agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-05-2010, 23:28   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Fındık Kabuğu

Fındığın ince kabuğu ile ilgili açılmış bir başlık vardı fakat dıştaki sert kabuğuyla ilgisi olmadığı için ayrı bir başlık açma ihtiyacı hissettim. Gereksiz bulunursa, moderatörlerce silinebilir.

Benim merak ettiğim şey ise şu; fındık kabukları bildiğim kadarıyla iyi bir su geçirici madde. Shakespeare' in meşhur tiyatrosu Globe' un zemininin, su drenajını sağlayabilmek için fındık kabuklarıyla doldurulduğunu öğrenmiştim. Fındık kabukları da doğal olarak, Osmanlı Devleti zamanında Karadeniz' den getirtilmiş. Hatta günümüzde bu tiyatro yeniden aslına uygun olarak inşa edilirken bu bilgi fark edilmiş ve zemin aynı şekilde Doğu Karadeniz' den getirtilen yüzlerce kiloluk fındık kabuğuyla doldurulmuştu.

Ben de saksı diplerine saksı kırığı, çakıl taşı vs. konulduğu gibi evde çıkan fındık kabuklarını doldursam işe yarar mı? Fındık kabuğunda bulunabilecek herhangi bir bitki zararlısını saksı toprağına bulaştırma ihtimalim var mı? Ya da başka bir olumsuz-olumlu etkisi var mıdır?

Önceleri saksı toprağına da karıştırmayı düşünüyordum, fakat saksı toprağına talaş karıştırmayla ilgili başlıkta, talaşın çözünürken ihtiyaç duyduğu maddeleri topraktan alması nedeniyle önce kompost haline getirilmesi gerekliliğini okuyunca, benzer bir etki kabuklarda da olabilir diye vazgeçtim.

Fındık kabuğunun yanısıra ceviz kabuğu ve diğer sert çekirdeklerin de saksı zeminine konulmasının etkisini de merak ediyorum aslında ama başlığı ne isimle açacağımı bulamadığım için asıl merak ettiğim şey olan fındık kabuğunda karar kıldım. Bu konuda bilgi sahiplerinden feyz almak isterim Efemm

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024