agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tarla Bitkileri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni207Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-07-2012, 13:57   #61
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,896
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gambet Mesajı Göster
bu arada bana gelen bir 2013 yili bm tarafinda quinoa yili ilan edilecegi yonundedir.(bu bilgiyi henuz dogrulatma sansim olmadi)dogrulamaya gerekde yok bu urunun bilinirligi ve tuketimi her gecen gun arttigini yakin cevremizde gozluyebiliyorum.

Vatana millete hayırlı olsun Sn gambet.
Bana taze tohum gerekli,bulabilirmiyiz? Madem bu iş bu şekle dönüşdü.Bunu mutlaka yetiştirelim.
Saygılar.

agozce ve Hatice Tarhan beğendi.
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 21:56   #62
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,043
Galeri: 4
Sayın Gambet, susam tohumlarıda hafiftir. Bizimkiler eskiden ekerdi. Adanada hala ekiliyor. O makinalarda denenebilir diye düşünüyorum.

Bir Şili afişinde de ...Geleceğin gıdası diyor.

Name:  qivano.jpg
Views: 1663
Size:  48.0 KB

Oğuzhan ve mrduran beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 23:51   #63
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gambet Mesajı Göster
sanirim burada yazacagim bilgiler deneme yapanlara yardimci olacak.
bu bitki bu topraklarda yetisiyor fakat bizim tum uretim aliskanliklarimiz bugdaya gore dizayn edildigi icin makine kullanma sansimiz ortadan kalkiyor.
onerim amatorler icin insan gucuyle sinirli uretim icindir.
oncelikle bunu bahar aylarinda ornegin mart sonunda nisan ortalarina kadaki surede ekmek gerekiyor.tipki misir eker gibi 70 santim sira aralarina 7cm araliklarla ekmek gerekiyor.bu arada bu tohum icin uygun delikli havali bir mibzer bulma sansiniz olmadigi icin bunu elle basarmak zorundasiniz.tohumlar topraga 0.5-2 cm derinlige kadar inmeli mutlaka ekim sonuda yagmuru beklemelisiniz.uygulamayi mibzer degil elle yaptigim icin internetten hava durumunu takip edip tohumlari siralara elle serptim sansima tohumlari siralara attigimda yagmur yagdi.dolayisiyla o az yagmur tohumlarin uzerine gerekli topregi tasidi.yaklasin 2 veya 3 gun icinde cimlenme saglandi.yaklasik 3 haftada boylari 15 santimi buldu daha sonra toprak fazla gecirgen oldugu icinde 2 haftada bir suladim.uygulama750 m2 bir alanda yapildi urunler elle toplandi ve simdide tohumlarin ayiklanmasi icin uflemeli tohum makinasi gerekiyor.fakat oradada bir sorun tohumlar yaygin diger tohumlara gore hafif olduklari icin ufleme en dusuk seviyede bile fazla gelip tohumlari cope gonderiyor.
bu ulkede bu urun yetistirilecekse oncelikletarim makineleri uretim ve tasarincilarindan yardim almak gerekiyor **** bu aletleri peruden ithal etmek gerekiyor(deneme balikesirde 2011 yilinda yapilmistir.)2010 yilindaki denememde tarlaya ektigim tohumlari tumden kaybetmis karagun stogu olarak ayirdigim bir avuc tohumdan 2011 yilinda ekecegim tohumlari elde etmistim.birde adanadaki calismalarin konusu bildigim kadariyla bir avrupa birligi projesi olup daha ziyade tuz orani artan topraklarda alternatif urunler konulu bir projedir.
Hocam bilgiler için teşekkürler bende Ege üniversitesinde yapılan susuzluk ve gübreleme aynı zamanda tuzluluk çalışmalarına yardımcı oluyorum verileri zaman zaman aktarmayı düşünüyorum...

Oğuzhan, hk50 ve mergen77 beğendi.
Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2012, 10:36   #64
Ağaç Dostu
 
gambet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2010
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 355
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Vatana millete hayırlı olsun Sn gambet.
Bana taze tohum gerekli,bulabilirmiyiz? Madem bu iş bu şekle dönüşdü.Bunu mutlaka yetiştirelim.
Saygılar.
2011 uretiminden tohum mevcut saklama kosullari ve fide usulu ile %95 cimlenme garantilidir.bu konunun detaylarini ozelden goruselim.yoksa malinda beni hemen sigaya ceker ozel alandan uyarir.

agozce, Jezebel ve hk50 beğendi.
gambet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2012, 10:39   #65
Ağaç Dostu
 
gambet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2010
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 355
[QUOTE=agozce;1003099]Sayın Gambet, susam tohumlarıda hafiftir. Bizimkiler eskiden ekerdi. Adanada hala ekiliyor. O makinalarda denenebilir diye düşünüyorum.

sayin agozce balikesirde tohum uretimi yapan sirketler var onlarla yaptigim gorusmede yapamiyacaklarini belirttiler.sirket sirrimidir tam olarak anliyamadim fakat ****** bunada bir cozum bulunacak

agozce, Jezebel, hk50 ve 1 kişi beğendi.
gambet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2012, 04:30   #66
Ağaç Dostu
 
gambet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2010
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 355
quinoa icerigi
---- ----
Ca 0,19
P 0,47
Mg 0,26
K 0,87
Na 115
Fe 205
Cu 67
Mn 128
Zn 50

Jezebel, hk50 ve mrduran beğendi.
gambet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2012, 02:52   #67
Ağaç Dostu
 
gambet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2010
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 355
bu arada 250 ile 500 arasi uyeye sahip colyak hastalari istanbulda bir dernek catisi altinda birlesmisler genelde karabugday unundan yapilan gidalari tuketiyorlar eger bunu uretmeyi ve yayginlastirmayi basarirsak onlarada daha lezzetli bir alternatif saglanmis olacaktir.

hk50 ve mrduran beğendi.
gambet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2012, 10:17   #68
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,271
Galeri: 11
Kırmızı Quinoa tohumum geldi, Mete Arkadaşımızın da verdiği beyaz Quinoa tohumları da elimde.


Name:  IMG_0459.jpg
Views: 2194
Size:  31.1 KB


Artık sonbaharda ekime hazırım.
Bunlar hep güzel şeyler de bu Quinoa' nın lezzeti konusunda bilgisi olan var mı.
Bazen çok faydalı olarak tanıtılan gıdaların tadları pek içaçıcı olmuyor da...
Saygılar.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2012, 21:08   #69
Ağaç Dostu
 
gambet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2010
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 355
quinoa sonucta bir tahildir oyle aman aman bir damak tadi aramayin.hashas tanelerinin kiyir kiyir haline benzer bir tadi var.cnbe-e bir dizide dizinin kahramani bunu kumlu olarak tanimlamisti.yalniz bunun yaygin kullanilani red quinoa degildir.

mrduran beğendi.
gambet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2012, 21:15   #70
nil
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Istanbul Nişantaşı
Mesajlar: 100
Kinoa lezzetli birşey değil kesinlikle. Besleyici, o kadar.
Çölyak hastaları saf çavdar unundan ekmek-çörek yapabilirler. Karabuğdaydan sadece bulgur pilavı gibi birşey oluyor ama ekmeği olmuyor. Ama çavdar ekmeği mümkün ve ayrıca lezzetli de.

mrduran beğendi.
nil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2012, 21:17   #71
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,271
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gambet Mesajı Göster
quinoa sonucta bir tahildir oyle aman aman bir damak tadi aramayin.hashas tanelerinin kiyir kiyir haline benzer bir tadi var.cnbe-e bir dizide dizinin kahramani bunu kumlu olarak tanimlamisti.yalniz bunun yaygin kullanilani red quinoa degildir.
Rizzoli & Isles dizisinde o yorumu ben de duydum da...
Zaten yaygın olarak kullanılanlarla pek alakamız yok

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2012, 04:21   #72
Ağaç Dostu
 
gambet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2010
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 355
blogta okudugum kadariyla sayin nil bu bitkiyi yetistirmek istemis ama sanirim basarili olamamis.bir gercege daha parmak basiyor.metro marketde bu urun varsa (nereden ithal edildigi onemli) bu urunle ilgili rekabet maliyetleri yakalanabilirmi . nil hanimin blog baslarinda yazdigi tavsiyeleri onemsiyorum.sinirli bir alanda amatorce denenebilir.bunun bir adi olacaksada bence naturel koskos yakistirmasi bana en uygun olani gibi geliyor.

gambet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2012, 07:13   #73
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,271
Galeri: 11
"Naturel koskos " iyi bir tanım
Tutar umarım.

Hatice Tarhan ve gambet beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2012, 14:32   #74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Metro markette var bu ürün almak için özellikle gittim,2010 tarihli idi ben tadına bakmak birazınıda tohum olarak kullanmak için alacaktım.Paketleme tarihinde 2010 yazınca bayatlamış olacağı düşüncesi ile almadım..

mrduran beğendi.
Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2012, 23:28   #75
Ağaç Dostu
 
gambet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2010
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 355
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan Mesajı Göster
Metro markette var bu ürün almak için özellikle gittim,2010 tarihli idi ben tadına bakmak birazınıda tohum olarak kullanmak için alacaktım.Paketleme tarihinde 2010 yazınca bayatlamış olacağı düşüncesi ile almadım..
2010 urunun paketleme yilidir.muhtemelen 2009 urunudur.cimlenme orani dusuk olmasi muhtemeldir.

mrduran beğendi.
gambet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2012, 23:34   #76
nil
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Istanbul Nişantaşı
Mesajlar: 100
Kinoa daneleri işlenmeden yenmiyor. Bunun için defalarca kaynar sudan geçiriliyorlar, ilk postamda yazmıştım. Dolayısıyla, yenmek üzere paketlenen danelerden tohumluk olarak bir değer beklememek lazım değil mi?

Not: Ben kinoa yetiştirmeyi hiç denemedim. Meraklı bir vatandaş olarak hakkında biraz okudum, biraz da buraya yazdım, o kadar.


Düzenleyen nil : 12-08-2012 saat 23:37 Neden: not ekleme
nil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2012, 01:09   #77
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nil Mesajı Göster
Kinoa daneleri işlenmeden yenmiyor. Bunun için defalarca kaynar sudan geçiriliyorlar, ilk postamda yazmıştım. Dolayısıyla, yenmek üzere paketlenen danelerden tohumluk olarak bir değer beklememek lazım değil mi?

Not: Ben kinoa yetiştirmeyi hiç denemedim. Meraklı bir vatandaş olarak hakkında biraz okudum, biraz da buraya yazdım, o kadar.
Sayın Nil kinoa tanelerinin kaynatılıp paketlenmesine tohum bulma ihtimalim sıfıra düştüğü için çok üzüldüm.Hani başka bir yerlerde yeni paketlenmiş bir ürün bulurum düşüncesindeydim.Bilgi için çok teşekkürler....

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2012, 09:16   #78
nil
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Istanbul Nişantaşı
Mesajlar: 100
Benim kinoa ile ilgilenmem besin değeri ve çölyaklılar için önemli bir alternatif besin olmasından ötürü idi. Ama artık biliyorum ki besin değeri bakımından alternatif birçok tarım ürünü zaten yetiştiriyoruz ve günlük diyetimizde de var.

Ayrıca ekmek olarak da çavdar ekmeği seçeneği var çölyaklıların. Çavdar ekmeği derken çavdarlı ekmeği kasdetmiyorum. %100 çavdardan yapılan ekmekten bahsediyorum.

Bugün tükettiğimiz buğday GDO'ludur sadece GDO diye bir kavramın bilinmediği yıllarda laboratuvarda değil tarlada değişltirilmiştir buğdayın genetiği -bkz Şubat Bilim Teknik. Bu yüzden çölyak gibi buğday alerjisi belirtilerine neden oluyor yediğimiz buğday. Ama çavdarın verimini artırmaya kimse zahmet etmedi. Bu sayede korundu çavdar. Sağlıklı olmak istiyorsanız çavdar ekmeği yiyin.

Sevgiler

mrduran beğendi.

Düzenleyen nil : 13-08-2012 saat 09:17 Neden: imla düzeltme
nil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2012, 10:20   #79
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Kinoa taneleri paketlenirken kaynatılmıyor nitekim Ege üniversitesinde deneme yapılan ürünlerden bir tanesi yenmek üzere hazırlanan bir üründü. Yurt dışından getirilmiş yiyecek ürünü olduğu içinde havaalanında fazla sorun çıkmamıştı yani tohumlar canlı oluyor bilgilerinize.

selis ve mrduran beğendi.
Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2012, 21:24   #80
nil
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Istanbul Nişantaşı
Mesajlar: 100
Tabii kaynatılmıyor kinoa taneleri!? Ben kaynar suda yıkanıyor demiştim.
Artık ondan sonra tohumlar canlı mıdır değil midir; biz burada ne desek spekülasyondan öteye gitmez.

mrduran beğendi.
nil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 01:23   #81
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Lisans öğrencileriyle tek tek ektiğimden biliyorum ve rahat söyleyebiliyorum yoksa ne haddime ?

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 03:03   #82
Ağaç Dostu
 
gambet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2010
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 355
markette satilan kinoalarin sicak ve soguk olarak yikanip kurutulup paketlenmesi ihmalini zayif buluyorum.bu ekstra bir maliyet olusturur.yikandigini var sayarsak bile kac derecede sicak su ile yikandigi onemlidir.ayrica taneler iki gun icinde cimlendigine gore yikananlarda tohum icindeki embriyonun canli kalma ihtimali zayiftir.

hk50 ve Mete Tiren beğendi.
gambet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 22:18   #83
Ağaçsever
 
engraulis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 57
Galeri: 2
Ben de tohum arıyorum. Organik olanı piyasada bulamadım. Birde yetiştirenler sonuçları paylaşabilirler mi ?

engraulis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2013, 14:00   #84
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-12-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
Merhaba arkadaslar bu ürünün tohumunu en sağlıklı nereden bulurum. Lisanslı Organik buğday nohut patates ve sebze üretimi yapıyoruz. Bu ürün içinde ufak bi alan düşünüyorum. Su sıralar bi akrabam Amerika'da oradan getıtırsem ne kadar sağlıklı olur acaba beni bilgilendirirseniz çok sevınırım .

kelebek-06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2013, 17:03   #85
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,748
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gambet Mesajı Göster
bu arada bana gelen bir 2013 yili bm tarafinda quinoa yili ilan edilecegi yonundedir.(bu bilgiyi henuz dogrulatma sansim olmadi)dogrulamaya gerekde yok bu urunun bilinirligi ve tuketimi her gecen gun arttigini yakin cevremizde gozluyebiliyorum.
Evet, 2013 yili Quinoa Yili olarak ilan edildi genis bir butce ile de destekleniyor. Genis bilgi IYQ2013:*International Year of Quinoa 2013

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2013, 17:10   #86
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,748
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan Mesajı Göster
Sayın Nil kinoa tanelerinin kaynatılıp paketlenmesine tohum bulma ihtimalim sıfıra düştüğü için çok üzüldüm.Hani başka bir yerlerde yeni paketlenmiş bir ürün bulurum düşüncesindeydim.Bilgi için çok teşekkürler....
Ben yurtdisindan aldigim organik quinoa lari denemek icin islatmistim, hepsi cimlendi. Burada satilanlari da deneyecegim, bilgi veririm.

Hatice Tarhan beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2013, 20:01   #87
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,271
Galeri: 11
Tohumların hepsini kaaybettiğim için ekemedim.
Ama marketlerde Quinoa tahıl olarak var.
Bir de kıtırını buldum bu gün.



Name:  quinoa.jpg
Views: 1742
Size:  32.1 KB




Tadı hiç fena değil, hatta çok sevdim.
Vardır bunu da lezzetli pişirmenin bir yolu.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2013, 07:13   #88
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,271
Galeri: 11
Tohumları buldum.
Ekimde ekilecekti ama İzmir için kasım da uygun olur.
Etsiz protein temin etmek için ideal bir kaynak
Araştırıyorum.

Quinoa, grow your own super food - YouTube

Tohumlar ılık suyu boyladı.
Şişsinler ekeceğim.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2013, 11:02   #89
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,271
Galeri: 11
Hayırlı olsun.


Name:  quinoa1.jpg
Views: 1259
Size:  35.2 KB



Name:  quinoa2.jpg
Views: 1229
Size:  32.7 KB


İkisinin arasında hem renk hem boyut farkı var.
Tat yorumları sonra

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2013, 11:42   #90
Ağaç Dostu
 
efeege's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: NAZİLLİ /DİDİM
Mesajlar: 980
arkadaşlar bu yeni bitki hakkındaki, yazılara bilgilere okudum.
bitki sirken familyasındansa.
çocukluğumdan kalma izlenimlerimi aktarmak istedim.
sirkeni genelde pamuk tarlasında. tarlanın tuzdan çoraklaşıp bembeyaz olduğu kısımlarda canlı yoğun olurdu.
nisanda pamuklarla birlikte filizlenip çıkar.
ağastos eylül gibi tohumlanırdı.
saygılarımla.

efeege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
quinoa

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020