agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2011, 21:52   #751
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
bakır ağır bir metal olduğu için zorunlu kalmadıkça kullanmıyorum. Kullanırsam da neden labicuper, mastercrop gibi bakırlı bileşiklere extradan para vereyim. Bakır sülfatı daha ucuz yoldan temin edebilirim. .
Sn.Acemi_caylak
bakır sülfatı daha ucuz yoldan nasıl temin edebiliriz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2011, 22:48   #752
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Denizakvaryumu,

Biz en son Polimet Kimya'nın ürününü kullanmıştık. Fiyatı 9 TL/Kg idi. Internette kısa bir arama yaparsanız bulabilirsiniz.

Daha önce yazmıştım ama bir kez daha vurgulamakta yarar var. Mastercrop'un etiketine bakarsanız; Etken Maddesi: 65,82 g/l Bakıra eşdeğer Bakır Sulfat Pentahidrat yazar.

Bu bizim bildiğimiz Bakır Sülfattır. Halk dilindeki adı ise göztaşıdır. Pentahidrat ifadesi, içerisinde 5 tane su molekülünün bağlı olduğu anlamına gelir. Çünkü penta latince 5 demektir. Formülü de CuSO4.5H2O 'dur.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2011, 20:59   #753
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Ekşi duttan yeni bir enzim yaptım. 500 gr. Pekmez,1500gr Ekşi Dut,5000gr kolrsuz su.Name:  cumartesi 012.jpg
Views: 1362
Size:  55.1 KB

Ayazkızı ve Vegy beğendi.
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 07:56   #754
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Enzimle ilgili deneyimlere devam edelim,iki dükkan ilerimde hediyelik eşyalar ve oyuncak satan Bahri abim beni enzim hazırlarken görmüş ve ne yaptığımı merak etmişti.Tarif etttim o da meyvelerden enzim yaptı.Aydın-Güzelçamlı'daki yazlığını bahçesinde bu yıl enzim uygulaması yaptı.Dün kendisiyle sohbet ederken gözlemlerini bana anlattı ben de sizlerle paylaşayım;"Ustacığım, bu yıl diktiğim sebze fidanlarımı enzimle suladım fidanlar hiç fire vermedi,domateslerde kadar çok çiçek var ki,komşularım da sebze fidanı dikiyorlar ama benim fidanlarım daha sağlıklı,bugüne kadar çiçek açmakda nazlanan bir begonvilim vardı enzim uygulamasından sonra yapraktan çok çiçeği oldu kocaman kocaman açtılar görmen lazım,geçen yıl yaprak büken hastalığına karşı komşum aşırı dozla ,sıkça kimyasal ilaçlarla ilaçladığı için kurumağa yüz tutmuş kayısı ağacım bu sayede yeniden yeşerdi keyifli bir şekilde büyüyor."Bahri abim, bahçesindeki fidanları koyun gübresi ve enzimle keyifle büyütüyor,bu yıl daha fazla miktarda enzim yapacak,bana da bu güzel gelişmeleri bu satırlara aktarmak kalıyor.

Vegy beğendi.
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 08:14   #755
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Enzim dopıngı

Evet nıhayet benım ılk yaptıgım enzm hazır hale geldı
yaklasık 20 gun geçti ve hava çıkısı artık kalmayınca
pazar aksamı balkondakı saksıma uyguladım
yan yana saksılardan bırıne uygulamadım
etkısı net bellı olsun dıye
saksılarımda bıber ve çıçekler var
yanlız bıberlerde işin kötüsü
yaprak bıtıne yakalanmıştı
onları temızledım
azar azar üç sefer uyguladım
ınceltme oranlarını göz kararı sagladım
bakalım sonuç ne olucak
bende merakla beklıyorum

Vegy beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 10:43   #756
Ağaçsever
 
kabuscuk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 69
Galeri: 111
Yazıları okuyunca ben de heveslendim ve yapmaya karar verdim... Hem çiçeklerim hem kendim için. Umarım patlama filan olmaz. Kivi, kiraz, vişne uff...

kabuscuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 11:04   #757
Ağaçsever
 
kabuscuk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 69
Galeri: 111
Hava kilidi eklediğim linkte satılıyor. Fiyatı 10 TL'miş...

http://urun.gittigidiyor.com/Hava-Ki...QQidZZ40659003

Vegy beğendi.
kabuscuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 12:38   #758
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
sn kabuscuk,hava kilidne hiç gerek yok ,enzimi hazırladığınız kabın kapağına bir delik açınız,oraya serum hortumunun bir ucunu takınız, hortumun boşta kalan ucunu içi su dolu pet şişeye koydunuz mu sorun tamamen çözülür.(serum hortumu medikallerde bulunuyor)boşu boşuna bir de 10tl harcamağa gerek yok diye söylüyorum,isteyen satın alabilir tabii de ...

Vegy beğendi.

Düzenleyen yasarugur : 22-06-2011 saat 12:44 Neden: cümle ekledim
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 12:47   #759
Ağaçsever
 
kabuscuk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 69
Galeri: 111
haklısınız yasarugur

kabuscuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 14:04   #760
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Enzimimi açtım artık. Birkaç gündür fermantasyon durmuştu, uzatmaları oynatıyordum. İki kere tülbentten geçirip süzdüm. Turşu kokusu var ama öyle rahatsız edecek gibi değil. Suyla inceltince kokunun tamamen yokolacağını düşünüyorum. Şekerle yaptığım için rengi açık oldu. Elimdeki enzimin bitmesine çok az kaldı. Yakında kendiminkini kullanmaya başlayacağım. Umarım benim yaptığım da bitkilere aynı verimliliği sağlar.

Bu arada, kividen yaptığım içilebilir kaç gündür fermantasyonu durdurmuştu. Herşey yolunda giderken birdenbire balonumuz sönmüştü. Pekmez ilave etmeme karşın hiçbir hareket olmadı. Şimdi açıp tadına baktım sirkeleşmiş. Nerede ne yanlış yaptığımı bilmiyorum. Artık içilemez olmuş da, enzim olmuş mudur? Bunu diğer çöp enzimime ilave etsem mi ne dersiniz?

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2011, 23:55   #761
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. nevsune,

Öyle bir soru sormuşsunuz ki ne cevap vereyim bilemiyorum. Enzim oksijensiz ortamda fermente oluyor, sirke ise oksijene açık ortamda oluşuyor. Eğer kividen yaptığınız enzim sirkeleşti ise oksijen almış demektir. Bu da enzim özelliği kayboldu demektir. bunların ikisinin birbirine karışımı sağlam olanıda bozar diye düşünüyorum.

arapsabunu ve İlknur44 beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2011, 14:21   #762
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Merhaba

15.04.2011Tarihli
Çöp Enzimi Hafif bir koku var. Şarabi. Baskın değil. PH Ölçümü 4 Gaz çıkışı sona erdi. Üstte çok az beyaz küflenme var. Büyük parçaşlar üstte.
İnsan için Kivi enzim. Koku şarabi az. PH 3. Gaz çıkışı bitti. Bütün kivi dipte.
İnsan için Çilek enzmi. koku biraz belirgin şarabi. PH 4. Gza çıkışı yok. Üstte beyaz küflenme var.

27.05.2011 Tarihli
Çöp enzimi. Koku portakal kokusu baskın. Çöp olmasına karşın en güzel bu kokuyor.İçerisinde Portakal kabuğu, elma kabuğu,çilek,kivi,balık,ekşi maya, türüf, havuç,marul yaprağı var. PK 3 renk çok güzel. Üstte az biraz beyaz küf var. ( Bunu çöp ollmasına karşın içesim geldi )

Ustalarım

Bunları ne yapayım. Kulanabilir miyim.
3 ayı mı bekleyeyim.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2011, 14:30   #763
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. Tura,

Enzimleriniz oluşumunu tamamlamış gibi görünüyor. Ölçtüğünüz pH seviyeleride bunu gösteriyor. Bence gönül rahatlığı içinde kullanabilirsiniz. Kullandığınızda da işe yararlılığını ölçebilecek bir uygulama yaparsanız iyi olur. Bitki gelişimlerini gözlemleyip paylaşırsanız seviniriz.

Vegy beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2011, 20:22   #764
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-08-2010
Şehir: Mersin
Mesajlar: 49
Merhaba,
Sayın Sarıcan,''enzim oksijensiz ortamda oluşur.'' diyorsunuz da,ortam yine de tamamen oksijensiz değil ki...Üstte bırakılan boşluktaki havanın oksijeni var,sonra şişe ağzına takılan balona açılan deliklerden de hava, dolayısıyla oksijen girmiyor mu? Zaten tamamen oksijensiz ortam herhalde laboratuvarda oluşturulabilir ya da sizinki gibi kimyager düzenekleriyle... Kısaca,biraz oksijen kaymasından pek zarar gelmiyor çünkü ben de denedim,acemilikten herhalde,gazını çıkarmak için kapağını tamamen açıp üstelik birkaç saniye de öyle bekledim,sirkeleşmedi.Sn. Tura'nın dediği gibi şarabımsı kokuyor ve ölmeğe durmuş minik domates fidelerine iki kez verdim, şimdi küçük birer ağaççıklar.
Ben asıl şunu sormak istiyordum:Fermantasyon tamamlandıktan sonra sıvıdan ayırdığınız katı maddeleri de gübre olarak değerlendiriyor musunuz? ''Evet'' ise,kurutmak mı gerekir?
Selamlar

Güzel Ülke'm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2011, 20:38   #765
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. Güzel Ülke'm,

Şişenin üzerinde olan küçük hava boşluğu kısa zamanda organik bozunmayla birlikte karbondioksit ile doluyor ve basınçla balonu şişiriyor, fazlasıda balondaki deliklerden dışarı fışkırıyor. Bu yüzden fermantasyon tam oksijensiz ortamda aynen labaratuvarlardaki hassasiyette gelişiyor. Hiç kuşkunuz olmasın. Gaz çıkışı yoğun olarak sğrereken kısa süreli olarak kısa süreli olarak şişenin kapağını açmakta pek zarar vermez. Çünki şişenin ağzını kapattığınızda fermentasyondan çıkan karbondiosit çok kısa sürede ortamı tekrar oksijensiz hale döndürür.

Burada en büyük risk enzimde tam gaz çıkışının azaldığı veye durduğu anda kontrolden çıkıp uzun süreli oksijenle teması halinde olur, ya da yapılan hava kilidinin bir şekilde işlevini görmemesi nedeniyle şişe içindeki organik malzemenin oksijenle temasından kokulu çürüme bozunmasının meydana gelmesi. Öyle bir kaç saniye oksijenle temastan enzim bozulmaz.

Enzim süzüldükten sonra kalan tortuyu herhangi bir saksıda toprakla iyice karıştırıp sonra saksıyı streç film ile sararak bir ay kadar bekletirseniz toprağın beyaz pamukçuk şeklinde küflendiğini görürüsünüz. Küflenme oluştuktan sonra streç filmi çıkarıp saksıdaki toprağı tekrar karırtırısanız organik gübre ile zenginleştirilmiş güzel bir malzemeniz olur. Bunu saksılarınızda kullanabilirsiniz.

Vegy beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2011, 15:37   #766
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. nevsune,

Öyle bir soru sormuşsunuz ki ne cevap vereyim bilemiyorum. Enzim oksijensiz ortamda fermente oluyor, sirke ise oksijene açık ortamda oluşuyor. Eğer kividen yaptığınız enzim sirkeleşti ise oksijen almış demektir. Bu da enzim özelliği kayboldu demektir. bunların ikisinin birbirine karışımı sağlam olanıda bozar diye düşünüyorum.
Sn Sarıcan, cevabınızı okuduktan sonra içilebilir kivili enzimimi dökmek için balonu çıkarttığımda bir de baktım ki koku değişmiş. Sanki yeniden fermantasyona başlamış gibi. Ben de hemen biraz daha pekmez ilave edip yeniden bir şans vermek istedim. Sonucu sonra yazarım.

Vegy beğendi.

Düzenleyen nevsune : 26-06-2011 saat 16:50
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 21:42   #767
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Sn Sarıcan,

744 no.lu mesajda yaptığım ve detaylı anlattığım uygulamada, su kullanmadığımı ve de pet kapağını gevşek bırakarak doğal ormana yakın bahçe fermantasyona bıraktığımı anlatmıştım.

Ayrıca sadece taze zencefil ve sarımsak ile pekmezden oluşan karışımı da (susuz) yine kapağı gevşek olarak balkona koydum.

3. uygulamam fırında kızartılmış yumurta kabuğu ve 1/1 oranında sirke karışımını yine 0.5 lik pet şişede kapağı gevşek balkona koydum

3 uygulamayı da 5 haziranda yaptım. Gevşek kapak olmasına rağmen kesinlikle bir kötü koku ve bozunma yok. Ekşimsi alkol ve turşu kokusu hakim. Hatta sarımsak ve zencefil karışımında dahi sarımsağın baskın kokusu yerine turşu kokusu hakim.

Bitki ekstrat(özü) çıkarma olayı ki enzim, sıvı gübre aynı yöntem olarak biliyorum. Oksijene maruz kalmasına rağmen neden kokuşma olmadı?

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 13:28   #768
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Enzımlerım olgunlastı
artık hava cıkısı ıyıce azaldı
saksıdakı bıberlerıme ve seradakı bıberlerıme uyguladım
üç enzım sişesınden bırını bıtırdım
biberlerimin yaprakları müthiş koyu renge döndü
iştahlandılar buyumelerı hızlandı dıye tespıt ettım
takıbım devam edıyor bakalım sonucu görecegız

Vegy beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 13:50   #769
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Enzimlerimi şişeledim.
Bugün domates adamın birinde deneyeceğim.
Bu iş beni iyce sardı.
Yeni bir tane yaptım. Isparta gülü ve can eriği karışımı.

Vegy beğendi.
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 16:03   #770
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Enzımlerınızei çeşitlendırmenızı tavsıye ederım
ben ne bulduysam eklıyorum
ama favorım muz kabugu
azot fosfor ve potasyum hepsı var

Vegy beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 01:09   #771
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
'' Enzim için uygun tarif verebilir misiniz?''

Name:  IMAG0036 [640x480] (2).jpg
Views: 1076
Size:  39.7 KB

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 10:06   #772
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
İlk denememdeki turşu suyu kokulu enzimim çok içime sinmemişti. Yine de korka korka 5 bitkimde denemek istemiştim. Gayet olumlu sonuç alınca şimdi hepsinde kullanmaya başladım. Ph kontrolu yapamadım ama önceleri iyi suyla, yaklaşık 2 haftadır da enzimimle suladığım açelyada bile bir sıkıntı görmüyorum. Sadece ekinezya olumsuz tepki verdi, onun da başka nedenleri var mı şu an için bilemiyorum. Onun dışında küsen, kızan bitkim yok diyebilirim. Hepsi mutlu mesut, çiçek açmaya çalışıyorlar.

2. denememde, bu kez 1,5 litrelik bir pet şişe içinde; muz, elma, patates, kavun, portakal kabuğu, taze fasulye, kekik, saksıdaki yoncalardan, yumurta kabuğu ve bu kez pekmez kullandım. Şimdi bu enzimimin olmasını bekliyorum.

Not: Bizim binanın atıksu tesisatında bir sorun var, arada kötü kokular bizim 5. kata kadar gelir. Ne kadar temizleme maddesi kullansam da kokuyu önleyemezdim. Bu sabah yine o koku vardı. Biraz enzimden döktüm, çok kısa bir süre içinde koku yokoldu.

arapsabunu ve Vegy beğendi.

Düzenleyen nevsune : 11-07-2011 saat 11:52
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 10:28   #773
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Halıl hocamızınkı tatından yenmez dedıgımız kadar varmış
detay beklıyoruz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 10:32   #774
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
5 bitkimin enzimimi ilk kullanmaya başladığım 25.06.2011 günkü durumları:
(Bunları daha önceki bir mesajımda yüklemiş ama sonra silmiştim. Böylesi daha iyi oldu, tam bir karşılaştırma olacak)
Name:  25.06 (2).jpg
Views: 1044
Size:  20.2 KB Name:  25.06 (3).jpg
Views: 1045
Size:  24.6 KB
Name:  25.06 (4).jpg
Views: 1118
Size:  23.9 KB Name:  25.06 (5).jpg
Views: 1061
Size:  23.4 KB
Name:  25.06 (6).JPG
Views: 1072
Size:  67.4 KB

Ayazkızı ve Vegy beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 10:44   #775
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Bugünkü durumları: Kaz üzümü ilk tomurcuğunu verdi, gelişimi gayet iyi. Yıldız ve sardunya gördüğünüz gibi. Çilekler hiç eksilmiyor, sürekli yenileniyor (hayatımda ilk kez). Lisianthusu sığdıramadım, o da tomurcukta.
Name:  11 (1).jpg
Views: 1070
Size:  18.8 KB Name:  11 (3).jpg
Views: 1055
Size:  17.7 KB
Name:  11 (4).jpg
Views: 1046
Size:  19.5 KB Name:  11 (5).JPG
Views: 1072
Size:  63.2 KB
Name:  11.07.JPG
Views: 1046
Size:  69.9 KB

Ayazkızı ve Vegy beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2011, 12:27   #776
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Halil hocam kekik suyunun antiseptik özelliği enzim karışımındaki canlı organizmaların faaliyetlerini kısıtlar mı acaba?

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2011, 10:47   #777
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Enzım kabımızın günese dırek bakan alanda kalması zararlı olurmu acaba
ben artık işi buyutup iş yerındede enzım yaptım
pencereme koydum
aksam üzeri direk güneş alıyor
içeride bakteri dostlarımız güneşten memnun mudur acaba

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2011, 14:26   #778
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Safranli
Dogrudan gunes almamasi gerekir. Golge olsa daha iyi olur.

arapsabunu beğendi.
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2011, 16:03   #779
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
çok tesekur ederım
pencere önunden alayım hemen

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2011, 21:25   #780
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yasarugur Mesajı Göster
Halil hocam kekik suyunun antiseptik özelliği enzim karışımındaki canlı organizmaların faaliyetlerini kısıtlar mı acaba?
Fermantasyonda hiç bir değişiklik olmadı ama...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024