Fırında beşamel soslu tavuk
3 Eklenti(ler)
Eminim ki pek çok arkadaşımız bunu değişik şekilde yapıyordur. Ben de bu gün bunu yapmak istedim, yaparken de sizlere kendi tarifimi vereyim diye düşündüm.
Kasaptan veya marketten hazır paket halinde kemiksiz kalça tavuk alıyoruz. Bunları kuşbaşı doğrayıp bir kaseye alıyoruz. 2-3 adet patatesi halka halka doğrayıp payreks bir kaba koyuyoruz, biraz tuz, karabiber ve çok az zeytin yağı ilave ederek şöyle bir karıştırıp. 190-200 derece ısıtılmış fırına sürerek 15-20 dakika pişiriyoruz. Bu arada tavaya yine az miktarda zeytinyağı koyup, küçük küçük doğradığımız bir adet soğanı pembeleştirip, kuş başı doğradığımız tavukları ilave ederek 10 dakika kadar yani tavukların rengi hafifçe beyazlaşana kadar pişiriyoruz. Daha sonra tavadaki tavukların üzerine küçük küçük doğranmış birkaç adet yeşil biber ile bir tane kırmızı salçalık biber ve 2-3 diş ince kıyılmış sarımsakları ilave ettikten sonra bir kaşık domates salçası, tuz, karabiber, pul biber ekleyerek biraz pişiriyoruz. 10-15 dakika kadar. Bunlar pişerken bir miktar beşamel sos hazırlıyoruz ve biraz karabiber-tuz ilave ediyoruz. (hemen hemen her bölümde karabiber ve tuz ilavesi yaptığımız için miktarları az tutun, gerçi en alttaki patates tuz miktarını ayarlayacaktır) Fırından aldığımız patateslerin üzerine önce tavadaki sebzeli tavukları, daha sonra da beşamel sosu ilave ediyoruz. Yine 200 derece ısıtılmış fırına sürmeden evvel bir miktar rendelenmiş taze kaşar peynir ilavesini de unutmayın. Halka patatesler fırına sürülecek, soğan pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilecek. |
3 Eklenti(ler)
küçük küçük doğranmış sebzeler, tavada hafifçe rengi dönen tavuklara ilave ediliyor, biraz da salça ekleniyor.
|
4 Eklenti(ler)
Fırından çıkan patates üzerine önce tavuklar ekleniyor.
Hazırlanan beşamel sos ilave edildikten sonra biraz da kaşar peynir ilavesi ile tekrar fırına sürülmeye hazır. AFİYET OLSUN |
Akşama geliyorum :)
|
Alıntı:
Lâf aramızda Oğuz için verdiğiniz patlıcanları almayınca biraz vicdanıma dokundu da onun sevdiği bir şeyi yapayım dedim. ;) |
Maşallah güler hanım .. elinize sağlık. Canımız istedi ama 😀
|
Alıntı:
Şimdi bu mesajı yazarken birdenbire çoook eskilere gittim. Sizler belki bilmiyorsunuzdur, çok sevdiğimiz ve değerli bir arkadaşımız vardı Todor. Şimdi Foruma pek sık girmiyor. Todor, bir toplantı sırasında etli nohut yemeğini pek sevdiğini söylemişti. Bizim Manyas'ın da nohutu güzel olur. Bir Manyas'dan İstanbul'a dönüşümüzde bir tencere etli nohut pişirip Yalova'da Todor'a uğrayıp bırakmıştık, çok da memnun olmuştu. ;) |
Alıntı:
Keşke yakın olsaydık sürekli yemek yaptırırdım size [emoji4] |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın Güler Hanım; dün tarifinizi görünce canım o kadar çekti ki neyse ki annemi ikna ettim bugün menümüzde beşamel soslu tavuk var...
Ellerinize sağlık ^^ |
Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Fotoğraflar da tarif yazmaya gerek bırakmayacak türden, teşekkür ederiz:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024