agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2008, 13:50   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
Tavuk Yemekleri

Mümkün olduğu kadar eşit kalınlıktaki havuçları soyduktan sonra, 2 parmak kalınlığında kesin. Ortalarını oyun, yani 1 cm kadar bir delik açın.

Tavuk göğsünü, o deliğe biraz zorlanarak sokacağınız kalınlıkta kesin (önce bir tane kesip deneme yapın)

Tavuk parçası sayısı kadar havuç oymak yeterli olacaktır. Simetri önemliyse, tavuk uçlarını kesip, hepsini eşit boya getirebilirsiniz.

Tuz eklenmiş kaynar suya atıp, haşlayın.

Pilavların yanında hoş görüntülü bir yemek olacaktır.

Artan haşlama suyu, havuç ve tavuk parçalarını çorba yaparsınız

 
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 14:09   #2
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,484
Galeri: 53
4-5 parça tavuk göğsünü ortadan ikiye bölüp, onları da enlemesine bir miktar kesiyorsunuz. Bıçak diğer uçtan çıkmayacak. Aralarına ince dilimlenmiş kaşar peyniri koyup, üzerlerine de ketçap ve yağ karışımı sürüp fırına veriyorsunuz.

Yanında salata ve çorbayla afiyetle yiyorsunuz.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2008, 19:04   #3
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
İklimsiz, sanırım küp küp doğranmış tavuk göğsünü hiçbirşey katmadan, su dahi. Kısık ateşte kendi çıkardığı suyunu çekene kadar pişir, baharat (özellikle kimyon) ayrı bir tencerede mantar ve soğan sotele, arzu ederseniz tavukla (piştikten sonra) karıştırınız. Çocuklar sevecektir. Benim de birinin yediğini, diğerinin yemediği iki oglum var.

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 17:32   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Kasabınızdan veya marketten hazır paket kalça şiş alın(kemiksiz).
Bu parçaları açarak içlerine biraz hardal sürün(arzuya tabii)
Daha sonra bir miktar tuz, karabiber ve köri ekin.
Payreks bir kaba döşeyin.
Ufak kutu 200 gr lık miss krema veya tikveşli kremanın yarısını iki çorba kaşığı su ile sulandırarak tavukların üzerine dökün.
İki avuç dolusu cornflex'i en üste yayın ve kalan mis kremayı da bu kornflexlerin üzerine gezdirerek sıkın.
Isıtılmış fırına sürün ve kornflexler kızarınca çıkartın. (Kornflexler kızarmış papates hissini veriyor)
Yanında bol yeşil salata ile güzel ve kolay bir tavuk yemeği oluyor.

(kızgın fırında 30-40 dakika iyi geliyor)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019