agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 1 Gönderen Güler
  • 4 Gönderen Güler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-05-2014, 23:19   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Çin Tavuğu

Değişik bir tat, biraz el oyalasa da kolay bir tarif.

Hazır paketlerde satılan kemiksiz kalçadan 4-5 parça
Yine hazır paketlerden iki parça tavuk göğüs
Üç tane hıyar (salatalık)
on-oniki tane çarliston biber
Ufak şişe Soya sosunun yarısı
Mısır nişantası
iki çorba kaşığı çiçek yağı

Küçük küçük kuşbaşı doğradığınız tavuk parçalarını bir tepsiye yaydığınız mısır nişastası içine atarak, her tarafını nışastaya bulayın (aynen kokum gibi) daha sonra fazla nışastaları silkeleyin ve bu parçaları derince bir kaseye alarak üzerine yarım şişe soya sosunu dökerek yarım saat kadar dinlendirin.

Yuvarlak yuvarlak kestiğiniz hıyarları tekrar ortasan ikiye bölerek çekirdek kısımlarını alın ve ay şekline getirin.

Çarliston biberlere çeltik atarak çekirdeğini çıkartın ve yuvarlak yuvarlak doğrayın.

Vog varsa voga yoksa derince bir tavaya bir çorba kaşığı çiçek yağı koyarak, önce hıyarları öldürün.
Bunları tavadan çıkartıp bir kaba alın (kabınız da derince başka bir tava olabilir) ve aynı tavaya bu sefer çarliston biberleri atın onları da öldürün.

Biberleri de hıyarların yanına çıkartın (süze süze)

Tavadaki yağa diğer bir çorba kaşığı çiçek yağını ilave edin.

Soya soyunda bekletilen tavuk parçalarından bir avuç kadarını (azar azar) harlı ateşteki tavaya koyarak, daima tahta kaşıkla veya spatula ile karıştıra karıştıra birkaç dakika pişirin.

Her pişeni de yine süze süze kevgir kepçe yardımı ile biber ve hıyarların bulunduğu tavaya alın.

Hepsinin işi bitince malzemelerin içinde bulunduğu tavayı yine birkaç dakikalığına ateşe oturtun ve hızla spatula ile harmanlayın.

Servis tabağına alarak, yanında bol bir yeşil salata eşliğinde veya tercihinize göre bir iki kaşık bulgur pilavı ile servis yapın.

(Nişastalanmış halini fotoğraflayamadım, sizlerle paylaşmak daha sonra aklıma geldi)

Nişastalanmış ve fazla nişastaları silkelenerek kaba alınıp üzerine soya sosu dökülmüş hali. Bu durumda en az yarım saat dinlendirilmeli.

Name:  IMG_4354 (600 x 450).jpg
Views: 367
Size:  43.0 KB

 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2014, 23:22   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Salatalıklar..

Name:  IMG_4350 (600 x 450).jpg
Views: 632
Size:  52.9 KB

Name:  IMG_4351 (600 x 450).jpg
Views: 684
Size:  50.4 KB

Name:  IMG_4352 (600 x 450).jpg
Views: 670
Size:  54.2 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2014, 23:26   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Çarliston biberler...

Salatalık ve biberlerin pörsütülmesi,

Name:  IMG_4355 (600 x 450).jpg
Views: 602
Size:  52.3 KB

Name:  IMG_4356 (600 x 450).jpg
Views: 656
Size:  40.0 KB

Name:  IMG_4357 (600 x 450).jpg
Views: 672
Size:  61.3 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2014, 23:31   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Salatalıkları ve biberleri çıkardığımız tavaya, biraz daha yağ ilave ederek bu sefer azar azar soya soslu tavuk parçalarını atıyoruz.

Name:  IMG_4358 (600 x 450).jpg
Views: 747
Size:  40.2 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2014, 23:35   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Tavukların da kavrulması bitince hepsini bir arada birkaç dakika daha harlı ateşte spatula ile çeviriyoruz.

Name:  IMG_4359 (600 x 450).jpg
Views: 361
Size:  47.8 KB

fyodor beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2014, 23:36   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
.... ve Afiyet olsun.


Name:  IMG_4364 (600 x 450).jpg
Views: 671
Size:  44.5 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019