agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni542Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-08-2011, 19:25   #571
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Üzüm,

EM tartışması kaolin tartışmasına dönmeye başladı. Her ikiside forum yöneticisi olan bu iki kişi kendileri bir başka konuda bir başka konuyu tartışıyorlar. Bir başkası buna ypasa hemen fırçayı basarlardı. Demek ki kendileri forum kurallarından muaf. Üstelik konu konuyu açıyor ve dağılıyor. Konunun dağılmamasıi için, sorunuzu bu yüzden burada yanıtlıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Keşke bu yazıyı yazmamış olsaydınız.
Önce neden böyle bir mesaj yazdım? Düne kadar bu konuda sessizdim. Çünkü Sunshader'in hedef kitlesi agaclar.net üyeleri değil. Üstelik başlıkta kapatılmıştı. Böyle bir yazı aklımın ucundan geçmezdi. Ancak hem Meyvelitepe hem de Zeytinlibahçe EM başlığında konuyu yeniden gündeme taşıdılar. Açıkçası bunlar, bu sahte lisans olayını "alışkanlık haline getirdiler" diye düşündüm. Çünkü Sarıcan'ın belirttiği gibi, SCD Probiotics adlı firmanın OMRI belgesi, EM başlığında 7. sayfada ve EM Turkey sitesinde mevcut. Oysa SCD Probiotics'in kurucusu Matthew Wood, kendisi Higa'nın yanında çalışmış olsa da ürünü daha da geliştirdiğini iddia ediyor. Kısaca ve net bir şekilde "SCD Probiotics'in EM Research Organization, Inc. ile hiç bir bağlantısı yoktur (onlar tarafından desteklenmiyor)" diye yazmış. Orjinali aşağıda.


"*SCD Probiotics "
is not affiliated with, sponsored by or endorsed by EM Research Organization, Inc. or their affiliates.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Sizin verdiğiniz iki farklı rakkamın yakınından bile geçmiyor. Takip ettiğim kadarıyla hala bu konuda bir açıklama yapmadınız.
Bu sorunuza gelince; dikkatinizi çekerim. Bu soruyu soran kişi beyaza "gri" ve "kaolin kanserojen" diyecek kadar artniyetliydi. Bundan sonra ki sorularının kıymeti harbiyesi yoktur. Yani adam gibi sorana adam gibi cevap verilir. Size tokat atana bazen susarak, bazen sizde tokatla cevap verirsiniz. Bu tepki koşullara göre değişir. Sonuçta her ikisi de bir tepkidir ve karşınızdakini kaale almadığınızı gösterir. Ben burada susmayı tercih ettim.

Üstelik Meyvelitepe bizden üründe almadı. Dalga geçerek 500 kg ürün istediğini burada yazdı. Bir tiyatro oynuyordu ve bu tiyatro artık komediden trajediye evrilmekteydi. Bu oyunda rol almamak gibi bir hakkım olduğunu düşünüyorum.

Ayrıntıya gelince, bütün ürün alanlarla birden fazla görüşme yapıldı ve hepside yakından takip ediliyor. Hatta bir çoğu yerinde ziyaret edildi. Kim olduğunu tahmin ettiğim 2 kişi dışında herkes sorulara samimi cevaplar verdi. Bir tanesine 2 kere aramama rağmen ulaşamadım. Diğer bir tanesi ise arkadaşına verdiğini söyledi. Meyvelitepe kendisininde açıkladığı gibi büyük olasılıkla ürünü o kişilere aldırdı. Yani işin içinde daha başından artniyet var. Daha ne denilir ki? Ben açıkçası Meyvelitepe'nin doğru ürünü tarttığına bile inanmıyorum. Bu kadar güvenmediğiniz birinin doğal olarak sözünün veya sorularının hiç bir anlamı olmaz. Yani bu saatten sonra 300 deseniz ne anlamı olacaktı? Ya da 500 deseniz ne anlamı olacaktı? Bilmek isteyenler için, ürünün son halinin özellikleri kendi sitesinde yazıyor.

Ayrıca bizi eleştirenlerden neden bir tanesi de Meyvelitepe'ye sahte lisansı sormadı? Demekki bu sahtekarlığı içlerine sindirecek kadar geniş mideliler. Bize sorulan soruların onda biri Meyvelitepe'ye sorulsaydı ya da Meyvelitepe "Sunguard" adını kullanan firmaya sorsaydı Türkiye'deki "Sunguard" ın çakma olduğu daha başından anlaşılırdı. Ya da EM1 gibi EMA satsaydık bizi burada tefe koyacakların neden bu konudaki kıvırmalarına bir iki kişi dışında cesaretli biri çıkıpta sormuyor? Üstelik bunu savunanlar hala forum yönetiminde yer alıyorlar. Bu sizce ne kadar etik? Örneğin Mine Hanım bildiğim kadarıyla ticari ilişkileri olan bir kişi. Neden bunlar gibi ürün reklamı yapmıyor? Katıldığım veya katılmadığım görüşleride olmuştur. Ancak forum yönetimindekilerden beklenen böyle ilkeli bir tavır olmalı ve üyeler bu durumu en az benim kadar sorgulamalı diye düşünüyorum.

Aslında, düne kadar bu konu bizim açımızdan bitmişti. Çünkü Meyvelitepe zora düşünce bu başlık kapatılmıştı.

Ancak Meyvelitepe ve Zeytinlibahçe bu konuyu yeniden kaşımaya başladılar. Tıpkı hayali "Suriyeli Lezbiyen Doktor" gibi gerçek dışı iddialarda karalamalarına devam edip duruyorlar.

Ürün alan herkese isterse bu belge gönderilir ve gerçek olup olmadığını da herkes kendisi tartarak görebilir. Ancak her pakette mutlaka az bir sapma olacaktır. Bu sadece bizim ürün için değil, bütün ürünler için geçerli. Üstelik bildiğiniz gibi SunShader sadece kaolin içeren bir ürün değil. İçinde başka mineralleride barındırıyor. Bunuda açıklamama hakkımız vardır diye düşünüyorum. Çünkü kaolin olayı artık ayağa düşmüş durumda. Bizim ürünümüz onlardan farklı olmak zorunda. Olay bu kadar basit.


Düzenleyen acemi_caylak : 16-08-2011 saat 20:39
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 20:35   #572
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Teşekkürler

Tarımda Kullanılabilir kaolin markalarının artması, en uygun fiyata, en kaliteli ürünün temin edilebilmesi gelişme açısından çok önemli.

En kısa zamanda numune istemeliyim.
Günaydın Sn. Kaptan, kara göründü! Ama yanlış adaya geldiniz! Ve burada aç kalırsınız. Çünkü elimizdeki hazine, sadece mineral karışımından oluşan Sunshader! Bunu da ilkel mızraklarımızla sonuna kadar savunuruz.

Hiç düşünmezdiniz değil mi? Bu ürün eilinizde zaten mevcut. Düne kadar karaladığınız ürünü bugün bilmeden öne çıkardınız ve kullanılmasını tavsiye ediyorsunuz. "Allah söyletti" diye bir deyim vardır halk arasında. Sunshader içerisinde kullanılan kaolin Nanokimya'dan temin edilmektedir. Ensar'ın mesaj sayısında yapılan oynama ya da yanlışlık düzeltilince Ensar faturaları da ekleyecek. Merak edenler Nanokimya'yı da arayıp sorabilirler. Hatta yazılı sorsunlar ki kanıt olsun. Bunu ticari sır diye daha önce açıklamamıştık ve buna hakkımız vardı. Ancak birilerinin maskeleri artık düşmeli. İşte halep işte arşın!

Olayın en güzel tarafı "çıplak kral" maliyetini de açıkladı. Dedim ya "Allah söyletiyor." Buna taşıma, 3 kg' lık paket haline dönüştürme (Çiftçiye kolaylık olsun diye, 100 litrelik su için hazırlanıyor.), diğer minerallerin maliyeti ve kargo maliyetlerini de (25 kg üzeri kargo bize ait) eklerseniz zararına verdiğimiz ve sizin dediğiniz gibi "fırsatçılık" yapmadığımız ortaya çıkar. Bu ürünün kargo dahil müşteriye teslim fiyatını biliyorsunuz. Kimmiş fırsatçı görülsün!

Hadi sizinde Türk Tarımına bir katkınız olsun. En azından bugüne kadar kazıklattığınız müşterilere aradaki farkı geri ödeyin. Dikkat edin bizim gibi cebinizden bir şeyde çıkmıyor, sadece alınanları ya siz geri ödeyin ya da alanlardan bunu isteyiniz. Çünkü arada %150'nin üzerinde bir karla 3 yıl boyunca sahte belgeyle ürün sattırdınız. "Literatür ya da OMRI" deyip milleti kandırdınız. Köylü Mehmet Amca zaten zor geçiniyor. Tohum, kimya tekelleri ve her gün yükselen mazot fiyatları zaten adamın belini bükmüş. Birde sizin gibi "tarım uzmanı" geçinenlerden kazık yemesin.

Ayrıca, Sunshader başından beri belirttiğimiz gibi bir mineral karışımıdır ve daha da gelişitirilecek formülü ile var olmaya devam edecektir. Bu arada gerçek Sun-Guard adlı üründe tarafımızca yakında piyasaya sürülecektir. Gemiyle yola çıktılar bile. Üstelik Mister Glenn'den 40 yıl önce geliştirilmiş bir ürün olarak. Yani bu işler birilerinin Amerikan patent kurumunu aldatmasına benzemiyor. Ya da Amerikan patent kurumundaki sahte bilim adamları gibi kıvırmıyoruz. Rehberimiz her zaman bağımsız bilim adamları oldu ve bundan sonrada öyle olacak.

Not: Önceki mesajlarımdan birisinde belirttiğim gibi Meyvelitepe ve Zeytinlibahçe taraflı tutumlarıyla forum yönetiminden ayrılmadıkları sürece artık benim için konu kapanmıştır.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 20:51   #573
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Yarabbbi sen bana akşamları bu gibi başlıklarda yazılan eğlenceli yazıları okumayı nasip ettiğin için ne kadar mutluyum.
Eğlenecek bir yerler bulamıyorum bunları bulup sandalyeden düşecek kadar gülüyorum.
Hayır şüreka olmuştum baksanıza olmasamıydım. Konu da kapandı şimdi yönetici diye bu şahıslar işte üzülüyorum.

Başkasını adıyla iki kilo kaolin siparişi de verdim her yerime de sıktım yeni yaprak da vermedim ne olacağım ben ne olacağım. Kimin kaoliniydi bu acaba?
Sayın Zeytinli bahçe lüften yönetimden ayrılın bakın ben ayrıldım boyum uzadı. Kilo da verdim, ortadaki şişman olanı diye tarif etmiyorlar artık beni. ohhh ne güzel.

Not: başlığı okuyanlardan özür dilerim işin ciddiyetini kaçırmak için bu kadar uğraşanlarla başka bir üslupla yazışılabileceğini söyleyenlerden yardım rica edebilirim.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 23:43   #574
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Aslında, düne kadar bu konu bizim açımızdan bitmişti. Çünkü Meyvelitepe zora düşünce bu başlık kapatılmıştı.
İlginç... Benim son hatırladığım çok önceleri bir yerlerde para ile satın aldığımı söylediğim bir dökümanı aslında para ile satın almadığımı ima ederek detaylarına girmekle tehtid ediyordunuz, böylece doğruyu söylemediğimi gösterecektiniz ? O noktada kesilmişti başlık. Bu zavallılığınızdan sizin adınıza utanç duymuş, biraz da midem bulanmıştı maalesef.

Alıntı:
Bu sorunuza gelince; dikkatinizi çekerim. Bu soruyu soran kişi beyaza "gri" ve "kaolin kanserojen" diyecek kadar artniyetliydi
"Gri" binlerce tonu olan bir renktir. Evet sizin ürününüz bana göre griydi. Daha doğrusu, beyaz olan ürünlerin yanında gri idi. Daha sonra, "kirli beyaz gri tonda" diye değiştirmiştim bunu. Yayınladığım karşılaştırma tablosu da gayet açıktır. Ürününüzün rengini engelleyici değil, kabul edilebilir şeklinde nitelemiştim.

Kaolinin kanserojen diye bir şey hiç söylemedim. Ta başından beri kaolin kullanımını duyurup teşvik eden biri olarak, kaolinin kanserojen olup olmadığını çok iyi biliyorum. Kanserojen olan serbest silika kristalleridir ve rafine edilmemiş minerallerde bulunur. Bunu da söyleyen sizin de alıntı yaptığınız bilim adamlarıdır. Yapmanız gereken sattığınız ürünün rafine edilip edilmediğini ortaya koymak idi. Bunu yapmadığınız için kaolinin kanserojen olma imajını siz yarattınız, ki bundan kendi adıma hiç hoşnut değilim. Keşke düzgün bir malzeme ile gelseydiniz ve dürüst davransaydınız.

Şimdi griydi, kanserojendi vs. ile deyim yerinde ise zenci muhabbeti yaparak 290gr dediğiniz ürünün alakasız olduğunu maskelemeye, müşterilerinize düzgün bir açıklama yapmak yerine bu söyleyeni bir kumpanya halinde karalamaya çalışıyorsunuz.

Susmayı tercih ettiğinizi söylüyorsunuz... Soru hala aynı. Görünüşe göre ürün değişmiş, (bunun yorumunu ayrıca yaparız) Nasıl oluyor da 290gr dediğiniz ürün 580 gr geliyor? Bunun ürün için ne kadar can alıcı bir parametre olduğunu da çok iyi biliyorsunuz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 00:29   #575
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Üstelik Meyvelitepe bizden üründe almadı. Dalga geçerek 500 kg ürün istediğini burada yazdı. Bir tiyatro oynuyordu ve bu tiyatro artık komediden trajediye evrilmekteydi. Bu oyunda rol almamak gibi bir hakkım olduğunu düşünüyorum.
Nadiren dalga geçerim... Ama bu konuda dalga geçmediğimi çok iyi biliyorsunuz.

Uzunca bir süredir moderasyon alanında zaten yapışık olan iki mesajı yayınlıyayım.

Tarih 30 Mayıs 2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar
Bu mesajı özelden gönderiyorum. Arzu ederseniz kaolin başlığı altındada aynen yayınlıyabilirsiniz, en azından teknik bilgi içeren kısmını

Sevgili Meyvelitepe,

Tescil müracaatı yapıldı ancak tescilden sonra tüm karışımı açıklıyabilirim.


Surround ya da sunguard ya da herhangi bir başka üründe % 100 içerik açıklaması yok diye şimdilik açıklamam gereksiz diye düşünüyorum.

Onların verdikleri bilgilerin benzerlerini sorgulama odasında mine hanıma cevep olarak yazmış idim.

Gördüğünüzü sanıyorum. Ama aşağıda bir kez daha yazmamda sorun değil.

Tane boyuıtu min % 50 0-2 mikron min % 99 -5 mikron.

Nem max 1, avaraj 0.7

Özgül ağırlık 2.6

Beyazlık 93, arttırılabilir ama gerekli olduğuna inanmıyorum.

Belirtmekte fayda var 1 litresinin ağırliği 290 gr dan az.

Başka platformlarda belirtildiği gibi RANT PEŞİNDE KOŞANLARIN piyasaya sürdüğü iddia edilen ne oldüğü belli olmayan ürünlerden değil.

Tüm yerli ya da yabancı ürünleri aynı kefeye koymak, sizce ne kadar doğru ?

Bilirsiniz teknik bilgi içeren kataloglarda mesela kaynak malzemelerinde bile üreticiler haber vermeden ürünlerinde değişikliği yapma haklarının olduklarını belirtirler. Amerikada bile.

Bende aynı fikirdeyim.

Sevgiyle kalın

Aynı tarih (30 Mayıs 2011)
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Ensar bey,

Muhtelif irtibatlarımızda özellikle belirtmişimdir, kaolin konusu çok önemli ve ülkenin tümünde tarımda pestisit kullanımını önemli ölçüde azaltabilecek temel araç olmaya adaydır. Siz de öyle düşünüyor olmalısınız ki, bu konuda çok emek harcadınız.

Konunun hassasiyetinden dolayı, yine geçen yıldan buyana yerli üretim ile ilgili her iletişimde bir şekilde standart kaliteden özellikle ve mutlaka söz ettim.

Hiç kuşkum yok ki, halen böyle bir ürünü piyasaya çıkartan siz olmasaydınız, siz ve xxx (1) şimdi benim sorduğum soruları çoktan sormuş ve ısrar etmiş olacaktınız.

Böyle bir ürünün yerli kaynaklarla elde edilmesi, daha önce de belirttiğim üzere tabii ki çok iyi. Fakat bu, ülke çiftçisinin salt yerli diye ne olduğu belli olmayan ya da kalitesiz ürünlere mahküm olması anlamına gelmemeli.

Geçmişte yerli veya ithal pek çok tarım girdisinde benzer şekilde düşünen, sorgulayıcı olan sizlerin, masanın diğer tarafına geçildiğinde eski deneyiminizi kullanıcı empatisi için bir güç olarak kullanıp, piyasada çokça rastlanan yerli ürün pazarlama şekline farklılık getirmeniz gerekir diye düşünüyorum.

Bir ticari ürün olarak dışarıdan bakıldığında ürününüz halen "ne olduğu belli olmayan" ürün durumunda. Bunu kaolin olarak sunuyorsunuz ama ne kadarı kaolin, başka ne var ve hangi oranda belli değil.

Diğerleri açıklamadığı için ben de açıklamıyorum diyorsunuz. "Diğerleri" derken özellikle tüm literatürün üzerine oturduğu surround ve bundan türeyen sunguard ve screen'i kastediyorsanız bu bir yanılgı olur. Birincisi, bu ürünler standardı belirlemişlerdir. Özellikle de o zamanki patent durumundan dolayı surround belirleyicidir ve tüm alternatif ürünlerin kendini surround'a göre ayarlaması gerekir.

İkincisi, bu ürünlere ait uluslararı akreditasyona sahip analiz belgeleri var. Söz gelimi kullandığım ürünün belgesini istediğimde tüm registration referanslarıyla birlikte gönderdiler.

Dolayısıyla, piyasaya sürdüğünüz ürünün içeriğini açıklamama gerek yok dediğiniz anda kendinizi ne sattığı belli olmayan şirket durumuna koyarsınız, dahası, ne olduğu belli olan ürünlerin kredisinden yararlanmaya çalıştığınız için de tam Türk işi pazarlama izlenimi verirsiniz.

Öte yandan, dört mineral konusunu forumda sorduğumda, telefon ile kaolin, kalsiyum karbonat, bentonit ve kükürtten söz ettiniz. Kükürtü kendinizin eklediğini, diğerlerini bir rafinasyon işlemi olmadığı için ayıramadığınızı, nem oranının da düşürülemediğini söylediniz.

Çok fazla olmadı ama, bu görüşmeden sonra nem oranı %1'lere düştü ise bu iyiye işaret.

Hatırlarsanız geçen yıl iki torba numune göndermiştiniz. Ürünün şu anki hali bu numune ile aynı mı, değil mi bilmiyorum. Sunduğunuz başka bir veri olmadığı için aynı olduğunu var saymak durumundayım. Esmer renkli, çok nemli, tortu bırakan ve rafine kaoline göre iki misli ağır bir ürün idi. Bir süre önce sizin numune ile rafine kaolini birim hacimdeki ağırlık bakımından karşılaştırdım. 750ml'lik ölçü için sizin numune 400gr iken rafine kaolin 200gr idi. Belirttiğiniz gibi 1 litresi <290 gr oldu ise bu da iyiye işaret.

Az da olsa verdiğiniz bilgiler ile elimdeki numune büyük sapma gösteriyor. Üründe farklılık olduğunu düşünerek, söylediğiniz speklere uygun ürününüzden ücreti mukabil yeni numune elde etmek isterim.

Bunu analiz raporu ile de desteklerseniz ve gerçekten standarda uygun hale gelmiş ise ilk etapta rahatlıkla yarım ton sipariş veririm.

Öte yandan tavsiyem, ürününüz konusunda açık olmanız, ilk etapta standart ürünün ne kadar yakınında ya da ne kadar uzağında olduğunuzu detaylı ve bilgi, belge ile desteklemenizdir. Bu sizi zayıflatmaz, tersine güçlendirir. Dürüst davranıldığını gösterir. Gelişme çabasını işaret eder. Sorular gelecektir. Bir kullanıcı olarak ben de soracağım doğal olarak. Bunlara da açıkça yanıt vermek gerekir.

Saygılar
(1) İsimi çarpıladım.

Çok da samimi bir mesajdı benimki. Ne parasıyla örnek geldi, ne de iddia edildiği gibi 290gr olduğunu gösterir bir şey. Zaman kazanmak, atlatmak, susturmak maksatlı olduğu şimdi belli oluyor.

Dikkat ediniz. Ürünü elde edip söylenenle hiç alakasız olduğunu görüşüm ve bunu söyleyişim bu mesajlardan epey sonradır.

Burada başka detaylar da var sanırım. Söz gelimi, %90'ı 5 mikron altı malzemenin de 580gr mertebesinde olmaması lazım. %93 beyazlık da biraz fazla gibi ama bunu standart farkı sayalım. Ha, bir de yerli olma meselesi var.

Sözüm söz. Bana yukarıdaki mesajlarda yazıldığı gibi bir litresi 290gr gelen, mikronize edilmiş rafine, kalsine kaolini, haydi sizin satış fiyatınız olan 2TL/kg'dan olsun, getirin hemen yarım ton alayım...

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 01:00   #576
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Ayrıca bizi eleştirenlerden neden bir tanesi de Meyvelitepe'ye sahte lisansı sormadı? Demekki bu sahtekarlığı içlerine sindirecek kadar geniş mideliler. Bize sorulan soruların onda biri Meyvelitepe'ye sorulsaydı ya da Meyvelitepe "Sunguard" adını kullanan firmaya sorsaydı Türkiye'deki "Sunguard" ın çakma olduğu daha başından anlaşılırdı.
Bu biraz haddini aşmıyor mu?

Hangi sahte lisanstan bahsediyorsunuz? Bu üçüncü söyleyişim oluyor. Türkiye'de satılan Sunguard markasının OMRI listesinde olduğunu yazışım bana ait bir hatadır. Bunun için özür dilerim. Ancak, 2009 yılından bu yana kaolin ile ilgili yazışmaların hiç birinde Sunguard'ın omri listesinde olduğuna dair bir yazışma geçmemiştir. Bir kaolin kullanıcısı olarak olup olmamasıyla da hiç ilgilenmedim. Fakat kalitesiyle çok ilgilendim. Sunguard, Georgia kaolin yataklarından elde edilen hammaddenin yüksek teknolojiyle rafine ve kalsine edilip boyutlandırılmış halidir. Raporunu da bu başlıkta yayınladım. Ayrıca ağır metal analizi de mevcut. Bu ürünün 1 litresini tarttığımda 275gr gelmektedir. Bana aynı özelliklerde bu malzemeden sizin fiyatla getirin, yarım değil bir ton alayım. Kumpanyanız hala ağız birliği ile bir satıcı olarak ürününüz hakkında verdiğiniz çok temel yanıltıcı bilgiyi maskelemek için bunu kullanıyor ama fazlasıyla bayatladı. Hala, üyelere, müşterilerinize özür ve açıklama borçlusunuz. Bu erdemi göstermelisiniz.

Bu arada "mide"den hiç bahsetmeyelim isterseniz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 01:09   #577
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Ancak Meyvelitepe ve Zeytinlibahçe bu konuyu yeniden kaşımaya başladılar. Tıpkı hayali "Suriyeli Lezbiyen Doktor" gibi gerçek dışı iddialarda karalamalarına devam edip duruyorlar.
Kimsenin cinsel tercihi beni ilgilendirmez. "Kaşımak" ise size ait. Nedense EM konusunda koordineli bir yaklaşım söz konusu. Önceki tartışmalarda kuvvetlice hissettiğim, aslında beni hiç ilgilendirmemekle beraber, forumun bunun için kullanılmasından rahatsız olduğum bir motivasyon ve bir niyeti anımsatıyor. Karalama ise size ait bir yaklaşım. Hala yanıt veremediğiniz bir şeyi görünmez kılma çabasının bir yansıması.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 01:16   #578
Ağaç Dostu
 
İnci Akalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-03-2007
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 103
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Üzüm,
Önce neden böyle bir mesaj yazdım? Düne kadar bu konuda sessizdim. Çünkü Sunshader'in hedef kitlesi agaclar.net üyeleri değil. Üstelik başlıkta kapatılmıştı. Böyle bir yazı aklımın ucundan geçmezdi. Ancak hem Meyvelitepe hem de Zeytinlibahçe EM başlığında konuyu yeniden gündeme taşıdılar. )
Yanılıyorsunuz Sn. Acemi Çaylak,
Konuyu yeniden gündeme getiren sn. Sarıcan'dır.Yazdıklarıyla kişilere cevap hakkı doğmuş olması çok normal değil mi? Üstelik siz de Em konusundaki bir soruya burada cevap verebiliyorsunuz, öyle değil mİ?

"[I]Ama ne gam! burada o firmanın OMRI belgesi EM için tartışma dayanağı ve pazarlama argümanı olarak kullanılabiliyor. Aynen Kaolin başlığında yapıldığı gibi."

İnci Akalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 01:19   #579
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Ürün alan herkese isterse bu belge gönderilir ve gerçek olup olmadığını da herkes kendisi tartarak görebilir. Ancak her pakette mutlaka az bir sapma olacaktır. Bu sadece bizim ürün için değil, bütün ürünler için geçerli.
Hangi ürün için gönderiyorsunuz? Eskisi mi, yenisi mi? Dolaylı da olsa eskisinden satın aldığım için eskisininkini rica edeyim. Hatta burada ilan ederseniz çok mabule geçer. Yenisininki bende zaten var.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 01:51   #580
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Günaydın Sn. Kaptan, kara göründü! Ama yanlış adaya geldiniz! Ve burada aç kalırsınız. Çünkü elimizdeki hazine, sadece mineral karışımından oluşan Sunshader! Bunu da ilkel mızraklarımızla sonuna kadar savunuruz.

Hiç düşünmezdiniz değil mi? Bu ürün eilinizde zaten mevcut. Düne kadar karaladığınız ürünü bugün bilmeden öne çıkardınız ve kullanılmasını tavsiye ediyorsunuz. "Allah söyletti" diye bir deyim vardır halk arasında. Sunshader içerisinde kullanılan kaolin Nanokimya'dan temin edilmektedir. Ensar'ın mesaj sayısında yapılan oynama ya da yanlışlık düzeltilince Ensar faturaları da ekleyecek. Merak edenler Nanokimya'yı da arayıp sorabilirler. Hatta yazılı sorsunlar ki kanıt olsun. Bunu ticari sır diye daha önce açıklamamıştık ve buna hakkımız vardı. Ancak birilerinin maskeleri artık düşmeli. İşte halep işte arşın!
Merak etmeyin, kaptan çoktan o karaya çıktı, feth etti ve gemisine döndü bile üstelik sadece kaptan değil, bir sürü tayfa ile birlikte...Çoktandır malumu ilan etmişsiniz, bu da bir şey.

Şunu hala anlamadınız. Bu kadar mı bağnaz olunur?

"Karaladığımızı" söylediğiniz, oysa a)Yanıltıcı bilgi verdiğinizi söylediğimiz, b)Özelliklerinin uygun olmadığını söylediğimiz ürün ile, şimdi yeni ilan ettiğiniz ürün arasında uzaktan yakından benzerlik yok.

Sadece aynı isim altında alakasız iki farklı ürün söz konusu. "haber vermeden ürün içeriği değiştirilebilir" lafının arkasına saklanarak, eski ürünü yok edip başka bir ürünü paketlemeniz ne manaya gelir ayrıca tartışılabilir. Ancak bunun üzerinde durmayacağım.

Öncelikle şunu söylemeliyim. Bunca tartışma bir işe yaramış ve sonunda doğruya yakın bir ürün bulmuşsunuz. Şahsıma yaptığınız onca zavallı kişisel saldırıya rağmen kutlarım. Keşke bunu baştan yapsaydınız, ve keşke dürüst davransaydınız da dört başı mamur kutlasaydık. Ne Zeytinlibahçe'nin, ne benim, ne de bu konuyu doğru dürüst takip edip öğrenenlerin ürününüzün adına bir garezi yok. Yeter ki içeriği düzgün ya da düzgüne yakın olsun.

Kara çoktan feth edildi dedim ya. Başka mineral karışık olduğunu filan sanmıyorum. Ama ben dedim diye bir şeyler karıştırmaya da kalkmayın lütfen. Rica ederim böyle kalsın. Sattığınız mal üç beş çiftçiye gidecekse, yanlış bir şey gitmesin. Bir türlü havsalanız almadı, almasını da beklemiyorum çünkü durup etrafa baktığımız yerler çok farklı.

Birkaç da uyarı. İthalatçıdan orijinal analiz belgesini istemediyseniz isteyin ve sitenizde o belgedeki rakamları anons edin de yine problem olmasın. Hadi, şimdi ölçüm vermeyeyim. Elinizde kendi ürününüz vardır nasıl olsa. Hava boşluğu bırakmadan bir litresini tartın. 300-310gr civarında gelmiyorsa %90'ı 2 mikron altı olmaz. Etiket vs. konuşuluyor orada burada. Türk Malı ibaresini de kaldırın isterseniz, çünkü hiç Türk Malı olmadı galiba bu isimdeki ürünleriniz.

Bir de şu kullanım miktarı meselesi var. Eski ürününüz de 100litrede 3 kg, yenisi de 3 kg kullanılır mı diyorsunuz? Eskisi doğru ise, yenisinin 1,9kg olarak kullanılması gerekmiyor mu?


Düzenleyen MeyveliTepe : 17-08-2011 saat 03:01
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 02:58   #581
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Hadi sizinde Türk Tarımına bir katkınız olsun. En azından bugüne kadar kazıklattığınız müşterilere aradaki farkı geri ödeyin.
Bunu yazmayacaktım ama;

22/5/2010 ve 25/5/2010 tarihlerinde peş peşe iki mesaj. Bu başlıkta...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
sayın malina teşekkür ederim

Ağaçlarnet define adası gibi nereyi kazsan bişeyler çıkıyor)

bu sene ceviz ağaçlarımda kaolin kili uygulamak istiyorum
yanlız kaolin kili adı altında nerden bulabilirim???
birde sungurat dediğimiz maddeyimi bahsediyoruz yağni TÜRKİYEDE sadece bu mu var
kaolin kili diye üreten firmalar varmı?
bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazsın

birde sayın meyvelitepe marka ismi vermemek içinmi sadece kaolinkili diye bahsediyor
yoksa sungurart mı kullanıyor? teşekkür ederim
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Kaolin kili Türkiye'de 2 firmada var.

Sunguard ürünü için,
http://www.orfeteknik.com.tr/

Surround WP için,
http://www.agro.basf.com.tr

adreslerinden bilgi alabilirsiniz.
Madem öyle sizden başlayalım. Bu güne kadar aldığım sunguard'lar için bana ne ödeyeceksiniz? Ha, Surround da aldım, onun da farkını isterim

Herşey bir yana, yine sözüm söz bana kilosu 2 liradan getirin bir ton Sunguard alayım.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 03:32   #582
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sayın acemi caylak, bahsedilen tarihte SunShader varmıydı?

O tarihlerde bana da sorsanız aynı cevabı verirdim,

Bundan ne çıkarılmaya çalışılıyor anlamadım.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 03:55   #583
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Ben açıkçası Meyvelitepe'nin doğru ürünü tarttığına bile inanmıyorum. Bu kadar güvenmediğiniz birinin doğal olarak sözünün veya sorularının hiç bir anlamı olmaz.
Açıkça size güvenmediğimi yazmışım. Benim için tartışma bitmiştir. Önce "gri" dediğiniz şeyin beyaz olması ile yalancılığınız ve bize karşı önyargınız zaten tescillenmiş durumda.

Kanserojene gelince, rafine olmasa bile kanserojen olmadığı benim dışımda da zaten açıklandı. Öyle insanları korkutarak insanları bize karşı kışkırtarak elinize ne geçti? Bunun bir muhasebesi olmalı.

Güvenilir olmak için önce şu sahte belge alışkanlığınızı terkettiğinizi de göstermelisiniz. Nasılsa İngilizce bilen fazla yok, araştırıp bulamazlar sandığınız belgeleri bundan sonrada kullanmayacağınızın garantisi olmalı. Öyle özür dilemekle geçiştirilecek kadar basit değil bu işler. Eylem gerekir.


Düzenleyen acemi_caylak : 17-08-2011 saat 05:16
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 04:30   #584
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın acemi caylak, bahsedilen tarihte SunShader varmıydı?

O tarihlerde bana da sorsanız aynı cevabı verirdim,

Bundan ne çıkarılmaya çalışılıyor anlamadım.
Sevgili Lilium,

O tarihte Sunshader yoktu. İnsanlar fiyatların ateş pahası olduğunu söyledikten sonra ayrıntılı araştırmaya girildi. Mesajın tarihi Mayıs ve ilk kaolin denemelerinin yapıldığı dönem Temmuz ayı. En azından 2 ayda uyanmışız.

Araştırmalar sonucu görüldü ki Engelhard yeni bir şey keşfetmemiş. Gerçek Sun-Guard üreticisi Don Aluisi 40 yılın üzerinde bu işi yapıyor. Sadece patent kurumunu yanıltmışlar ya da patent kurumunun sadece büyükleri kollaması olayı var. (Aynı olayın benzer örneklerini Organik Tarım nereye gidiyor başlığında da verdim. Olay sadece kaolinle de sınırlı değil. GDO'lu tohumlar ve yiyeceklerde de bir sürü oyun dönüyor. Hatta kaolin olayı onların yanında çok masum kalır.) Yani denetleme yapması gereken kurumlar, denetleme yapılması gereken şirketler tarafından yönetiliyor. Maalesef tek amacı kar olan tekeller için her yol mübah. Çünkü bu kurumlarıda onlar yönetiyor.

Bu tartışmanın başından beri söylediğim gibi "her türlü inert toz kullanılabilir" sözümün arkasındayım. Yani illede kaolin kullanmak zorunda da değilsiniz. İlle de 2 mikron altında da olmak zorunda değil. Onların iddia ettiği gibi ve aynı iddiayı yüzeysel araştırmayla buraya yazanlar gibi fotosentezi de engellemez. Merak etmeyin yaprakların altı tam kaplanmadığı sürece fotosentezi engellemez. Çünkü kara bitkilerinin nerdeyse hepsinde stomalar yaprakların altındadır. Önemli olan ilaçlama pompasıyla atılacak kadar ince olmasıdır. Forumda ve gezdiğim bir çok yerde gördüğüm kadarıyla insanlar zaten başka ürünleride kullanıyorlar. Örneğin Ömer Tuncer geçen yıl kaolinle alakası olmayan bir ürün kullanmıştı. Hiç bir zararlı etkisinide görmedi.

Bu konuda çok somut bir örnek vereyim. Buradaki tartışmalarda veya sorularda da zaman zaman dile getirilen fotosentezi engellemeyi Engelhard dökümanın bir yerine koymuş. Mister Glenn ve Amerikan Tarım Bakalığı uzmanlarının ortaklaşa hazırladıkları bir döküman bu. Orada tam cümleyi anımsamıyorum ama, "Yoldan savrulan tozların fotosentezi engellediği" şeklinde bir ibare var. Yine yabancı forumlarda da buna benzer tartışmalarda Mister Glenn'in yazdığı bir mektup dolaşıyor. Sözde Engelhard'in ürününün dışında kaolin kullanan birisi bütün elma ağaçlarını kaybetmiş. Ama hangi çiftçi olduğuna dair somut bir bilgi yok. Yani bilimsel dedikodu.

Oysa başka bilim adamlarınında bu konuda araştırmaları var. Ancak 1–10 μm büyüklüğündeki tozların yaprak yüzeyinde metrekarede 5-10 gr civarında olması durumunda fotosentezi engellediğini söylüyorlar. (Kaynak: The effect of dust on photosynthesis and its significance for roadside plants, J. R. Thompson, P. W. Mueller, W. Flückiger† and A. J. Rutter) Üstelik bu araştırma Engeldard'ın dökümanında referans bile gösteriliyor. Ancak olumsuz yönü öne çıkarılarak.

Kısacası bilim adamları da masum değil. Kimin finanse ettiğiyle ilişkili olarak sonuçlar değişebiliyor. (Sözüm bütün bilim adamları için geçerli değil.) Hiç kimse artık beni ABD Tarım Bakanlığı’nın (USDA) veya Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) nin bütün belgelerinin doğru olduğuna ikna edemez.

Sonuç olarak Sunshader'in en büyük başarısı fiyatları düşürmek ve benim nezdimde başka alternatiflerinde olduğunu insanlara göstermek oldu. Biz olmasaydık hala sadece 2 firmanın ürünü satılıyor olacaktı ve birileri Sunguard reklamı yapmaya devam edecekti. Dikkat ettiniz mi bunların önerdiği ürünler hep fahiş fiyatlı ürünler. Üstelik elde edilmeleride çok kolay olan ürünler. Size bilimsel sosla süsleyip pazarlamayı çok iyi biliyorlar. Bu satırları okuyanlar bundan sonra en azından bunların önerdikleri ürünlere balıklama atlamayıp alternatifleri de araştıracaklar. İşin özü burada.


Düzenleyen acemi_caylak : 17-08-2011 saat 06:33
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 06:21   #585
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Ya siz Sn. İnci Akalp,

Bizle ne alıp veremediğiniz var. Üstelik evinizi bile ziyaret etmişiz. Çayınızı içmişiz. Size bahçenizle ilgili bütün bildiklerimizi anlatmışız. Bunu para karşılığında mı yaptık? Bunu mu iddia ediyorsunuz?


Düzenleyen acemi_caylak : 17-08-2011 saat 07:26
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 07:24   #586
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeytinlibahçe

Sunguard, fiyatını bir kenara bırakacak olursak, halen ülkemizde bulabildiğim en değerli ürün. Dolayısyla kandırılmış sayılmam. Firma web sayfasında kendisiyle çelişecek hiç bir ifadesi de yok.
İşte hala reklamlara devam eden birisi. Bu mesaj dün yazılmış. El insaf be. Son dönem hariç tartışmalara katılmasanda yakından takip etttiğini biliyorum. Bu kadar mı yüzeysel okunur. (Demekki yüzeysel bilgi meselesi en azından bakterilerle sınırlı değilmiş.) Bıraktık diğerlerini en azından Engelhard tarafından geliştirildiği söylenen ve şimdi BASF tarafından piyasaya sürülen Surround denilen marka var. Bildiğim kadarıyla spekleride Sunguard'dan daha iyi. 3 yıldır kaolin kullanıyorum diye hava atıyorsun, sonra böyle basit bir ayrıntıyı atlıyorsun. Bunun adı reklam değilde nedir?

Üstelik bahsettiğiniz firma sizin deiyiminizle "literatür çalma" olayına gırtlağına kadar gömülmüş bir firma. Sayfalarındaki Surround belgeleri hala duruyor. Bu linkteki Sunguard Broşürleri başlığında neden Surround'un broşürleri var? Bize aslan kesilirken bunlara niye kuzusunuz? Sizin bakış açınızla şimdi birisi Sunguard yerine Surround alsa daha iyi bir iş yapmış olmaz mı? Çünkü fiyatlarıda birbirine çok yakın. Her ikisininde kilosu yaklaşık 4 lira.

Yüz yüze fazla sayıda görüştük ve birbirimizin sofrasına da oturduk. Telefonda yüzlerce konuşma yaptık. "Tuzumuz ekmeğimiz vardır" denir halk arasında. Hani bir akşam gemide otururken "bizler öncüysek çok okumak gerekir kaptan" demiştim. Sende kabul etmiştin. Bu mu olmalıydı bunun sonucu?

Tarımın öncüsü olduğunu iddia ediyorsan bizden aldığın bilgileri "kral"ına taşıyıp dedikodu yapacağına biraz verdiğim dökümanları oku. Alternatif ürünlerin üreticileri ne diyor biraz araştır. Biliyorsun bu dökümanlar kaolinle ilgili olmadığı için (hemen hepside Toprak Biyolojisi ile ilgiliydi.) seni kandırmışta olamam.


Düzenleyen acemi_caylak : 17-08-2011 saat 09:33
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 10:02   #587
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın acemi caylak, bahsedilen tarihte SunShader varmıydı?

O tarihlerde bana da sorsanız aynı cevabı verirdim,

Bundan ne çıkarılmaya çalışılıyor anlamadım.
Hangi SunShader? Önceki mi, yenisi mi?

Bu durumda bedavalar da dahil, öncekinin gönderildiği herkese aynı miktarda ücretsiz olarak yenisinden gönderilmesi gerekmiyor mu? Aksi halde önceki niteliksiz ürünün gönderildiği herkes "kazıklanmış" olmuyor mu?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 10:18   #588
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Açıkça size güvenmediğimi yazmışım. Benim için tartışma bitmiştir. Önce "gri" dediğiniz şeyin beyaz olması ile yalancılığınız ve bize karşı önyargınız zaten tescillenmiş durumda.

Kanserojene gelince, rafine olmasa bile kanserojen olmadığı benim dışımda da zaten açıklandı. Öyle insanları korkutarak insanları bize karşı kışkırtarak elinize ne geçti? Bunun bir muhasebesi olmalı.

Güvenilir olmak için önce şu sahte belge alışkanlığınızı terkettiğinizi de göstermelisiniz. Nasılsa İngilizce bilen fazla yok, araştırıp bulamazlar sandığınız belgeleri bundan sonrada kullanmayacağınızın garantisi olmalı. Öyle özür dilemekle geçiştirilecek kadar basit değil bu işler. Eylem gerekir.
"Güven"den mi bahsediyorsun? Komik olmayın lütfen... 290gr diye sattığınız malzemenin 580gr geliyor olması beni değil de sizi mi güvenilir yapıyor? Merak etmeyin başkaları da tarttı o malzemeyi. Burada eğlenmek için kaolin tartıyorum artık.

Bana güvenmiyorsunuz tamam (sanki ben size güveniyorum), bak başkaları da soruyor niye bu tartı böyle diye. Onlara var mı bir cevabınız? Size soru soran kimseye mi güvenmiyorsunuz? Çünkü soru soruyorlar, değil mi?

Hiç kimse Serbest Silika Kristallerinin kanserojen olmadığını söylemedi ve söyleyemez de. Kimseyi kandırmayın.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 11:24   #589
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Ürüne karşı olsaydım deneme amaçlı ağaçlarımda uygulamazdım.

Konuyla ilgili başından beri bütün mesajlarımı inceleyin ürün hakkında tek bir eleştiri bulacaksınız. O da Neden sorulara net cevaplar verilmediği.

Seneryoyu kendiniz yazıp, kendini oynuyorsunuz. Zannediyorsunuz ki, soru soran size düşman.

Seneryo 1 Sun shader başından beri Nano kimyadan :

Neden başından beri açıklamadınız? Tartışmanın asıl sebebi, ürün hakkında net bir bilgi ortaya konulmaması. Bilgileri verseniz ortada tartışacak bir konu da kalmayacak. Web sayfanızdaki nano kimya specktlerini sn Meyvelitepe yüzünden mi koymadınız? Nasıl olsa hedef kitleniz değiliz. Günler süren tartışmalar yalnız gecelerinize renk mi getirdi? Yoksa forum ortamını meze olarak mı kullandınız? Bu şekilde mi motive oluyorsunuz?

Seneryo 2 Sun shader sonradan nano kimyadan: Teşekkürler. Denedikten sonra tavsiye ederim.

Geriye dönük bir fatura her şeyi ne kadar ıspatlar. Ürünün toplam ömrü zaten 2-3 ay.

Fatura deyince aklıma geldi; Parasıyla ısmarlanan ürünlerinizin irsaliyesinde "Numunedir. Ücretsizdir" yazıyor. Bekir bey hala faturasını bekliyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Tarımda Kullanılabilir kaolin markalarının artması, en uygun fiyata, en kaliteli ürünün temin edilebilmesi gelişme açısından çok önemli.
En kısa zamanda numune istemeliyim.
Bu benim için bir eksiklik ya da yanılma değil ki. Her ürünü deneme amaçlı kullanmak isterim.Yine sizin hatanız. Siz ürününüzü nereden geldiğinden, evsafına kadar neredeyse bir sır olarak tuttunuz. Suyu bulandırıp sonradan ortaya çıkıp ‘’ceeh’’ mi diyorsunuz?

Bakın artık bir ürün sahibisiniz. Soru soran bize karşıdır düşüncesinden kurtulun. Adam gibi sormanın kriteri ne?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Bu arada gerçek Sun-Guard adlı üründe tarafımızca yakında piyasaya sürülecektir. Gemiyle yola çıktılar bile.
Alkışlarım, kutlarım, tavsiye ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Sun-guardın ülkemize kazandırılmasını canı gönülden destekliyorum. Sun shaderin sonuçlarını aldıktan sonra buna karar versek daha iyi olmaz mı? belkide gerek kalmayacak.
Şaka bir kenara Surround, sun-guard ı kim ithal ederse, üstelik uygun fiyata ellerine sağlık, alkışlarım.
Hala aynısını söylüyorum. Zorla düşman kazanmaya çalışıyorsunuz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Önceki yıllarda sizler de, bizler de Sunguard kaolini kullanıp, fiyatı dışında memnun da kalmıştık.

Sunguard şu an için kullandığım kendini kanıtlamış tek ürün. Tavsiye ederim. Aynı şekilde diğer ürünlerinde başarılı olması en büyük temennimiz. Öyle olmasaydı bahçemizde diğerlerine de şans vermezdik.
Ürünün içine konulan katkılar ise apayrı bir konu. Müşteri bunların güvenli olduğunu nereden bilecek. Ticari sır olarak gören firmalar içeriğini ilgili kuruluşlara onaylatmıyor mu?

Ben müşteriyim ve seçme özgürlüğü bende olduğu müddetçe gemimim pruvası da her zaman neta, merak etme. İyi bir ürününüzü de sırf sizin olduğu için kullanmamazlık etmem. Farkımız burada!!

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 12:24   #590
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Zeytinilbahçe,

Bekir Bey hangi Bekir Bey açıklar mısınız? Bildiğim kadarıyla sizin taraftan Bekir Bey diye birisi bizden ürün almadı. Bir yanlışlık varsa bu hemen düzeltilir.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 13:28   #591
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
İlle de 2 mikron altında da olmak zorunda değil. Onların iddia ettiği gibi ve aynı iddiayı yüzeysel araştırmayla buraya yazanlar gibi fotosentezi de engellemez. Merak etmeyin yaprakların altı tam kaplanmadığı sürece fotosentezi engellemez. Çünkü kara bitkilerinin nerdeyse hepsinde stomalar yaprakların altındadır.
Alıntı:
Engelhard ve ARS uzmanlarının görüşüne ve yaptıkları testlere göre, diğer sektörlerde de kullanılan kalsine kaolin %90’dan fazla saf kaolin içermek, %50’den fazlası 2 microndan düşük çapta öğütülmüş olmak ve beyazlık derecesinin %85’ten büyük olması koşuluyla tarımda da kullanılabilir."
Hangi ARS uzmanının %50'si 2 mikron olsa yeter dediğini hala merak etmedeyiz...

Yapraklardaki stoma dağılımları bitkiden bitkiye değişir. Söz gelimi sizin fıstık ağaçlarınız vardı değil mi? Stoma dağılımı nasıldır?

Stomaları alt yüzeyde olan ağaçlarda ne öneriyorsunuz? Uçaktan atılmıyorsa yaprak altları boyacı bandıyla mu kapatılacak?

Bırakın bu tuhaflıkları. Tamam, anladık, itiraf etme, kabul etme zorluğunuz var. Önemli değil, etmeyin. Çaktırmadan da olsa uyarıları dikkate alın, bu yeterli.

Almışsınız da zaten, ürün KOMPLE değişmiş. Bu herkes için iyi bir şey. Yeni speklerde de hata var, düzeltin, kullanım miktarlarını gözden geçirin, sizin ve kumpanyanızın yolu açık olsun.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 13:52   #592
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Bekir Akkaya/ Mersin

Çankaya mah....................no 90 Mersin

0324 237...6

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 14:00   #593
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Belge sahtekarlığı huyundan vazgeçmediğn ve sadece Sunshader'e değil diğer ürünlere de yaptığın karalamaları geri almadığın sürece, cevap verme gereği bile duymuyorum.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 14:08   #594
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Verebileceğin bir cevap yok. Belge sahtekarılığı lafı da zenci muhabbeti. Esas sahtekarlık bir satıcının sattığı ürün hakkında yalan söylemesidir. Düzeltmediği müddetçe de yalanda ısrar anlamına gelir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 15:15   #595
Ağaç Dostu
 
İnci Akalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-03-2007
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 103
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Ya siz Sn. İnci Akalp,

Bizle ne alıp veremediğiniz var. Üstelik evinizi bile ziyaret etmişiz. Çayınızı içmişiz. Size bahçenizle ilgili bütün bildiklerimizi anlatmışız. Bunu para karşılığında mı yaptık? Bunu mu iddia ediyorsunuz?
Sn. Acemi Çaylak,

Yazdıklarımdan anladığınız bu mu?: "Bunu para karşılığında mı yaptık? Bunu mu iddia ediyorsunuz?" Çok üzüldüm.

Evet evime geldiniz, çayımı içtiniz, sipariş verdiğim kaolinin parasını almadınız hatta tesbih ağacı fidanı ile gojiberry fidanı hediye ettiniz. Bu durumda ben sizden para mı almış oldum? Ne yapayım kaolin alıp, fidanları söküp size mi göndereyim?

Ben sadece konuyu takip ediyorum ve Sn. Sarıcan'ın kışkırtıcı uslubundan çok rahatsızım. Ben sadece bu durumu gözardı etmemeniz için yazdım. Ayrıca hiç "SİZLER" diye düşünmemiştim ama düşünmem gerekiyor sanıyorum.

İnci Akalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 15:46   #596
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Bekir Akkaya/ Mersin

Çankaya mah....................no 90 Mersin

0324 237...6
Sn. Zeytinlibahce,

Bekir Bey ile konuşularak sorun çözülmüştür.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2011, 21:40   #597
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
acemi_caylak Belge sahtekarlığı huyundan vazgeçmediğn ve sadece Sunshader'e değil diğer ürünlere de yaptığın karalamaları geri almadığın sürece, cevap verme gereği bile duymuyorum.

MeyveliTepe Verebileceğin bir cevap yok. Belge sahtekarılığı lafı da zenci muhabbeti. Esas sahtekarlık bir satıcının sattığı ürün hakkında yalan söylemesidir. Düzeltmediği müddetçe de yalanda ısrar anlamına gelir.

Bence kaolin konusu bu şekilde bitmemeli.

Sn Meyvelitepe'nin de Sn Acemi Usta'nın da kaolin konusuna yaptıkları olumlu katkılar net ortada.

Artık geriye değil ileriye bakmak lazım. Eminim ki bu konuyu takip edenler, ilgi duyanlar, kaolini kullanmayı düşünenler ve de ilk uygulamalarını yapanlar da artık konunun netleşmesini ve kaolinin kullanım yararlarını görmek okumak istiyorlar sanıyorum.

Netleştirme açısından ilk soruyu ben sorayım.

- Son mesajlardan anladığım kadarıyla SunShader şu an herkes tarafından kabul gören optimum bir içeriğe sahip ????
- Mineral katkısının, bitki korumasında ve/veya bitki gelişiminde kaolin ile birlikte kullanılmasının nasıl bir ilave fayda sağlayacağı ????

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2011, 02:18   #598
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
....
Netleştirme açısından ilk soruyu ben sorayım.

- Son mesajlardan anladığım kadarıyla SunShader şu an herkes tarafından kabul gören optimum bir içeriğe sahip ????
- Mineral katkısının, bitki korumasında ve/veya bitki gelişiminde kaolin ile birlikte kullanılmasının nasıl bir ilave fayda sağlayacağı ????
Sn. soilliss,

Sn. Acemi_ Çaylak ile görüştüğümüzde sormuştum ' SunShader içinde mineral var mı' diye;

olmadığını, ama ileride ürünü geliştireceklerini ve içine Editod 67 ile fungust katabileceklerini, bunu araştırdıklarını,maliyeti artırırsa düşünmeceklerini söyledi.


Ama biz kaoline editod 67 karıştirarak 600 zeytin ağacında kullandık. Zeytine atmamızın sebebi bor eksikliğini _ varsa_ sağlamak, zeytin tutumunu sağlamak daha çok verim içindi.


Ayrıca kaoline editod 67 ve gülleci bulamacı üçlüsünü karıştırarak kullanmaya başladık.

Gülleci bulamacı karıştırmamızın sebebi mantari hastalıkları önlemek içindi. Ancak gülleci bulamacının zeytin uc zararlısına, kırlangıç böceğine _ çamur atan böceği, yani genç fidanların gövdelerine çamur ören, kabuğun hava ile temasını kesen_ etkili olduğunu gördük.

Yine ayrıca gülleci bulamacının özellikle tortusunun salyangoz ve sümüklü böceklere etkili olduğunu gördük.

Şimdi bu üçlünün zeytin sineğine etkisini gözleyeceğiz. Zaten kaolin çaydırcı ve kovucu etki yapıyordu.

Denemelerimiz sürüyor.

Çok daha ucuz yolla bir çok pahalı ve ötesinde kimyasal _ zehirli_ ürünlerden kurtulmaya çalışıyoruz.


Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2011, 21:48   #599
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Sadece güneş yanığı için yaptığımız denemelerden çok memnun kaldık, piyasadaki tüm ürünlerdende ucuza geldi bu türk kaolini olmaz ithal olmalı vs. sözlerinden boşuna çekinmişiz.5 mikrondan yukarıydı kaolinimiz , Uygulama Kaolin + yayıcı yapıştırıcı olarak uygulandı 1ton 30-40 kg kaloin 1,5-2 lt yayıcı yapıştırıcı. Çökme sorunu yaşamadık,holderde tıkanma yapmadı. Nar ve mandalina bahçemizde tek uygulama bu sene yeterli geldi.

Diğer yandan yorumlar üzücü.... Yakıştıramadım.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2011, 22:14   #600
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
piyasadaki tüm ürünlerdende ucuza geldi bu türk kaolini olmaz ithal olmalı vs. sözlerinden boşuna çekinmişiz.
Yerli malı olarak hangi marka kaolini kullandınız? Denemek isteriz.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024