![]() |
|
|
|
#31 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
tkapan arkadaşa hoş geldin.
Sayın, tkapan önce size Ağaçlar nete katlımınızdan dolayı kutlar sitemizde bir ziraat mühendisi olarak onurlandıdınız için, memnunluğumu belirterek hoş geldiniz diyerek hebimiz için hayırlı olsun dileklerimle. Son cevaplar konusuna size katılıyorum, katıldığımı belirterek yanlış anlamazsanız sizi de uzmanlığınızdan ötürü konuya yaklaşımınızı da tenkit etmek isterim. Arkadaşım senin de anladığın gibi konuya verilen cevaplara arkadaşların intibak sorunları olmuş sen bunun uzmanı olarak tamamlama gücüne vakıf bizlerden farklı bir konumda olduğunu eleştirinlerinle değil yapmış olduğun kariyer bilgilerinle açıklarsan gereksis yere oluşabilecek polemiklere meydan vermemiş olursun. Öncelikle bunu ben kendi adıma pratik deneyimlerle sağladığım bilgilerimin doğrulanması adına sizden arz ediyorum |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sn tkapan'a hak vermemek elde değil! Yanma oksijenle bir maddenin tepkimesi sonucu oluşan bir olaydır ve yanma sonucu organik madde enerjisinin büyük bir kısmını kaybeder. Bu enerji kaybı hem küresel ısınmaya yol açar hem de organik maddenin gübre olarak bitkiye aktarabileceği enerjinin kaybedilmesine neden olur. Daha düşük enerjili gübre ise daha kalitesiz gübre demektir. Ülkemizde maalesef bu gübre yakma olayı yaygın olarak uygulanmaktadır. Halbuki gübrenin kalitesi düşmektedir. Neyseki yukarda verilen yöntemlerde toprağa gömmekten de bahsediliyor! Bu uygulama daha iyidir. Ama bunun adı yanma değil, fermantasyondur. Anaerobik ortamda fermantasyon sonucu enerji kaybı minimumdur ve fermantasyon mikroorganizmaları da (EM, Etkin Mikroorganizmalar) ortama ilave edilecek olursa, organik maddeden bitkiler için son derece yararlı bileşiklerler (doğal antibiyotikler, büyüme hormonları, biyolojik aktif maddeler, antioksidan maddeler) sentezlenmiş olur! Oksidasyon (yanma) ile fermentasyon olayını birbirine karıştırmamak lazım. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Ağaçlar netin Doğaseveri.
Sayın doğasever 32 sayılı mesajdaki bilgilerinizi kompost hazırlama konularında yorum yazan arkadaşlarla paylaşmanızı çok isterdim. Sizi bu bilgilerden dolayı tebrik ediyorum, siz gerçekten adınıza laik doğasever bir anlayışa sahip bir insan olduğunuzu bu satırlarda ortaya koymuş oldunuz. İyiki sizin gibi bilgilere sahip insanların varlığı bizleri ışık oluyor. Sevgiler saygılar |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sn epsody, Övgünüz için çok teşekkür ederim. Asıl sizler gibi düşünüp araştırarak düşünüp muhakeme edip doğruyu görebilen arkadaşlar övgüye layıktır. Ben sadece merak edip öğrendiklerimi paylaşıyorum. İnsan bilgilerini paylaştıkça mutlu olabilir ancak. Zaten bana göre bu sitenin amacı da budur. Yakında, organik mutfak atıklarından Bukaşi (fermante olmuş organik madde) kullanarak yararlı mikroorganizma katkılı organik gübre üreten çöp kovalarını piyasaya çıkaracağız. Buradan yeni bir başlıkla sizlere de duyuracağım. Hem mutfaklardan az atık çıkmış olacak hem de bahçemize saksımıza organik gübreyi kendimiz, kendi atıklarımızdan üretebileceğiz. Sıvı kısmını da organik mikrobiyal sıvı gübre olarak kullanabileceksiniz. Yalnız biraz daha sabretmek gerekiyor. Saygı ve sevgilerimle tekrar teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2008
|
arkadaşlar benim tavuk ciftliğim var ve yilda 500 ton tavuk artığı cikariyorum.fermante etmeden satış yapiyoruz.size tavuk gübresinin nasil fermante edildiğini teknik ve basit olarak anlaticam.genellikle fermante edilmemiş tavuk gübresinin tonu 10 ile 20 ytl arasidir. dikkat etmeniz gereken en önemli şey gübrenin kek şeklinde olmamasidir.yani sert kekleşmiş olan gübreyi almayin.ıslak gübre almayin.bunun sebebi tavuk gübresinde en değerli olan N değerinin yarı yarıya düşmesidir.ıslanan tavuk atığı amonyak gazı cikardiği icin N değerinin yarısını yitirmeye başlar.kekleşmiş gübrede öyledir.ciftlik tavuğu gübresi ile kümes tavuğu gübreside farklidir.ciftlik tavuğu gübresi cok daha zengindir cunku yedikleri yem gercekten cok dengeli zengin ve ceşitlidir. gübrenizi transfer ederken N değerinin düşmemesi icin römörke tepeleme koyun. gübrenin yeri düz bir zemin olabilir.gübrenizi 8 ay bekleticeksiniz ve max 55 derece min 45 derece arasinda tutacaksiniz.55 dereceği gecerse gübrenizi soğutmak icin ıslatabilirsiniz.45 derece nin altina inerse gübrenizi karıştırmaniz gerekir.bir süre sonra rengi koyulaşacaktir.8 ay sonunda icindeki katı kısımlari attiktan sonra cuvallayin ve ağzını dikin.güle güle kullanin. |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle burada yanmadan kastedilen ateş ile yakmak değil. Tezek külü haricinde Türkiye'nin hiç bir yerinde gübre ateşte yakılarak toprağa verilmez. Merak ettim, bunu kaç dönüm arazinizde denedinizde olumsuz sonuçlarını gördünüz ? Yanmamış taze ahır gübresinin içindeki ot tohumu, asalak-parazit ve böcek yumurta ve larvalarının toprağa vereceği zararları deneme; görme olanağınız oldu mu hiç ? Yanmamış gübrenin içindeki besin element değerleri daha düşük; ya da bitkiler tarafından iyi değerlendirilemeyecek haldedir. Düzenleyen Tamtutulma : 11-04-2012 saat 16:38 Neden: yazım yanlışlarının düzeltilmesi. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|