Tavuktan Midye Tava
Denerseniz midte tava lezzetini farkedeceksiniz.
Malzemeler: 1/2 su bardağı sirke. 3 adet tavuk göğüsü 8 adet sarımsak 2 çorba kaşığı kekik kızartmak için: sıvıyağ un Yapılışı: Kuşbaşı doğradığınız tavukları bir kaba alın, üzerine çıkıncaya kadar su ve sirke koyun, 7-8 diş sarımsak dövün ilave edin ve bol kekik koyun. en az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın, una bulayarak yağda kızartın . SOS 3-4 dilim ekmek içi (Bayat)Ufalayın 4 kaşık yoğurt 2 kaşık mayonez Yarım çay bardağı zeytinyağ 3-4 diş sarımsak Tuz Pul biber. 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz Hepsini blenderden geçirin sos hazır |
Elinize sağlık, denemek isterim ilk fırsatta. Elbet herşeyin orjinalinin tadı ayrıdır ama geçenlerde yediğim takoreç(tavuğun beyaz etinden kokoreç) çok hoşuma gitti. Hem bağırsak gibi yağlı da değil, daha sağlıklı. Olta balıkçılığı ve balık avı sevdalısı olarak Bakoreç yani balık etinden kokorece de açığım :)
|
Kokoreç yapılabilir. Midye tava ise denemeye değer bence. Ama sirke nedeniyle evde benden başka yiyen çıkmayabilir.
|
Tarifi bile çok lezzetli görünüyor.. İlk fırsatta deneyeceğim.. Emeğinize sağlık..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024