agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni76Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-08-2015, 16:29   #271
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-08-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
ideal saksı toprak karışımı

ben şu oranları kullanıyorum toprağı hazırlarken;

%50 saksı toprağı, torf
%30 perlit
%15 solucan gübresi
%5 biobizz premix

perlit: suyu ve havayı tutar. 3 farklı şekilde satılır. çok ince, ince ve kalın olarak. çok incesi toz gibidir, bildiğim kadarıyla o tarımda kullanılmıyor. ince olan nasıl desem ayçekirdeği büyüklüğündedir taneleri, saksı toprağına karıştırmak için uygun olanı budur. kalın olan ise yaklaşık pinpon topu büyüklüğünde tanelerden oluşur tarlalarda kullanılır. istanbul'da tahtakale'deki, ankara'da ulus'taki kimyacılarda bulunabilir.

solucan gübresi: seralarda falan da rahatça bulunuyodur eminim ama ben internetten aldım hep bugüne kadar. şurası sabit kargo ücreti olduğu için daha uygun büyük hacimli şeyler almak için; biobizz worm humus solucan gübresi
ya da burdan; Toprakvesu.com 2009 | Türkiye'nin ilk Hydroshop' u

biobizz premix: biobizz'den başka marka var mı bilemiyorum, bu içinde binlerce faydalı bakteri vs. barındıran bir tür kompost. toprağa biyolojik canlılık katar, bu faydalı bakteriler topraktaki solucan gübresini yiyerek sentezler ve bitkinin emebileceği bir şekle çevirir. bu faydalı bakteriler olmadan hiç bir gübre çalışmaz aslında; Toprakvesu.com 2009 | Türkiye'nin ilk Hydroshop' u

kimyacıya gitmişken perlitin yanı sıra "ingiliz tuzu" da sorun, bulursanız alın. toprağın ph'ını düzenler o da.

özetle genel kural şöyle. %50 torf, %30 (perlit, vermikülit, leonardit, ingiliz tuzu, vs..), %15 gübre %5 toprak canlandırıcı. solucan gübresi yerine yarasa gübresi trcih ederseniz ondan miktar olarak çok çok daha az koymanız yeteceği için diğer oranlarla oynayabilme imkanı doğar. perlit miktarını arttırabilirsiniz örneğin, toprağınız oldukça havadar olacaktır, bu da kök gelişimi için çok iyidir.

önemli not: perliti karıştırırken maske kullanın.

Jakin beğendi.

Düzenleyen bacak : 17-08-2015 saat 03:10
bacak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2016, 22:29   #272
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-12-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 145
Merhabalar,
Terasıma yaklaşık 100*40*40 cm. boyutlarında 10 adet ahşap saksı yapmak niyetindeyim. Aşşağı yukarı bir hesap ile 1400 litre harca ihtiyaç duyacağım. üzerinden boşluk bıraktığımıda düşünürsem 1250 litre harca ihtiyacım olacak.

İçinde domates, biber, kabak, patlıcan, bamya, fasulye vb. bitkiler yetiştirmek istediğim bu harçları Sn. Mine hanımın tarifine göre aşağıdaki gibi planladım.
Ürün Oran Hacim
Toprak 50% 630
Leonardit 0,005 6,3
Cocopeat 5% 63
Hep yeşil kompost 20% 252
Ithal Torf 05% 63
Pomza 05% 63
Perlit 10% 126
Vermikulit 5% 63

Genel olarak %50 toprak, %10 torf, %20 compost, %20 düzenleyiciler (perlit vs.) prensibini dikkate aldım. Fiyat olarak üç aşşağı beş yukarı maddeler birbirlerine denk olduğu için çeşitliliği tercih ettim.

Sorun şu ki bu miktar harç toprağa para ödenmeyeceğini varsaysak bile 500 Tl civarı tutuyor. Sorularıma gelecek olursak;
1) Bu miktarı düşürmek için yapabileceğim şeyler nelerdir. Örneğin şu yörede a maddesi bolca bulunur git topla ve benzeri gibi tavsiyeleriniz varmı? Açıkçası benim için bir hobi olacağı için para ödemek yerine kendim çalışmayı tercih ederim.
2)Tınlı toprak tavsiye ediliyor ama ben bunun satıldığını bile görmedim, nereden nasıl temin edebilirim. Bu bana ekstra ücrete sebep olur mu?
3) Toprağın bir bahçeden yüzeyin sıyırdıktan sonra, alttan temin edilmesi ile karşılanırsa bu harç oranları yine de geçerli olur mu?

Saksılarıda düşünecek olursak ciddi bir masraf çıkıyor. Toprağın keyfi başka olmasa neredeyse topraksız tarım seti kurmak daha ucuza mal olacak.

Yorum yaparsanız minnettar olurum.

putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2016, 20:59   #273
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-07-2015
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2
Merhaba Arkadaşlar;
Sizlere bir kaç soru sormak istiyorum.
Bu bahar mevsiminde,evimin balkonun da ;
topan patlıcan,bezelye,bamya,fasulye,bakla,sırık domates,cherry domates,salatalık,acı biber,taze soğan ve salatalık ekmeyi düşünüyorum.

Bu kadar sebze aynı balkonda,yan yana duracak şekilde(ayrı ayrı saksılarda) üreyebilirler mi ? bütün bu sebzeler için aynı toprağımı kullanmam gerekiyor?
yan yana olacakları için hangi sebzeler birbiri ile uyumludur?
Ve bu sebzeler için toprak,saksı (boş yağ tenekelerini düşünüyorum),fide,toğum
tavsiyeleriniz nelerdir ?
Şimdiden teşekkür ederim ...

hüseyinzümrüt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2016, 20:40   #274
Ağaç Dostu
 
gossip's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 122
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leylevi Mesajı Göster
Arkadaşlar ben bildiğiniz bahçe toprağını elekte eledim ve onun içine akşam sefası bitkisi diktim nasıl büyür bilmiyorum sorum şu elenmiş toprakta büyük taşlar filan olmaz ya bitkiler elenmiş toprakta ne kadar sağlıklı büyüyebilir sizce toprağı eleyip saksıya bu şekilde toprak koyup bitkiyi dikmenin bitkiye faydası veya zararı olur mu cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
toprağın nefes alması için, toprağın canlılığını bozmayan farklı yoğunluktaki malzemeleri kullanmak gerekir.

gossip Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2017, 20:07   #275
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-02-2017
Şehir: adana
Mesajlar: 97
Arkadaşlar ben çilek için sizden bir reçete rica etsem. Çilek bu konu da çok hassas biliyorsunuz. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Nctelts Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2017, 09:31   #276
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
3 adet ceviz üzerinde ben bir deneme yaptım. 200 ml süt petlerini kestim altlarını deldim . Toprak harcı olarak üçünede aynı harcı kullandım . Dere keneraından kumlu milli toprak buldum ve bu toprağa 5 gün suyun içinde bekletip çatlayan cevizleri diktim .
Bu deneyim de ;
1. petteki cevize sadece su verdim daha ceviz topraktan cıkmadı .Acaba ceviz çürüdü onun içinmi çıkmadı diye düşündüm cevizi topraktan çıkartıp baktım çürüme yok toprağın altında 1-2 cm büyüme göstermiş .
2.pete ve 3. pete her akşam içtiğim şekersiz kahvenin telvelerini ara sıra döktüm . Ve şu an resimde görüldüğü gibi bu iki ceviz de topraktan çıktı ve büyüdüler.

https://i.hizliresim.com/YDkolE.jpg
https://i.hizliresim.com/aL37Dg.jpg
https://i.hizliresim.com/kbB5g9.jpg
https://i.hizliresim.com/8MZjbW.jpg

Burada diyeceğim kahve telvelerini biriktirsek ve saksı harçlarımıza karıştırsak faydalı olacağını düşünüyorum .

lolla beğendi.
Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2017, 21:21   #277
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
Merhabalar,

Ben de balkonumda saksılarda sebze yetiştirme kararı aldım. Çeşitli boylarda toplam 150lt civarı saksım var. Karışık yeşillikler, maydanoz, roka ve bol miktarda red robin domates yetiştirmeyi düşünüyorum.

Bu konuya ait tüm sayfaları detaylı bir şekilde incelesem de amatörlükten sanırım tam olarak toprak karışımının nasıl olması gerektiğine karar veremedim. Bu sebeple bir siteden saksı sebzeleri için hazır toprak almaya karar verdim. Biraz pahalı oluyor ama ilk denememde yanlış karışım yüzünden hüsrana uğramak istemedim.

Toprak içeriği olarak şu yazıyor: "İçeriğinde bulunan organik solucan gübresi ve leonardit, fide dikiminden itibaren bitkinin hızlı ve sağlıklı gelişmesi için fideyi besler. Hazır torfların aksine karışım içeriğinde toprak, Akdeniz siyah orman altı torfu, mil, solucan gübresi ve leonardit ihtiva eder. Süzekliği artırmak ve sıkışmasını engellemek için perlit ve cürüf katkılıdır."

Bunun yanı sıra başka bir siteden orman humusu sipariş etmiştim. Yeni alacağım sebze toprağına orman humusu karıştırmamın bir faydası veya zararı olur mu? Karıştırmam uygun ise hangi oranda karıştırmalıyım?

Son olarak bu hazır toprağa palet gübre veya kompost karıştırmalı mıyım?

edemi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2017, 09:35   #278
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-03-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 192
Sayın edemi.
Hazır aldığın toprak dezenfekte edilmiştir.
Bence ona dezenfekte edilmemiş hiç bir şey karıştırma.
Sebzeler geliştiğinde gübre ilave edebilirsin.
Kendin de toprak hazırlayabilirsin. Örnek:
1 ölçü bahçe toprağı, 1 ölçü kompost, 1 ölçü yanmış hayvan gübresi.
Bunun çok çeşitleri forumda yazılı.
Birkaç saksıyı da kendi hazırlayacağın karışımla doldur. Kolay gelsin.

kursun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2017, 10:36   #279
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
Sayın Kursun, bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Satın alacağım toprağa zamanı gelince gübre harici hiçbirşey karıştırmayacağım. Ayrıca deneme için birkaç saksıda kendi hazırladığım karışımı kullanıp farkları görme imkanı bulurum.

Tekrar çok teşekkürler.

kursun beğendi.
edemi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2017, 13:57   #280
Yeni Üye
 
bb_re's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-12-2009
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaktüsaşığı Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba, öncelikle sorumu doğru yere soruyor muyum bilmiyorum eğer yanlış yere soruyorsam kusuruma bakmayın
Merhaba Kaktüsaşığı, apartman sakinleri bahçe ile ilgilenmiyorsa bireysel olarak yapabileceğin bir çözüm önerebilirim. Toprağa birşey dikeceksen normalden daha derin ve daha geniş bir çukur kazıp orayı gübreli toprakla doldurabilirsin. Bütün bahçeye toprak sermek bir kişinin yüklenemeyeceği bir maliyet getirir ama böyle bir çözümü uygulamak daha kolay olur.

bb_re Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2018, 20:20   #281
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-04-2018
Şehir: Usa
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güzin Çakar Mesajı Göster
Devamlı toprak,torf gibi harç malzemeleri almak zorunda kaldığımdan eskileri kullanmamak gibi bir lüksüm olamıyor ve eski saksı harçlarını kullandığımda bir olumsuzlukla karşılaşmıyorum. Eski harçları tekrar kullanırken bir müddet güneşe sererek havalandırıyor ve besin maddeleri eksilmiş olacağından 1/3 veya 1/4 oranında yanmış koyun gübresi karıştırıyorum. Eski saksı harçlarını kullanmayın denmesinin nedenini anlayamıyorum.

Yeni saksı harcı hazırlarken;
1 ölçü torf (harcın nemi tutmasını istiyorsam 2 ölçü)
1 ölçü bahçe toprağı
1 ölçü perlit veya diatomit veya dişli kum veya benzeri (en basit malzeme kedi kumu)
1 ölçü yanmış koyun gübresi
kullanıyorum.

Bu karışımı hazırlamak için bile en az 4 çeşit malzeme gerekiyor. Bunun dışındaki malzemeleri toparlamaya çalışmak benim için bitki yetiştirme keyfini, eziyete dönüştürüyor. Söylenen bazı malzemelerin bir çoğunun birbirinin alternatifi olduğunu, yalnız ticari olarak tavsiye edildiğini düşünüyorum. Yıllar önce kestane veya funda toprağı arar, içine yanmış koyun gübresi koyarak kullanırdık ve yeterli olurdu. Artık gerçek kestane veya funda toprağı da bulunmadığından, o zamanlar aldığım verimi şimdilerde toprak+gübre karışımı ile alamıyorum.

Saksı harcı olabilecek hiç bir şeyi ziyan etmek istemediğimden mutfak atıkları, kuru yaprak ve ince dalları da ya enzim yapıyor ya da (herhangi bir ölçüsü yok, ne kadar varsa)kullanılmayı bekleyen bahçe toprağı içine koyuyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Her yıl İstanbul'daki oldukça derin (30-35 cm) saksılarımdaki toprakları balkona dökerim..çamurlaşmış tezek gibi olan parçaları kabaca ayaklarımla ezerim..3-4 gün havalanır güneşli günlerde..

Saksı harcım, aşırı killi olmayan iyi toprak + 1/10 yanmış hayvan gübresi + 2/10 torf + leonardit ( 150 kilo kadar toprağa 3 kilo kadar) + ot çürüntüsü + yeşil ot kırpıntıları + çok az çakıldan oluşur..

Her saksı harcını döküp havalandırdığımda 1 büyük paket torf ve 1 kilo kadar granül leonardit ilave ederim..
Ayrıca ektiğim soğanlı bitkilerin köklenme bolgelerine bulabilirsem 15-20 gram kadar 5+25+0 veya 15+15+15 gübrelerden ilave ederim ve dipteki toprakla iyice karıştırırım...

Geçen yıl çok az kemik unu da ilave etmiştim..

Toprak 3 gün kadar havalandıktan sonra toprak yığınını ellerimle iyice ufalaya ufalaya inceltirim ve diplerindeki deliklere birkaç taş veya kiremit parçası koyarak saksılarımı tekrar doldururum..

Saksılarımı ağzına kadar doldururum..çünkü ilk sulamada bile toprak çökmeye başlar..
bugün de bu işi hallettik..
Kısmetse, 10 gün kadar sonra 16-17 çeşit nergis ekilecek bu saksılara..
Harikasınız ya. Çok teşekkür ederim. Aklımı kaybedecektim yemin ediyorum. Zibilyon tane taş ve kelime ismi ile ortalığı karıştırıyorlar sadece. Ufak ufak çiçek yetiştirme hevesi kabardı içimde onu da söndüreceklerdi az kalsın. Bu yorumları gördüm rahatladım gerçekten. Her sene toprak+gübre ve perlitli karşımıma gübre ekleyerek belki başka taş ekleyerek devam edeceğim. 15 15 15 dediğiniz element karışımını da buldum internette. Teşekkür ederim. Artık toprak karışımını öğrendiğime göre bitki seçmek kalıyor geriye. Şimdilik Ballıca tohumları ile ilk adımımı attım hayırlısı olsun inşallah Amacım ağaç yetiştirip doğaya ekmek aslında da alışmak için böyle bir adım attım. Tekrar yorum atan herkese teşekkür ederim.

aloe beğendi.
ridianod Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2018, 14:25   #282
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 31-05-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 35
Arkadaşlar herkese merhaba,

Saksıda yetiştirdiğim biberiye, adaçayı gibi kuraklık seven bitkilerim için kumlu saksı harcı yapmak istiyorum. Ama İstanbul'da yaşadığım için dere kumu vbye ulaşma şansım pek yok. Siz kumu nereden aldınız? İnternette biraz baktım ama hangi kumu almam gerektiğini bilemiyorum. Örneğin akvaryumcularda satılan 1-2mm'lik silis kum bu iş için uygun mudur?

denizayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2018, 07:57   #283
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizayda Mesajı Göster
Arkadaşlar herkese merhaba,

Saksıda yetiştirdiğim biberiye, adaçayı gibi kuraklık seven bitkilerim için kumlu saksı harcı yapmak istiyorum. Ama İstanbul'da yaşadığım için dere kumu vbye ulaşma şansım pek yok. Siz kumu nereden aldınız? İnternette biraz baktım ama hangi kumu almam gerektiğini bilemiyorum. Örneğin akvaryumcularda satılan 1-2mm'lik silis kum bu iş için uygun mudur?
Bahsettiğiniz aromatikler için dere kumu çok da elzem değil. Sadece toprak harcı olarak bahçe toprağı ve torfu 50:50 civarı tutmaya çalışın. Hatta torfu biraz daha az koyabilirsiniz nitekim çok su tutar. Drenaj için de perlit ve pomza kullanabilirsiniz.

aloe beğendi.
its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2018, 08:47   #284
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 31-05-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Bahsettiğiniz aromatikler için dere kumu çok da elzem değil. Sadece toprak harcı olarak bahçe toprağı ve torfu 50:50 civarı tutmaya çalışın. Hatta torfu biraz daha az koyabilirsiniz nitekim çok su tutar. Drenaj için de perlit ve pomza kullanabilirsiniz.
Bahçe toprağına da direkt ulaşımım yok ama elimde %35 toprak %65 torf içeren saksı karışımı var. Bahçemiz olmadığı için durum böyle, parktan vs. de yürütmek istemiyorum açıkçası. Elimde perlit var ama o da çok su tutmuyor mu, daha fazla eklesem iyi gelir mi?

denizayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2018, 10:36   #285
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizayda Mesajı Göster
Bahçe toprağına da direkt ulaşımım yok ama elimde %35 toprak %65 torf içeren saksı karışımı var. Bahçemiz olmadığı için durum böyle, parktan vs. de yürütmek istemiyorum açıkçası. Elimde perlit var ama o da çok su tutmuyor mu, daha fazla eklesem iyi gelir mi?
Bahçe toprağından kastım kısmen steril bahçe toprağı. Muhtemelen siz de ambalajlı toprak aldınız. O uygundur. Direkt bahçe toprağını saksıya koymayın zaten sterilize etmeden. Perlit su tutmaz. Aksine havalandırma ve drenaj sağlar. Yukarıdaki oranı torf 35, toprak 65 olarak değiştirebilirsiniz. Bu sayede daha az su tutar karışım. Saksı drenajlarına dikkat edin. Dibe çakıl taşları ilave edebilirsiniz.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2018, 16:29   #286
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 31-05-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Bahçe toprağından kastım kısmen steril bahçe toprağı. Muhtemelen siz de ambalajlı toprak aldınız. O uygundur. Direkt bahçe toprağını saksıya koymayın zaten sterilize etmeden. Perlit su tutmaz. Aksine havalandırma ve drenaj sağlar. Yukarıdaki oranı torf 35, toprak 65 olarak değiştirebilirsiniz. Bu sayede daha az su tutar karışım. Saksı drenajlarına dikkat edin. Dibe çakıl taşları ilave edebilirsiniz.
Yok ben anlatamadım, ambalajlı toprak almadım, ambalajlı torf-toprak karışımı (%65'e %35) aldım. Dolayısıyla bu oranı değiştirme gibi bir lüksüm yok. Saksıların altına çakıl koymuştum. Peki bu bahsettiğim 1-2 milim kalınlığındaki silis kumun uygun olup olmadığını biliyor musunuz? Ya da internette %100 bahçe toprağı satan bir yer?

denizayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2018, 18:26   #287
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizayda Mesajı Göster
Yok ben anlatamadım, ambalajlı toprak almadım, ambalajlı torf-toprak karışımı (%65'e %35) aldım. Dolayısıyla bu oranı değiştirme gibi bir lüksüm yok. Saksıların altına çakıl koymuştum. Peki bu bahsettiğim 1-2 milim kalınlığındaki silis kumun uygun olup olmadığını biliyor musunuz? Ya da internette %100 bahçe toprağı satan bir yer?
Silis kum hakkında bilgim yok ne yazık ki. İnternetten bahçe toprağı bulma şansınız yok pek. Hazır karışımlar bulabilirsiniz ancak aldığınız gibi. İmkanınız varsa Alibeyköy fidanlığına gidin.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2018, 19:23   #288
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 31-05-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Silis kum hakkında bilgim yok ne yazık ki. İnternetten bahçe toprağı bulma şansınız yok pek. Hazır karışımlar bulabilirsiniz ancak aldığınız gibi. İmkanınız varsa Alibeyköy fidanlığına gidin.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Sevgiler.

denizayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2019, 11:25   #289
Ağaç Dostu
 
Alonesmaug's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 115
Arkadaşlar merhaba, elimdeki saksı toprağını yenilemek istiyorum. Bunun için elimde ;

1-Bahçe toprağı (fırınlayıp dezenfekte edeceğim).
2-Torf
3-Solucan gübresi

malzemeleri mevcut. Bunları hangi oranda karıştırmalıyım ? Solucan gübresinin miktarının fazla olması bitkilerde herhangi bir zarara yol açar mı ?

Alonesmaug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2019, 17:12   #290
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-03-2019
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 7
Arkadaşlar merhaba ;

Dün akşam evde otururken balkonda çilek , domates , biber...vs yetiştirmeye karar verdim. Amacım sadece zaman geçirmek. Bugünde A101’de aşağıdaki toprakları görünce tanesini 2 TL’den aldım. Saksı olarak pimaş boru kullanacağım. Bu toprağı daha fazla nasıl verimli hale getirebilirim ?





Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

wedo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2019, 22:01   #291
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wedo Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba ;

Dün akşam evde otururken balkonda çilek , domates , biber...vs yetiştirmeye karar verdim. Amacım sadece zaman geçirmek. Bugünde A101’de aşağıdaki toprakları görünce tanesini 2 TL’den aldım. Saksı olarak pimaş boru kullanacağım. Bu toprağı daha fazla nasıl verimli hale getirebilirim ?





Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba, almış olduğunuz torf felaket derecede kalitesiz, sineklenen berbat bir ürün. Pek bir şey beklemeyin ondan.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2019, 04:56   #292
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Merhaba, almış olduğunuz torf felaket derecede kalitesiz, sineklenen berbat bir ürün. Pek bir şey beklemeyin ondan.
Kesinlikle haklısınız. Bulunduğum yerde ilk gelen malzeme buydu. Acele ettim ve aldım. Sonuç HÜSRAN. Çimlendirme de felaket. Çamur gibi oluyor ve çimlenme olmuyor. Yanlışlıkla çıkan büyüyemiyor. Bu yıl, yok yılım oldu sayesinde.
Her şeye yeniden başladım. İki ay kayıp.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2019, 06:27   #293
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-03-2019
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Merhaba, almış olduğunuz torf felaket derecede kalitesiz, sineklenen berbat bir ürün. Pek bir şey beklemeyin ondan.


Valla gidip 15 tanede almıştım yaa Peki ben bu ürünü değerlendiremezmiyim ? Ne bileyim gübre filan eklesem üzerine ?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

wedo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2019, 12:52   #294
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wedo Mesajı Göster
Valla gidip 15 tanede almıştım yaa Peki ben bu ürünü değerlendiremezmiyim ? Ne bileyim gübre filan eklesem üzerine ?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dış mekanda çiçekler varsa onlara kullanın. İç mekana kesinlikle sokmayın. Sinekle baş edemezsiniz. Çimlendirme için de blok cocopeat tavsiye ederim. Torf gibi çürüme süreci devam eden bir materyal değil. Rahat edersiniz.

eozen81 beğendi.
its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2019, 12:53   #295
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Kesinlikle haklısınız. Bulunduğum yerde ilk gelen malzeme buydu. Acele ettim ve aldım. Sonuç HÜSRAN. Çimlendirme de felaket. Çamur gibi oluyor ve çimlenme olmuyor. Yanlışlıkla çıkan büyüyemiyor. Bu yıl, yok yılım oldu sayesinde.
Her şeye yeniden başladım. İki ay kayıp.
Cocopeat ve perlit kullanın. Sıvı besinle beslersiniz gerekirse şaşırtmadan önce. Başka bir şeye gerek yok.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2019, 13:10   #296
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-03-2019
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Dış mekanda çiçekler varsa onlara kullanın. İç mekana kesinlikle sokmayın. Sinekle baş edemezsiniz. Çimlendirme için de blok cocopeat tavsiye ederim. Torf gibi çürüme süreci devam eden bir materyal değil. Rahat edersiniz.


Hocam dışarda kullanacağım ama balkonda. Yani evin içinde olmayacak.Biraz bahçe toprağı ile karıştırmaya karar verdim.Doğrumu yapıyorum bilmiyorum ama deneyeceğim. Cocopeat ne işe yarıyor bilmiyorum. Onuda araştırayım biraz


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

wedo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2019, 13:17   #297
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-03-2019
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Cocopeat ve perlit kullanın. Sıvı besinle beslersiniz gerekirse şaşırtmadan önce. Başka bir şeye gerek yok.


Hocam bitkileri şaşırtmak nedir ?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

wedo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2019, 11:58   #298
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-07-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Sineklenmeyen Torf

Arkadaşlar merhaba,

Aranızda yeniyim. Saksılar için sineklenmeyen torf arıyorum. Önceden
kullandığım torfta belli bir süreden sonra sineklenme oldu. Sizin önereceğiniz yani ben aldım sineklenme yapmadı diyebileceğiniz marka varsa tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz. Teşekkür ederim

Y.Emre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2019, 22:53   #299
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Y.Emre Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba,

Aranızda yeniyim. Saksılar için sineklenmeyen torf arıyorum. Önceden
kullandığım torfta belli bir süreden sonra sineklenme oldu. Sizin önereceğiniz yani ben aldım sineklenme yapmadı diyebileceğiniz marka varsa tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz. Teşekkür ederim
Torf yerine hindistan cevizi torfu (cocopeat) kullanın. Saksı toprağı olarak steril bir saksı toprağı alın. Tekzen'deki saksı toprağı son derece başarılı.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2019, 08:29   #300
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-07-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Teşekkür ederim

Teşekkür ederim.

Y.Emre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024