agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-04-2016, 18:02   #2221
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Isırgan özütünü daha önce farklı bir yöntemle yapmıştım. Isırgan otlarını birkaç litrelik plastik şişelere doldurmuş, ağzını kapatarak güneş altında bekletmiştim. Yapraklar çürüyüp suyunu salmış ben de bunu suyla seyrelterek bitkilerime vermiştim.

Bu defa sayın resulgur'un tarifindeki gibi yaptım böylece daha çok sıvı gübrem olur diye düşünerek. Malum bu sıvıyı da bire bir seyrelterek kullanıyormuşuz.

İşte ısırgan özütüm. Isırganları doğradım, bir gece bir kova suda beklettim çamurlarını salsınlar diye. Sabah 20 lt. lik şişeye doldurdum üzerine de su ekleyip tülbentle kapatıp güney balkona koydum. Isırganı beklettiğim suyu da sabah çiçeklerime paylaştırdım.
Merak ettim de .. Isırgan özütünün bir etkisi oldu mu sizde de ?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2016, 23:25   #2222
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Şeker suyunu nasıl fermente ediyorsunuz?Birde bir şey soracağım esmer şeker Türkiyede yaygın değil pek yerine ne kullanabiliriz?

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2016, 23:31   #2223
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi özfidan Mesajı Göster
Sn. çamkokusu enzimi zaten Asyalılar temizlikte ve birçok alanda kullanıyorlar. Ben de bulaşık yıkadım hafif sirkemsi koku oldu ama tabaklar tertemizdi. Bu enzimlerle hem lavabo, tuvalet temizlenebilir. Hem de kanalizasyona yollanan enzimler doğal döngü sağlar ve faydalı olurlar.
Tereddüt ettim ben,kompostun suyu kirliliği pek temizlemez gibi geliyor bana.

mustafa1453 beğendi.
çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2016, 07:11   #2224
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çamkokusu Mesajı Göster
Şeker suyunu nasıl fermente ediyorsunuz?Birde bir şey soracağım esmer şeker Türkiyede yaygın değil pek yerine ne kullanabiliriz?
Pekmez ya da melas kullanabilirsiniz.

A_NOMAD beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2016, 07:17   #2225
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Enzim yapan arkadaşlarla benim yeni keşfettiğim bir kullanım alanını paylaşmak istiyorum.

Yıllardır kullanmadığım gümüş takılarım var, evde gümüş parlatıcısı gibi bir şey yok. Üzerleri girintili çıkıntılı olduğundan diş macunu tavsiyesini uygulayamadım.

Dün olgunlaşmış bir enzimi süzdüm ve dipte kalan tortulu kısmı ayırmıştım. Aklıma takıları içine atmak geldi. Attım ve o kapkara takılar bir kaç saat sonra kontrol ettiğimde pırıl pırıl olmuşlardı.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2016, 21:19   #2226
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Bu arada aklıma yeni geldi,esmer şeker almak istiyorsanız büyük,şık ve lüks pastanelere sorabilirsiniz.Ben soracağım yarın bizim oradakine.Sevmem öyle yerleri ama işim düştü...

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2016, 21:49   #2227
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Başlıyorum yavaştan bu işe.Bu yaz boş durmayacağım.Annem nohut suyula hamur mayası yapabilceğimi söyledi.İçine katsam işe yarar mı acaba?

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2016, 22:29   #2228
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
Wink

Merhabalar enzimim oldu bugün süzdüm .Benim merak ettiğim bire kaç oranında sulandırılarak kullanılacak cevap verirseniz çok sevinirim .Kokusu güzel rengi duru dip kısmı bulanıktı posasını toprakla karıştırıp bekletiyoruz galiba Bu şekilde ne kadar bozulmadan durur ki ?

Eklenen Resimler
 
sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2016, 23:26   #2229
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Merak ettim de .. Isırgan özütünün bir etkisi oldu mu sizde de ?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sadece bir kerelik verdim bu sıvıyı, ısırgan özütünden önce de enzim veriyordum. Bitkilerimin durumu oldukça iyi ama sadece bir sebebe bağlayamam. Muhtemelen hepsinin toptan sonucudur.
Küçükbaş hayvan gübresi, simsiyah funda toprağı, enzim, ısırgan özütü derken şımarmalarından korkmuyor da değilim.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2016, 15:49   #2230
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 18
enzim

iyi günler.Bende bugün enzim süzdüm 1 litreye ne kadar karıştırmamız gerekiyor.

mustafa1453 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2016, 17:33   #2231
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
aklıma şu takıldı mesela 5 şişe enzim hazırladım ve küçük şişenin içine su koyup öyle havalandırma sistemi yaptım enzimler 3 ay oldu olgunlaştı diyelim 5 şişenin birisini süzsem 4 şişeyi kullanacağıma yakın süzsem olurmu 5 şişeyi 3-4 ay kullanmayı planlıyorum bu 3-4 aylık sürede süzülmemiş şişeler bozulurmu.

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2016, 22:27   #2232
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Merhabalalar.Enzim hazırlığına başladım evde ekşi mayaya başlayarak.İki üç gündür hazırladığım karışıma bakıyor ve rahatsız oluyordum.Ablama danışınca oranları yanlış yaptığım ve doğru düzgün okumadığım ortaya çıktı kaynağı.Tekrar yaptık ve tatmin edici bir görüntüsü var.

Yoğurt işinide nohutla yapıp kapatacağım sanırım.Nohuttan elde edilen yoğurtun lactobacilius bakterilerini içeriyor mu?Sarıcan veya bilgili bir arkadaş yardım ederse sevinirim.

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 12:13   #2233
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-05-2016
Şehir: Muğla
Mesajlar: 2
bağ için enzim.

Merhabalar. 3 dönüm kadar yetişkin bağlarım var.Enzim denemek istiyorum.Ne gibi önerileriniz olabilir.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Teşekkürler.

Antipas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 13:00   #2234
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Antipas Mesajı Göster
Merhabalar. 3 dönüm kadar yetişkin bağlarım var.Enzim denemek istiyorum.Ne gibi önerileriniz olabilir.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Teşekkürler.
O kadar geniş alana enzim yetiştirebilir misiniz bilemiyorum, bence farklı yöntemleri de inceleyin:
Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) - agaclar.net

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 17:00   #2235
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-05-2016
Şehir: Muğla
Mesajlar: 2
Red face bağda enzim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
O kadar geniş alana enzim yetiştirebilir misiniz bilemiyorum, bence farklı yöntemleri de inceleyin:
Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) - agaclar.net
Araştırmalarıma göre enzim, 1:100 ila 1:200 civarında sulandırılarak uygulanabiliyor.Ve bu durumda mesela ben yaprak gübresini mevcut bahçeye 400 lt ile halledebiliyorum.yani 4-5 litre enzim yeter diye düşünüyorum.Benim amacım bağ için hangi atık malzemelerden faydalanabilirim? onu öğrenmek.Teşekkürler.

Ayazkızı ve Vegy beğendi.
Antipas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 17:44   #2236
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Antipas Mesajı Göster
...Benim amacım bağ için hangi atık malzemelerden faydalanabilirim? onu öğrenmek...
Her türlü bitkisel atığı kullanabilirsiniz.

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 19:21   #2237
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
şunu unutmayalım enzim kullanılan bitkilerde kimyevi bir ürün kullanmamalıyız yoksa enzim içindeki mikroorganizmalar ölür ve yarar sağlamaz .

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2016, 14:46   #2238
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mad Max Mesajı Göster
aklıma şu takıldı mesela 5 şişe enzim hazırladım ve küçük şişenin içine su koyup öyle havalandırma sistemi yaptım enzimler 3 ay oldu olgunlaştı diyelim 5 şişenin birisini süzsem 4 şişeyi kullanacağıma yakın süzsem olurmu 5 şişeyi 3-4 ay kullanmayı planlıyorum bu 3-4 aylık sürede süzülmemiş şişeler bozulurmu.
Hava aldırmadan, loş ve serin bir yerde saklayabilirseniz bozulmaz. Ben hep bu şekilde kullanıyorum.

Vegy ve mister73 beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2016, 20:37   #2239
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Sonunda enzimimi süzüp şişeledim. Bu sefer küflenme olmadı. İçmek için yaptığımdan bir yudum aldım ateş suyu bunun yanında su kalır. Diğeriyle karıştırdım bahçe sulamasında kullanacağım.

Name:  20160515_171246.jpg
Views: 1034
Size:  65.2 KB

Name:  20160515_172834.jpg
Views: 1039
Size:  43.2 KB

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2016, 21:48   #2240
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
3 ay bekletip süzüyoruz ve süzülmüş halini lazım oldukça kullanıyoruz. Ama benim sorum şu enzimi 3 ay bekletip olgunlaştırdıktan sonra süzmek yerine süzmeden şişeden ihtiyacımız olanı kadarını alsak geri kalanı süzülmemiş halde kullanacağımız zamana kadar saklasak olurmu ? Cevap vermek zorunda değilsiniz biliyorum ama hazırladığım enzimleri hava almayan kaba koyduğumda kap şişiyor ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz lütfen ?


Düzenleyen Mad Max : 06-06-2016 saat 20:35
Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2016, 18:44   #2241
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
Ben çok soru soruyorum galiba hiç cevaplanmıyor yinede bir soru daha sorayım hazırladığımız enzimleri güvercin gübresi veya koyun gübresi şerbeti ile karıştırarak kullanabilirmiyim ?


Düzenleyen Mad Max : 23-06-2016 saat 22:14 Neden: imla hatası düzeltildi korun#koyun :)
Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2016, 21:20   #2242
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Ben şişeye akvarum borusu sarkıtıp anaerobik kompost yapmaya başladım.Pek gözüm tutmadı.Kuru yapraklar,yumurta kabukları,çok az salatalık kabuğu ve çay posası kullandım.Önce kabın zeminini toprakla kapldım biraz.Sonra kuru yaprakları koydum.Daha sonasında üstüne çay posası salatalık kabuğu ve yumurta kabuğu koydum.Üstüne toprak attım ve kapağı kapattım.İlk sayfalardaki nargile sistemini kurdum.

Bekleyip göreceğiz.Enzimde deneyeceğim kışın.Bir şey sorayım birde.Nohuttan ekmek ve yoğurt mayası elde ediliyor.Nohutran çıkan bakteri lactoacilius mu?Ya da ondan ekmek için elde edilen maya,bildiğimiz ekmek mayası olan S. cerevisiae mi?Oğasever cevaplarsan çok sevinirim.Bu işlerden anlıyoa benziyorsun ve bilimsel bir cevaba ihtiyacım var.

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 09:35   #2243
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-08-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Merhaba.Konu hakkında tecrübelerini,bilgilerini ve sorularını paylaşıp konuyu genişleten herkese teşekkür ederim.Şimdilik enzim yapacak şartlarım yok..Ama iyi öğrendiğimi düşünüyorum

A_NOMAD beğendi.
Kuhinur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2016, 14:12   #2244
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çamkokusu Mesajı Göster
Ben şişeye akvarum borusu sarkıtıp anaerobik kompost yapmaya başladım.Pek gözüm tutmadı.Kuru yapraklar,yumurta kabukları,çok az salatalık kabuğu ve çay posası kullandım.Önce kabın zeminini toprakla kapldım biraz.Sonra kuru yaprakları koydum.Daha sonasında üstüne çay posası salatalık kabuğu ve yumurta kabuğu koydum.Üstüne toprak attım ve kapağı kapattım.İlk sayfalardaki nargile sistemini kurdum.

Bekleyip göreceğiz.Enzimde deneyeceğim kışın.Bir şey sorayım birde.Nohuttan ekmek ve yoğurt mayası elde ediliyor.Nohutran çıkan bakteri lactoacilius mu?Ya da ondan ekmek için elde edilen maya,bildiğimiz ekmek mayası olan S. cerevisiae mi?Oğasever cevaplarsan çok sevinirim.Bu işlerden anlıyoa benziyorsun ve bilimsel bir cevaba ihtiyacım var.


nohut mayası
'Saccharomyces cerevisiae'' adında çok rastlanan bir mantardır. Adı şeker mantarıdır. Eski çağlardan beri bira, şarap ve ekmek yapımında kullanılmasında dolayı en önemli maya/mantar türü olduğu söylenebilir.

mister73 beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2016, 21:49   #2245
Yeni Üye
 
Aysgl-Bytk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 13
İyi Enzimler Arkadaşlar,

Bunlarda benim enzimlerim pekmez yerine bal kullandım içilebilir olanları cam kavanoza hazırladım 3 tane yan yana olan, baştaki sadece mango çekirdek ve kabukları ile rendelenerek konuldu ortadaki muz o da kabukları ile sonda ki greyfurt limon ve portakal karışımı... diğeri bitkilerim için onda da bal var Afrika' da yaşıyorum burada melas ta pekmez de yok

Olay çok heyecan verici, olayı başlatan, devam ettiren ve çeşitli katkılarla daha çok bilgi sahibi olmamızı sağlayan herkese kendi adıma teşekkürler herkesten bir şeyler öğrenerek tecrübelendim.

Zaten doğal olan her şeye müthiş ilgi duyuyorum evimin temizliği için limon kabuklarından sirke yapıyorum çok güzel tavsiye ederim bu anlamda enzimi denemek istiyorum çamaşır ve bulaşık makinesinde yerleri silecek kadar enzimim yok henüz o yüzden sirkeye devam ama limon sirkesi bütün deterjanlardan iyi çünkü alerjik bünyeme deterjan yaramıyor sirke yüzeyi daha parlak yapıyor ve nasıl oluyor bilmiyorum daha uzun süre temiz kalıyor.

Eklenen Resimler
    
Aysgl-Bytk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2016, 00:34   #2246
Yeni Üye
 
Aysgl-Bytk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 13
İçilebilir enzimleri hazırlayalı daha 10 gün oldu ama dibe çöktüler gerçi hala suları tam berraklaşmadı ph metre gelince phlarından da kontrol ederim. Bu arada muz enzimi eldiveni içeriye doğru çekiyor bu normal mi? Hava almasın diye gaz çıkışı azalınca 3'ününde eldivenlerini değiştirip deliksiz eldiven taktım, çalkalayınca eldiven şişiyor bir süre sonra tekrar iniyor o hava nereye gidiyor bir de içeriye vakum neden oluyor bilen var mı acaba?

Diğer gübre için olan alttaki foto katı madde miktarı azaldı onu yapalı yaklaşık 20 gün oldu. Ama hala olmadı herhalde çünkü dibe çökmediler ama bazen çalkalamak için kapağı değiştirirken gelen koku oldukça asidik; burnumu yakıyor koklarken ama çok hoş kokladıkça koklamak istiyorum hoş dediğim için parfüm tarzında bir şey zannedilmesin kötü olmayan değişik bir koku yarın ph metrem geliyor Türkiye'den, ölçüm yapmak için sabırsızlanıyorum

Eklenen Resimler
  
Aysgl-Bytk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2016, 16:25   #2247
Yeni Üye
 
Aysgl-Bytk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 13
İlk yaptığım enzimim oldu gibi ama henüz süzmedim. Süzmeden üstten biraz kullandım 3-4 defa maydonozlarımı suladım fark aşağıdaki resimlerde belli. Bunun dışında cansız çiçek açan domateslerim büyük ve güçlü çiçekler açtılar. Kurumaya başlayan salatalığım yeni yapraklar çıkardı. Henüz tam olgunlaşmadan kullanmış olmama rağmen iyi sonuçlar aldığımı düşünüyorum şimdilik. Maydonozlarımım 2 hafta önceki ve şu anki resimleri aşağıda renk farkı ışıktan kaynaklı.

Eklenen Resimler
  
Aysgl-Bytk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2016, 16:38   #2248
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
İki ay evvel olgunlaşan enzimimi süzmeye fırsat bulamayıp öğle üstünden kullandım .Görüntü ve kokuda bir değişiklik yok ve o şekilde kullanmaya devam ediyorum. Merak ettiğim içeriğinde bir değişiklik olurmu ?

İlk süzdüğüm enzim hepsini kullanmadan üzeri beyazlaşmışdı .Siz nasıl yapıyorsunuz enzim ustaları ?
Enzim zamanı da geliyor

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2016, 13:19   #2249
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-07-2016
Şehir: Hatay
Mesajlar: 1
İyi günler
Bu işe 3 ay önce başladım 15 tane kadar yaptım ve ilk ürünü dün süzdüm uygulama yapmadım ,Narenciye ağaçlarında kullanmayı düşünüyorum
yaptığımız enzimlerin minarel bakımından ne işe yaradığı hakkında araştırma yapan bilgisi olan arkadaşımız varsa yardımcı olabilirmi ;

Julcas333 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2016, 21:22   #2250
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Ben bukaşi hakkında soru soracaktım hazırladığım kovaya döktüğüm pekmez ve pirinç suyu,nohut vs kovanın dibine çöküyora atıklardan sıyrılıp.Annem maholan nohutları görünce çıldırdı tabii.

Atıkların üstünde kalması gerekir mi bu mlzemelerin?Yoksa sorun olmaz mı?

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024