25-11-2016, 00:19 | #92 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
|
Hafta sonu yiyecekseniz niye şimdi kestiniz |
25-11-2016, 13:12 | #94 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2015
Şehir: Bolu
Mesajlar: 37
|
Benim internetten aldıklarım hatay usulü bunlar biraz daha farklı gibi E5823 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
27-11-2016, 12:17 | #95 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
|
25 farklı tatlı patates pişirme tarifi. Burada dursun, lazım olur |
28-11-2016, 21:56 | #96 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2015
Şehir: Bolu
Mesajlar: 37
|
Ben şimdi çinden tohum siparişi verdim acaba bir zararı olur mu? E5823 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
28-11-2016, 22:26 | #97 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
|
Ne gibi bir zararı olacak ki? Yeterki çimlensinler. |
28-11-2016, 23:01 | #98 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2015
Şehir: Bolu
Mesajlar: 37
|
Bu sertifikalı tohum vurgusu yüzünden böyle bir düşünce takıldı aklıma E5823 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
28-11-2016, 23:19 | #99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Çinden tohum alınması konusu denilince aklımda her zaman soru işaretleri çıkıyor... Tatlı patates tohum oluşturma konusunda çok hassasdır.. Çiçek açsa bile tohumu oluşmayabiliyor şahsen bende öyle oldu... Çinliler bu dünyadaki ticareti pazarlamayı üretmeyi yapan bilen çok nadir toplumlardan biridir... Yani demek istediğim elde edeceğiniz size gönderilen tohumların gerçek tatlı patates tohumu olduğundan şüphem var bir kaç defa bende aynı hatayı yaptım ve tohum sipariş ettim çıkan tohumlar birbirinin aynı biber tohumu yerine bildiğiniz brassica gibi tohum göndermişlerdi... Yani umarım şansınız vardır da gelen tohumlar tatlı patates ve yetiştirebilirsiniz ^^ Yani demek istediğim yumru bulup ekseniz daha elle tutulur deneyiminiz olur... |
28-11-2016, 23:33 | #100 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
|
Çin tek başına dünyadaki tatlı patatesin %80'ine yakınını yetiştiriyor. Gelecek olan gerçek tohum mu yumru mu bilemedim. Yumruya da tohum denildiğine şahit oldum. Gerçek tohum yeni tatlı patates çeşitlerinin ıslahı için kullanılıyor, tüketim için yetiştiricilikte kullanılmıyor. Bu yüzden gerçek tohum gelecek ise ilginç olabilir. Yumru eti turuncu veya daha koyu olanlar vitamin ve antioksidan değeri yüksek olanlar. Bu yüzden mümkün mertebe bu çeşitlere yönelmek lazım. Çinde de bildiğim kadarıyla yumru eti koyu renk olanlar yetiştiriliyor. |
29-11-2016, 10:12 | #101 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2015
Şehir: Bolu
Mesajlar: 37
|
O zaman aldığım farklı tiplerdeki türleri paylaşayım E5823 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
29-11-2016, 10:13 | #102 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2015
Şehir: Bolu
Mesajlar: 37
|
E5823 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
29-11-2016, 10:14 | #103 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2015
Şehir: Bolu
Mesajlar: 37
|
5 farkı saticidan sipariş verdim sanırım umarım iyi ayırt edebilirim hangi tohum hangi saticidan geldi diye çünkü genelde hepsi şeffaf poşette yolluyor E5823 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
29-11-2016, 10:52 | #104 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2015
Şehir: Bolu
Mesajlar: 37
|
Gönderimler şöyle imiş E5823 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
29-11-2016, 20:33 | #105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 242
|
Tatlı patatesin yumrularını suda köklendirmek yerine patates gibi direk toprağa diksek olmaz mı? |
02-12-2016, 23:55 | #106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
|
Bugun BBC Superfood belgeselini izlerken tatli patates uzerine bolume denk geldim. Belgeselde soyledigine gore normal patates yerine yiyeceginiz ayni miktarda ici turuncu olan tatli patates 2 kat c vitamini ve 2000 kat a vitamini iceriyormus. beyaz patatese kiyasla tatli patates cok daha fazla besin degeri iceriyor diyorlar. |
03-03-2017, 15:57 | #107 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 428
|
Alıntı:
|
|
03-03-2017, 15:59 | #108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 428
|
Bu tatlı patates'in içi mor olan ve diğer türlere göre daha tatlı olan bir türü var. Ancak bir türlü bulamadım. Elimdeki cinsler: 1. dışı turuncu (açık), içi turuncu 2. dışı kırmızımtrak, içi beyaz elinde farklı bir tür tatlı patatesi olan var sa bu bilgiyi paylaşabilir mi? |
03-03-2017, 16:00 | #109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 428
|
Olur. Ancak 1 patates'ten birkaç tane bitki almak yerine tek bitki edinmiş olursunuz... Verim konusunda bir şey diyemeyeceğim yani. |
04-03-2017, 22:13 | #110 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Meyvelitepe'nin bloğundaki yazdıklarını okudum. Sadece 4 patates için akvaryum pompası edinmek manalı gelmedi. Suyunu her gün değiştirmek köklerin çürümemesi için yeter umarım. İç dokusu turuncu olanından 5M den aldım. Deneyip göreceğim. Düzenleyen Jezebel : 04-03-2017 saat 23:27 |
04-03-2017, 22:46 | #111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Arkadaşlar siz siz olun benim yaptığım hatayı yapmayın... Tatlı patatesleri cocopeat ortamında çimlendirmek istedim ancak fiyaskoyla sonuçlandı... Geçen sene zar zor yetiştirip elde ettiğim tatlı patatesleri çürüttüm... Kendimden utandım |
04-03-2017, 23:36 | #112 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu gün cocopeat/baltık torfu karışımına ekmiştim, yarın ilk iş yerinden çıkarıp yıkayıp yarı su içinde kalacak şekilde ayarlama yapacağım. Sn.dongyul kötü olmuş, üzüldüm Umarım hepsi çürümemiştir. Burada stok bekleniyor denmiş, bu türlerin hepsi yenen cins mi acaba Dekoratif olarak da çok güzeller. |
05-03-2017, 00:06 | #113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Sayın Jezebel; evet hepsi çürümüş... Siz siz olun Sayın Meyveli Tepe'nin metodundan şaşmayın çünkü geçen sene su da sık sık suyunu değiştirerek tatlı patateslerden filiz elde ettim ancak bu yıl Koreli arkadaşımın aklına uyup bu tarz bir şeye cesaret ettim sonuç böyle oldu... Bu videoda da gördüğümüz gibi Koreliler direk seralar da toprağa ekim yapıp fide (filiz) elde ediyorlar... Ben direk ekerek başaramadım :/ Teşekkür ederim verdiğiniz linktekiler dekoratif amaçlı ancak çok şükür temin edebileceğim güvenli bir yer buldum ^^ |
17-03-2017, 07:27 | #114 |
Ağaç Dostu
|
Mantıklı olan Koreliler'in yaptığı aslında. Kendi iklimlerinde bu bir tarla bitkisi. Bizim yaptığımız onlara çok zahmetli gelebilir. Ama elimde 4 patates var, risk almak istemiyorum. Yendiğinden haberim yokken mor yapraklı olanı yetiştirmiştim. Çok güzel eflatun çiçekleri var |
05-04-2017, 18:52 | #115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Bu patatesle ilgili ne çok tarif varmış Fırında Tatlı Patates Çubukları Tarifi: 4 tatlı patates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı deniz tuzu 2 dal biberiye 2 dal kekik Patatesler soyun ve parmak kalınlığında dilimler kesin, ardından dilimleri tekrar ince uzun şeritler halinde kesin. Patateslerin üzerine, kekik, biberiye, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirip servis edin. Tatlı Patatesli Tatlı Kumpir Tarifi: 4 adet tatlı patates 1 tatlı kaşığı vanilya özü 100 gram ceviz **** pekan cevizi 2 yemek kaşığı bal Patatesli ortadan ikiye bölün ve 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Sıcakken içlerini bir kaşık ile oyup bir kaseye alın. Vanilya ile karıştırın. Püreyi tekrar patatesin içine bölüştürün. Üzerlerine ceviz ve bal gezdirerek servis edin. Tatlı Patatesli Kumpir Tarifi: 4 adet tatlı patates 8 adet çeri domates, ortadan ikiye kesilmiş 4 dilim jambon 100 gr beyaz peynir 2 yemek kaşığı tereyağı Patatesli ortadan ikiye bölün ve 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Sıcakken içlerini bir kaşık ile oyup bir kaseye alın. Tüm malzemeleri karıştırıp patates kabuklarının içine bölüştürüp servis yapın. Tatlı Patates Çorbası Tarifi: 2 adet tatlı patates 1 adet patates 1 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 litre tavuk veya sebze suyu Yarım su bardağı krema Tuz Karabiber Zeytinyağı İlk önce tatlı patatesleri, patatesi ve soğanı eşit boyda doğrayın. Ardından tencereye zeytinyağını katarak doğradınız malzemeleri kavurun. Daha sonra et suyunu veya sebze suyunu ekleyip kaynatık. Son olarak tuzunu ve tereyağını da ekleyin. Kaynadıktan sonra kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirip dilerseniz ceviz parçaları ile servis edebilirsiniz. Tatlı Patatesli Yumurta Tarifi: 3 adet tatlı patates 4 adet yumurta 1 kırmızı soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, biber 1-2 dal biberiye 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Patatesi soyun ve küpler halinde doğrayın. Soğanı da küp şekilde doğrayın. Patatesi zeytinyağı ile birlikte tavaya alın ve 1 dakika kadar kavurun. İçine soğanları ilave ederek 3-4 dakika kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve biberle birlikte ince kıydığınız biberiye yapraklarını da ekleyin ve kısa bir süre daha pişirin. Pişen patateslerin üzerine yumurtaları ilave edin ve istediğiniz kıvamda pişirerek ocaktan alın. Daha fazla biberiye ve kırmızı biber ekleyerek servis yapabilirsiniz. Tatlı Patatesli Salata Tarifi: 500 gr tatlı patates, kabuğu soyulup közlenmiş 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet doğranmış taze yeşil soğan 3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz 6-7 yaprak ıspanak 1 adet limonun suyu 200 ml zeytinyağı 2 yemek kaşığı ayçiçek çekirdeği 3 yemek kaşığı kuru üzüm **** yaban mersini Közlenmiş tatlı patatesleri soğuduktan sonra küp küp kesin. Limon suyunu ve zeytinyağını biraz tuz ile çırpın. Patateslerle diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırın, sosunu dökün ve servis edin. Tatlı Patatesli Galet Tarifi: 3 adet tatlı patates 4 yemek kaşığı erimiş margarin 4 diş sarımsak 4 tatlı kaşığı parmesan rende 6 adet milföy hamuru Tuz Karabiber Yağ ve sarımsağı 6-7 dakika pişirip sarımsağı kenara çıkartın. Patatesleri ince ince dilimleyin. Sarımsak aromalı yağın yarısını fırına girecek bir tencerenin altına dökün ve her tarafına bulayın. Patatesleri dizmeye başlayın. Parmesan rende,tuz ve karabiber serperek patatesler bitene kadar devam edin. 20 dakika kadar 200 derece fırında pişirin. Son olarak milföylerin üzerine çatal ile delikler açın. Fırına verip 15 dakika pişirin. Geri kalan tereyağını üzerine sürün ve patatesleri üzerine ekleyip 5 dakika daha pişirip servis edin. Fırında Tavuk ve Tatlı Patates Tarifi: 2 parça tavuk göğüs eti 2 parça tavuk baget 2 adet fırın patates 1 yemek kaşığı salça 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Yarım çay kaşığı karabiber Deniz tuzu Taze kekik Salçayı 1 bardak sıcak su ile açın, toz biberi ekleyin. Bir fırın tepsisine yağı dökün ve tavuk ve patatesleri katarak karıştırın. Üzerine salçayı döküp, kekikleri de ekleyin. 200 derece fırında 40-45 dakika pişirip dilerseniz kıyılmış maydanoz ile servis edin. Tatlı Patatesli Çıtır Mantı Tarifi: Hamur için: 3 su bardagı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşıgı tuz Su İçi için: 3-4 haşlanmış tatlı patates 1 büyük soğan, Bir tatlı kaşığı salça Karabiber Tuz Sıvı yağ Sosu İçin: Yoğurt Sarımsak Kırmızı pul biber Tereyağı Kuru nane Bir tatlı kaşığı salça Hamuru için; bir kabın içine unu, yumurtayı, unu, gerektiği kadar suyu koyup hamuru yoğuralım. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün ve 10-15 dk dinlendirin. Dinlenen hamurdan, bezeler koparın. Tezgah üzerinde, unlayarak oklavayla ince olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru düz bir bıçak ile kareler şeklinde keselim. Boyutu tamamen size kalmış. İçi için; soğanı, patatesi ince ince doğrayın. Bir kabın içine soğanı, patatesi, salçayı, karabiberi, sıvı yağı tuzu koyup ve iyice karıştırın. Hazırladığınız hamur parçalarının ortalarına, patatesli harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Tepsiyi unlayın ve hazırladığınız mantıları unlu tepsiye koyun. Tencereye yağ koyup, ısıtın. Mantıları kızgın yapa atın ve altın rengi alana kadar pişirin. Mantıların açılmamasına dikkat ederek süzgeçle çıkarın ve ılımasını bekleyin. Bir kabın içine yoğurdu, sarımsağı koyup, iyice karıştırın ve mantının üzerine dökün. Tavaya tereyağını, salçayı, kırmızı pul biberi, naneyi koyup kavurun ve mantının üzerine gezdirerek servis yapın. Tatlı Patates Tatlısı Tarifi: 2 su bardağı süt 4 tatlı kaşığı tereyağı 1 tane tatlı patates, haşlanmış 4 tatlı kaşığı irmik Yarım su bardağı un 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Şerbeti için: 4 su bardağı su Bir buçuk su bardağı toz şeker 1 adet limon suyu Önce şerbeti hazırlayın. Su ve toz şekeri kaynatıp, tencereyi ocaktan alın. Limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın. Diğer tarafta, süt ve tereyağını tencereye koyup kaynatın. Un ve irmiği kaynayan süte ekleyin karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan alın ve derin bir kaba dökün. Ortasını açıp yumurtaları, haşlanıp püre yapılmış patatesi ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra krema torbasına doldurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar şeklinde tepsiye sıkın. 190 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra, üzerine ılımış şerbeti döküp servis yapabilirsiniz. Tatlı Patatesli Kek Tarifi: 1 orta boy tatlı patates 1 su bardağı tozşeker 3/4 su bardağı sıvıyağ 3 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı tarçın 1/2 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı un Tatlı patatesin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayarak haşlayın, süzün ve püre haline getirin. Fırını 175 derecede ısıtın Kuru malzemelerin hepsini birbirine harmanlayın. Şeker ve yumurtaları köpürtene kadar çırpın. Tatlı patates püresini ve sıvı yağı ilave edip malzemeleri birbirine yedirin Kalan malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın. Yağlanmış kek kalıbınıza dökün ve fırına verin. 40-45 dakika pişirin. Pişen kekinizi kesmeden önce ılınmasını bekleyin. Tatlı Patatesli Tart Tarifi: Taban için: 4 su bardağı yulaf kepeği galeta karışımı 200 gr. soğuk tereyağı 1/2 su bardağı keçiboynuzu pekmezi Dolgu için: 2 adet doğal yumurta 2 orta boy haşlanmış tatlı patates 100 ml. krema 1/2 çay bardağı bal 1 çay kaşığı tarçın 1/4 çay kaşığı muskat rendesi Üzeri için: Kaymak Ceviz Öncelikle turta tabanı hazırlamak için yulaf kepeği galeta karışımı, soğuk tereyağı ve pekmezi rondoda kırıntı haline gelene kadar 3-4 kere çekin. Elinizde sıktığınızda birbirine yapışan bir harç elde edin. Elde ettiğiniz harcı turta kalıbının tabanına ve kenarlarına iyice bastırarak yerleştirin. Dilerseniz küçük tart kalıpları kullanın. Dolgu harcı için öncelikle yumurta, bal ve kremayı derin bir karıştırma kabı içerisinde yaklaşık 2 dakika kadar çırpın. Ardından haşlanmış ve soğuduktan sonra rendelenmiş yaklaşık 1 su bardağı tatlı patates, tarçın ve muskat rendesi ilave edin ve tüm malzemeyi çırpın. Hazırladığınız dolgu harcını turta tabanının üstüne dökün ve düzeltin. Turtayı önceden ısıtılmış 125 derece fırında önce 50 dakika pişirin. Ardından fırının ısısını 150 dereceye yükseltin ve yaklaşık 40 dakika daha üstü kızarana kadar pişirin. Üzerine dilerseniz kaymak koyarak servis edebilirsiniz. ALINTI |
20-04-2017, 21:35 | #116 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 870
|
Bugün Migrostan aldım ve haşladım: bildiğiniz tatsız kabak |
20-04-2017, 22:56 | #117 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu içli patatesi suda bekletmeye bşlayalı 1 ayı geçti. Bir sürgün dahi yok. Galiba çimlenmesin diye tüm gözleri temizlemişler. Bu gün 3 adet de içi kırmızı olanından aldım, deniyelim bakalım ne olacak. Yurtdışından patates mi getirteceğiz şimdi |
20-04-2017, 23:11 | #118 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Sayın Jezebel; bende sizin dediğiniz gibi çimlenmeyen patateslerim olmuştu sonra araştırdığımda öğrendim ki patatesleri ateşli bir makine var ve ondan geçiriyorlar ve yüzden gelişim olacak nodülleri köreltiyorlar... Bu sayede patatesler çimlenmeden uzun süre kalıyor.. |
21-04-2017, 01:46 | #120 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 706
|
Alıntı:
özellikle bitki konusunda çok sıkıntılı bir yer aliexpress. yine de alışveriş yapmak isterseniz satıcının çok fazla satış yapmış olması ve kullanıcı memnuniyetinin %97den aşağı olmamasına özen gösterin derim... gerçi paranızı aksi durumda geri alırsınız ama kaybettiğiniz zamanı kimse veremiyor malesef... |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|