agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Tavuk Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/tavuk-yemekleri/)
-   -   Güveçde Tavuk (http://www.agaclar.net/forum/tavuk-yemekleri/17074.htm)

Güler 26-08-2009 22:51

Güveçde Tavuk
 
5 Eklenti(ler)
Ramazan ayında iftara gideriz, iftara misafir davet ederiz.
Oruçluyken yemek hazırlamak zaman zaman da zor gelir, tuzunu ayarlayamayız veya tadını kontrol edemeyiz.
Bazı yemekleri daha önceden hazırlayarak son anda fırına sürmek en kolay iş gelir bana.
El oyalayıcı şeyler de yapmayı severim yeter ki damak tadının yanında sunumu da göze hoş gelsin.

Bu hafta gün aşırı iftar davetim oldu, bu akşam da altı kişi misafirim olacak.
Onlara sunacağım Güveçde Tavuğu sizlerle paylaşmak istedim.
Güveçleri birgün önceden de hazırlayarak son anda fırına verebilirsiniz.

Tavuğu, bol soğanlı yahni şeklinde pişirin.
Küp küp kesilmiş patatesleri ve ufak ufak doğranmış havuçları kızgın sıvı yağda kızartın.
Halka halka kesilmiş domates, ince ince doğranmış dereotu ile haşlanmış veya ufak kutu bezelye konservesi ile biraz kekiğe ihtiyacımız var.

Önce porsiyonluk güveçlerin içlerini yağlayın.
Yağlanan güveçe önce bir domates, daha sonra kızarttığınız patates ve havuçlardan, bezelye, dereotu koyun.
İrice parçaladığınız (Baş parmak kadar) tavuk etlerinden doldurun ve üzerine kekik serpin.
Yahninin soğan ve domatesli sosundan da üç-dört çorba kaşığı ilâve edin.

Hazırladığınız güveç sayısı kadar milföy hamuruna ihtiyacınız olacak.
Herbir kare milföy hamurunu hafifçe açın.
Açtığınız bu hamurlarının üzerine ufak bir tabak kapatarak yuvarlak şekilde kesin.
Yuvarlak kesilen bu hamuru güveçlerin üstüne kapatın. Kapatırken hamurun biraz taşmasını sağlayın (güvecin yarısına kadar gelmeli)

Üzerine yumurta sarısı sürerek, fırına sürün. (Ben yumurta sarılarına bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ eklerim, daha parlak olur)

Hamurların pişmeleri ve kabarmaları kontrol edilir.

Hamurlar pişince fırından çıkartılan güvecin üzerine düz tabak kapatarak ters çevirin ve ince bir bıçağın yardımı ile koparmadan hamuru yavaşça güveçten ayırarak çıkartın.

Hamurdan bir kase görüntüsünün içindeki tavuk malzemeleri ile beraber hoş bir görüntü sergileyecektir.

Güveçler ve malzemeler...

Eklenti 99850

Eklenti 99851

Eklenti 99852

Eklenti 99853

Eklenti 99854

Güler 26-08-2009 22:56

1 Eklenti(ler)
Bol soğan ve domates ile pişen tavuk yahni

Eklenti 99856

Güler 26-08-2009 22:58

1 Eklenti(ler)
Malzemeler güveçe yerleştirildi

Eklenti 99857

Nejla K. 26-08-2009 22:58

Teşekkürler Güler Hanım, ellerinize sağlık,yüreğinize de... En kısa zamanda deneyeceğim... Dostlarınızla geçireceğiniz keyifli sofralar diliyorum. İyi geceler...

Nejla K. 26-08-2009 22:59

Her zamanki zarifliğiniz ile görüntülemeniz ne hoş... Biraz erken yazdım yazımı sanırım....

Güler 26-08-2009 23:00

2 Eklenti(ler)
Üzerlerine milföy hamuru kapatılarak, yumurta sarısı sürüldü.

Eklenti 99858

Eklenti 99859

Güler 26-08-2009 23:02

1 Eklenti(ler)
Daha önceden ısıtılmış fırında aşağı yukarı 30-40 dakika pişirilecek.

Eklenti 99860

Güler 26-08-2009 23:05

1 Eklenti(ler)
Fırından çıkınca üzerlerine düz bir tabak kapatılarak ters çevrilip, hafifçe güveç çekilecek.

Eklenti 99863

Kase şeklindeki milföy hamuru içindeki görüntü.....

N.Cebeci 26-08-2009 23:20

Yemekleriniz de bahçeniz kadar güzel elleriniz dert görmesin.
Ağzım sulandı :))

Müjgan Yılmaz 27-08-2009 22:55

Çok estetik,mükemmel bir sunum,ellerinize sağlık...

Güler 28-08-2009 09:08

Teşekkür ederim, mutfak da bahçe kadar sevdiğim iştir. Bu konularda üşenmem.

malina 28-08-2009 09:13

http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1251320413

Ters çevrildiğine göre, üzerine değil, kenarına yumurta sürülse daha iyi olmaz mıydı? :)

Güler 28-08-2009 11:22

Her tarafına yumurta sürüyorum, fotoğrafta bu kısmına daha sürmemişim.
Her tarafına sürüyorum çünkü bu pişen hamuru da yiyoruz.

selim_50 28-08-2009 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 487912)
Her tarafına yumurta sürüyorum, fotoğrafta bu kısmına daha sürmemişim.
Her tarafına sürüyorum çünkü bu pişen hamuru da yiyoruz.

zaten ka:(rnımız aç iyice acıktırdınız

musti228 13-01-2010 14:03

Güler hn. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyorlar yemiş kadar oldum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024