agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2010, 22:17   #331
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. ssengoren,

Deneyler iyi gidiyor galiba ama biraz güldürdünüz beni. Ben enzim yaparken ekmek mayası kullanmamıştım. Çünki okuduğum tariflerde yoktu. Daha sonra şarap konusu ile karışınca işin içine ekmek mayası da girdi ve şarap yapımını da anlatırken yazmıştım. Ama neden olmasın roka-tere-ısırgan-turp şarabı niyetine içebilirsiniz ya da suladığınız bitkiler kafayı bulur biraz. Şaka bir tarafa iyi bir deneme olmuş, belki de maya da katmak lazım enzime. Deney sonuçlarını merakla bekliyorum. Yaz tatili için Altınoluk' a geçerken bakarsın uğrarız yanınıza.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 04:59   #332
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Bence de enzime maya katarak deneme yapılması iyi olur. Bu denemelerin sonucunda bitkiler için, en iyi sıvı gübreye yakın bir gübre elde edeceğimize ben inanıyorum. (içilebilir enzimle ilgili denemeleri Sarıcan başarıyla yapıyor zaten)

Melas, laktik asit, ekmek mayası, bira mayası, mikoriza mantarı (ormanda bulunabilir, adamlar 1 gr için acaip fiyat istiyorlar), pirinç suyu, buğday kepeği, kefir vb. bütün yararlı bakteri içeren katkılar enzime katılabilir. Ayrıca sadece deniz yosunlarından (tuzu iyice yıkanmış) oluşan bir enzim yapılabilir alın size yeşil algli sıvı gübre.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 08:07   #333
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Bu mayalandırıcıların hepsi bir işlemde kullanılmaz herhalde.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 08:39   #334
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Bu mayalandırıcıların hepsi bir işlemde kullanılmaz herhalde.
Aslında bu size kalmış durumda. Buradaki bakterilerin hepsi yararlı bakteri sınıfına giren bakteriler. Birinin diğerini öldüreceğini sanmıyorum. Yalnız yukarıda da bir deneyimi aktarmıştım, laktik asiti çok az kullanmak gerekiyor.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 09:52   #335
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Ben sadece pekmez ve yoğurt suyu kullanıyorum. Bazan yoğurt suyu olmayınca yoğurt koyuyorum. benim enzimlerin gaz çıkışı durdu. Üçünü süzdüm, bir tanesi duruyor.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 10:06   #336
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Üçünü süzdüm, bir tanesi duruyor.
Sn. Nariçi,

Süzdüğünüz enzimleri bitkilerde kullandınız mı hiç?

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 11:45   #337
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Orantısız olarak suyla karıştırıp meyve fidanları toprağına döktüm, ama henüz yapraklanma olmadığından etkisini göremedim. Parfüm çiçeği saksısına da dökmüştüm ona biraz ağır gelmiş olmalı.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 14:49   #338
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Bence en azından 1/100 oranında su ile karıştırmak gerekiyor. Çünkü emzimlerin asit seviyesi oldukça yüksek. Hele yoğurt suyunu fazla eklediyseniz, asit seviyesi daha da yüksek olur. Bu yüzden dikkat etmek gerekir. Ben bir şişe kapağını (1,5 litrelik su şişesi kapağı) 1 litre su ile karıştırıp veriyorum.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 20:20   #339
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 52
Sebze meyve artıkları yerine sadece çimlendirilmiş buğday kullansak farklı bir netice elde edermiyiz acaba?

ssengoren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2010, 04:07   #340
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ssengoren Mesajı Göster
Sebze meyve artıkları yerine sadece çimlendirilmiş buğday kullansak farklı bir netice elde edermiyiz acaba?
Bitkiler için besleyici bir sıvı elde edersiniz. Örneğin ben sadece bir şişeyi orman kıyısından topladığım yonca yaprakları ile yaptım.

porselen beğendi.
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2010, 21:11   #341
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Ben bugün kivi ile yaptığım enzimi sonlandırdım. Önce ben içtim..Ne olur, ne olmaz diye
Tadı güzel gelince eşime verdim..O da beğendi..Artık sırada kaliteli üzümden şarap yapmak var..Sevgili Sarıcan, teşekkürler..Çöp enzimden çıkan enzimin bir kısmını 1/500 oranında sulandırıp,bahçede kapıcının hışmından kurtulan kadife çiçeklerine verdim.Onlar bana, sebze bahçelerinde lazım..Şu ana kadar bir olumsuzluk gözlemedim. Fakat diğer bitkilerime vermeyi göze alamadım..Posayıda, toprakla karıştırıp çürümesini bekleyeceğim..

porselen beğendi.
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2010, 23:41   #342
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. Sındırgılı,

Afiyet olsun. Gerçekten ilginç ve güzel bir deney oldu benim içinde. Ama sağlık açısından bir yararı var mıdır? Onu da herbalistlere sormak lazım. Ben de çilekten yaptığım enzimi severek içtim. İlk yaptığım şarabı da içtim.

Yalnız bu son yaptığım şarap biraz bulanık gibi, henüz durulmadı. İlk yaptığım Rose şaraptan biraz daha koyu renkli ama çok berrak ve güzel bir şarap olmuştu. Bu biraz daha koyu ve kıvamlı.

Sanki fermentasyon erken sonuçlanmış gibi. Tadı fena değil ama berrak değil. Kuru mayayı ilk sefere oranla biraz daha az koymuştum belki ondan olabilir. Yeni bir deneyde maya miktarını biraz daha artıracağım. Bu işi deney yaparak öğreneceğiz.

Çöp enzim, topraklı saksılarda olumlu sonuç verdi. Kompost posası ile karıştırdığım saksıda bulunan redrobin domatesler çoştu. Diğer saksılardakine fark atarak ilk çiçeği o saksıdakiler açtı ve çok sayıda çiçeği var.

Vegy beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2010, 08:02   #343
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Wink

Enzim içilirken belli oran da suya katılacak mı, yoksa sek içilebilir mi?

porselen beğendi.
nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2010, 15:08   #344
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Ben, sek içtim...hafif alkollü ve güzeldi..

porselen beğendi.
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2010, 17:07   #345
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Bitkilere ağır (etken) olunca belki bize de dokunur diye düşündüm. Ben sadece tadına baktım.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2010, 18:51   #346
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Okuduğum siteyi şimdi tam hatırlayamıyorum ama zaten enzim öyle bardak bardak içilesi bir şey değil. İlaç niyetine yarım çay bardağı içseniz yeter.

http://kampungboycitygal.com/2008/06...fruits-enzyme/

Nerede okuduğumu araştırırken burada iki yemek kaşığı kadar içilmesi gerektiğini hatırladım. Fazla içmeye vücudu test ederek geçmek lazım ama sulandırmaya gerek yok. Bende çilek enzimini her sabah bir kahve fincanı kadar içerek bitirdim.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2010, 23:02   #347
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Böyle bir yer de var. Fakat net bir şey öğrenemedim.
http://www.hammaddeler.com/index.php...238&Itemid=362

Enzim fermantasyonu durunca kapalı olarak ne kadar saklanabiliyor (bekleyebilir) acaba?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2010, 19:49   #348
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Sn.Ssengoren, gönderdiğim enzimleri uygulama imkanı bulduysanız,sonuçları paylaşırsanız seviniriz..

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2010, 21:48   #349
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 52
Sn Sındırgılı
Mesleğimden ötürü ''mart ayı dert ayı'' mazeretine sığınıp sizden özür diliyorum.Emanetinizi aldım.İlginize çok teşekkürediyorum.13 Mart 2010 cumartesi günü fabrika bahçesinde 4 adet temiz 5 lt su pet şişesine zeytin karasularını koyduk.10-20-30-40 gram olmak üzere enzimleri ekledik.Uygulamayı haftadabir aynı oranlarda enzim katmak sureti ile 3-4 kez tekrarlayacağız.Koku ve görsel değişimleri takip edeceğiz.Bende sizler gibi merakla bekliyorum.

Vegy beğendi.
ssengoren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2010, 22:04   #350
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Bu akşam, enzimden tekrar 1 likör kadehi içmek istedim.Fermentesi bitmiş gözüküyordu.Fakat, daha ekşi ve alkolü biraz daha keskin geldi..3 ayın dolmasına günler kaldı,ama durdukça içimi kötü hal alıyor..Ya biraz sulandırmak,ya da likör kadehinden daha küçük bir bardakta şifa niyetine içmeli..Öyle olursada bu şişe bitmez?? Ne yapmalı Sn.Sarıcan? Yine bitkileremi vereceğiz ?? 1 kg kivi 'den yapmıştım..

Vegy beğendi.
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2010, 22:22   #351
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Ya, ne desem bilmiyorum ki. Çilek enzimini biraz erken sonlandırmıştım onu günde bir kahve fincanı kadar içerek bitirmiştim. Şimdi diğer büyük damacananın bitmesini bekliyorum ama inan ben de senin gibi tereddüt içindeyim. Biraz önce evde üzüm suyundan yaptığım şaraptan bir fincan kadar içtim. Psikolojik midir? yoksa gerçekten çarpıyor mu bilemiyorum? Fincan biter bitmez içimde bir ısının yayıldığını hissediyorum. Bu yüzden fazla içmeye de korkuyorum. Marketten aldığım şarabı veya rakıyı içerken bu kadar tedirgin olmadım. Bence temkinli gitmek lazım. Gerçi vatan sağolsun diyoruz ama yine de pisi pisine gitmeyelim öyle değil mi? Bence günde bir fincan yeter.

Vegy beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2010, 22:30   #352
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Ben narenciye kabuklarından yaptığım enzimden iki akşam birer yemek kaşığı şalgam içine koyarak içtim. Sanki vücut ısısı yükseldi gibi buna hararet mi diyorsunuz. Çok berrak gözüküyorlar.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2010, 06:17   #353
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Ben sizler gibi içmeye cesaret edemedim daha. Ancak bu enzimin bitkilere çok faydalı olduğunu net olarak gözlemleyebiliyorum. Eskiden çok az veya hiç çiçek açmayan limonun her yerinden çiçek fışkırıyor. Ayrıca sürekli yeni filizler veriyor.
Yaprak bitinden kurtulana kadar hemen hemen bütün yapraklarını kaybettiğim (bazılarını da ben koparmıştım) mandalina ise bir sürü yeni yaprak ve çiçek tomurcuğu vermeye başladı.
Fazla söze gerek yok. Fotograflar burada. Limonun yanında gözüken menekşeleri güzel fotoğraflayamadım. Hafta sonu da onları fotoğraflarım.

Name:  HPIM2728_1.jpg
Views: 1581
Size:  42.9 KB

Name:  HPIM2729_1.jpg
Views: 1721
Size:  30.5 KB

Name:  HPIM2731_1.jpg
Views: 1471
Size:  37.3 KB

Ayazkızı, porselen ve Vegy beğendi.

Düzenleyen acemi_caylak : 17-03-2010 saat 09:13
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2010, 08:48   #354
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Bende diyorum bu çiçeklerin sebebi ne?

Eklenen Resimler
 
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2010, 09:27   #355
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Bende diyorum bu çiçeklerin sebebi ne?
Sn. Sarıcan,

Sizinkide çok güzel çiçek açmış. Bizim enzimler boşa gitmiyor anlaşılan.

Bu arada enzimle ilgili okuduklarıma göre içilebilir enzimlerde süreyi daha kısa tutmak gerekiyor. Bir ay sonrasında tüketilebilir hale geliyormuş. Bu yüzden 3 ay beklemeye gerek yok. (Gerçi bazıları da 6 aydan bile sözediyor ama bana inandırıcı gelmedi. Adam ayrıntılı bilgi vermiyor ve workshop düzenliyormuş. Bunun reklamını yapıyor.)
Ayrıca bir kerede 30 ml' den fazla içilmemesi, yemeklerden önce ve su ile karıştırılmadan içilmesi gerektiği söyleniyor. (Su ile karıştırırsak etkisi azalıyormuş. Sadece mide problemi olanlar yemeklerden sonra su ile karıştırarak içebilirmiş.) İçmeninde bir kuralı varmış, ağzımıza aldıktan sonra bir süre dilimizin altında tutup yavaş yavaş içmeliymişiz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sındırgılı
Ne yapmalı Sn.Sarıcan? Yine bitkileremi vereceğiz ?? 1 kg kivi 'den yapmıştım.
Sn. Sındırgılı yapmş olduğunuz bütün enzimlere (eğer kullanmayacaksanız) ben talibim. Gaziantep'teki 12 dönümlük bağımızda seve seve kullanabilirim.

Vegy ve Sofii beğendi.

Düzenleyen acemi_caylak : 17-03-2010 saat 10:36
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2010, 10:56   #356
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Wink

Ooo, biz yani ben, sek likör içer gibi içtim.karaciğeri fazla zorladikki kaşıntı ve hararet yaptı.Diğer mango enziminide süre fazla uzamadan bitirmeli! Şayet içemezsem,size gönderebilirim.Neden olmasın? Dahala hafif te olsa kaşıntı devam ediyor. Biz, farkında olmadan atom yapmışız

porselen ve Vegy beğendi.
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2010, 20:36   #357
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Pirinç ıslama suyuda öyle bekliyor. Anlaşılan, yazın Büyükadada perşembe günleri pazar kurulduğunda bisiklete atlayıp tüm döküntüleri toplayıp, evde kompost yapma işlemlerine başlamak gerekecek..Sayın doğasever'in kovalarıda yetmeyecek..Özel bir yer yapmalı..Sabahları, kahvaltıda kendimin yetiştirdiğim domates ve biberi dalından kopartıp yemek bize yeterli olmayacak..Ne olacak bu halimiz!!!..Zaten Sn.Meyvelitepe aklımıza Adacıkları soktu.Onları kestirdik,şimdi yavaş yavaş adaya götürmeye devam ediyoruz.Motor kaptanları bile bıyık altından bize gülüyor..''.Eskiden böyle şeylerle uğraşmazdı..Kafayımı yedi ne?'' diye mutlaka soruyordur..Gerçekten, kışın sadece kediler, yemeksiz kalmasın diye giderdim..Şimdi bitkilerim ne yapıyor diye gidiyorum. Sonumuzu pek hayırlı görmüyorum..Aslında, sorum askıda kaldı..Pirinç suyunu ne yapmalı? Kepekle veya eski gazetelerle mix yapıp kullanma olanağı varmı?

Vegy beğendi.
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 19:38   #358
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Pirinç suyunu ne yapmalı? Kepekle veya eski gazetelerle mix yapıp kullanma olanağı varmı?
Sn. Sındırgılı,

Pirinç suyunda fermentasyon bitti mi?

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 20:43   #359
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
3 ayı geçti, bitmiştir diye tahmin ediyorum..

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2010, 15:39   #360
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Buldum!

Buldum arkadaşlar enzimin bir faydasını!
Barsak mide gazlarını gideriyor. Kendim kobay olarak kullandım ve gördüm. En çok gaz yapıcı yemek kuru fasulye onda da tam etkili.

porselen ve Vegy beğendi.
nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024