Güveçde Tavuk
5 Eklenti(ler)
Ramazan ayında iftara gideriz, iftara misafir davet ederiz.
Oruçluyken yemek hazırlamak zaman zaman da zor gelir, tuzunu ayarlayamayız veya tadını kontrol edemeyiz. Bazı yemekleri daha önceden hazırlayarak son anda fırına sürmek en kolay iş gelir bana. El oyalayıcı şeyler de yapmayı severim yeter ki damak tadının yanında sunumu da göze hoş gelsin. Bu hafta gün aşırı iftar davetim oldu, bu akşam da altı kişi misafirim olacak. Onlara sunacağım Güveçde Tavuğu sizlerle paylaşmak istedim. Güveçleri birgün önceden de hazırlayarak son anda fırına verebilirsiniz. Tavuğu, bol soğanlı yahni şeklinde pişirin. Küp küp kesilmiş patatesleri ve ufak ufak doğranmış havuçları kızgın sıvı yağda kızartın. Halka halka kesilmiş domates, ince ince doğranmış dereotu ile haşlanmış veya ufak kutu bezelye konservesi ile biraz kekiğe ihtiyacımız var. Önce porsiyonluk güveçlerin içlerini yağlayın. Yağlanan güveçe önce bir domates, daha sonra kızarttığınız patates ve havuçlardan, bezelye, dereotu koyun. İrice parçaladığınız (Baş parmak kadar) tavuk etlerinden doldurun ve üzerine kekik serpin. Yahninin soğan ve domatesli sosundan da üç-dört çorba kaşığı ilâve edin. Hazırladığınız güveç sayısı kadar milföy hamuruna ihtiyacınız olacak. Herbir kare milföy hamurunu hafifçe açın. Açtığınız bu hamurlarının üzerine ufak bir tabak kapatarak yuvarlak şekilde kesin. Yuvarlak kesilen bu hamuru güveçlerin üstüne kapatın. Kapatırken hamurun biraz taşmasını sağlayın (güvecin yarısına kadar gelmeli) Üzerine yumurta sarısı sürerek, fırına sürün. (Ben yumurta sarılarına bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ eklerim, daha parlak olur) Hamurların pişmeleri ve kabarmaları kontrol edilir. Hamurlar pişince fırından çıkartılan güvecin üzerine düz tabak kapatarak ters çevirin ve ince bir bıçağın yardımı ile koparmadan hamuru yavaşça güveçten ayırarak çıkartın. Hamurdan bir kase görüntüsünün içindeki tavuk malzemeleri ile beraber hoş bir görüntü sergileyecektir. Güveçler ve malzemeler... Eklenti 99850 Eklenti 99851 Eklenti 99852 Eklenti 99853 Eklenti 99854 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Teşekkürler Güler Hanım, ellerinize sağlık,yüreğinize de... En kısa zamanda deneyeceğim... Dostlarınızla geçireceğiniz keyifli sofralar diliyorum. İyi geceler...
|
Her zamanki zarifliğiniz ile görüntülemeniz ne hoş... Biraz erken yazdım yazımı sanırım....
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Fırından çıkınca üzerlerine düz bir tabak kapatılarak ters çevrilip, hafifçe güveç çekilecek.
Eklenti 99863 Kase şeklindeki milföy hamuru içindeki görüntü..... |
Yemekleriniz de bahçeniz kadar güzel elleriniz dert görmesin.
Ağzım sulandı :)) |
Çok estetik,mükemmel bir sunum,ellerinize sağlık...
|
Teşekkür ederim, mutfak da bahçe kadar sevdiğim iştir. Bu konularda üşenmem.
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1251320413
Ters çevrildiğine göre, üzerine değil, kenarına yumurta sürülse daha iyi olmaz mıydı? :) |
Her tarafına yumurta sürüyorum, fotoğrafta bu kısmına daha sürmemişim.
Her tarafına sürüyorum çünkü bu pişen hamuru da yiyoruz. |
Alıntı:
|
Güler hn. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyorlar yemiş kadar oldum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024