agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni111Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-03-2019, 14:24   #121
Ağaç Dostu
 
selim_50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 641
sayın g.c konunun uzmanı değilim ama patojenik olup olmadığına bakmadan denemelisin derim, karpuzun kesilirken çıkardığı sesi, kokusunu metrelerce uzaktan alabilirsin,
bu yıl için koyun, güvercin gübresi ve pancar melası hazır sadece solucan gübrem gelecek aynı uygulamayı bu yıl tekrar yapacağım..

g.c. beğendi.
selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2019, 11:25   #122
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Elimde 20 Ltlik turşu kovaları var. En azından 2 kova şerbet için ayırıp sezonda sulama arasında kullanarak deneyimlemek arzusundayım.

Keten bez içine yanmış koyun, inek ve güvercin gübresini harmanlayarak suya daldırıp ağzı kapalı 1 hafta bekleterek elde edeceğim şerbet patojenik olur mu? (anladığım kadarı ile yanmış gübre ağzı kapalı, yanmamış olan açık şekilde muhafaza edilmeli; ama yanlış anlamış olabilirim)

Başlığı baştan sona okudum ancak yanmış ve yanmamış gübre kullanırken kova ağzının açık mı kapalı mı olması gerektiği konusunda zıtlıklara denk geldim. Netleştirmek adına bir üstad başlığa uğrasa ne güzel olur.

@Resulgur @MeyveliTepe
Sn. g.c. merhaba , bizde burada öğrendiklerimizi uyguluyoruz aslında farklı bir şey yok ..

Şerbet içerisine ekleyecek olduğunuz gübrelerin sağlıklı bir şekilde yanmış olması gerekmektedir. Ben genel anlamda bir sorun yaşamadım . Açık söylemek gerekirse patojen olup olmadığına pek dikkat etmeden uygulama yapıyoruz.

Örneğin burada Resulgur / Bahçe, Sera yanmış tavuk gübresini gübre şerbeti yapmadan önce fotoğraflamıştım. Bu şekilde yaparsanız bir sorun olacağını düşünmüyorum. Tabi Sn. @Meyvelitepe eksiklerimiz varsa değinecektir .

Gübre şerbeti içerisine bir miktar sirke, melas, pekmez, solucan gübresi ve bokashi suyu gibi metaryeller de ekleyerek deneme yapmayı düşünüyorum.

Gübre şerbeti içerisinde hümik asit ve peyniraltı suyu gibi bir kaç deneme yaptım ileriki zamanlarda kısmet olursa deneyimlerimi sayfamda paylaşırım. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2019, 12:41   #123
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. g.c. merhaba , bizde burada öğrendiklerimizi uyguluyoruz aslında farklı bir şey yok ..

Şerbet içerisine ekleyecek olduğunuz gübrelerin sağlıklı bir şekilde yanmış olması gerekmektedir. Ben genel anlamda bir sorun yaşamadım . Açık söylemek gerekirse patojen olup olmadığına pek dikkat etmeden uygulama yapıyoruz.

Örneğin burada Resulgur / Bahçe, Sera yanmış tavuk gübresini gübre şerbeti yapmadan önce fotoğraflamıştım. Bu şekilde yaparsanız bir sorun olacağını düşünmüyorum. Tabi Sn. @Meyvelitepe eksiklerimiz varsa değinecektir .

Gübre şerbeti içerisine bir miktar sirke, melas, pekmez, solucan gübresi ve bokashi suyu gibi metaryeller de ekleyerek deneme yapmayı düşünüyorum.

Gübre şerbeti içerisinde hümik asit ve peyniraltı suyu gibi bir kaç deneme yaptım ileriki zamanlarda kısmet olursa deneyimlerimi sayfamda paylaşırım. Saygılar
Teşekkürler üstadım, takipte olacağım. Yanmış inek ve koyun gübresi ile solucan gübresi karışımı denemesini de ben yapacağım. Bahçemde umarım olumlu sonuçlarını paylaşmış olurum.

Resulgur beğendi.
g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2019, 14:23   #124
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Elimde 20 Ltlik turşu kovaları var. En azından 2 kova şerbet için ayırıp sezonda sulama arasında kullanarak deneyimlemek arzusundayım.

Keten bez içine yanmış koyun, inek ve güvercin gübresini harmanlayarak suya daldırıp ağzı kapalı 1 hafta bekleterek elde edeceğim şerbet patojenik olur mu? (anladığım kadarı ile yanmış gübre ağzı kapalı, yanmamış olan açık şekilde muhafaza edilmeli; ama yanlış anlamış olabilirim)

Başlığı baştan sona okudum ancak yanmış ve yanmamış gübre kullanırken kova ağzının açık mı kapalı mı olması gerektiği konusunda zıtlıklara denk geldim. Netleştirmek adına bir üstad başlığa uğrasa ne güzel olur.

@Resulgur @MeyveliTepe

Sağlıklı ve patojen içermeyen bir şey yapmak istiyorsanız iki yol var. Birincisi lactobacillus ile fermente ederek kapalı havasız ortamda yapmak. Diğeri ise yoğun hava basarak yapmak. Aksi durumda yüksek oranda patojen (e-coli, salmonella vb.) içermesi kaçınılmaz.

g.c. beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2023, 21:39   #125
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-12-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
Merhaba, naçizane balkonda domates, biber yetiştirmeye çalışıyorum. Bu konuyu baştan sona okudum. Ancak geçmiş senelerde Bauhaus'tan aldığım organik koyun gübresi ile nasıl şerbet hazırlayacağımı anlayamadım daha spesifik ne söyleyebilirsiniz? Mesela 2 lt şerbet hazırlamam için yarım çay bardağı koyun gübresini ezip karıştırmam yeter mi? Teşekkürler

mohawk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2023, 15:34   #126
Ağaç Dostu
 
çiçeksever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2006
Şehir: Afyon-Eskişehir
Mesajlar: 1,629
Galeri: 14
Gübre şerbetini un eleği gibi çok ince bir elekten geçirin. Sonra elekten geçmiş koyu şerbeti aynı ölçüde su ile karıştırın. Bununla bahçenizdeki ya da saksılarınızdaki bitkileri sulayın. Sulama esnasında tortusu dibe çökmesin: Arada çalkalayarak karıştırarak sulama yapın.
İnternetten öğrendiğim bilgi bu.

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2023, 15:37   #127
Ağaç Dostu
 
çiçeksever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2006
Şehir: Afyon-Eskişehir
Mesajlar: 1,629
Galeri: 14
https://azbitki.com/gubre-serbeti

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024