03-04-2010, 21:38 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Kemik Tozu - Bone Meal
Genellikle fosfor kaynağı olarak kullanılan organik bir gübre. "Bitkinin kök gelişimine yardımcı olur. Çiçeklenmeyi arttırır ve hızlandırır. Daha bol bir hasat almanızı sağlar. Daha büyük ve daha bol meyvalar ve çiçekler yaratır. İçerdiği kalsiyum, magnezyum ve diğer iz elementler sayesinde bitkiler için oldukça faydalı bir besin ve mineral deposudur. %100 organik bir ürün olduğundan, tüm bitkilerde güvenle kullanabilirsiniz. Kimyasal gübrelerde sıkça görülen yanmalara bone meal da rastlamazsınız ." Kaynak: http://www.magicplant.net/449-bone-m...pk-4-12-0.html Aşağıdaki linkte de İngilizce olarak detaylı bilgi mevcut: http://www.the-organic-gardener.com/...ertilizer.html Dikkat çekici noktalar: - Organik fosfor ve kalsiyum kaynağıdır. - Kök gelişimini destekler. - Toprağın pH'ını yükseltir, asidik toprak sevenler için uygun olmaz. - Ekimden bir kaç ay önce toprağa karıştırılması iyi olur. - Toprakta fazla yayılıcı değildir, toprağa iyi karıştırılmalıdır. |
03-04-2010, 21:50 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 644
|
Sevgili Gilan , kemik tozunun kaktüslerde gelişim hızlandırıcı olduğunu duymuştum pazarda kaktüs aldığım teyzeden. Tüm bitkilere kullanılabilir mi acaba? |
03-04-2010, 22:12 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu maddeyle daha yeni tanıştığım için çok bilgili değilim. Biraz da öğrenmek için açtım aslında bu başlığı. Şu ana kadar bir tek asidik toprak seven bitkilerde kullanılmaması gerektiğini okudum. |
03-04-2010, 23:14 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 644
|
Sanırım Alkali miktarını artırdığı için asitik özellikte toprak seven bitkilere iyi gelmiyordur. |
04-04-2010, 01:06 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Dahlia (yıldız çiçekleri) için özellikle öneriliyor. Hem fosfor desteği olarak, hem de dahlia sanırım hafif bazik toprak seviyormuş. Genelde rastladığım kullanım oranı da m2'ye bir avuç şeklinde. |
19-05-2010, 17:47 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
|
Kemik tozu nereden temin edilir peki? |
10-11-2010, 16:56 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 390
|
Ben de bu soruya yanıt aramaktayım. |
10-11-2010, 18:39 | #8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2010
Şehir: Afyon
Mesajlar: 17
|
Pratik şekilde nasıl kemiği toz haline getirebiliriz? Eğe ya da flex kesici disk geliyor aklıma bir tek |
24-10-2011, 15:54 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Kemik tozu güllerin gelişimi için de çok faydalıymış, yabancı bir sitede öneriliyordu. Bu ürürün ticaretini yapan bir site var ancak, geçici olarak ürün temin edilemiyormuş. Bone Meal Kemik tozu |
24-10-2011, 19:04 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
|
Yurt disinda kemik degilde "boynuz tozu-unu" satiliyor. Zira boynuz ve tirnak cok önemliymis. Bir zamanlar bende kullanmistim. Tavsiye ederim, evin icindeki cicek saksilerine koymayin. Zira yazin sicakta sinek üretiyor. Ha, faydalimi faydali... |
25-10-2011, 12:03 | #11 |
Ağaç Dostu
|
Endeonezya tarımla ilgili paylaşımlarından birinde şöyle bir bilgi edindim: "TEPUNG TULANG UNTUK PUPUK DAN PAKAN SAPI Cara Pembuatannya - Tulang dipotong-potong 5 – 10 Cm - Rebus dalam air mendidih selama 2 – 4 jam - Dijemur kemudian diremukkan sampai berukuran 1 – 3 Cm - Rendam dalam larutan kapur selama 4 – 5 minggu - Tulang dicuci dan direbus 3 tahap; 1). 4 jam pada suhu 600C, 2). 4 jam pada suhu 700C, 3). 5 jam pada suhu 1000C - Setelah tulang dikeringkan dalam open bersuhu 1000C - Digiling sampai lumat menjadi bubuk." google tranlator şöyle diyor: "Inek gübre ve yem İÇİN KEMİK UNU Set-up nasıl - Kemik parçaları 50-10 cm kesilerek - 2-4 saat boyunca kaynar suda kaynatın - Kurudu, 1-3 cm boyutlarında parçalar halinde kırılmış - 4-5 hafta için bir kireç çözüm Soak - Kemikler yıkanıp üç düzey haşlanır; 1). 600 C az 4 saat, 2). 700 C az 4 saat, 3). 1000 C az 5 saat - Kemikler açık kurutulur sonra 1000 C yer almaktadır - Toz haline ince öğütülmüş kadar." |
08-02-2012, 16:34 | #15 |
Ağaç Dostu
|
Bone meal-Kemik tozu'nu istanbul'da buldum.Arayan arkadaşlar aşağıdaki ling ten bakabilirler. Et-Kemik Unu Satışı |
09-04-2012, 09:49 | #17 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
|
09-04-2012, 09:58 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Ben aldım alacakaranlık' tan. Clematis'lerim coştu diyebilirim. Küpe çiçeklerinde henüz fark görmedim. Bütün süs bitkilerimde kullandım. |
12-09-2014, 19:25 | #19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-10-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 3
|
kemik unu
Kemik unu satisi yapan bir yer var. |
13-09-2018, 12:49 | #20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2018
Şehir: Denizli
Mesajlar: 2
|
Veli Solkol face den ekleyebilirsiniz istediğiniz kadar temin edebiliriz |
13-09-2018, 12:51 | #21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2018
Şehir: Denizli
Mesajlar: 2
|
Katkısız gerçek boynuzdan yapıyorum aslında gerçek adı kemik tozu değil boynuz tozudur kemik besleyici değildir. Iletişim 0553 068 2973 **** face den de ekleye bilirsiniz veli solkol |
30-03-2019, 11:21 | #22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2019
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 27
|
Selam, geçenlerde burada okuduktan sonra hemen kasaba gidip büyük bir büyükbaş kemiği aldım. uğraştırıcı oluyor fakat un haline getirmeme çok az kaldı. şöyle yaptım, kasap büyük baş kemiğini testere ile 4 e böldü. eve gelince su değiştirerek 4 5 defa kaynatıp iliklerini ve yağlı kısımlarını boşalttım. sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat kadar pişirdim. bu kaynatma ve fırınlama sonucunda kemiğin orta içi boş olan ince kısmı çıtır çıtır kırılgan bir hale geldi. geriye iki büyük eklem kısmı kaldı. onların da artık iyice çıtırlaşan kısımlarını çekiç yardımıyla ufalayarak içindeki iliğe tekrar ulaştım. iliği ve yağ dokusunu kaynatıp temizledikten sonra az önce fırına attım. dediğim gibi ince olan kısımlar pirinç havanda un haline getirebilecek kadar çıtırlaştı. tek endişem eser miktarda kemik üzerinde ve içerisinde kalan yarısı karbonlaşmış(yanmış) yarısı da kemik yüzeyine sinmiş yağın bitkilere zarar verip vermeyeceği. özellikle ara ara kaynatmalarımın amacı yağı eritip ısıtıp su değiştirerek uzaklaştırmaktı. enteresan günler yaşıyorum, az önce havanda mangal kömürü ve kırmızı tuğla ufaladım, günlerdir eve çakıl taşı, bahçe toprağı, torf taşıyorum. komşular kuşkulanmaya başladı. polis baskını da olabilir, bakırköyden de gelebilirler. çiçek sevdası uğruna ne hallere düştük Düzenleyen flamencodiablo : 30-03-2019 saat 11:24 Neden: imla hataları |
30-03-2019, 19:49 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
|
Sn. Flamencodiablo, Forumdan Sn. ayazkentli ve Sn. birnefestoprak isimli arkadaşlarımıza danışabilirsiniz bu uygulamanızla ilgili - bence. Sn ayazkentli bir defasında toprağa pişirmeden doğrudan kemik ve balık artıkları ilave ettiğinden söz etmişti. Sn birnefestoprak ve Sn Ciroz da balık artıklarını fırınlayıp benzer bir işlemden geçirmişlerdi - forumda okumuştum bir yerlerde. Sonuçlarını şu an hatırlayamıyorum. Belki uygulamanızla ilgili fikir verebilirler. |
31-03-2019, 09:11 | #24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2019
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 27
|
Cevabın için teşekkür ederim @Cymbelina zorlu bir süreç oldu. şu an son parti de fırında. aslına bakarsanız kasabınızla aranız iyiyse ve kemik isterken eklem yerlerini değil de içi boş olan ortadaki ince kısımlardan verirse(büyükbaş) yaklaşık 2 su kaynatıp, bıçak vasıtasıile içindeki iliği boşaltıp, 1 saat 200 derecede fırınlayıp daha sonra kırılgan hale gelen kemiği çekiç vasıtasıyla kolayca kırıp tekrar içinde yağ gibi kalıntılar varsa diye 5 dakika kaynatıp 200 derecede 1 saat fırınlamanız halinde rondodan çekilip un haline gelebilecek durumda oluyor. beni yumruğumdan büyük olan kemik başı kısımları uğraştırdı. bazı şeyleri deneyerek öğrenmek zor oluyor |
Etiketler |
bone meal, kemik tozu, kemik unu |
|
|