agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-08-2009, 22:51   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Güveçde Tavuk

Ramazan ayında iftara gideriz, iftara misafir davet ederiz.
Oruçluyken yemek hazırlamak zaman zaman da zor gelir, tuzunu ayarlayamayız veya tadını kontrol edemeyiz.
Bazı yemekleri daha önceden hazırlayarak son anda fırına sürmek en kolay iş gelir bana.
El oyalayıcı şeyler de yapmayı severim yeter ki damak tadının yanında sunumu da göze hoş gelsin.

Bu hafta gün aşırı iftar davetim oldu, bu akşam da altı kişi misafirim olacak.
Onlara sunacağım Güveçde Tavuğu sizlerle paylaşmak istedim.
Güveçleri birgün önceden de hazırlayarak son anda fırına verebilirsiniz.

Tavuğu, bol soğanlı yahni şeklinde pişirin.
Küp küp kesilmiş patatesleri ve ufak ufak doğranmış havuçları kızgın sıvı yağda kızartın.
Halka halka kesilmiş domates, ince ince doğranmış dereotu ile haşlanmış veya ufak kutu bezelye konservesi ile biraz kekiğe ihtiyacımız var.

Önce porsiyonluk güveçlerin içlerini yağlayın.
Yağlanan güveçe önce bir domates, daha sonra kızarttığınız patates ve havuçlardan, bezelye, dereotu koyun.
İrice parçaladığınız (Baş parmak kadar) tavuk etlerinden doldurun ve üzerine kekik serpin.
Yahninin soğan ve domatesli sosundan da üç-dört çorba kaşığı ilâve edin.

Hazırladığınız güveç sayısı kadar milföy hamuruna ihtiyacınız olacak.
Herbir kare milföy hamurunu hafifçe açın.
Açtığınız bu hamurlarının üzerine ufak bir tabak kapatarak yuvarlak şekilde kesin.
Yuvarlak kesilen bu hamuru güveçlerin üstüne kapatın. Kapatırken hamurun biraz taşmasını sağlayın (güvecin yarısına kadar gelmeli)

Üzerine yumurta sarısı sürerek, fırına sürün. (Ben yumurta sarılarına bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ eklerim, daha parlak olur)

Hamurların pişmeleri ve kabarmaları kontrol edilir.

Hamurlar pişince fırından çıkartılan güvecin üzerine düz tabak kapatarak ters çevirin ve ince bir bıçağın yardımı ile koparmadan hamuru yavaşça güveçten ayırarak çıkartın.

Hamurdan bir kase görüntüsünün içindeki tavuk malzemeleri ile beraber hoş bir görüntü sergileyecektir.

Güveçler ve malzemeler...

Name:  P8261938 (600 x 450).jpg
Views: 2009
Size:  51.4 KB

Name:  P8261941 (600 x 450).jpg
Views: 1883
Size:  65.4 KB

Name:  P8261942 (600 x 450).jpg
Views: 1908
Size:  66.0 KB

Name:  P8261940 (600 x 450).jpg
Views: 1873
Size:  40.3 KB

Name:  P8261943 (600 x 450).jpg
Views: 1907
Size:  57.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 22:56   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bol soğan ve domates ile pişen tavuk yahni

Name:  P8261944 (600 x 450).jpg
Views: 3647
Size:  41.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 22:58   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Malzemeler güveçe yerleştirildi

Name:  P8261946 (600 x 450).jpg
Views: 1854
Size:  43.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 22:58   #4
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Teşekkürler Güler Hanım, ellerinize sağlık,yüreğinize de... En kısa zamanda deneyeceğim... Dostlarınızla geçireceğiniz keyifli sofralar diliyorum. İyi geceler...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 22:59   #5
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Her zamanki zarifliğiniz ile görüntülemeniz ne hoş... Biraz erken yazdım yazımı sanırım....

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 23:00   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Üzerlerine milföy hamuru kapatılarak, yumurta sarısı sürüldü.

Name:  P8261948 (600 x 450).jpg
Views: 1841
Size:  60.9 KB

Name:  P8261950 (600 x 450).jpg
Views: 2602
Size:  57.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 23:02   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Daha önceden ısıtılmış fırında aşağı yukarı 30-40 dakika pişirilecek.

Name:  P8261955 (600 x 450).jpg
Views: 1828
Size:  50.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 23:05   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Fırından çıkınca üzerlerine düz bir tabak kapatılarak ters çevrilip, hafifçe güveç çekilecek.

Name:  P8261956 (600 x 450).jpg
Views: 2151
Size:  56.2 KB

Kase şeklindeki milföy hamuru içindeki görüntü.....

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 23:20   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 134
Galeri: 2
Yemekleriniz de bahçeniz kadar güzel elleriniz dert görmesin.
Ağzım sulandı )

N.Cebeci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 22:55   #10
Ağaç Dostu
 
Müjgan Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 654
Galeri: 11
Çok estetik,mükemmel bir sunum,ellerinize sağlık...

Müjgan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 09:08   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Teşekkür ederim, mutfak da bahçe kadar sevdiğim iştir. Bu konularda üşenmem.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 09:13   #12
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88


Ters çevrildiğine göre, üzerine değil, kenarına yumurta sürülse daha iyi olmaz mıydı?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 11:22   #13
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Her tarafına yumurta sürüyorum, fotoğrafta bu kısmına daha sürmemişim.
Her tarafına sürüyorum çünkü bu pişen hamuru da yiyoruz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 12:46   #14
Ağaç Dostu
 
selim_50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 641
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Her tarafına yumurta sürüyorum, fotoğrafta bu kısmına daha sürmemişim.
Her tarafına sürüyorum çünkü bu pişen hamuru da yiyoruz.
zaten karnımız aç iyice acıktırdınız

selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2010, 14:03   #15
Yeni Üye
 
musti228's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Güler hn. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyorlar yemiş kadar oldum.

musti228 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024