agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-10-2009, 15:08   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Gübre olarak tescilli ürünlerin, bitki koruma ürünü olarak tavsiyesi

Bilindiği üzere Oğuz Alper kullanıcı ismine sahip üyemiz, bir süredir forumda ticari ürünler satmakta ve diğer üyelere ürünü hakkında bilgilendirme yapmakta idi. Fakat;
- kendisine daha önce, ruhsatı olmayan hastalık ve zararlılara karşı çözüm olarak sunmaması konularında yapılan uyarılara riayet etmediği,
- henüz tescili tamamlanmamış bir ürünü tanıttığı, dağıttığı, sattığı,
- bu konularda kendi bilgisine başvurulduğunda cevap vermediği
için forumla ilişkisi kesilmiştir.

Bionem ürününü bulan, Oğuzalper' in de amcası olan Sn. Prof. Dr Oktay Yeğen ile görüşülüp ürün hakkında bilgi edinilmek istendiğinde hocamız bu ürünün ne olduğunun belli olmadığını ve ruhsatsız, tescilsiz ürün kullanmanın sakıncalarını ifade etmişlerdir. Hatta ürünün sitesindeki videoların bile kendi ürünleri olan Bionem' in çekimleri olduğunu ifade etmişlerdir.

Bu hafta içerisinde konu ile ilgili yetkililerle yaptığımız görüşmelerde böyle ürünlerin lanse edilmesine aracılık etmenin bile sakıncaları konusunda uyarı da almış bulunmaktayız.

Bundan sonra sitemizde ve forumumuzda hiç bir zirai girdinin ruhsatlı veya tescilli olduğu konular dışında bu şekilde tanıtılmasına zemin sağlamayacağımızı duyururuz.

Aynı şekilde Bionem başlığı da gübre olarak tescilli olduğu halde bitki koruma ürünü olarak tavsiye edildiğinden kapatılacaktır.

Diğer ürün başlıkları da tarafımızdan incelenmektedir.

Todor Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 18:54   #2
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Aklın yolu birdir. Sayın Mine Pakkaner'e teşekkür ederim doğru tespiti için.
Elbette soracağım. Bu ürünlerle ben bu sitede tanıştım ve kullandım. Başarabildiklerini de yazdım, başaramadıklarını da.
Yalnız sevilay hanım, nerden , nasıl duydu ise sitede yazdığım mesajlar dışında ROA ile ilgili hiç bir özel konuşmam olmadığı halde Oğuz Bey'le yakın olduğuma karar vermiş. Vermemekle kalmamış, olamayacağım bir ortamda bunu dile getirmiş. Şiddetle kınıyorum. Burası dedikodularla dönen bir site değil, biraz ciddiyet sevilay hanım. Oğuz Bey'le ilk kez sitesinden telefonunu bularak bugün görüştüm. Bitki yetiştirme konusundaki tüm bilgileri 54 yaşından sonra sitemizden öğrendim. Önce sitemize , daha sonra Bionem ve ROA'ya güvendim. Site üyesi olmasam bu ürünlerden haberimin olamayacağı çok açık değil mi?

Oğuz Beyle aramın iyi olmasına gelince , bitkilerimle ROA arasındaki iyilikle sınırlıdır. Lütfen kişisel yorumlar yaparken bilerek yapın, ne yazdığınızın farkına varın Sevilay Hanım.
Ürünleri kullandım ve sonuçlarını paylaştım. Ürünlerin doğruluğunu tartışmak benim boyumu aşar, anlamam zaten. Yayınladığım her mesaj, yaşadığım denemeler ve sonuçları idi.
"Dakka bir gol bir" ise düşünen her beynin soracağı basit bir soru idi.Çok şükür ki hala düşünebiliyorum, araştırabiliyorum ve öğrenebiliyorum. Yönlendirme konusunda en güzel örnek siz olmalısınız sevilay hanım, ben değil. Ve sanırım etrafınızdaki insanları başarıyla yönlendirdiğiniz için, benim de yönlendirilmeye ihtiyacım olduğunu düşündünüz. Hiç ihtiyacım yok, emin olun.

maki01 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 19:14   #3
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sahibinin eliyle intihar eden bir ürün daha. Üzücü. Böyle olmayabilirdi.Şimdi denirse ki, "tabii, zehir değil onun için", bu kesinlikle doğru bir ifade olmaz. Millet olarak yapabileceğimiz iyi işlerde bile bu kadar alaturka olmak zorunda mıyız?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 20:27   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Çok şükür ki hala düşünebiliyorum, araştırabiliyorum ve öğrenebiliyorum. Yönlendirme konusunda en güzel örnek siz olmalısınız sevilay hanım, ben değil. Ve sanırım etrafınızdaki insanları başarıyla yönlendirdiğiniz için, benim de yönlendirilmeye ihtiyacım olduğunu düşündünüz. Hiç ihtiyacım yok, emin olun.
Ben yalnızca fikir yütüyorum, ya da sesli düşünüyorum. Olabilir diyorum.
Dikkatle okursanız, kesin yargıda bulunmuyorum.

Ancak siz, yukarda belirttiğim cümlenizle, kesin yargıda bulunuyor, ve insanların zekâlarına, muhakeme yeteneğine doğrudan hakaret ediyorsunuz.

Araştırıp, öğrenebilme yeteneğinizden bahsetmişsiniz.
Evimize aldığımız bulaşık deterjanının bile üstünü okuyan bizler, neden evimize aldığımız, içeriğini bilemediğimiz bir ürünü araştırmayız?

Burası, adını yukarıda da okuyacağınız gibi; Forum

Burada tartışıyoruz, öğreniyoruz, araştırıyoruz, paylaşıyoruz.

Forum kurallarını okursanız, kurallarda, burada adı yazılan her ürünü sorgusuz sualsiz almak zorundasınız, gibi bir kural olmadığını fark edeceksiniz.

Sizi yönlendirmeyi düşünmüyorum ancak, ayağınızın dibindeki suya bakarken, önünüzdeki denizi fark etmemenizi istemem.

Bu mesajdan çok, olayın geneline bakmanızı tavsiye ederim.

Sevilay Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 20:34   #5
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Arkadaşlar yazacak başka yer bulamadım konular kapatılmış..

Bazı arkadaşlarımızın dediği gibi Bionem fungusit değil ise benim bitkilerimdeki yoğun yaşadığım mantarı acaba ne engelledi? Bitkimi mantardan ne korumuş olabilir?

Yöneticilerimiz müsade ederlerse uzman kişilere bu konuda sormak istediklerim var.

feriha Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 20:38   #6
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Sevilay hanım, bu tartışmalarda görebildiğim, ne deniz, ne de ayağımın dibindeki su. Şu an sadece sizsiniz. Sizin benim hakkımda yaptığınız yorum gibi ben de sizin hakkınızda yorum yapıyorum.
Aynı soruyu ben size soracağım, neden ROA aldınız ve kullandınız, sonuçlarını da bizlerle paylaştınız.
Sizin mesajlarınıza cevap vermeyeceğim.Tavrınız yeterince şekillendi bende.

maki01 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 20:53   #7
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Arkadaşlar yazacak başka yer bulamadım konular kapatılmış..

Yöneticilerimiz müsade ederlerse uzman kişilere bu konuda sormak istediklerim var.
Burada yazabilirsiniz. Aynı konuyu farklı başlıklar altında takip edemeyiz.

Sorularınızı da buraya yazın.

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 20:54   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Sayın maki01,
Yukarıda okuyacağınız ve yorumlayacağınız onca mesaj varken, yalnızca bir mesajda tarafımca yapılmış bir fikir yürütmeye, neden bu kadar takıldığınızı anlayamadım.

Ben bu mesaj için sizden özür dilersem, siz de zekâlarına hakaret ettiğiniz, yönlendirdiğimi düşündüğünüz site yönetiminden özür dileyecek misiniz?

Roa başlığına yazdıklarımı iyi okuyup, değerlendirebilseydiniz, orada aslında bir özeleştiri olduğunu da anlayabilirdiniz.
Oradaki bir mesajımda, "haklısınız Oğuz bey, sanırım ben Roa ile ilgili beklentilerimi yüksek tuttum" yazdığımı hatırlıyorum.

Tavrımın ne olduğunu gayet açık ifade ettiğimi düşünmekle birlikte, ben de bana cevap vermemenizi rica edeceğim.

Sevilay Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:06   #9
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Oğuz Alper aylardır bu sitede Bionem satışı yapıyor, henüz ruhsatının olmadığını belirttiği ROA'ları deneme amaçlı üyelere gönderiyor. Yöneticilerin her hangi bir itirazı yok, ta ki yöneticilerden biri üründen memnun kalmayana kadar. İlginç bir tedasüf.
Madem tereddütleriniz vardı, neden şimdiye kadar kimseden ses çıkmadı? Neden Oguz Alper'i ''Zaten şu üye de böyle demişti'' dediğiniz zaman uyarmadınız? Ya da uyarınızı ciddiye almadıysa, önleminizi o zaman almadınız?
İzin almadan bal numunesi gönderen üyeyi bile uzaklaştıran hassasiyet Oğuz Alper konusunda neden gösterilmedi?
Moderasyonun kendi arasında üyeler ile ilgili yaptığı yazışmalar açıkcası beni şaşırttı ve üzdü. Engizisyon mahkemesi mi burası?
''Evi camdan olanlar başkalarına taş atmasınlar'' diye bir laf vardır. Site üyelerine ''doğru yolu'' göstermeye çalışırken lütfen hepimizin aklında bulunsun.

DefneD. Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:24   #10
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Konu hakkında yeterince bilgimiz yoktu. Bionem'i hazırlayan Oktay Yeğen ile yeni görüştük. Olayın bu boyutta olduğunu amcası tarafından hırsızlıkla suçlandığını falan bilmiyorduk.

Ayrıca kısıtlı bilgimle uyardım. Yukarıda verilen linkileri okudunuz mu?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Alper Mesajı Göster
Sevgili Malina ; Anladığım kadarı ile konulara yazı yazmamı yasaklamışsınız.Canınız sağolsun .Sayın Mine Hn.Konuya çözüm önerinizi yazın dediği için yazmıştım ne yazıkki siz bile benim bu sitede yapmış olduğum hizmeti içinize sindirememişsiniz.Sağlık olsun sorun diil.

Ayrıca eleştirilerinizi Oğuz Alper'e yapmalısınız. Yazdıklarınızı okuyunca, o masum biz suçlu gibi görünüyoruz.

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:24   #11
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Site yönetimi mi? Demogoji yapmayın ve sakinleşin biraz. Hayırdır site yönetimiyle polemik yaşatmaya mı çalışıyorsunuz? Başaramazsınız sevilay hanım. Sevgili malina , konu ile ilgili son derece duyarlı bir çalışma yapmış ve şeffaf bir şekilde yayınlanmasını sağlamıştır. Tanıdığım en üst yetkiliye , malina'ya teşekkür ederim. Lütfen kendinizi, site yönetimiyle özdeşleştirmeyin. Konu ile ilgili yazdığınız tüm mesajlarda anlayamadığım bir gayret içindesiniz. Kolay gelsin diyebilirim sadece. Lütfen artık sorununuz neyse ona odaklanın.
Ben konunun insan sağlığı ile ilgili boyutunu merak ediyorum. Eminim yetkili ve bilgili arkadaşlarımız bizlere yardımcı olacaktır.

maki01 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:25   #12
Ağaç Dostu
 
Nesrin Sarı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2009
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 196
Galeri: 11
Malesef benimde 10 saksı kadar çiçeğimin telef olmasına neden oldu Oğuz beyin gönderdiği roa isimli şey..

Nesrin Sarı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:26   #13
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DefneD. Mesajı Göster
Yöneticilerin her hangi bir itirazı yok, ta ki yöneticilerden biri üründen memnun kalmayana kadar. İlginç bir tedasüf.
Kastınızı fena halde aşmış durumdasınız!

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:32   #14
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Konu hakkında bilgisi olan üyeler tarafından zaman zaman yazılan şeyler var. Birini buldum. Sonuçta forumlarda yazılanları sizler de yorumlamakla yükümlüsünüz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Sayın oğuz alper,

denediniz mi? Emin misiniz?
Nasıl ki Ziraai bir ilaç her bitkinin her aynı tür hastalığına ruhsatlı değil ise Bionemin bu bitkide böyle ruhsatı var mı?
Çaya çorbaya Limon, başka bir şey, bu pahallı, hassas ve ender bitkilerde bionem ile "kurtarabilirsiniz" yazamak başka bir şey.
Olası aksi bir durumda Bionem yetkilileri zararı üstlenecekler mi?
Lütfen klavyesi olan yazar misali burda aklınıza gelen olasılıkları yazmayın?
Deneyimlerimizi paylaşıyoruz burda. Bu tarz aklileştirilmiş fikirler başkalarına zarar verebilir.
Bu tür organik ürünler daha çok preventif (önleyici), veya preservatif (koruyucu) etkilidir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Alper Mesajı Göster
Sn.Praecox ;

Bionem i inceleseydiniz bu tip yaklaşımda bulunmazdınız , öncelikle Bionem Mikrobiyal Gübredir.Tüm ürünlerde kullanılabileceğini araştırıp baksaydınız bunu görebilecektiniz. Görüyorumki Siz deneyimlerinizi zehirlerle uygulayıp ve insanlarla paylaşıyorsunuz ****** paylaşabilirsiniz .Bende Biyolojik bir ürün ile üyelerimize paylaşımda bulunuyorum. Çaya Çorbaya Limona gelince önce olaya bilimsel yaklaşmış olsa idiniz , böyle bir uslupta bulunmazdınız. Tüm mantarların hücre yapısı kitin ile kaplıdır hani belki bilmiyorsunuzdur da hatırlatıyım dedim. İşte bu sebebten ötürü Bionemin içerisindeki Bakterinin çıkarmış olduğu kitinaz enzimi sayesinde bu mantarların tamamını etkisiz bırakıyor.Bu yüzden çaya çorbaya limona bilmem anlatabildimmi.Denedinizmi sorusuna gelince denedim ve keşke sende deneyip bu konuşmayı yapsaydın.Yinede çok fevri davrandığınızın kanaatindeyim bionem ile ilgili ve içerisindeki bakteri ile ilgili bilimsel deneyleri ,yayınları istemiş olsa idiniz memnuniyetle size iletirdim.Sağlıcakla kalın

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:39   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Yönlendirme konusunda en güzel örnek siz olmalısınız sevilay hanım, ben değil. Ve sanırım etrafınızdaki insanları başarıyla yönlendirdiğiniz için, benim de yönlendirilmeye ihtiyacım olduğunu düşündünüz.
Özel hayatımda, etrafımdaki insanlarla ilişkimi bilemeyeceğinize göre, bu konu ile ilgili kimi yönlendirdiğimi düşünebilirsiniz, yönetimden başka?


Bu yazıyı yazıyor ve beni demogoji yapmakla suçlayabiliyorsunuz.

Alıntı:
Sevilay hanım, bu tartışmalarda görebildiğim, ne deniz, ne de ayağımın dibindeki su. Şu an sadece sizsiniz. Sizin benim hakkımda yaptığınız yorum gibi ben de sizin hakkınızda yorum yapıyorum.

Sanırım okuyup yazdıklarınızla tezat yaşıyorsunuz;

Alıntı:
Sizin mesajlarınıza cevap vermeyeceğim.Tavrınız yeterince şekillendi bende.

Sevilay Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:39   #16
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
Sevgili berduray'ı , ürüne ,,kekik suyu ,, dedi diye , dava edeceğini söyleyen kişi mi acaba Oğuz Alper bey ?
Arkadaşımız çok üzülmüştü .
Öyle ise bir özür hakkı daha doğmuş oldu .

Volare Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:48   #17
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Siz, benim Oğuz Alper'le yakın olduğumu yazarken ne yapıyordunuz? Özel yaşamımla ilgili yorumdu, değil mi?
Benim yönlendirildiğimi düşünen ve yazan biri, bu tür yönlendirmeleri başarı ile yapıyor olmalı diye düşünmemden doğal ne var?
Gerçekten size yazılan son mesaj bu. Sıkıldım....

maki01 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:52   #18
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Aynı şekilde Bionem başlığı da gübre olarak tescilli olduğu halde bitki koruma ürünü olarak tavsiye edildiğinden kapatılacaktır.
Geçtiğimiz yazlarda başedemediğim özellikle güllerimdeki mantar, küllenme, böceklenme şikayetlerimden organik gübre tescilli olduğunu yazdığınız ürünle kurtulabildim. Küllenme, mantar gibi hastalıkların önlemlerinin hastalık başlamadan önce alınması gerektiğini forum sayfalarınan öğrendim ve uygulamayla doğru buldum.

Bu şekliyle bu ürünün bitkiyi koruduğunu söyleyebilirmiyiz?
Sadece bu ürünü kullandığıma göre korumadıysa sizce ne korudu?

Bu sorum olayın diğer kısımlarıyla tamamen ilgisiz, polemikten uzak, kendi uygulamam adınadır. Bazı arkadaşlarımın bu ürünün fungusit olmadığı konusundaki yazıları okudum ve elbette doğruyu arıyorum arkadaşlar..

feriha Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:54   #19
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Aslında bu tartışmalarda Oğuz Alper'in de yer alması iyi olurdu.
Ama yaptığımız son konuşma denemesi sırasındaki tavrı nedeniyle, konu hakkında konuşabileceğimizi sanmıyorum. Praecox mesleki bilgisi nedeniyle bile muhatap kabul edilmiyorsa, forumda ona muhatap bulmak ve ayrıca beğendirmek çok zor.

Merak eden olur diye yazayım dedim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Alper Mesajı Göster
Ben Mine hanımla görüşeceğimi sanıyordum.
Siz benim muhattabım değilsiniz.Siz kendinizi ne sanıyorsunuzda Roa natura konu başlığında oğuz alper yeğen kim oktay yeğen kim diye sorguluyorsunuz? Sanane!!!
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Alper Mesajı Göster
Sen benim muhattabım değilsin!!!

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 22:01   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-09-2008
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 253
Sn.Site sakinlari elimde hala roa plus ve roa natura var çileklere uyguladığım bunları kullanmam yararlımıdır zararlımıdır saygılar.

alone35 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 22:01   #22
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Arkadaşlar Bionem ve Roa konusunda ben de dahil hayal kırıklığı ve sıkıntılar yaşadık, lütfen bu konunun sıkıntısıyla birbirimizi kırmayalalım.Bu ürünü satın alıp bir ay denedim, hiç bir işe yaramadığını anladım ve kullanmayı bıraktım,forumdan takip etmeye başladım. Son İzmir toplantısında da kullandığını bildiğim iki arkadaşıma sordum, biri biraz fark etti diğeri hiç biri faydasını görmedim dedi, ben de hata benden kaynaklanmış olabilir, kimsenin ekmeğiyle oynamayım düşüncesiyle forumda yorum yapmadım.
Bizim gibi çiçek, bitki delileri ile bu şahış resmen dalga geçti, yok el parçalıyıcısını şöyle tutun, yok eğik tutun hazırlıyacağınız karışım süt renginde olsun Ben bunları da zaman zaman hissettim ama ekmeğiyle oynamama adına ,iyi niyetli düşünmeliyim adına sustum. Sadece bunu hazmedemiyorum

esen akasya beğendi.
acemifüsun Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 22:07   #23
Ağaç Dostu
 
Nesrin Sarı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2009
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 196
Galeri: 11
Binbir rica ile edindiğim tüm çeliklerimde çürüdüler malesef.. Bende yazamamıştım ticari bir ürün olduğu için.

Nesrin Sarı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 22:22   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Benim asıl merak ettiğim;

Bakanlıktan mikrobiyal gübre ruhsatlı Bionem için Prof.Oktay Yeğen'in düşünceleri;

Gübre ruhsatı olmasına rağmen bu ürünün mantar kökenli hastalıklarda kullanıp kullanılmayacağı?

Bionemin halen Prof.Oktay Yeğen'in bilgisi dahilinde üretilip üretilmediği?

Eğer Prof.Oktay Yeğen'in bilgisi dahilinde üretiliyorsa nasıl olup da Oğuz Bey tarafından satışı yapıldığı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 22:23   #25
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Hay Allah benim bitkilerimde böyle bir durum neden görülmedi acaba?

Ürünü ilk satın aldığımda yanlış dozaj uyguladığım günler haricinde bitki kaybım olmadı.

Düzenli uyguladığım zaman bitkilerimde küllenme-mantar görülmedi.

Bütün arkadaşlarımın sellukaları kırmızı örümcekten kırılırken benimkinde sorun olmadı..

Düşünce gücümle yapmış olmalıyım düşünmeye başladım.

Hiç mi fayda gören yok?

feriha Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 22:25   #26
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Benim asıl merak ettiğim;

Bakanlıktan mikrobiyal gübre ruhsatlı Bionem için Prof.Oktay Yeğen'in düşünceleri;

Gübre ruhsatı olmasına rağmen bu ürünün mantar kökenli hastalıklarda kullanıp kullanılmayacağı?

Bionemin halen Prof.Oktay Yeğen'in bilgisi dahilinde üretilip üretilmediği?
Evet ben de bunları merak ediyorum.

acemifüsun Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 22:35   #27
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Kastımı ne şekilde aşmış oluyorum malina? ''İlginç bir tedasüf'' yazarak mı? Onu da yanlış yazmışım ya, neyse.
Siz Şubat 2009'da Oğuz Alper ile siteden uzaklaştırıldığı zaman yaptığınız yazışmaların linkini vermişsiniz. Ben Mayıs 2009'da üye oldum. Üyeliğim öncesinde yaşananları bilmeme imkan yok. O yazışmaları daha eski üyelerin de bugüne kadar bildiklerini zannetmiyorum.

Benim merak ettiğim, daha önceden de kaygılar, tereddütler varken, neden moderasyondan bir üyenin ürünlerden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirmesinin hemen ardından bu olayın patladığı.

Eğer bu ürünlerin insan sağlığına ya da bitkilere bir zararı varsa (ya da yoksa, henüz ortada somut bir şey yok), ya da kuşkular varsa, moderasyondan birisi deneyene kadar hiç kimsenin haberi olmayacak mıydı?

Tamam, hepimiz hür irademiz ile bu site üzerinden tohum alışverişi yapıyoruz, satılan tohumları, fideleri, soğanları alıyoruz, hiç tanımadığımız insanlara adres, telefon numarası veriyoruz. Aldığımız riskleri biliyoruz. Ama sizin de, yönetim olarak sorumluluğunuz yok mu satışa, tanıtıma izin vererek? Madem Şubat 2009'da kuşkularınız vardı, Ekim 2009'a kadar neden beklediniz? Bunu sormak benim hakkım değil mi?

Yaptığınız işin, bu koca siteyi derleyip toplayıp, sürekliliğini sağlamanın zor olduğunu gayet iyi biliyorum. Ama sitede satışına/tanıtımına sayfa sayfa izin verilen bir şeyi edinip, ardından da bu olunca, inanın hayal kırıklığı ve kaygı ikiye katlanıyor.

DefneD. Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 22:48   #28
Ağaç Dostu
 
akcan67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
Bu sene yazın bionemi sürekli kullandım.Ürünlerimde diğer senelere rağmen daha iyi gelişimler gözledim.Hasat zamanıda gayet güzeldi.Yanımdaki bahçede yaşanan sorunların çoğunu ben yaşamadım.Roayı denememize rağmen daha kesinleşmiş bir sonuç söyleyemem.Bu kadar emek ve zaman boşa gitmiş olamaz.

Şahıslar kendi aralarında ne yaparsa yapsın.Beni burası ilgilendirmiyor fakat kimyasallara karşı olan bu ürünü şimdi görmezlikten mi gelelim.Faydasının olup olmadığını lütfen bize biri açıklasın.

akcan67 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 22:56   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bionemin gübre olarak kullanılmasında zaten bir sorun yok

Bakanlıktan bu konuda tescilli bir ürün olduğu web sitesinde belirtiliyor.

http://www.alternatiftorostarim.com/ruhsatlar.html

Burada tartışılan;

1-Bionemin ruhsat almamasına rağmen bitki koruma ürünü olarak tavsiye edilip edilemeyeceği ?

2-ROA nın bugüne kadar hiçbir ruhsatı olmamasına rağmen dağıtımının yapılıp yapılmayacağı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 23:10   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ben buradaki tartışmalara cevap verebilmesi için "Oğuz Beyin forum üyeliğinin tekrar aktif hale getirilmesi gereklidir" diyorum.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024