agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni18Beğeniler
  • 2 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 5 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen malina
  • 2 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Resulgur
  • 1 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen dongyul
  • 1 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-02-2017, 14:20   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Fırında beşamel soslu tavuk

Eminim ki pek çok arkadaşımız bunu değişik şekilde yapıyordur. Ben de bu gün bunu yapmak istedim, yaparken de sizlere kendi tarifimi vereyim diye düşündüm.

Kasaptan veya marketten hazır paket halinde kemiksiz kalça tavuk alıyoruz.
Bunları kuşbaşı doğrayıp bir kaseye alıyoruz.

2-3 adet patatesi halka halka doğrayıp payreks bir kaba koyuyoruz, biraz tuz, karabiber ve çok az zeytin yağı ilave ederek şöyle bir karıştırıp. 190-200 derece ısıtılmış fırına sürerek 15-20 dakika pişiriyoruz.

Bu arada tavaya yine az miktarda zeytinyağı koyup, küçük küçük doğradığımız bir adet soğanı pembeleştirip, kuş başı doğradığımız tavukları ilave ederek 10 dakika kadar yani tavukların rengi hafifçe beyazlaşana kadar pişiriyoruz.

Daha sonra tavadaki tavukların üzerine küçük küçük doğranmış birkaç adet yeşil biber ile bir tane kırmızı salçalık biber ve 2-3 diş ince kıyılmış sarımsakları ilave ettikten sonra bir kaşık domates salçası, tuz, karabiber, pul biber ekleyerek biraz pişiriyoruz. 10-15 dakika kadar.

Bunlar pişerken bir miktar beşamel sos hazırlıyoruz ve biraz karabiber-tuz ilave ediyoruz. (hemen hemen her bölümde karabiber ve tuz ilavesi yaptığımız için miktarları az tutun, gerçi en alttaki patates tuz miktarını ayarlayacaktır)

Fırından aldığımız patateslerin üzerine önce tavadaki sebzeli tavukları, daha sonra da beşamel sosu ilave ediyoruz.

Yine 200 derece ısıtılmış fırına sürmeden evvel bir miktar rendelenmiş taze kaşar peynir ilavesini de unutmayın.

Halka patatesler fırına sürülecek, soğan pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilecek.

Name:  IMG_0074 (600 x 450).jpg
Views: 298
Size:  63.6 KB

Name:  IMG_0075 (600 x 450).jpg
Views: 458
Size:  35.9 KB

Name:  IMG_0077 (600 x 450).jpg
Views: 305
Size:  41.9 KB


Düzenleyen Güler : 08-02-2021 saat 19:09
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2017, 14:23   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
küçük küçük doğranmış sebzeler, tavada hafifçe rengi dönen tavuklara ilave ediliyor, biraz da salça ekleniyor.

Name:  IMG_0078 (600 x 450).jpg
Views: 337
Size:  69.3 KB

Name:  IMG_0080 (600 x 450).jpg
Views: 355
Size:  41.8 KB

Name:  IMG_0081 (600 x 450).jpg
Views: 300
Size:  48.2 KB

dongyul beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2017, 14:26   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Fırından çıkan patates üzerine önce tavuklar ekleniyor.
Hazırlanan beşamel sos ilave edildikten sonra biraz da kaşar peynir ilavesi ile tekrar fırına sürülmeye hazır.

Name:  IMG_0083 (600 x 450).jpg
Views: 305
Size:  46.8 KB

Name:  IMG_0085 (600 x 450).jpg
Views: 297
Size:  65.6 KB

Name:  IMG_0086 (600 x 450).jpg
Views: 365
Size:  56.2 KB

Name:  IMG_0087 (600 x 450).jpg
Views: 338
Size:  40.1 KB



AFİYET OLSUN

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2017, 15:50   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Akşama geliyorum

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 08:42   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Akşama geliyorum
Buyurun çok seviniriz.

Lâf aramızda Oğuz için verdiğiniz patlıcanları almayınca biraz vicdanıma dokundu da onun sevdiği bir şeyi yapayım dedim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 09:46   #6
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Maşallah güler hanım .. elinize sağlık. Canımız istedi ama 😀

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 09:59   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Maşallah güler hanım .. elinize sağlık. Canımız istedi ama 😀
Biraz el oyalasa da yapımı çok kolay. Keşke yakınlarda olsaydınız yapardım size.

Şimdi bu mesajı yazarken birdenbire çoook eskilere gittim.

Sizler belki bilmiyorsunuzdur, çok sevdiğimiz ve değerli bir arkadaşımız vardı Todor. Şimdi Foruma pek sık girmiyor.
Todor, bir toplantı sırasında etli nohut yemeğini pek sevdiğini söylemişti.
Bizim Manyas'ın da nohutu güzel olur. Bir Manyas'dan İstanbul'a dönüşümüzde bir tencere etli nohut pişirip Yalova'da Todor'a uğrayıp bırakmıştık, çok da memnun olmuştu.

dongyul ve Resulgur beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 10:03   #8
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Biraz el oyalasa da yapımı çok kolay. Keşke yakınlarda olsaydınız yapardım size.

Şimdi bu mesajı yazarken birdenbire çoook eskilere gittim.

Sizler belki bilmiyorsunuzdur, çok sevdiğimiz ve değerli bir arkadaşımız vardı Todor. Şimdi Foruma pek sık girmiyor.
Todor, bir toplantı sırasında etli nohut yemeğini pek sevdiğini söylemişti.
Bizim Manyas'ın da nohutu güzel olur. Bir Manyas'dan İstanbul'a dönüşümüzde bir tencere etli nohut pişirip Yalova'da Todor'a uğrayıp bırakmıştık, çok da memnun olmuştu.
Todor u biliyorum evet görmüştüm forumda gezinirken . Çok ince düşünmüşsünüz güzel ve isabetli bir sürpriz olmuş ☺

Keşke yakın olsaydık sürekli yemek yaptırırdım size

dongyul beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 10:11   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster

Keşke yakın olsaydık sürekli yemek yaptırırdım size
O kadar uzun boylu değil, bahçe işleri ne olacak?

Resulgur beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 10:13   #10
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
O kadar uzun boylu değil, bahçe işleri ne olacak?
Siz yemek yapın yeter , ben bahçede çalışırım

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 10:57   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Siz yemek yapın yeter , ben bahçede çalışırım
O zevki size bırakır mıyım, bahçede çalışmak ne kadar yorucu olsa da büyük keyif.

dongyul ve Resulgur beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 13:22   #12
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Sayın Güler Hanım; dün tarifinizi görünce canım o kadar çekti ki neyse ki annemi ikna ettim bugün menümüzde beşamel soslu tavuk var...

Ellerinize sağlık ^^

Güler beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2017, 18:56   #13
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Fotoğraflar da tarif yazmaya gerek bırakmayacak türden, teşekkür ederiz

Güler beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024