10-03-2010, 10:33 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Çıtır Tavuk
Ellie Krieger'dan uyarladığım bir tarif bu. aynı "kentucky fried chicken" gibi ama ızgarada olanı ve sağlıklısı Malzemeler: kemiksiz tavuk pirzola süt kreması acı sos (isteğe bağlı) Cips (baharatlı ya da sade) pul biber, tuz, karabiber, çok az köri (ya da kimyon), az kekik (baharatlar isteğe bağlı) Tavuk işe kemiksiz tavuk pirzola alarak başlıyoruz (göğüs eti ile de yapmayı denedim, bana çok yavan geldi) tavukları 2 parmak kalınlığında dilim dilim kesiyoruz (gerçi parmaklarınızın kalınlığına bağlı, ama sonuçta kesilen dilimler ne çok büyük ne de çok küçük olmalı) kestiğimiz tavuk parçalarını kremada bekletiyoruz (30 dk diyelim) (bazıları sütte bekletiyor, ben kremada olanı seviyorum) isteğe bağlı olarak acısos dökebilirsiniz içine (biz acıyı sevdiğimiz için olmazsa olmaz) KAPLAMASI Bir buzdolabi poşetinin içine göz kararı kornfleks koyun (tavukları bu karışımla kaplayacağınızı düşünerek) Ben kornfleks ile çerezzanın baharatlı olanını karıştırıyorum (adı muhabbet) Ama siz isteğe gore başka cipsle karıştırabilir ya da sade bırakabilirsiniz. (bir keresinde kaplama olarak bir kaçı için galete unu denedim, beğenmedim) torba içindeki bu karışımın ağzını kapatıp bir merdane yardımıyla ufalıyorum (iyice toz haline getirmenize gerek yok, bazı parçalar büyük kalabilir) İçine istediğiniz baharatı atabilirsiniz Benim tercihim: pul biber, tuz, karabiber, çok az köri (ya da kimyon), az kekik PİŞİRİM Kremada dinlenmiş tavuk parçalarını alıyoruz Hazırladığımız kornfleks kaplamasına iyice bulayıp, yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz Ben derecesini 175-180’e ayarlıyorum. Genelde 30-35 dakikada hazır hale geliyor. Ama her fırının pişirme şekli bence farklı olduğu için, ilk seferde kontrollü yapın Afiyet olsun |
10-03-2010, 13:32 | #3 |
agaclar.net
|
Hangi aşamada takılmaktan korkuyorsunuz? |
17-03-2010, 10:47 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 168
|
Dün denedik, Lezzet açısından çok iyi. Görüntü olarak güzel. Ama ana yemek gibi değil de atıştırmalık gibi geldi bize. Tarif için teşekkürler. |
28-03-2010, 15:35 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 656
|
Bunu yemekteyiz de öğrenci bir arkadaş yapmıştı galiba, bende deneyeyim |
28-03-2010, 21:42 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Kanat ve kelebeği sade mısır unuyla bulayıp kızarttığınızda acı sosla çok lezzetli oluyor tavsiye ederim özellikle bekar arkadaşlara yapımıda kolay oluyor. |
05-09-2010, 02:41 | #9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
|
İlk önce yumurtanın sarısına batırdıktan sonra galeta ununa batırıp en son doritosla buladım ve pek hoşuma gitmedi. Sonra kremaya batırıp sadece galeta ununa buladım. Çok daha güzel oldu tavsiye eedrim. |
02-12-2015, 13:42 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
|
Çocuklarım paneli ve de yağda kızarmış tavuğu çok seviyorlar. Bu defa kızartma işlemini fırında yaptım. Hiç de fena olmadı. Pane harcı için kullandığım malzeme; evde hazırlanmış galeta unu, mısır unu, karabiber, pul biber, sarmısak, çekilmiş kişniş tohumu, karadenizde sıkça yetiştirdiğimiz ve yemeklere koyduğumuz top kadife çiçeği tozu, kekik koymayı bu defa unuttum ancak kekik de ekliyorum.( parklarda yetiştirilen kadifeden farklı 1 metreye kadar boylanabilen ve kokulu bir tür) şeritler halinde kestiğim tavuk parçalarını önce sütte beklettim. ardından yumurta ve sıvıyağı karıştırarak bu karışıma buladım. Daha sonra bir torbaya pane harcını doldurup yumurtaya bulanmış tavuk parçalarını içine koyup güzelce salladım ve harcın tavukların her tarafına yapışmasını sağladım. Fırın tepsisine tavukları dizdim. Yanına da tuz, pul biber, karabiber, kekik ve sıvı yağla baharatlanmış patatesleri ilave ederek 200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dak iyice kızarana kadar pişirdim. Bunu da sevdiler. |
02-12-2015, 13:44 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
|
Bu da son hali |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|