agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-05-2013, 00:36   #1501
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
tecrubeli arkadaslara ne oldu gorunmez oldular...
sizden edindigim bilgilerle ve az-cok tecrubemle ben cevaplar oldum bazi sorulari...
sahipsiz birakmayin konuyu

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 07:56   #1502
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Teşekkürler ben devam ediyorum o halde.. Kötü koku gelmezse sorun yok gibi görünüyor forumda yazılanlara göre.


Düzenleyen Ozlem A : 17-05-2013 saat 07:57 Neden: Typo
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 08:50   #1503
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
balonun şişmesi isinan havanin genlesmesinden olmasin )
güneş konusunda forumda degisik fikirler var, ama benim bildigim ve dusundugum, enzimi gölge yerde olgunlastirmanin daha dogru olacagi yonunde..
hatta ben daha ileri gidip enzimleri perdeleri kapali bir odada 22-25 derecede olgunlastirdim...
sicaklik konusunda How to Make Garbage Enzyme sitesi oda sicakligi der.. ama burada 30-35 derecelerin iyi olacagini soyleyenler var...
Hedeflenen mayaların ne olduğu ile alakalı. Bildiğimiz hamur mayası oda sıcaklığında da aktif iken Lactobacillus bakterileri en iyi 30-35 derece arasında çalışır.

Vegy beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 09:05   #1504
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
tecrubeli arkadaslara ne oldu gorunmez oldular...
sizden edindigim bilgilerle ve az-cok tecrubemle ben cevaplar oldum bazi sorulari...
sahipsiz birakmayin konuyu
sevgili dostlar.....
bir arıza nedeniyle tam 11 gündür siteye yazamadım....
sizlere biraz sitem edeyim...
hiç kimse sormuyor ya huuu...
diye düşünürken neyseki soranımız varmış....
sizleri özledim yahuuuu...
bu arada artık sayın anti.....(gerisini yazmıyorum)tekrübeli dostalarımızdan sınız...
nerede kalmıştık.....

MeyveliTepe ve Vegy beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 10:32   #1505
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: Milas-Ören
Mesajlar: 53
sevgili forum severler,

ben de bu sene evdeki bozulmaya başlayan salatalık ve kabaklardan mikrobiyal gübre yaptım. verilen tariflerle sıkıntısız bir süreçle yaklaşık 2 hafta önce işlem tamamlandı ve biraz da tembellikten biraz fazla beklettikten sonra mamülü süzdüm. süzerken bayan çorabı kullansam da yine de biraz tortulu kalıyor (geçen sene de böyle olmuştu) ama pet şişede beklerken tortu dibe çöküyor. aslında üstte kalan berrak kısmı bir şekilde alabilirim. ama yapmalı mıyım yoksa tortulu daha mi iyidir?
bir de geçen sene çeşme suyuyla vermiştim bitkilere ben bu enzimi ama okuduğum kadarıyla klor mikroplara pek iyi gelmiyor yağmur suyu biriktirme şansım da yok ben de gittim marketten su aldım.
geçen seneki tecrübelerimden sonra bu sene toprak hazırlığımı daha iyi yaptım diye düşünüyorum. (ben naçizane balkonda, saksıda hobi olarak yapıyorum bu işi)
saksıları büyüttüm (domates için 15 lt) yanmış gübre ile toprağı karıştırdım. bir de buharlama sistemini kurabilirsem, soğuk su buharıyla sulama yapmayı düşünüyorum bu sene.
velhasıl çok da uzatmadan yaptığım enzimi henüz bitkilere vermedim. ama içimde güzel olduğuna dair bir his var. yaşayıp göreceğiz.
sevgiler, saygılar.

Safranlı ve Vegy beğendi.
civanmukti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 15:57   #1506
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
hiç kimse sormuyor ya huuu...
diye düşünürken neyseki soranımız varmış....
sizleri özledim yahuuuu...
bu arada artık sayın anti.....(gerisini yazmıyorum)tekrübeli dostalarımızdan sınız...
nerede kalmıştık.....
yalniz degilmisiz... meyvelitepe de uzaktan goz kirpmis ne guzel...
sevgili sarıcan, denizakvaryumu, dogasever, acemi_caylak vb... onlari da burada gorsek keske.. zehiri akitip gittiler...

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 16:00   #1507
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
neyse.. yakalamisken sn civanmukti'nin şu sorusunu netlestirmemize yardimci olursaniz ne mutlu..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi civanmukti Mesajı Göster
........
bir de geçen sene çeşme suyuyla vermiştim bitkilere ben bu enzimi ama okuduğum kadarıyla klor mikroplara pek iyi gelmiyor yağmur suyu biriktirme şansım da yok ben de gittim marketten su aldım......
5-10 saksi icin bekletilmis su dert degil ama buyuk miktarlarda ne yapmali ben de bilemiyorum.. damlama sisteme katmak vs... ne yapmali?

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 16:32   #1508
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Damlama en güzeli...
**** şerbet gibi verilebilir
ben üşenmiyorum
tek tek kökten veriyorum

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 16:49   #1509
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
sn safranli soruyu tam soramadim anlasilan..
soru klorla ilgili. atiyorum 1 dönüm bitki sulayacagim. kuyu da yok.. o kadar suyu her gun biriktir beklet ki kloru gitsin ya da git bakkaldan şaşal al gazetelere manset ol...e sebeke suyunda klor var... yazik degil mi bizim narin faideli bakterilerimize.. cozum ne ?
yakalamisken daraltayim dedim..

Safranlı ve Vegy beğendi.
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 22:48   #1510
Ağaç Dostu
 
hanımeli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
sn antihistaminik,su arıtma sistemlerine bektınızmı,mutfaklarda kullanılıyor ya biraz pahalı ama ucuzlarıda var,300 tl ye metroda görmüştüm,en azından klordan ve zararlı artıklardan kurtulmuş olursunuz hem bahçenizi sular hemde içersiniz.

hanımeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 22:52   #1511
Ağaç Dostu
 
hanımeli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
başından beri oku oku beynim döndü ama bende öğrendim galiba birşeyler.uğraşan herkezin emeğine sağlık.

benim aklımada birşey geldi.çocukların demir ve vitamin şurupları var az az kalmış tarihi geçmiş,onlarıda hazırlayacağımız enzimin içine karıştırsak olurmu

ya da enzimi elde ettikten sonra uygulama sırasında karıştırsak daha mı anlamlı olur

ya da hiç konmazmı?

valla tam muamma oldu.

hanımeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 23:21   #1512
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI Mesajı Göster
sn antihistaminik,su arıtma sistemlerine bektınızmı,mutfaklarda kullanılıyor ya biraz pahalı ama ucuzlarıda var,300 tl ye metroda görmüştüm,en azından klordan ve zararlı artıklardan kurtulmuş olursunuz hem bahçenizi sular hemde içersiniz.
sn hanimeli sorum zaten klorsuz suyu nasil elde etmekten öte bunun uygulanabilme zorlugu uzerine. ben dedim 1 dönüm siz deyin 10 dönüm.. su aritmayla olacak is degil sonucta.. konuda bulamadim, bir arkadas vardi buyuk miktarlarda uretip kullanmayi dusunuyordu.. o ne yapiyor mesela onu da merak ederim..
benim su anda yaptigim sebeke suyunu 50 lt lik varilde en az bir gun bekleterek kullanmak, bu suyla yapraklara spreyleme ve manuel olarak topraga vermek...
önerdiginiz cozumde aritma cihazlari damlama sulama yonteminde basinc sorunu cikaracaktir...
yine de tesekkurler..

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2013, 14:15   #1513
Ağaç Dostu
 
hanımeli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
bir öneri daha bunuda beğenmezseniz başka fikir vermiycem )varil ebatını büyütün ozaman,1 tonluk depo alın yükseğe kurun hergün düzenli dolsun damlama takıp sulayın

bizim 40 dönüm zeytinliği biz öyle suluyoruz mesala.belli yerlerde 10 metrelik ayaklar üzerinde 1 tonluk tanklar var römorkla onları dolduruyoruz damlamayı açtınmı 1 gün sürüyor kendi yükseklik ivmesiyle suluyor tarlayı.

hanımeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2013, 15:19   #1514
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
cok iyi fikir (ne me lazim küsersiniz sonra) ))
sn hanimeli siz enzimi depoya mi koyuyorsunuz yoksa gubre tanki gibi birseyle mi ekliyorsunuz suya ..

hanımeli beğendi.
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2013, 18:58   #1515
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Herhalde 3 yıl önceydi yapmış olduğum enzimler duruyordu onları seradaki saksılara seyreltip koyacağım. bir köşede unutmuştum

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 11:21   #1516
Ağaç Dostu
 
hanımeli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
yok yok sn antihistaminik küsmekte neymiş,olurmu hiç.umarım aradığınız cevabı bişekilde bulursunuz,benimkisi fikir alış verişi yaparak beyin jimnastiği yapmak sadece.

ben hiç enzim yapmadım,ilk defa yapcağım.ama tutarsa zeytinlerimdede denemek istiyorum heralde su tanklarının içinde dilüe eder öyle uygularım.

benim sorumda kaynadı bu arada )
bu çocuklaın vitamin ilaçlarınıda karıştırsak enzime olurmu bilen **** hiç denemiş olan vermı acaba. demir ilacı mesela çinko,kalsiyum,hepsinden bol bolvar tarihleri geçmiş.

Cymbelina beğendi.
hanımeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 12:54   #1517
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Enziminize katmadan direk toprağa sulandırıp dökebilirsiniz

hanımeli beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2013, 00:07   #1518
Ağaç Dostu
 
torkulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
yaptığım enzim 8. gününde. gaz cıkışı neredeyse yok gibi. ilk 3-4 gün eldiven balon gibi şişiyordu. son 2 günde sıcak bir yerde olmasına rağmen gaz çıkışı neredeyse yok gibi . kokusunda rahatsız edici koku yok, yoğurt-bira arası bir koku var. katı maddeler neredeyse tamamen çöktü. üstte sadece büyük kalmış parçalar kaldı. bu arada bütün meyve ve sebzeleri blender da iyice parçalamıştım. oranlar 10/3/1 gibi yapmaya çalıştım ama ölçü kullanmadım ,oynamalar olmuştur mutlaka.
sizce hazırmıdır? ya da ne kadar daha beklemeliyim?

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı beğendi.
torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2013, 09:23   #1519
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
her sey yolunda ama
olmadı henuz
10 gün daha bekleyelim

torkulu beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2013, 23:19   #1520
Ağaç Dostu
 
hanımeli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
bende başladım atıkları biriktirmeye,patates,domates,soğan,fasülye ne varsa yemek yaparken soyduğum kabuklarını kıyıp biriktiriyorum,

tüm bu sebze kabukları karışsa olur diymi.içine koymamam gereken bir şey varmı?

hanımeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2013, 06:18   #1521
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
Soğan koymayın bence .

cemas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2013, 23:21   #1522
Ağaç Dostu
 
torkulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
enzimi saklarken neye dikkat etmek gerek ? buzdolabında dondurup saklamanın sakıncası var mı?

torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 21:55   #1523
Ağaç Dostu
 
torkulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
arkadaşlar okuduklarımdan anladığıma göre enzim hava ile temas edince bozulmaya başlıyor, şu durumda nasıl bir şekilde muhafaza etmek gerek?
kapağı açılmayınca yıllarca saklayan varmış. 100/1 oranında seyrelterek, fazla fazla kullansam bile bu bana 5-6 ay yetecek gibi.
ben 2,5 litrelik şişede yaptım. yaklaşık 1,5 litre kadar enzim var diyelim. bunu 500 ml lik şişelere ayırıp serin bir yerde , ya da buzdolabında saklasam en azından kullanmadığım 2 şişe hava ile temasını keserim diyorum. ama süzme işleminde ve şişelere koyarken hava ile teması olacak mutlaka.
saklaması ile ilgili bilgi verebilecek tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba??

torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 08:56   #1524
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Mirim neden saklıyorsunuz ki...
Bolca bitkilerinize zivafet çekit olsun bitsin
komşunuza verin sokaktaki ağaca verin
balkonunuzda ne varsa verin
saklamayın
bitirin her yerde bolca kullanın
nasılsa yenisini yaparsınız
bu mevsimde bitkiye haftada bir verebilirsin
sakın saklama....
Hazine saklanılırmı ya hu....
Enzimi dört gözle bekleyen ülkemin bitkilerini dah fazla bekletme....

kuntin beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 09:20   #1525
Ağaç Dostu
 
torkulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
sn safranlı sorun da o zaten , her ay yenisini yapmak istemiyorum.
saklama koşulları ya da yöntemleri ile ilgisi bilgisi olanlar, yardım lütfen...

torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 10:05   #1526
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Peki madem öyle...
Süzüp küçük pet şişelere doldurabilir ve serin bir odada saklayabilirsiniz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 10:20   #1527
Ağaç Dostu
 
torkulu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
buzdolabında olur sanırım. dondurarak saklanabilirmi?
süzme sırasında hava ile temas edecek yapısı bozulur mu?
süzdükten sonra serin bir yer veya buzdolabında ne kadar süre ile dayanır ?

teşekkürler....

torkulu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2013, 08:52   #1528
Ağaç Dostu
 
kimyager147's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 103
Arkadaşlar bende enzim yapmıştım size bazı deneyimlerimi aktarayım.

1) Bilirsiniz arkadaşlar ev banyoları, banyo yaptıktan sonra temizlenmez ise kötü kokar. Eşiminde evde olmamasından faydalanarak 2 hafta temizlemedim. Banyoyu sadece banyodan sonra enzim ile şöyle bir suladım.( %50 ) Oran biraz fazlaymış ev 2 saat sirke gibi koktu. Ama banyoda temizlememekten kaynaklanan bir oluşmadı.

2) Bulaşık makinasında bulunan bulaşıklar koku yapıyordu. Üzerlerine spreyli kolonya şişesine koyduğum enzimi sıktım. Ertesi gün bulaşık makinasının içerisinde hiç koku yoktu tertemiz bir hava ile karşılaştım.

Bunlar nereden çıktı derseniz öyle içimden geldi paylaşmak vaktinizi almamışımdır umarım.

SAHIRE ve Vegy beğendi.
kimyager147 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2013, 11:56   #1529
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
Ben de bi enzim yapıyım dedim içeriği :

220 gram armut ya da şeker kamışı pekmezi pek emin değilim

450 gram organik malzeme ( havuç, kuru fasulye, ıhlamur ,kuru incir, çay, kızılcık , maydanoz, ceviz , fındık, badem, kuru uzum, bol miktarda yumurta kabuğu,kuru menemen malzemesi (domates biber vb.), pirinç, arpa, leblebi, nohut )

1000 gram kadar su

1 , 3 ,10 'a pek uyamadık ama olsun ilk 2 gün gaz çıkışı gözlemlemedim.3. gün bu halde
Name:  06062013211.jpg
Views: 1220
Size:  58.9 KB

ara sıra eldiven iniyor çalkalıyorum, biraz şişiyor yine iniyor.Temmuz ortasına hazır olur mu ?

cemas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2013, 12:29   #1530
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
olur rahat rahat yetişir

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024