agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-11-2009, 23:05   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Tavuk budu dolma

Önce kalçalı tavuk butları kasaba dövdürülür,2 bardak pirinç sıcak su ile ıslatılır
tencereye biraz zeytin yağ konur 2 baş soğan yemeklik doğranıp kavrulur içine kuş üzümü fıstık ilave edilir kimyon karabiber pul biber dolama baharı katılır ve ıslattığımız pirinçler ilave edilir 1 bardak su ile pişirilir.

Ilıyınca tavuk butlarının üzerine bu malzeme konur döndürülüp bağlantı yere altı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir üzerine bir kapta az zeytin yağ salça ve 1 kaşık bal karıştırılarak sürülür.Fırna vermeden önce 1 bardak daha su fırın tepsisine konur nar gibi kızarınca fırından çıkarılır afiyet olsun

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024