıkçası bu ürünü denemek istiyorum. Bu ürünü denememizin bir sorunu olr mu? Kümes14 sizden numune almak mümkün mü hala?

Bir diğer sorum ise bu üründen bahsedilirken fevkalade bir ürün olduğun yeni bir çok önemli bir buluş olduğundan...vs bahsediliyor.

Benim öğrenim hayatım boyunca öğrendiğim doğada var olan mikroorganizmaların çok basit bir ifadeyle doğadaki artıkları parçalayarak doğaya kazandırılması işleminde hayat döngüsünün önemli bir parçası olduklarıdır. Mikroorganizmalar özel besinlerle sadece istenilen mikroorganizma üreterek çoğaltmak mümkündür ve bu çok basit bir mikrobiyoloji konusudur. Bu özel olarak yani sadece istenilen mikroorganizma çoğaltımıyla belirli bir işlem dahilinde sadece o istenilen mikroorganizmanın o bölgede kullanımıyla bazı sonuçlar elde edilmektedir.

Örneğin; organik tarımda bakteriyel bir hastalıla karşılaşıldığında bunu nasıl önlersiniz?

Bunun cevabı normal bir üretimde antibiyotikli ilaçlarla tedavidir. Ancak organik tarımda ilaç kullanımı mümkün olmadığından ortama antibiyotik salğılayan aktinomisetler çoğaltılarak salınır. Bu mikroorganizmaların kullanıldığı ama çok önemli bir buluş özelliği taşımayan bir kullanılan yöntemdir.

Bu bahsedilen EM 'nin biraz önceki örnekten farkı nedir?

ÇeteÇakal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2007, 22:25   #41
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
kumes14 arkadaş tarafından bana gönderilen konuyla ilgili tüm broşürleri bir solukta okudum.Kendisine ilgisi için teşekkür ederim.

Organik tarım yapmak isteyenler , (hem gübre hem ilaç )
Arıtma yapmak isteyenler
pis kokuları gidermek isteyenler
ev temizliği için vs.
slaj uygulamaları vs.

mutlaka bu ürünü kullansınlar derim.Yine Türkiye ve Dünya genelindeki uygulamaları düzenli olarak bu forumdan açıklarlarsa konu çok daha iyi anlaşılmış olacak.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2007, 22:34   #42
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Hayırlı olsun denizakvaryumu,

Hadi ilk uygulamaları yapın da bitkileriniz üzerinde, tecrübeleri paylaşalım.

sernur beğendi.
lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2007, 01:01   #43
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sayın Denizakvaryumu,
Gerek kümes14 gerek ben gerekse bu siteyi izleyen ve Türkçe bilen diğer EM gönüllüleri hem Türkiye'deki hem de dünyadaki çalışmaları vakit buldukça sizlere aktaracağız. Bu konudaki Japonca olan yayınların ancak %5'i Japonca'dan İngilizce'ye çevrildi. Ben de İngilizce'ye çevrilenlerin ancak %0,1'ini bile Türkçe'ye çevirmemişimdir. O yüzden biraz önceki mesajımda yapacak bir sürü işim var demiştim. Ama tüm temel bilgileri çevirdiğimize inanıyorum. Okumuş olduğunuz broşürler yapılan tüm çevirilerin bir sentezidir. Umarım tatminkar olmuştur. Brosürler hakkındaki olumlu olumsuz tüm eleştirlerinizi bize bildirin lütfen. Ayrıca, size gönderilen ürünlerin kullanımıyla ilgili herhangi bir sorunuz olursa, çekinmeden bana veya Kümes14'e sorabilirsiniz. Zaman zaman EM bültenleri yayınlıyoruz. Eğer izin verilirse, bu sitede de yayınlamak isterim. Bu sitede en beğendiğim şeylerden biri de Türkçe'ye gösterilen özendir. Saygılarımla.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2007, 10:03   #44
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-04-2007
Şehir: Bolu
Mesajlar: 42
Kompost

Alıntı:
EM'yi kompost yapımında kullanmak üzere bir dönem çok araştırdım ve bayiler ile bağlantı da kurdum. Ancak yeterli ve doyurucu teknik bilgiye ulaşamamıştım. Sayenizde bu açığı da gidereceğimizi umuyoruz.
Sayın Pakkaner;
Kompost ile ilgili yaklaşık olarak 3 aydır Kanatlı atıkları ile ilgili çalışmalar içerisindeyiz.Tavuk gübresinde istediğmiz sonuca çok yaklaştık diyebilirim.

Ancak, Hindi gübresinin Organik madde içeriği Tavuk gübresine oranla daha fazla olduğu için çalışmalarımıza Hindi gübresini Kompostlaştırarak Organik Tarım için çok kıymetli ve Mikroorganizmalarca zenginleştirilmiş Gübre yi önümüzdeki 2 ay içerisinde piayasaya sunmayı hedefliyoruz.

Kompost üretimi ile ilgili yardıma ihtiyacınız olduğunda bizimle de temasa geçebilirsiniz.
Saygılarımla;
BOLEM

kumes14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2007, 18:42   #45
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
EM nasıl iş görür? – Sağlıklı bir dünya yaratmak

EM’yi olağanüstü yapan şey aerobik ve anaerobik mikroorganizmaların birleşiminden oluşmasıdır. Aerobik oksijenli ortamda yaşayan, anaerobik ise oksijensiz ortamda yaşayan anlamına gelmektedir. Yaşamda kalma mücadelesi için koşulları taban tabana zıt olduğundan bilim dünyası bu iki grubun şimdiye kadar birarada bulunamayacağını kabul etmiştir.

Ancak, her iki grup da doğal olarak toprakta bulunmaktadır. EM’nin keşfinden önce aerobik mikroorganizmaların “iyiler”, anaerobik mikroorganizmaların “kötüler” olduğu doğal olarak varsayılmaktaydı. Her iki grupta da hastalıklara neden olanlarla hastalıkları bastıranlar olduğundan aslında bu yanlış bir varsayımdı. Etkin mikroorganizmalar hastalıklara neden olan mikroorganizmaları kontrol altına alırlar.
Etkin Mikroorganizmalar, organik maddeden antioksidan maddeler, antibiyotikler, vitaminler, biyolojik aktif maddeler, doğal hormonlar, kelate mineraller gibi canlılar için yararlı maddeler üretme yeteneğine sahiptir. Bu yüzden, EM, kokuşma, paslanma gibi oksidasyon süreçlerini durdurarak ve antioksidasyonu teşvik ederek; toprağın, bitkilerin, insanların ve hayvanların sağlıklı olmalarına yardımcı olur.

Birçok etkin mikroorganizma geleneksel olarak gıda üretiminde kullanılmaktadır. Örneğin, ekmek, peynir, yoğurt, şarap, bira, turşu ve alkol.
Mikroorganizmalar dünyasında, küçük bir grup baskın “etkin” (“yararlı”) mikroorganizmalar ile yine küçük bir grup baskın “zararlı” mikroorganizmalar bulunmaktadır. Bunların arasında büyük bir grup “fırsatçı” mikroorganizmalar vardır. “Fırsatçı” mikroorganizmalar ne yararlıdır ne de zararlıdır. Ama hem yararlılar hem de zararlılar gibi davranabilir. (Aşağıdaki şekle bakınız).

Etkin ve zararlı mikroorganizmalar sürekli birbirleriyle mücadele ederler. Milyonlarca “fırsatçı” mikroorganizma ise kenarda durup bir grubun kazanmasını beklerler. Yararlı ve zararlı mikroororganizmalar arasındaki mücadele sona erince, fırsatçı mikroorganizmalar tavırlarını belirler, kazanan grubu izleyerek onlar gibi davranmaya başlarlar.

Tarımsal arazilerimizin büyük bir kısmında (yaklaşık %90'ı) şu anda zararlı mikroorganizmalar hakim durumdadır. Bitki hastalıklarının bu kadar yaygın olmasının nedeni de budur! Bunun en önemli nedenlerinden biri yapay gübre ve kimyasal maddelerin anormal denecek kadar yüksek derecelerde kullanılmasıdır. Sanayiden, trafikten ve evlerden gelen atıklar da, zararlı mikroorganizmaların üremesinde rol oynamaktadır.
Bu toprağın, gıdaların, insanların ve hayvanların sağlıklı olması için hiç de uygun bir durum değildir. Etkin (yararlı) mikroorganizmaların ortamlarda baskın duruma gelmelerine izin verilirse, bu grup mikroorganizmalar, atık organik maddelerden yararlı maddeler sentezleyecekler ve topraklar, hava, su, bitkiler, ağaçlar, tarımsal ve bahçecilik ürünleri (gıda anlamında) ortamları dahil olmak üzere her türlü ortamda hastalıkları bastıran özelliklerine gösterecekler ve böylece insanlar ve hayvanlar için sağlıklı bir ortam oluşacak ve sağlıklı gıda maddeleri üretilebilecektir.
Tarım, bahçecilik, evler ve atıksularda EM’nin doğru biçimde kullanımı ise çevremizdeki etkin mikroorganizmalar sayısının artmasını teşvik edecek, sağlıklı bir dünya oluşturacaktır!

Şekildeki yazıların çevirisi:
Negative dominant group: Negatif baskın grup
Pozitive dominant group: Pozitif baskın grup
90% microorganisms = Followers: Mikroorganizmaların %90’ı fırsatçıdır.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Dogasever : 22-04-2007 saat 15:32 Neden: yazım hatası
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2007, 21:35   #46
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
EM aktif le toprak bir iki kere sulanınca veya aşılanınca, EM lar toprakta üremeye devam eder mi ? yoksa bu işlemi devamlı olarak tekrarlamak mı lazım.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2007, 23:50   #47
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Hani nerede benim numuneler???

Halen daha bir ses seda yok arkadaşlar sizden...

Nedir?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
E? Yok mu EM hakkında bir ekleme? Herkes sustu birden?

Kumes14, yollar mısınız bana ilk partiyi?

Elimde ne bitkiler olduğu önemli mi?

Tür, cins ve adet lazım mı? Nedir? Nasıldır?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2007, 09:30   #48
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-04-2007
Şehir: Bolu
Mesajlar: 42
Em

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Hani nerede benim numuneler???

Halen daha bir ses seda yok arkadaşlar sizden...

Nedir?
Merhaba;
12.04 tarihli özel mesajım;
Sayın lerdemir;
Elinizde bulunan bitkilerin cinsi ve miktarı ile ilgili bilgi bizim için önemli.
Ayrıca,irtibat adresi verirseniz en kısa zamanda ürün gönderebiliriz.
Çevre ye olan duyarlılığınızı düşünerek size evinizden çıkan mutfak artıkları ile (Meyva kabukları,sebze artıkları gibi organik atıklar) kompost gübre yapmaya yarayacak EM Aktif de gönderebiliriz.
Saygılarımla.

İrtibat adresiniz geldi ancak elinizde bulunan bitkiler ile ilgili bilgi gelmedi.Gerekli bilgiyi gönderdiğinizde en kısa sürede ürünler adresinize gönderilecektir.
Saygılarımla;

kumes14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2007, 09:45   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
AAaaaa? Tamamen unutmuşum bu özel yazışmayı, özür dilerim kumes14...

Forumumuzda özel mesaj kutumuz için düşük bir sayı kısıtlaması olduğundan ve de forumu aktif olarak kullanmaktan ötürü çokça özel mesaj alıp vermekten ötürü, biraz süresi geçen özel mesajları silmek mecburiyetinde kalıyorum...

Tekrar affola... Bu başlığı da takip edenler, benim bir yukarıdaki mesajım dolayısı ile yanlış bir izlenime kapılmasınlar diye hatırlatmış olayım bu vesile ile.


Evimdeki bitkiler:

1- Kadife kırmızı GÜL - Açık balkonda.
2- Hanımeli - Açık balkonda; parmaklıklara sarılmış vaziyette.
3- Çilek - Açık balkonda; saksıda.
4- Ceviz - Açık balkonda, büyük boy peynir tenekesinde
5- Gardenya - İçeride, saksıda, yakında dışarıya alacağım
6- Ful (2 adet) - İçeride, saksıda, yakında dışarıya alacağım (hfz, teşekkürler)
7- Phaleopsis - Orkide diye bildiğimiz palyopsisler, 2 adet. İçeride.
8- Bambu - Lucky Bambu isimliler. İçeride, 10 adet civarında.
9- Ludisia Discolor - Bir cins özel orkide, içeride
10- Areca - Salon bitkisi, salonda.
11- İthal Salon Çamı - Salonda tabii ki
12- KIBRIS LİMONU - Peynir tenekesinde, yakında açık balkona alınacak
13-14-Çiğdem ve Boru-Henüz suda köklüler, toprağa alacağım;*** BENBEN1967

İlginize tekrar teşekkürlerimle...

Buradan, uygulama/deneme sonrasındaki gelişme ve tecrübeleri tüm arkadaşlarla paylaşacağımdan tüm arkadaşlara da örnek olur umarım.

Saygılar

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 16:19   #50
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Kumes14,

Elimdeki bitki cinsi ve sayısı ile ilgili bilgiyi de vermiştim bir üstteki mesajımda; başka bir eksiğim var mı?

5 Mayıs'tan bu (20 Haziran) yana epeyce bir süre (tam 1,5 ay) geçti ama halen bana gelen giden bir şey yok. Bir aksilik mi oldu?

Deneyebilme imkanı bulabilecek miyiz bu ürünü?

Ya da sevgili denizakvaryumu,

Ürünü denediniz mi? Denedi iseniz sonuç nedir? Merak içindeyim...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 19:07   #51
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bana yollanan 3 çeşit ürünü de denedim, bu ürünler herşeyden öte doğal ürünler , yararlı oldu tavsiye ederim.


.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 19:44   #52
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Tamam işte sevgili denizakvaryumu;

Biraz detaylandırabilir misiniz?

Nasıl "yararlı oldu"?

Hangisini nasıl uyguladınız ve de ne gibi bir sonuç aldınız? Hani biraz daha cahile öğretir gibi detaylıca, açıklayıcı bir cevap istirham etsem?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 21:23   #53
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
EM5 Uyguladığımda birkaç bitkide yaprak biti ve kırmızı örümcek vardı...diğer kimyasal ilaçlar gibi hemen yok etme gibi bir olay yok ancak 7-8 uygulamadan sonra zararlılar yok oldu...(ölmüyor kaçıyor-arap sabunu gibi)

Ema ve Emfpe kullandığımda mevcut sıvı gübrelerimi kullanmadım ancak gelişmelerinde bir gerileme görmedim aksine gelişmeleri çok daha iyi oldu...

Tüm bunlardan çıkardığım sonuç:

Evde hobi olarak saksıda çiçek yetiştirenler için
Sezon başından önce mart başı gibi bu ürünleri bir kür olarak kullanmak (yani bir ay boyunca) kırmızı örümcek-yaprak biti gibi zararlıların çıkmasını önler bitkileri de hastalıklara karşı dayanıklı hale getirir.
Ayrıca mevcut saksı toprağınızın iyileştirilmesini sağlar humik asit gibi...



.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2007, 12:03   #54
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Bilgi için çok teşekkür ederim denizakvaryumu,

O zaman ben de numune talebimi yineliyorum kumes14'ten.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2007, 16:57   #55
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Bu başlığı takip eden tüm ilgililerin dikkatine,

Geçtiğimiz hafta kümes14'ten iki ürüne ilişkin numuneler geldi.

Paketin içine uygulama için yazılı açıklama da koymuş sağolsun.

Henüz uygulama fırsayı yaratamadım, ama gelişmeleri buradan aktaracağım.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2008, 10:55   #56
RastaN
 
Giriş Tarihi: 17-06-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 27
Selamlar,

Konunun ilginç olmasına rağmen yazışmalar kesilmiş;

Aradan epey bir zaman geçmiş ancak, deneme sonuçlarını kısaca almak mümkünmüdür

Saygılar.

Kadir Çetintaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2008, 13:08   #57
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Ben uygulamaları düzenli olarak yapmadım RastaN,

Kumes14'ün yolladığı iki adet ürün numunesinden kullanımı daha kolay olanını 3 kez yapraklara uyguladım; ama tabi bu, yarıda kesilmiş antibiyotik alımı gibi oldu sanırım; herhangi bir etki gözlemleyebilme vasatı yaratmamış oldum hali ile.

Uygulamadığım ürün dediğim ikinci ürün ise toprak ıslahı için kullanılıyor, yeni saksılama yapılacağı zaman harca uygulanacak ve bir tür mantarımsı bir kültür oluşturmaya yönelik olduğunu zannettiğim bir ürün. Kışın akabinde saksı değişimi yapacağım sırada bunu yeni saksı harçlarıma uygulamayı planlıyorum; o yüzden henüz kullanmamıştım.

Benden yana veri yok yani maalesef henüz

Kumes14'e not: Güneş görmeyen ve oda sıcaklığındaki bir dolap çekmecesinde muhafaza ediyorum numune ambalajlarını. Bozulacaklarını sanmıyorum. Kullanabilirim değil mi kıştan çıkınca...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2008, 13:59   #58
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
İçindekiler bir nevi mikroorganizma olduğu için kullanım süreye bağlı, kokusundan anlayabilirsiniz, başlangıçtaki koku zamanla kötüleşiyor.Bu durumda kullanılmaz.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2008, 18:45   #59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Hmmm; bu kötü haber...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 05:59   #60
RastaN
 
Giriş Tarihi: 17-06-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 27
Cevaplar için teşekkürler!

Keşke daha düzenli kullanma imkanınız olsaydı.

Kullanılmayan ürünlerin buzdolabında saklanması daha uygun olurdu tahminim.

Firmalarda bu başlığı takip etmeyi bırakmışlar anlaşılan. Şu anda da numune alma imkanı varmıdır acaba?

Kadir Çetintaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024