29-07-2009, 23:17 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Mangalda Soslu Tavuk
Malzemeler: 1 paket tavuk göğsü 5 adet soğan Sosu için 1/2 çay bardağı zeytin yağı 1 çay kaşığı pul biber 2 çay kaşığı kara biber 2çay kaşığı kekik 4 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: İlk önce tavuk güğüslerini bir güzel yıkıyoruz.Daha sonra yıkadığımız göğüslerin yatay şekilde ikiye ayırıyoruz.Ayırdığımız parçaların üzerine önce baharatları daha sonra yağı ekleyip harmanlıyoruz.Bir saat kadar buz dolabında bekletiyoruz. 5 soğanı soyup kesiyoruz. Mangalda ya da ağzı açık teflon tencerede önce tavukları daha sonra soğanları pişirip bir güzel afiyetle yiyoruz. Teflon tenceremizin ağzını açık pişiriyoruz ve hiç bir şekilde yağ koymuyoruz. AFİYET OLSUN |
29-07-2009, 23:29 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
|
Benden daha beceriklisin vallahi, ellerine sağlık çok leziz görünüyor canım |
29-07-2009, 23:37 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Çok güzel benzerinide mangalda bende yapıyordum ek olarak biber salçası var tuz yok birde kimyon yoktu demek lazım. Bir arkadaşım vasıtasıyla soslu bir tavuk yemiştim, o zamandan beri aklımda, sosu parayla almış mangal sosu diye geçiyor, keçhap tadında fakat çok lezletli bilen varsa ismini buraya yazsın lütfen, sos daha çok yurtdışından gelen ürünleri satan abd pazarı gibi dükkanlarda bulunuyormuş.Fakat ismini bir türlü hatırlamıyorum.Onuda şiddetle tavsiye ederim. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|