agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen EAkpınar
  • 2 Gönderen EAkpınar

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-03-2010, 10:33   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Çıtır Tavuk

Ellie Krieger'dan uyarladığım bir tarif bu.
aynı "kentucky fried chicken" gibi ama ızgarada olanı ve sağlıklısı

Malzemeler:

kemiksiz tavuk pirzola
süt kreması
acı sos (isteğe bağlı)
Cips (baharatlı ya da sade)
pul biber, tuz, karabiber, çok az köri (ya da kimyon), az kekik (baharatlar isteğe bağlı)

Tavuk

işe kemiksiz tavuk pirzola alarak başlıyoruz
(göğüs eti ile de yapmayı denedim, bana çok yavan geldi)

tavukları 2 parmak kalınlığında dilim dilim kesiyoruz
(gerçi parmaklarınızın kalınlığına bağlı, ama sonuçta kesilen dilimler ne çok büyük ne de çok küçük olmalı)

kestiğimiz tavuk parçalarını kremada bekletiyoruz (30 dk diyelim)
(bazıları sütte bekletiyor, ben kremada olanı seviyorum)
isteğe bağlı olarak acısos dökebilirsiniz içine
(biz acıyı sevdiğimiz için olmazsa olmaz)

KAPLAMASI

Bir buzdolabi poşetinin içine göz kararı kornfleks koyun
(tavukları bu karışımla kaplayacağınızı düşünerek)

Ben kornfleks ile çerezzanın baharatlı olanını karıştırıyorum (adı muhabbet)
Ama siz isteğe gore başka cipsle karıştırabilir ya da sade bırakabilirsiniz.
(bir keresinde kaplama olarak bir kaçı için galete unu denedim, beğenmedim)

torba içindeki bu karışımın ağzını kapatıp bir merdane yardımıyla ufalıyorum
(iyice toz haline getirmenize gerek yok, bazı parçalar büyük kalabilir)

İçine istediğiniz baharatı atabilirsiniz
Benim tercihim: pul biber, tuz, karabiber, çok az köri (ya da kimyon), az kekik

PİŞİRİM

Kremada dinlenmiş tavuk parçalarını alıyoruz
Hazırladığımız kornfleks kaplamasına iyice bulayıp, yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz
Ben derecesini 175-180’e ayarlıyorum.
Genelde 30-35 dakikada hazır hale geliyor.
Ama her fırının pişirme şekli bence farklı olduğu için, ilk seferde kontrollü yapın
Afiyet olsun

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 11:42   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-08-2006
Şehir: Hatay(iskenderun)
Mesajlar: 498
Galeri: 33
Yapabilirmiyim acaba? Keşke fotoğrafınıda ekleseydiniz. Ellerinize sağlık.

some_at Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 13:32   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Hangi aşamada takılmaktan korkuyorsunuz?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 13:37   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
valla ben yapabildikten sonra herkes yapabilir
ama fotograf eklemek iyi fikir
yaparken cekerim

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2010, 10:47   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-08-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 168
Dün denedik,
Lezzet açısından çok iyi.
Görüntü olarak güzel.
Ama ana yemek gibi değil de atıştırmalık gibi geldi bize.

Tarif için teşekkürler.

cukurovalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2010, 11:50   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
afiyet olsun
biz dörtleme yapıyoruz bazen
çıtır tavuk + salata + patates topları + bira

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2010, 15:35   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-04-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 656
Bunu yemekteyiz de öğrenci bir arkadaş yapmıştı galiba, bende deneyeyim

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2010, 21:42   #8
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Kanat ve kelebeği sade mısır unuyla bulayıp kızarttığınızda acı sosla çok lezzetli oluyor tavsiye ederim özellikle bekar arkadaşlara yapımıda kolay oluyor.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2010, 02:41   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-09-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
İlk önce yumurtanın sarısına batırdıktan sonra galeta ununa batırıp en son doritosla buladım ve pek hoşuma gitmedi. Sonra kremaya batırıp sadece galeta ununa buladım. Çok daha güzel oldu tavsiye eedrim.

senged Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2015, 13:42   #10
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Çocuklarım paneli ve de yağda kızarmış tavuğu çok seviyorlar. Bu defa kızartma işlemini fırında yaptım. Hiç de fena olmadı.
Pane harcı için kullandığım malzeme; evde hazırlanmış galeta unu, mısır unu, karabiber, pul biber, sarmısak, çekilmiş kişniş tohumu, karadenizde sıkça yetiştirdiğimiz ve yemeklere koyduğumuz top kadife çiçeği tozu, kekik koymayı bu defa unuttum ancak kekik de ekliyorum.( parklarda yetiştirilen kadifeden farklı 1 metreye kadar boylanabilen ve kokulu bir tür)
şeritler halinde kestiğim tavuk parçalarını önce sütte beklettim. ardından yumurta ve sıvıyağı karıştırarak bu karışıma buladım. Daha sonra bir torbaya pane harcını doldurup yumurtaya bulanmış tavuk parçalarını içine koyup güzelce salladım ve harcın tavukların her tarafına yapışmasını sağladım. Fırın tepsisine tavukları dizdim. Yanına da tuz, pul biber, karabiber, kekik ve sıvı yağla baharatlanmış patatesleri ilave ederek 200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dak iyice kızarana kadar pişirdim. Bunu da sevdiler.

Eklenen Resimler
    
A_NOMAD beğendi.
EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2015, 13:44   #11
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Bu da son hali

Eklenen Resimler
  
Ozlem A ve A_NOMAD beğendi.
EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024